Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 850
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Бърз отчет и от мен, че от няколко дни съм седнала да чета за държавен изпит, на който мисля че няма да се представя особено добре! Моята баба гледа малкия, носи ми го само за кърмене, да е жива и здрава жената, че до сега само тя ми помага, нищо че живеем със свекърва  #Cussing out но и по-добре че тя не го гледа, че после ще има "... аз и гледах децата"
Днес ходих при педиатърката на Павел за болничнен, но нали съм си "овца без история" както казваше баща ми, забравих си амбулаторната карта, та в понеделник пак трябва да ходя. Претеглихме Павел 5500 гр.(което ще рече, че за 10 дни е наддал 500 гр)
Жира, много ще се радвам да ги запознаем, пиши на лични кога ще си дойдеш и да си резменим тел. номера.
Отивам да чета, че докато се съсредоточа баба и Павел ще са се прибрали от разходка.

# 631
Ох, това кърмене и на мен много ми тежи, като затворник съм, стоим само в нас и излизаме само в квартала, защото просто не е за мен кърменето навън. Поне режим да имаше малкия, че да мога да се организирам по-добре с излизанията, ама няма режим, няма дявол - ето, вчера сутринта яде през час и половина-два, тази сутрин направи 4 часа пауза /по закона на Мърфи - вчера ми се спеше, а днес съм свежа като репичка и точно днес реши да спи до късно, гадината Twisted Evil/. Само аз ли съм такава нескопосана майка Sad. Искам вече да си има часове за хранене и сън, които да са приблизително по едно и също време всеки ден, кажете как става тоя номер, че имам чувството, че само ние сме тотално безрежимни и дезорганизирани.
На мен не ми тежи, а ме е яд че не суче а имам кърма бол поне засега. Ама ще ръчкам докато мога, тя упорства, аз два пъти повече Simple Smile И ние сме така, яде когато и скимне, яде по 5 минути и заспива, това е положението. Ама вече хич не и цедя, толкото изсуче толкова. Режими спрях да налагам - все пак това е бебе, когато иска яде, когато иска спи. Представете си някой на вас да ви казва че трябва да ядете в 6 вместо в 7 часа. Кърменето навън също не е за мен, трябва да е някоя екстремна ситуация само. Макар че веднъж кърмих в колата на паркинга на Баумакс  Mr. Green Гледам в парка до нас едни и същи майки седят по 5 часа, и това не е за мен, не мога да откарам 5 часа на едно и също място и то в най-голямата жега. Направо им се чудя на акъла на тия дето ги извеждат между 14-16 навън.  Rolling Eyes То лошо няма, ама поне не и в това време.

# 632
Maria_I за еднократната помощ и ние подавахме в района на Възраждане. Оригиналния акт ни го върнаха след една седмица. Края на май подадохме , юни с детските беше преведена и еднократната Simple Smile

# 633
Зайче, благодаря!   bouquet Аз живея много близо до Цар Асен, ходих, но не видях никъде табела да ме ориентира къде се помещават социалните, сега като имам упътване и точен адрес, ще го намеря.
Още днес мъжът ми ще ходи в кметството, което се помещава в Стоматологията, да подаде за родствени връзки, дано му дадат само на него, защото можем поединично да ходим и да вършим работа, все един трябва да сои при бебето в болницата...

Акта за раждане колко време ще го държат?
На нас ни го извадиха по бързата процедура, понеже сме в болница и ни трябваше за тук, иначе щеше да отнеме месец цялата процедура по изваждане на БГ акт за раждане и ЕГН..Много съм благодарна на отзивчивите служителки от Есграон в Общината  Heart Eyes

За кърменето- много исках да кърмя този път (предния не исках изобщо, не се чувствах удобно и комфортно в тази функция), но за съжаление и при нас нещата не се получават!
Изобщо не е вярно, че като слагаш бебето на гърдата се стимулира кърмата..Да ме прощават консултантите...
Аз правя всичко по описание и съвети от консултантите, но кърма имам само колкото да залъжа бебето, не и да го нахраня!  Confused
Сега като сме в болницата и имам възможност да го теглля и кърмя, разбрах, че при всяко кърмене, той изяжда точно 20гр !!!  Tired

Леко съм се отчаяла, но..това е положението! Давам каквото има, за отскок, другото идва с адаптираното мляко....

# 634
Изобщо не е вярно, че като слагаш бебето на гърдата се стимулира кърмата..Да ме прощават консултантите...
Аз правя всичко по описание и съвети от консултантите, но кърма имам само колкото да залъжа бебето, не и да го нахраня!  Confused

И аз стигнах до този извод, поне докато ползвах кантара.  
Все ми отчиташе количества от по 20, 30 грама, пък ако ще и по 3 часа да виси на циците. Peace
Бубе, 20, 20 и това е нещо. Пък по-натам могат да се променят нещата знае ли се Simple Smile
Нека сега Ралфи се оправи пък другото е бял кахър. Кърма или АМ това си е въпрос на личен избор, усещане и пр. Всеки сам решава кое е най-добре за него и за бебето му ! За това на моменти много се дразня аз на кърмаческия форум, защото изказванията там са много смели, а в действителност нещата може хич да не са така. Зад компа и аз съм много ербап.

На мен Иви страшно много ми помогна за кърменето, за което ще съм и благодарна цял живот !  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ако не беше тя сигурно вече се бях отказала отдавна. Simple Smile

# 635
Здравейте и от мен! Отдавна не съм писала, надявам се, не сте ме забравили Simple Smile
Виждам, че на първата страничка датата на раждане на моето момиченце е объркана. Моята Деа се роди на 25.05. , 2850 гр. , 48 см, нормално раждане ( колкото може да се нарече така с този форцепс ) .
Та да разкажа малко за нашето ежедневие. Кърмим се, за сега добре и наддаваме добре. Преди 1 седмица бяхме на консултация и резултата е + 1500 гр. и 5 см, та вече сме 4250 гр. и 55 см, надявам се тази седмица да е качила още Simple Smile И на мен ми тежи кърменето честно казано. Има дни, в който имаме някъв що годе режим, но има и такива, при които по цял ден е на гърдите ми и нищо не мога да свърша вкъщи от нея. Общо взето ежедневието ми се свежда до това... кърмене, смяна на памперс, приспиване и айдеее дошло време за следващото кърмене и така по цял ден, а вечер съм толкова изморена, че само гледам да се тропясам и да не ме закача никой. ММ помага, но и той е изморен след работа и гледам да не го занимавам много. Когато е почивка му я връчвам и аз лягам да спя. Ще кача и снимки да ни видите Simple Smile
А сега да споделя още нещо : от няколко дни забелязах ситни червени пъпчици по главичката и врътлето е все едно подсечено. На някой случвало ли му се е? Надявам се да е от жегата, а не от нещо друго. За сега мажа със Судокрем. Ще съм благодарна на всякакви съвети. Ами това е от мен за сега, ще гледам да се включвам по-често вече, а сега се връщам назад, за да видя как става качването на снимки. Приятен ден   bouquet

# 636
Здравейте и от нас:)

Няколко дни не мога да стигна до форума, но след хепатитната ваксина станахме ревливи и нервни. Направо като си помисля за другите ваксини и ми причернява....

Буба, радвам се че вече сте по-добре.

Хера, снимките ти както винаги са перфектни:)

Аз започвам да стягам куфарите, другата седмица заминаваме на ранчото, поне големите деца да си починат и да играят на чист въздух:) Добре , че сме наблизо и ММ ще направи два курса иначе не можем да се натоварим всички наведнъж:)

Лек ден

ПП: Мис Монк , и Бобо е обринат по лицето и вратлето, аз мислех че е от топлината, но доки каза че кожата му е суха, мажа с крем А-Дерма и започна подобрение.

# 637
# 638
 Джей-че, благодаря за подкрепата!   bouquet

Според мен, или имаш кърма, или нямаш! Това е положението! Ако нямаш и земята да обърнеш, нещо особено няма да се промени. Ако пък имаш, си имаш и без да следваш всичките, уж изпитани съвети на СЗО, Лалече лиги и прочие....
Майка ми и баба ми са имали много кърма и са кърмили дълго. Аз нито първия път (макар и без желание, все пак кърмих!), нито сега имам кърма и нещата се повтарят едно към едно с първото ми бебе и кърмене  Tired
Все пак съм си наумила да кърмя поне до средата на септември, стига и тези 20 гр. да останат, де....  Rolling Eyes
Тук в отделението лекарите казват, че кърмата не е това, което е била преди години, защото и храната, която ядем не е същата, разбира се, в негативна насока са нещата и тенденциите.. Tired

# 639
 Мисля, че пропуснах две неща- Шени, не се учудвам, че Али е била център на внимание, просто е разкошна в тази рокля.....  Heart Eyes
Мис Монк, сега ще разгледам и на твоето момиченце снимките, обожавам момиченца, дано все пак някой ден имам и аз едно такова, да си го кипря в роклички  Grinning

Момичета, откъде да купя Судокрем? И каква е цената му? А колко струва Джиндира Алба или нещо подобно неше, също доста го хвалихте..?  newsm78

П.С.

Момичета, като казвате актуални мерки и теглилки на бебетата ви, казвайте поне и възрастта им към днешна дата, защото иначе нищо не ми говорят тези мерки (А не мога да помня на всеки бебето кога се е родило) .
Друго е да се каже, примерно:"Днес бяхме на консултация, еди кой си е на толкова месеца и толкова дни и тежи толкова, пък е висок толкова.." Аз например, като давам такива мерки, редовно казвам и колко се е родил и колко общо е наддал на ръст и килограми от раждането до сега. Така мисля, цялата информация има по-голяма стойност
  Peace

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 14:13 от БУБА

# 640
кърмата не е това, което е била преди години, защото и храната, която ядем не е същата, разбира се, в негативна насока са нещата и тенденциите.. Tired

Напълно съм съгласна. Аз имах кърма точно 3 седмици, през цялата бременност не съм се лишавала от нищо (то и 20те килограма отгоре го доказват  Embarassed ) Опитах само на кърма, но явно ми беше много рядка, не достатъчно хранителна, малко като количество или не знам какво още, но детето ми си беше постоянно гладно. Не издържах и си му купих АМ и почнах да си го дохранвам с него. В момета сме само на това  Praynig да чукам на дърво, всичко е наред засега, и си акаме и си наддаваме стабилно... Да са ни живи и здрави, просто няма такава друга радост  Joy

А относно килограмите... дотук с малко лишения и благодарение на стълбите за 2 месеца свалих 15 килограма  Party Останалите май ще си ги нося с мен още дълго време, но всичко си заслужаваше  Wink

# 641
  • на североизток
Ето ни и нас!
Страхотни са всички бебчета Heart Eyes Невероятни са Heart Eyes
Благодаря ви за подкрепата, момичета! Наистина ми е много трудно тези дни. След снощния преглед опасенията ни се потвърдиха и най-вероятно малката Ния ще трябва да претърпи още една операция Sad
За тези, които ме питаха - първата й спешна операция беше за стеноза на пилора. Няма да пиша и да обяснявам - не е приятно. Лошото е, че и бъбречето й не е добре, но съм убедена, че ще се справим и с това. Ще ви държа в течение и ще ви моля за стиснати палчета и за вашата подкрепа Praynig
А ето я и малката ни гериня:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2211770576467&set=a.1 … ype=1&theater

# 642
  • София
За кърмата -и аз мисля че или имаш или не.Може да я увеличиш,но ако си нямаш значи нямаш.И с първото дете бях така-от самото начало 10-20 мл и минахме на Ам.Сега е същото -първо имах около 40-50 мл от едната гърда,ядях каквото ми казваха ,пиех много течности,чайове и т.н.,но няма и това е все повече намаляваше и след месец и половина мъки минахме само на Ам.Бебчо си расте нормално макар и само на АМ.

# 643
За режима,ние имаме...яде горе долу през 3 часа,не съм го създавала аз,тя  сама си го направи.
За кърменето и аз така,20 гр,20...вече хич не се тормозя,че няма,въпроса е че тия 20 гр ги ядем по 1 ч
Бубе ,Судокрем има по повечето аптеки,или големи бебешки магазини-125 гр е около 9 лв.
а тая Джинджира и на нас ни я изписаха,ама още не съм я купувала иначе в нета това е инфото  http://apteka.framar.bg/30015722/%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4% … rola#.ThbrnmE9bIU
Стиснати палци Зазка,кукличката е толкова малка,а толкова операции.Късмет

# 644
Tony_st, аз поръчах преди два дни многократни, ще споделя като пристигнат. Много разглеждах всякакви варианти, комбинации.. надявам се да съм случила с тези. Имам идея и за още няколко бройки какви ще са.
Зазка, стискам палци да се оправи бързо след операциите мъничето. Нашия батко претърпя две като беше на година и десет, по спешност в рамките на един месец и знам какво е! Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт