Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 914
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
mushence,dessince  Мноооого са хубави бебоците! Heart Eyes

Женииииии, кажи моля те как да спра този теч от гърдите си?Особено нощем е нещо страшно!
Не мога да смогна да пера сутиени.

# 496
Жени, относно запушването на каналчетата. Благодаря за готовността! Днес бях малко по-изпълнителна с масажите, компресите и цеденето и като че ли има леко подобрение (но още ме понаболява). Дано мине! Ако закъсам, ще свиркам.

И още един въпрос - всички бебчета ли са ваксинирани в родилния дом с БЦЖ?  newsm78 Филип не е, а разбрах, че в България ги ваксинират и сега съм в чудене ...  newsm78

В България да - в родилния дом слагат две ваксини - хепатит В в първите 24 часа и БЦЖ след 48-ия час (обикновено преди изписването). Към 7-ия месец на децата без белег от БЦЖ ваксината се прави проба Манту и ако се окаже, че е отрицателна, слагат ваксината отново.
Не ме учудва, че в САЩ не я слагат, защото там (по тези географски ширини) вероятно смятат, че няма опасност от зараза от туберкулозата. Правя си този извод, защото съм живяла в Германия и там като се регистрираш в общината изискваха документ за ваксинация против туберкулоза само на хората, идващи от бившите соц-страни, демек ние изпадналите (за сравнение, на тези идващи от Африка им изискваха документ, че не са болни от СПИН(!).  Laughing

Нали след болничния от болницата 42 дни се издава следващият от педиатъра на детето?

Да, педиатърът го издава.

# 497
mushence,dessince  Мноооого са хубави бебоците! Heart Eyes

Женииииии, кажи моля те как да спра този теч от гърдите си?Особено нощем е нещо страшно!
Не мога да смогна да пера сутиени.

Теди, писах ти на лични  Peace

# 498
Момичета, мерси за отговорите за вит Д, звъннах в крайна сметка на педиатърката / тя е отпуска и не е особено отзивчива/, но каза, че няма проблем и просто да не й давам повече до края на седмицата.
А ето и малко снимки от мен  Simple Smile И за втори път казвам Mushence - вашия Максим много си прилича с Тияна  Simple Smile Гледаме с ММ и се чудим ние ли си въобразяваме или наистина е така  Rolling Eyes
http://prikachi.com/images/556/3535556O.jpg
http://prikachi.com/images/567/3535567g.jpg
http://prikachi.com/images/568/3535568W.jpg
http://prikachi.com/images/572/3535572Z.jpg
http://prikachi.com/images/573/3535573L.jpg

# 499
  • при палмите и алигаторите,FL
пак аз  Mr. Green

Елфи, благодарско за рецептата, ама тоя сайт не трябваше да го отварям, що неща си набелязах  Blush

Тияна и Максим верно си приличат, ма що не вземете да ги сгодите, каква хубава двойка ще са married

Да са похваля, ама тихичко: Моника днес цял ден спи, това не е било откакто е родена и през ноща си спа и сега спи, да видим довечера какви ще ги творим

лека за сега

# 500

Аз ви казах..Всички ще почнат да спят, само моето ще си остане така...  Confused

Днес Рафаел се задави много лошо с млякото, защото се беше разстроил от плач, докато приготвях млякото и после като му дадох биерона с млякото, той продължи да плаче и се задави лошо. В резултат на това все още кашля, явно не може да се освободи от това, което му е заседнало  Rolling Eyes  Cry Утре ще се обадя на доверената ни лекарка тук, стискайте палци, че съм много притеснена...  Cry

# 501
  • Стара Загора
Хера хахахаха , а без да искам съм объркала буквата
Имам предвид че май , влизаш по рядко
Ааааа не Naughty всеки ден влизам и чета, че и форума преглеждам...все пак съм мдератор. Но наистина губя много време докато те разчета.
БУБЕ много неприятно това с Рафи Hug пиши днес как е.
Джеййййй следите ми се виждат...по улиците на Стара Загора разбира се Mr. Green Ама като гледам времето днес..ще си отвися на компа.......а и сержа наряд Twisted Evil направо ужасТ
Кенгуру - не ползвам и няма да ползвам....най-много слинг.
Пишката - не забелзавм и няма и да се пробвам дори. Като стане на 8-9 месеца отивам при един наш приятел хирург и той я отваря. Така бежше и със Слави.

А бе нашите бебенца много хубави, пупу да не са им уроки!
Определено  4470
Гери С. щях да те питам....защо сменихте АПтамила. До колкото си спомням и съм те чела ЕДи добре си ядеше от него? Питам те просто защото знам, че е е хубаво да се сменят млеката....макар понякога както стана при нас докато се нагодим към някое смених 4 вида Tired Вече сме на Лактана Био и миряса и Боримечков и аз Crossing Arms
В неделя отиваме на море...кво море...аз ушанките ще трябва да слагам в багажа май Mr. Green Навивам Лусито да идва с нас....мисли още Mr. Green
Отивам да си допия кафето с една цигара докато сержа още е в нас и да си хвърля един душ, че после няма Crazy

# 502
Добро утро на ранобудните!
Тази нощ Дани спа върху мен, че пак много му хъркаше нослето. Събуди ме в 5:30, озверял от глад (ама 4 часа без манджа са си много време Laughing). Спейки си намерил цицката и суче, да ама през пижамата няма как да пусне мляко и пищи. Много беше смешен, събуди се чак когато свърши и млякото от бутилката (за мое нещастие, искаше ми се още да подремнем).
Ама голям зор е с това носле. Вече предварително ме усеща като ще го чистим и почва да пищи преди да съм започнала. През нощта  май и от влагата започва да хърка, и ако е в кошарата или шезлонга почва голямо въртене, от което повръща и се буди. Успява да диша спокойно само ако е върху мен.
Кенгуру имаме, ама още не съм го пробвала. На него пишеше, че е за след първия месец и нали още сме на килограми на новородено ме е страх да го слагам там. Ще взема да го пробвам вече.
Теди, Десинце Мартин и Павел са заобиколени само от красиви дами. Как да не са такива хубавци с тези усмихнати и слънчеви майки  bouquet .
Мушенце, Полита Максим и Тияна наистина много си приличат. Сладки бузанчовци само за целуване и гушкане  bouquet .
Момичета огромно благодаря  Hug на всички за подкрепата  bouquet !

# 503
  • Стара Загора
Сетих се да питам варненки - хотелче...нещо малко и ако може с лятна градина. Трябва ми за една вечер август. По принцип спим в Каро-Лина http://villacarolina.hit.bg/ но ако има нещо по-добро бих пробвала. Трябва ми стая или студио. е сме само със Слави. /става въпрос з очния му преглед/

# 504
Здравейте и от мен за днес
Голямо спане  направихме днес, сигурно е от времето  Laughing Laughing Laughing

за пишлето аз път питах моята лекарка и тя го погледна, и каза ,че няма нужда

Не разбрах ,от какво точно ама , ми каза да не го пипам....
И нещо си там го отвори . Според мен , лекар трябва 1во да го види...., ама като чувам , при момиченцата е ,още по гаднично   Wink
а Хера какво му ,има че ще ходи ,че ние сме с запушено каналче , и уж го лекуваме

# 505
Добро утро!

Ама ми се спи днес... Tired а си спах почти цяла нощ. ooooh!

Пишката и аз не пипам - надявам се природата да си знае работата и сама да си я свърши, ако не - ще го мислим като поотрасне малкия мъж.

Гледах снимки на бебоците от последните 2-3 страници, та исках да кажа че са прекрасни. Много оформени са вече всички и гледат закачливо, или се усмихват - тези беззъби усмивки са ми много сладки и любими. Mr. Green

А ето и един поздрав от нас и вчерашния следобен сън. Laughing Heart Eyes

Привет и от мен.Имам въпрос към консултантките.Почти от самото начало имам малко кърма,какво ли не пих и не ядох за увеличаване ,но така и не се увеличи. Дохранвах с АМ.От вчера реших да спра да давам от мен на Дани.Изцеждах около 10 мл от едната гърда и по-малко от другата и затова реших да спра. Правилно ли е според вас.

Здравей silvia1111,
За да сме максимално полезни с информация бих искала да те попитам как точно е било огранизирано кърменето ви до сега? Дали би споделила какво те кара да мислиш, че имаш малко кърма? Предварително бих искала да ти кажа, че това, че изцеждаш по около 10 мл не е критерий, че няма кърма в гърдите. Кърмата се произвежда не само когато бебето не суче, но и най-вече по време на самото кърмене. Както е известно никоя помпа не може да изцеди толкова мляко колкото бебето би могло да изсуче и това е така, защото когато бебето суче от невроните в гърдите се изпращат сегнали, че малкото човече има нужда от храна до мозъка, който от своя страна по обратен ред връща сигнал за стимулация на образуването на мляко в гърдите. Както не веднъж сме писали, кърмата се образува на принципа "търсене-предлагане", т.е. колкото по-често бебето суче, толкова твоето тяло ще откликва на нуждите му. Разбира се, някои храни може да помогнат при някои жени за повишаване на лактацията, но при други да нямат такъв ефект. Но при много жени честото поставяне на бебето на гърда да суче обичайно повишава производството на мляко в гърдите. Може да е добре да оставяш бебето да суче преди да получи добавката си, така ще си сигурна, че макар и малко, дори и няколко капки да са то е получило кърмата, която носи имунни тела и други полезности.

# 506
Привет на всички сладки теленца и близначетата от Мистър Кравичко (баба казва, че малкото теле Дани е близнак по душа по душа)
http://prikachi.com/images/204/3536204B.jpg

# 507
Айде привет и от нас, мнооогоо кисел ден се оказва  Confused
От сутринта Еди е многоо неспокоен, какво пак стана незнам. Снощи в 20.30 яде, заспа към 21 часа, та до 2.30 яде пак и заспа до 6.00 часа, яде и уж позаспа. Отивам аз да мия шишето и да стерилизирам, че и вода да варя и изведнъж чувам в сутрешната тишина рев до скъсване, лошо ми стана (мъжа ми иначе спи при нас с Еди), отивам детето реве, мъжа ми супер сънен се чуди на кой свят се намира, пита дали е яло детето, казах му ДА, амаа какво му стана така и неразбрахме... ревее,  че се къса, мъжа ми вика сигурно сънува кошмари. Гушнах го, стояхме часове така, той все си плачка, ама със затворени очи, толкова жал ми стана... спи му се и две не вижда в същото време плаче, яде към 21.30 обаче пак не спа много горе долу 30 мин, а бе гледвам аз зачервило се оченцето му, мъжа ми вика дето се търка сигурно, да амааа още му е зачервено и много сълзи...  Confused Sad Ето сега се поуспокои, сигурно около 30 мин гледа Гала  Sunglasses, сложила съм го иначе на активната гимнастика  сега се захласна и по играчките...
Дано нищо му няма на оченцето, днес сме на консултация и ще видим какво му има... Предстои ни и ваксината, която изтървахме предния път.
Ох, оплаках се, сега да отговоря...

Хера, минахме на Аптамил, щото както се хвалих, че нямаме проблем с акането, така започна и да се мъчи момчето... реших че няма да го мъча и ще пробвам с фризолак, то пък много добре се оказа по редичко е определено и акането си върви добре, няма пъшкания, напъвания и зачервявания, дано да не сменяме амааа ако трябва ще търся най - доброто което му понася! 
Peace

Джидонка, мистър кравичка е страшееенн много сладичък!

Тони, ама баткото голямо спане прави  hahaha, миличкия, иначе е много добре като си правят компания в спинкането!  Peace Сладурчета мамини!  Heart Eyes

Пишката, забелвам я, понеже и вчера говорих с поредната мама на голямо момче вече, която се оплака, че и тя не барала и като станало детето предучилищна го завела на лекар иии с упойка му дръпнали, доста болезнено било за детето, даже от рев се изприщило под очите... Тъй че ще дърпам и това е...
Един познат, вече 30 годишен пък каза че и на него му се случило да залепне неговата като бил по малък и мнооого го боляло... трябвало всяка вечер при къпане да се дърпа като банан все едно. Дърпам аз, много е трудничко, пък и нали съм майка и ме е жал ...

# 508
Добро утро Simple Smile

Херкоо, ти нали каза че си минала на Лактана био ? Как е то, добре ли му понася на бат' Борко и ака ли по-често ?  Rolling Eyes Обмислям да сменя Аптамила с Лактаната, нали уж то по-добро.  Thinking
Спрях Еспумизана, днеска ще ходя за Колиеф. Ясно че при нас всякакви капки на основата на симетикон я запичат. То това е рев нон-стоп, не се трае вече. Нито иска да спи, нито да суче.
Явно и прави кеф шишенцето да и улива, а тя да не полага никви усилия да се наяде !  Crossing Arms

# 509
Здравейте и от нас..да не кажа голяма дума,ама от 3 дена си акаме по веднъж или 2 пъти на ден....от вчера и аз смених АМ,ама за Аптамил съм чувала че наистина запича.
Днес и ние сме много кисели,спа съвсем малко и сега пак гладна...ама ме остави да пусна 2 перални и прахосмукачка,шума хич не я притеснява.
Снощи забелязах,че ваксината в раменцето от болницата е почнала да почервенява и да събира нещо като гнойчица...ама казаха,че било нормално.
Уф за отслабването не върви и не върви,уж бях почнала 90 дневната,ама нещо не ми се отдава,все ям каквото има под ръка,защото невинаги мога да си приготвя нещо...да станат 2 месеца и ще започвам коремни преси и въртене на колело поне.
Въпросче-всички ли ходихте на гинеколог,или ако нищо не ме притеснява не е задължително?

Общи условия

Активация на акаунт