Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 908
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
  • До морето :)
И аз искам да попитам за кенгуруто от кога може да се използва?
Сега се цедих, да я видя нашата сладурана колко ще изяде. Все иска да яде, повече от час и половина през деня не иска да спи, а будна ли е - трябва да е закачена за цицата ми  ooooh! Успях да изцедя само 150 мл и не знам дали ще й стигнат, но помпата ми е възможно най-смотаната (на Камера) и тъкмо направи хубав вакуум и хайде, трябва да изпразвам контейнерчето (което събира 5 мл ) На всичкото отгоре си протрих и зърното  ooooh! Намазах го със судокрем, дано да помогне  Praynig

# 391
  • София
Здравейте майчета!!! Laughing Laughing
Какво гадно време  Sad, а бях обещала на децата да сме цял ден в северния парк! За сметка на това, вчера цял слетобяд бяхме в южния и опитахме от всички забавления- то не бяха патета, колички, замъци, бънджита- направо се разорих! Grinning
Ола: относно северния парк- аз съм се разбрала с Теди да и звънна, когато е хубаво времето, но от тогава не съм се наканила още! Мисля тази седница да го направя в първия слънчев ден! Ако искаш пиши на лични за телефон и да направим някаква организация!
Гери:  Joy Joy- тази твоята свекърва нали момче е гледала- не знае ли, че това е нормален физиологичен процес при момченцата?  Laughing
danaq_lv: Съветвам те, да се успокоиш и ако можеш да даваш максимално дълго кърма- бебенцето ти е още много мъничко и беззащитно, а кърмата му осигурява предпазване от опасностите на големия свят!
За домакинската работа: Аз се опитвам хем да сме на вън, хем да я върша, но не ми се получава много!И как ли ще ми се получи: готвене- почти всеки ден, чистене с прахосмукачка- на 2 дни, миене на плотове и подове- всеки ден, гладене-когато мога, миене на чинии- всеки ден #Cussing out( нямам миялна), РАЗТРЕБВАНЕ НА ИГРАЧКИ- НЕПРЕКЪСНАТО   Mr. Green, ПРАНЕ И ПРОСТИРАНЕ-НЕПРЕКЪСНАТО Mr. Green. #Crazy А как успявам да се къпя всеки ден- само аз си знам! Ето затова не ми се получава винаги, а и аз не съм много добра домакиня.
За бибите: Имам анатомична на Нук, но не я иска и сега ползвам обикновена на Авент!

# 392
Аз съм най-смотаната майка, оставих Павел подпрян на една възглавница на спалнята и станах да търся нещо, след секунда се обърнах и видях как пада, удари си малко главата в нощното шкафче, поплака и сега заспа и аз седя до него да го слушам дали диша. Треперят ми ръцете, как изобщо ми го роди акъла не знам, да не го подпра и от страни. Оставих го подпрян на възглавницата защото хълцаше и повръщаше, защо не го взех с мен на ръце. Овцата си е овца, добре че ММ не видя, защото още да ме овиква и дано на детенце да му няма нищо  Praynig, че ще се побъркам.

# 393
dessince, важното е да запазиш спокойствие доколкото можеш, и да го наблюдаваш за по-различно поведение / ние нали паднахме от количката, трите дни , в които трябваше да следя поведението му бяха най-кошмарните/.

Мен пък ме тресат някакви яки нерви, или се карам или рева. Явно още не ме е пуснала следродилната депресия или съм преуморена. Въобще не съм наясно със себе си, а за околните съм непоносима.......

Лека вечер

# 394
  • Сливен
Dessince стискаме палци всичко да е ок с малкия Павел... Не се тревожи, но ако се наложи се консултирай с лекар... Аз лично може би веднага щях да съм се озовала в болницата... Аз също я оставям понякога на спалнята, но гледам да е посредата, за да не вземе да падне...

# 395
Десинце,спокойно,дано нищо му няма на Павел.Стискам палци  Praynig Но мисля,че всичко ще е наред.Малките бебета трудно се удрят.И аз съм изръсвала едното Laughing
Клавдия на 1м,. спеше в една люлка от тези тип градинските.Точно до главата ми на 1 см разстояние от мен.Е незнам как успя това невръстно бебе така да се превърти,че да падне по очи в железата долу  ooooh! ooooh! ooooh! И това в някаква тъмна доба през нощта.Божкеее..прималя ми като чух някакъв глух плач и като видях празната люлка  Whistling
Така че не се притеснявай най-вероятно нищо му няма да детенцето  Hug

Аз да се похваля с новата си придобивка  Party След 2 седмично четене и препрочитане 215648985 мнения относно всички възможни видове тигани  Crazy и след днешното ми оглеждане на всички тенекии в КАрфур  Laughing влязох в Ню Вижън Бутик и излязох с мечтания тиган тежащ 150 кила срещу съвсем скромната сума от 125 лв  Laughing Но и е точно това,което тътрсех и си представях мислено  Heart Eyes
Веднага прилагам и снимков материал.В действителност е огромен.28 см и 7,5 см дълбок.Само капак му липсва,но ми свършиха парите  Blush Утре ще се сдобие и със специален капак,от който нищо не изкипявало  Crazy
http://www.prikachi.com/images/665/3526665M.jpg
http://www.prikachi.com/images/667/3526667v.jpg
http://www.prikachi.com/images/671/3526671G.jpg

Не ме питайте как в този луд дъжд се довлякох до колата с 3 огромни тежки торби,тигана/3кг/ и в другата ръка един  розов леген хванат по мишница  Laughing Laughing Laughing Идеше ми да се скрия от срам  Laughing

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 19:56 от elfi4ka

# 396
  • До морето :)
Десинце, спокойно, нищо няма да му има на Павел.  Hug И не се притеснявай, не си най-некадърната майка, на всеки може да се случи такова нещо   bouquet Вече ще го имаш предвид и няма да го правиш отново.  Hug Hug
След като 1 час се цеди, протърках се и не знам си какво още - диването не иска да пие мляко от шишето  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Рееееееееев, като й дадох цица, все едно Света и дадох. Хвана я с двете ръце и не пусна. Сега направи първата си пауза за деня да не яде 3 часа  Laughing Даже преди малко заспа и хич няма да я будя. Иначе успях да й натъпча 50 мл. (къде гълта, къде плюе  ooooh! ), после ще опитам и другите 100.

# 397
Деси дано с Павел всичко да е наред,ако трябва води го при лекар.И мен все ме е страх да не се спъна и да падна,докато я нося.
Елфи честит ти тиган.  chef

# 398
Ох знам че кърмата е най доброто за бебето,ама понякога много се изнервям като неиска да захапе а се къса от рев.И аз преди всяко АМ я слагам на гърда и по 10 мл да изсуче,нема проблем,ама от няколко дни забелязвам,че и сутрин в 5ч гърдите ми не са много пълни...има да яде тогава и за 9ч се налага да дохранвам,а преди започвах да дохранвам  от 12или 15ч
....
Ние пак не сме акали от 3 дена...

danaq_lv, същата работа и при нас. Кърмата освен, че ми намалява, малкият нещо не ще и да суче вече от гърда (само като е по-сънен) - все се дърпа и гъне. Може и защото няма нищо вътре, въпреки че като стисна, потича. И аз преди дохранвах само на обедното и следобедното хранене, а нощем и сутрин си сучеше, но и на мен вчера вечерта ми се наложи да дохраня вечерта в 00ч.

И ние от 3 дена не сме акали. Този проблем го имаме от една седмица, преди това си акаше най-редовно, даже до 40-ия ден на всяко хранене. Сега от понеделник насам се изака чак в петък (на 5-ия ден!) и оттогава пак не е акал. И е явно, че му тежеше, защото последните два дни почти не искаше да спи и да яде като хората и свиваше краката. Бях се притеснила и точно щях да вкарам термометъра в употреба и викам, айде последно масаж и гимнастика на краката в поза "акане" и той взе, че така се насра, че всичко в околвръст беше в акита (през памперса по мене цялата, по бодито, одеалата наоколо - прала съм после 1 час). Толкова много беше се насъбрало явно. Но пък бях ужасно щастлива. (както ММ казва, само някоя изтрещяла майка може да се радва така на лайна!) Оттогава са минали 3 дни и пак не е акал. Не знам кво да правя вече. Днес пак цял ден мрънка - почти нищо не яде и спи на пресекулки. Изнервена работа...
Мисля си да не би да не му стига храната, та за това да не ака. Щото ми намалява кърмата, а и АМ цоква само по 60 г най-много.  Но пък е очевидно, че го боли коремът, явно проблемът е другаде..

dessince, не се притеснявай, случва се. Най-вероятно нищо му няма - бебетата са гумени и главите им са меки.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 20:49 от SYMa

# 399
  • София
Елфи, честит тиган! ще кажеш после дали си доволна, че и аз отдавна се оглеждам; в момента съм с Тефал

за организацията, аз постоянно гледам да спя като малкия спи, и нито домакинствам нито излизаме много по разходки. Много ми тежи безсънието

# 400
Момичета благодаря ви  Hug
за сега всичко е ОК. Павел е спокоен, спинка, после будува, яде и сега пак си гледа, дано да му е гумена главата  Mr. Green

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 21:02 от dessince

# 401
Мисля си да не би да не му стига храната, та за това да не ака. Щото ми намалява кърмата, а и АМ цоква само по 60 г най-много.  Но пък е очевидно, че го боли коремът, явно проблемът е другаде..

Тъкмо се каних да напиша абсолютно същото,имаме същият проблем. Ще помоля консултантките по кърмене да изкажат мнение.   bouquet  bouquet  bouquet

Десинце, и аз мисля че всичко ще е наред. Все пак се обади на някой педиатър да ти каже за какви признаци да гледаш. Най- честите са обилно повръщане, необичайна сънливост и отпуснатост за най-малките бебета.

# 402
айде Елифче честит тиган "прословутия тиган " най-накрая: Laughing Laughing

десинце щом е спокоен и яде значе всичко е наред но все пак питай някой ако трябва да се гледа   какво да се гледа

Nelka и ние първия път така бяхме не искаше но после се научи

аз сега  като и  излизам и  му нося  шишето  и той си   цока от него Grinning Grinning   

# 403
Елфи Grinning айде честит ти тиган, да готвиш все вкусни гозби в него, а домачадието да ги хапва с мерак!

Марта, попитах свеки дали на мъжа ми не се е случвало такова възбуждане, ама тя само направи физиономия от сорта "незнам" и  newsm78, явно не помни!

Десинсе, радвам се че момчето вече е добре. Другият път ще знаеш!  Peace

Аз забелязвам, че и нашия взима много да се чекне на повивалника и съм предупредила ММ и свеки да се внимава да не се остава сам на него, че го усещам как вече се преплъзва...

Относно кенгурото: Днес ни подариха такова на Чико, много готино, веднага го пробвахме, ама на Еди нещо не му хареса... надявам се да му похареса, че когато имам нужда от него да не реве вътре в него. А до колкото видях, пише 0+ обърнато към майката, даже има и лигнавниче, което се пере, а от 4+ обърнато напред.. Смятам да го ползвам, само когато имам нужда, т.е. да отида до близкия магазин или пазар, без да мъкна количката до долу (на 2 етаж съм без асансьор), че после и количка и покупки и бебе нагоре..

Малкият от снощи обаче ми е един сънен, дали заради времето, ама взе да спинка повече през деня, че и снощи също... само че пък сега малко трудно заспива, люлеем се в момента, друг път до сега е заспал..., ще видим тази вечер как ще бъде...

# 404
Преди малко за кенгуруто щях да пиша и забравих.
На нас ни подариха на Чиполино и на кутията пише за деца над 3 месеца  Peace

Общи условия

Активация на акаунт