Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 864
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Това с "прескачането" съм го забелязала и в други форуми и явно си е повсеместен бъг.

Ох дано малката заспи скоро, че вече едва гледам - спи ми се, та две не виждам!  Sleeping

# 616
  • Добрич
Мами, да се отчета за разреза от секциото. Оказа се точно това, което си мислих. Тялото ми не е успяло да разгради вътрешните конци и сега избутва остатъците към кожата. Секрета, който излиза в крайна сметка не е гной (слава Богу), а е лимфа. Изписа ми някакво мазило, което ще помогне за затварянето на раничката. Не бях чувала за подобно нещо, но в крайна сметка важното е, че не е страшно. Simple Smile

# 617
  • София
Въпрос към ЛЛЛ - оказват ли влияние на кърмата почистващите препарати? Пречи ли да използваме по-силнички (аз заради вдишването питам)

nelka_bg, по принцип чрез вдишване и проникване през кожата препаратите за почистване рядко може да влязат в кръвния поток и кърмата в такива количества, че да са опасни за бебето. Все пак би могла да вземеш предпазни мерки, като да ползваш ръкавици, да проветряваш докато и след като си ползвала препарата, ако усетиш замайване, прилошаване или главоболие, веднага да излезеш на свеж въздух. Винаги да се измиваш и изплакваш добре след ползване на препарата, ако е пръскал по дрехите, да ги смениш преди да гушкаш бебето и т.н.
 По-важно е бебето да не бъде изложено на пряк контакт със силните препарати.
 Също би могла да обмислиш алтернатива, ако е вариант за теб - органични препарати(на които минусът им е, че са по-скъпи) или бабини рецепти. Например оцетът го хвалят като добро почистващо средство.

# 618
marley_,marley_,ти хубаво се отчиташ душко,а пък аз все още чакам menyanthe да се отчете за "падналото парче плацента" Mr. Green

Интересно защо някой хвърля нещо в пространството,всички му съчувстват,съпреживяват с него,дават съвети и т.н. и после този някой не смята за необходимо да каже с две думи-"беше това и това или стана това и онова" Naughty

Нека правим нещата до край все пак Peace

# 619
  • Стара Загора
Колжкееее добро утро Mr. Green Напълно съм съгласна с теб Hug
Ох много теми пак сте обсъждали...снощи докато ви четох дето вика Луси ми мина половината време за сън и забравих тази сутрин вече Crazy
Шени честита годишнина на патерица Hug
Честит имен ден и на Нелитата от темата ни  bouquet
За ММ...незнам какво щях да правя без него дет се вика Mr. Green Помага във всичко без готвенето...просто неможе...ама и аз немога та ядем по заведенията или бабите квото пратят Mr. Green
За комарите - нищо не ползвам сега за Борис....и да взема за количката като го извадя  там машинката не го пази. За Слави ползвам и за нас Аутан-а...старохтен е.
За памперсите - ползвам Пуфис....в момента сме на 4-9.
Аз съм от клуба на военните съпруги...програмистите са ми далечни Mr. Green
Да покажа аз нашите хубусници

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 09:59 от Хера

# 620
Добро утро Simple Smile

Снощи успях да изчета, но нямах сили за писане Simple Smile
И аз като Хера, да поздравя сега Нелитата и Шени за годишнината - ЧЕСТИТО ВИ!
за памперсите- купила съм на Пуфис 4-9 - добри са, но сякаш по-дебели от памперс, та като приключа с този чувал ще взема пак Памперс, но не от турските, че много ми миришат на алое, като парфюмирани са. Не се изприща дупето, но много ми мирише на мен. вече и кърпички с алое ме дразнят, че много се намирисах аз на това алое.
за комарите- не знам още какво да взема. Този Аутан не става ли и за бебета?
Сега като беше болен Максим и му дадоха Фенистил капки за алергии, сенна хрема и т.н., че не знаеха тази хрема дали не е от нацъфтелите липи. Та на тези капки пише, че са и против ухапвания и ужилвания от насекоми, ама не ми е много ясно, ако го нахапе нещо трябва да капна капка на мястото, или трябва да му дам през устата? Но сякаш не ми се иска да  чакам да го нахапе нещо, че да го мажа.
Понеже и ние смятаме да попътуваме малко из планината, ще ми трябва  такова чудо.  А за колата и багажа, още си нямам и на идея как ще се оправим, макар че не смятам да вземам много неща. ние сега сме в процес на избиране и купуване на нова кола- по-голяма, че с моята сме като в дядовата ръкавичка и с нея не може да се пътува. Като натикаме коша и рамата на количката и това е.
Луси, беше писала по-рано че даваш на Венци от Бифидуса на Аквасорс, даваш ли още? Аз съм чела че се дава по 1/4 вечер, но аз още не съм посмяла, пия само аз. Но въпреки това, детето много се пъне бе, то става нещо страшно като иска да ака. Та ако има някакъв ефект, сподели моля Simple Smile
Сега нали сме с пъпна херния и е облепен корема, че поне вече не пищи като се напъва, явно и това също го е мъчело. И да ви кажа, на 3-тия ден като сменяхме лепенките и имаше наистина разлика в пъпа, беше се поприбрало изхвръкналото. Мноооого се надявам всичко да се размине с това ужасно лепене и разлепяне, че си е къде къде по-добре, отколкото операция.
Тези дни смятам да закупя аз и слънцезащитен крем, има доста които се размазват добре. Като реша кой, ще пиша, ако някой вече е направил избор и е доволен, да каже Simple Smile

Хайде момичета пожелавам весел и слънчев ден на всички!
и аз смятам да открия скоро летния сезон за плажа, че както го дават август да вали....... трябва сега да се забързам  Simple Smile

ПП Полита, верно че нашите хлапенца много си приличат Simple Smile Много е сладка и твоята бузанка Танка!

# 621

Хера, Люси, много сте хубави  Hug
Хера, ако решиш да останеш у нас, пиши ми по някое време преди пътуването. Ако не, ще се радвам все пак да се обадиш да се видим, на ЛС ще ти оставя телефони  Grinning

Варненки, имам спешна молба  Praynig към някоя от вас, която първа види това:
Ще подавам документи за еднократна помощ при раждане- какви документи трябва да нося и КЪДЕ да подам тези документи?Преди се помещаваха на ул. Преслав, но сега са се преместили, но къде?!

Значи аз знам за: двете лични карти, акт за раждане на бебето и на по-голямото дете, доокумент за родтсвени връзки (това така ли се казва или е е с друго име този документ? Трябва да знам за да знам какво да поръчам като ходя в кметството!)

Благодаря на отзовалите се
   bouquet

# 622
Добро утро и от мен,то ден си стана вече.
За памперсите ние сме с 2 на Памперс оранжевите,доволна съм,имам и един пакет некви немски Мамми 3-ка,ама са ни големи още,като привърша 2ката ,може пак да пробвам с 3ка.
От снощи луда станах с това кърмене ,направо и аз ще разписвам пътния лист на малката,незнам какво и става понякога,а дали не е от това че цикъла ми се задава,някой беше споменал тук,че и това влияе.

# 623
  • София
Здравейте мамчета май-чета!

Имам доста за четене, така че не мога да се включа по най-актуалните теми.
Ние от два дни сме много кисели. Не знам какво и стана на моята девойка, ама явно иска да се запознае с Венци, Фифо и останалите от клуба. То може вашите вече да са спрели да реват постоянно. Вчера излязох сутринта и съм обикаляла цял ден улиците в жегата само и само да спре да реве и за малко ми се получи, но след това...
Днес е малко по-спокойна, но в момента спи върху мен, иначе реве. Трябва да събирам багаж. Ще ходим на гости на бабите в Ловеч. Деси, може да запознаем Павко и Сияна Simple Smile. Даная, ти няма ли да ходиш натам?

Конци: моите забелазах, че падат преди 10-ина дни (към 40-ти ден). Мислех, че отдавна са паднали. Док излиза в отпуска и ми записа час чак за началото на август, ходила съм само в началото за махане на външните конци.

Пак сме будни... как ще порастне това дете като не спи, не ми е ясно... #Crazy newsm78
и постоянно реве... само когато суче мълчи... ама може ли постоянно да суче?!

# 624
Здравейте:)
Включвам се набързо, докато звярът спи:)
Ето една наша снимка от снощи, Али беше звездата в ресторанта

Хера, много сте хубави  Hug
Опа, събуди се

# 625
Добро утро и от мен!!!  Hug

ХЕра,Луси....страхотни сте!!!  Heart Eyes

Бубе ....стискам палци ралфи да се оправи бързо  Praynig Hug

Честит имен ден на патерици на Нелитата !!!  Heart Eyes Heart Eyes

Честита годишнина пак на патерички на Шени!!!Още много дълги години да сте заедно и все така щастливи!!!

Аз пътният лист на Рая отдавна го разписах  Laughing Срма,не срам,ама няма такъв кеф да не кърмиш  Blush Анатема за мен,но така се чувствам,а и тя също  Heart Eyes  Mr. Green

# 626

Варненки, имам спешна молба  Praynig към някоя от вас, която първа види това:
Ще подавам документи за еднократна помощ при раждане- какви документи трябва да нося и КЪДЕ да подам тези документи?Преди се помещаваха на ул. Преслав, но сега са се преместили, но къде?!

Значи аз знам за: двете лични карти, акт за раждане на бебето и на по-голямото дете, доокумент за родтсвени връзки (това така ли се казва или е е с друго име този документ? Трябва да знам за да знам какво да поръчам като ходя в кметството!)

Благодаря на отзовалите се
  bouquet
необходими документи-акта за раждане на бебо + едно копие,твойта лична карта и на мъжът ти,също и акта на баткото да Simple Smile
Първо се ходи до кметството според адресната регистрация и се подава искане за удостоверение за родствени връзки,когато е готово-за ден цената е 10лв,за седмица е 3лв,после отиваш на ул."Цар Асен"43 в един блок е малко над червеният площад на горният светофар в дясно и първият блок в ляво,там вече се подава една декларация с Вашите данни и за седмица е готово  Peace (в смисъл след седмица ти връщат оригинала на акта за раждане на бебо)

# 627
Жира,може би в началото на август ще ходим,че съм планувала посещение при зъболекар в Ловеч,иначе те баба и дядо идват утре на посещение.
Елфи ще чакам напълно да ми се изчерпят нервичките и аз ще зарежа кърменето,то иначе 1 ч кърмене,после правя  добавка и още поне 30 мин ядене...и ето ти 2 часа....
Хера,Шени...много красиви снимчици с красиви дечица и родители.
Уф жегите пак започнаха и у нас настава аддд   Nature Sunny  току виж съм се стопила от толкова потене,ама нъц

# 628
Ау, влизам уж за малко и нямаше да пиша, ама снимките на Хера, Люси и бебка на Шени ме провокираха. Малката Али си е направо госпожица..толкова е сладка. Heart Eyes

Хера, страхотни са ти снимките - професионално ли се занимаваш с това?! Борко е страхотен кокорко , вие с Люси изглеждате страхотно!  bouquet

Памперси ползваме на Памперс и за двамата. Срам, ама каката още е с памперс и тя...няма желание да стои по гащи и не смятам да я насилвам. Надявам се до края на лятото да реши, че е голяма и да го махнем, ама да видим.

Аз сериозно съм се замислила да взела един-два комплекта от многократните пелени за Нико и вече проучвам въпроса по-сериозно. Така и с Рая не успях да ги пробвам. Някой да ползва от тях, че да сподели мнение?!

# 629
  • Варна
Във Варна явно между районите е различна процедурата с еднократната помощ. Ние сме в Трошево и мъжът ми подава в някаква служба в района на Възраждане мисля, та там му казали, че оригиналния акт за раждане ще го върнат след 5 юли /той подаде документите към края на май/ Rolling Eyes. Което ме подсеща да го пратя да вземе акта. Еднократната помощ още не са ни я платили Rolling Eyes.

Ох, това кърмене и на мен много ми тежи, като затворник съм, стоим само в нас и излизаме само в квартала, защото просто не е за мен кърменето навън. Поне режим да имаше малкия, че да мога да се организирам по-добре с излизанията, ама няма режим, няма дявол - ето, вчера сутринта яде през час и половина-два, тази сутрин направи 4 часа пауза /по закона на Мърфи - вчера ми се спеше, а днес съм свежа като репичка и точно днес реши да спи до късно, гадината Twisted Evil/. Само аз ли съм такава нескопосана майка Sad. Искам вече да си има часове за хранене и сън, които да са приблизително по едно и също време всеки ден, кажете как става тоя номер, че имам чувството, че само ние сме тотално безрежимни и дезорганизирани.

Общи условия

Активация на акаунт