Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 867
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Марта, трябва да обясниш как се побирате, защото ние сега /с едно дете/ вече не се побираме в колата Laughing. Но да уточня, че колата е малка /пежо 306/, количката ни е огромна и коша за новородено не се събира в багажника, когато там има други неща и де факто на задната седалка са само бебето в коша за кола и коша за новородено Laughing.

Моят мъж също много помага в домакинството, в момента той поема по-голямата част от готвенето и чистенето /всъщност, и преди да родя беше така/ и аз да си призная, понякога пак не съм доволна Blush. Просто на мен цял ден ми бръмчи главата от рева на малкия и все си мечтая за почивните дни, когато мъжът ми може да поеме за малко гледането на малкия. И когато мъжът ми реши, че трябва в почивния ден да излязат с ветроходната яхта в морето, ме хващат бесните /яхтата се движи само на вятър и излизането с нея означава да го няма от сутринта до вечерта, а понякога се е случвало и повече от 24 часа да го няма, поради липса на вятър/. Разбирам го, че иска да разпуска от време на време, ама и на мен ми дотяга цял ден да дундуркам бебе Sad. А аз дори не мога да разпусна като него и да изляза без бебето за повече от час. Ей затова все се чувствам онеправдана в случая, знам, че не винаги съм права, но просто ми идва в повече всичко понякога, ето, днес Валентин пак е кисел и не ми е оставил и минутка спокойствие. А на мъжете им се струва лесна нашата - по цял ден си седим в къщи и само едно бебе ни е занимавката...

Шени, не се ядосвай на майка си, на всички отстрани им е лесно да дават съвети, ама ако беше на твоето място, инак щеше да мисли. Моята майка пък ме ядосва с бабешките си съвети от сорта да давам сок от ябълка вече или това дето бях споделила - да съм хващала бебето за главата като го вадя от ваната, за да му станела дълга шията Laughing Laughing Laughing. Ама нали ми е майка, не ми попречи да й кажа да спре да дава идиотски съвети и тя спря.

Оф, каква съм завеяна, Честит имен ден на нашите Нелита!

Бубе, и аз като теб си мечтая за момиченце и даже да си призная, малко се бях разочаровала като казаха, че очакваме момче. Обаче сега толкова си го обичам точно такъв, какъвто е, и не си го давам за нищо на света. И макар малко да ме е страх, че може и второто да се окаже момче, знам, че няма да си обичам децата по-малко поради този факт. Повече ме е страх каква свекърва ще съм, че като знам моята каква е усойница, силно се надявам като одъртея и изперкам да не стана и аз такава.

# 601
  • на североизток
Бубе, изпращам ви много прегръдки и положителна енергия! Сигурна съм, че Ралфи ще се справи и скоро ще бъде здрав! Бъди силна Hug

Ние днес бяхме на консултация - резултатът е за две седмици Ния е качила 600гр. Heart Eyes и се възстановява добре. Отложихме ваксините за другия месец.
А довечера сме на лекар отново, защото покрай операцията откриха, че беба има проблем и с едното бъбрече и ще помоля за стиснати палчета Praynig

# 602
Бубе  Hug Hug Hug Стискаме палци с Филип скоро Рафаел да е много по-добре!!! Прекрасно е, че и във Варна има хубава болница с грижовни доктори! Дано се развиват добре нещата и милия Спас да усети от отпуската си , човека.... Praynig

Честит празник на именниците и на всички, с годишнини !  bouquet

Аз от ММ нямам оплаквания - грижи се за Филип много. Аз съм работохоличката в семейството  Embarassed . Само чакам да заспи къщата и започвам да чета, то не са книги, списния, а седна ли на компа (то аз не ставам от него) и е просто ужас - ни детето чувам, нито в разговор участвам, като зомбирана съм  Embarassed Много ме е яд на себе си, пробвала съм да си налагам да стоя далеч от книги и комп, но не мога - изнервям се нечовешки, имам чувството, че се случват някакви страхотно важни и интересни неща, а аз ще ги проспусна и ще си седя неосведомена   Thinking Луда работа  Crazy Как ме понася ММ не знам  fiuuuuuu. АКо мога по цял ден ей това да правя  book smile3529 ще съм най-щастлива, то поне файда да имаше някаква от това, ама... Crossing Arms И не, не съм програмистка, но съм луда фенка и на комп. игри  Mr. Green

И аз си мислех, че може би започват зъби, защото се плюнчи като стара баба и брадата му е олигавена напоследък ... newsm78

За репелента - и аз го мисля много. Тук, в момента ,  вкойто излезнеш от града са едни гори и дивотия...и комари колкото врабчета. Спрях се на ето това, защото не се маже върху кожата на детето, а се закача за количката и отблъсква насекомите. Колко е ефективно обаче не знам, защото още не съм го изпробвала:
цък

Зазка - стискам палци и за вас!  Praynig

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 16:26 от Hope_4_life

# 603
zazka, браво на Ния! И на мама, разбира се! Къде без нея!?!  Hug Тя само на кърма ли е? Много добре е наддала.  Laughing
Стискам палци всичко да е наред с бъбречето!  Praynig Какъв е проблемът там? При нас имаше съмнения при раждането, но се разсеяха! Надявам се и при вас да е фалшива тревога!  Hug

# 604
Аз ползвам комарник на количката.
Но съм чувала за някакво съоражение, апаратче ли е какво е, което се закача за количката и няма комари, няма дявол... една позната разбрах че ползва такова и е много доволна!  Peace

Зазка, извинявай ако си писалакакъв е проблема с детенце, но съм пропуснала ... Надявам се всичко да бъде наред!!!  Hug

# 605
Честит имен ден на nelka_bg и nellyli

Гери ами относно гушкането,защото мъжа ми го няма в България и беше само 10 дни ,след раждането на малкия  Cry Cry Cry
Но какво да се прави с всичко се свиква  Laughing и тъй като той ще си дойде чак края на септември , или ние ще отидем при него по рано ,казах че чак септември

Оф днес май се поизморих от хоцкане.... Малкия пак заспа той явно от вчера ,не може да си насмогне!
А гледам че пишете ,че малкия се плюнчат.Ние и ние сме голямо чудо от известно време,даже се опитва да си смъчи пръста..... е от вчера успя ,днес даже задобрял.
Не иска бибата , а аз не искма да си смучи пръста,но дано се отучи.... Той и на сън го яде.... и ставам да му давам ако го чуя бибата

Аз днес взех да пробвам памперси на Хъджис... памучни са и според мен са добри....,но за сега за мен остават ПАМПЕРТ - ПАМУЧНИТЕ  номер 1
много съм доволна от тях,малкия е винаги сух и до сега ,никога не се е подсичал!
Да видим тия ....
А аз пак да питам някой ако е имал проблема ми... Thinking Thinking Thinking
Днес нали ви бях споменалата ,че изаках малкия с термометъра ,след като не беше акъл 2 дни .....
Но Нелиту сложи стайтчето с видовете ако....,но нашето не прилича на никое....
Стои малко по гъсто, и има кафяв тъмен цвят..., и след като се изака , после на панперса си имаше още малко ако и беше зеленикаво , а не мисля че е истинал .
Е ако има някой,който ами сходен цвят да каже ,че да се успокоя малко  ooooh!  Peace

# 606
Зазка - стискам палци  Hug Дано Ния се подобрява все повече и повече Hug
Гери - тя и залъгалка не ще. Колкото пъти се опитам да и дам - плюе.
Tanpaxo  - аз преди ползвах Хъджис - от органичните - но сега сме на Памперс Сенситив - повече ми допадат на Памперс, понеже са по-тънки.

# 607
ам на тези са тънко от 2ката са
А на папмерс 2ката са ми, много гадни незнам защо
ще видим по нататък мисля да пробват оранжевите на памперс

# 608
Tanpaxo Борис имаше проблеми с акането, запичаше се, ние сме само на АМ, защоти пия лекарства за високото кръвно още и не го кърмя. Та нашата доки ни изписа капки Колийф и всичко се нормализира за около 4,5 дни и сега ака по 2 пъти на ден. Питай твоята педиатърка за тях, при нас помогнаха.

# 609
  • София
Мерси за пожеланията за именния ден ,но аз сега разбирам, че и Нелитата празнуват  Thinking Wink
Зазка, стискам палци да е фалшива тревога  Praynig . Как се усъмнихте , че детето има проблем ?
Срещу комари и гадинки ползвам комарник за количка. Купих го от Джъмбо за 10лв. или по-малко даже още когато Алекс беше бебе.
Памперси ползвам на памперс обикновените зеления пакет 3ка . 2-ката  са ни малки - късички ни идват на кръста и акото излиза. Пробвах на ДМ-то, но не ми харесаха.
Шени ако ще правите клуб на програмистките съпруги ,ме включете и мен. До гуша ми е дошло да се препъвам в кабели, платки и всякакви дребни боклучета  ooooh!
От както се роди Елена вечер  ММ поема Алекс изцяло и ако има работа на компютъра си я върши късно,след като сложи детето да си легне или сутрин рано към  5-6 часа. Не му е лесно ,но  няма начин  Wink

# 610
  • при палмите и алигаторите,FL
Да поздравим, именяци , месечинковци и всички празнуващи

Болничките да оздравяват бързо, Бубе Hug, Зазка и за вас Hug

И при мен прескача , като пиша по дълги постове, затова напоследък гледам да не се уливам в писането.

За Хугиса, Моника има подарен цял кашон с 3 размер, та вчера и пробвах един, стават и, но на мен не ми харесват-много са хартиени/но ще си ги носи, все пак това са 228бр, няма да ги хвърлим/.

За комарите, Хоп е посочила какво ползват тук мамите и на мен ми го препоръчаха, но още не съм взела.

За количката и Моника не иска да се вози, даже днес я закарах в един оказион и я размених за разни други нещица/тази ни беше харизна ента употрба, но беше единствената с легнало положение на гръбчето/.Вози се в другата количка, която ползвам с кошницата за кола на кратки разстояния, но повечето пъти Моник ни ползва за крака и я разнасяме.

Още щях да пиша, ама по късно, че ме повикват.

# 611
Sladur оо знам за тях ааз съм го ползвала, и знам как акаше малкия от тях...
Ами освен да взема едни че да ака ама да не стане пак с колики..., че имаме тука едни инфакол...
и реших да му ги дам,че ни ги пратиха от англия и викам да ги използваме,.... ама той няма такива колики почти спряха .... да не кажа ,че няма .
И като почнаха едни болки и сега си спрях и детето нищо не го боли.За това се чудя сега

# 612
На нас тези Инфакол не ни действаха изобщо за коликите, аз съм доволна от едни италиански Миликон.

# 613
Бубе,аз докато влезна да пиша(че сутринта само имах време да мерна лошата новина) и то нещата тръгнали в добра насока Praynig Дано малкия Ралф се пребори бързо с болестта и скоро се гушкате заедно вкъщи Hug
А относно прескачането при постването във форума - нямам думи #Cussing out Въпреки че мен тук пак ме дразни,но не мога да опиша колко ме дразни когато пиша ЛС,е,тогава вече полудявам Twisted Evil
Хера,заеми се със случая Mr. Green

Абе хора,много сте писали бе,вие не миткате ли по улиците Mr. Green
Аз докато ви изчета само ми мина половината от времето за сън ooooh!

Честит имен ден на Нелли и Нелка!Да са живи и здрави,все така готини и много добри майки Hug
(абе не разбрах точно какъв ден е днес,но важното е поводи да има Peace)

Честита годишнина на Шени!Още дълги години щастлив семеен живот!И вие сте били едни от лудите за 07.07.07 ако съм изчислила правилно Mr. Green

ЗА ММ-много ми помага,върши цялата домакинска работа,готви прекрасно(не че аз не мога,но съм ленивец),винаги е готов за всякакъв вид помощ(без да става вечер,че спи като заклан),но като цяло от 2 месеца не е при мен Mr. Green Така че аз съм май най-прецаканата от всички вас Twisted Evil Няма кой да действам всеки ден Crazy

П.П.Нелка,това което ти си пуснала не го бях чела,доста ме трогна,наистина да си майка е нещо велико Peace

# 614
Здравейте!
Бубе,Зазка Стискам палци всичко да е наред! Praynig
Шени Честиа годишнина!Още мнооооого години щастлив семеен жиивот!  bouquet
И аз не знам днес какъв ден е,но...
Честит имен ден на Нелитата ни!Живи и здрави! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт