Отново за АБКМ - 3

• 356 625
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 3 750
Много странно, тук са категорични, че се отлага. Това гастро и алерголози ли не искат или педиатри?

# 3 751
  • София
2-ма гастро, 2-ма педиатри. Твърдят, че ваксините вече били много хубави, изчистени и мъртви и затова не правят проблеми. А че правят проблеми е факт, но няма сила на този свят, която да ги убеди, че е така. Даже след последния пентаксим педиатърката ни обясняваше, че обривът и слузта случайно са съвпаднали с поставянето, нямало как от пентаксим  да има обрив.

# 3 752
  • Северозапада
София е с поставени всички ваксини за възрастта. Отложихме по мое настояване само Синфлорикс и Пентаксим с един месец и първите дози разделихме на отделни приема през 2 седмици. Слава Богу, реакция нямаше. Нашата лекарка даже е доста смела по отношение на млечните. Съвета и от преди 2 месеца е вече да я пробвам с овче или козе сирене, защото аз си ги ям от януари и няма реакция, не е правила реакция към нищо след първоначалното установяване на АБКМ, когато беше на 1 месец. Аз още и отлагам млечните по мое усмотрение, но и давам жълтък.

# 3 753
  • София
Да, не ги спират. А и няма кьде да отида за так в документ. На нас ни ги отложиха с два месеца, като ги правим през две седмици. Освен това дьржьт да се правят заради не имунизираните бежанци, които ни заляха. Иначе не ми пука за глоба.
Това което ме притеснява е че щом прави реакция от ваксина може да направи и от лекарства. До сега не е боледувала, но беше на кьрма, а каката от снощи пак е болна.

# 3 754
  • София
Здравейтеееее,

Ходихме на гастро вчера: Жената я прегледа обстойно, обясних всичко и тя за момента не можа да даде конкретна диагноза, но взе секрет от пъпките, които са и отдолу. Ще изчакаме да излезне резултата и тогава вече ще се даде конкретна диагноза.
Като цяло каза за момента да караме както до сега, НО с изключение на това да включа попара само, че с овче или козе сирене. Продължаваме с НА млякото. Каза, че кожата и е страшно нежна и от най малкото и се влияе - материи, биберон и т.н.
Оффф направо ебаси чудото. Надявам се всичко да се оправи, че така хич не е добре.

За ваксините: Нашата ги отлага в много крайни случаи - детето е с хрема, болно. Иначе ги слага. За сега и ние нямаме нито една отложена, освен тази на 12 м. (синфлорикс) тъй като малката е с хрема. Утре ще ходим да я слагат, но може и пак да я отложим, защото все още има хрема и леко подкашля от нея ( не е течна, а просто носа и е запушен ).

# 3 755
  • Софиянка в Пазарджик :)
Здравейте.Искам да попитам,когато е на аптамил адц нормално ли е да ака тъмно зелено и мнооого миризливо?От млякото ли е?Вече месец и половина-два е на това мляко и си ака така.Трябва ли да се притеснявам?
Също така от седмица и половина съм почти убедена,че има киселини...утре прави 6месеца и е само на млякото...някой да е имал такъв проблем с киселини?Надявам се като почна захранване да изчезнат,мисля си че млякото не му стига и от там се получава това...

# 3 756
Мисля, че става така от аптамила, други майки са писали.
Не е нормално киселини, може да има рефлукс.

# 3 757
  • София
Мисля, че става така от аптамила, други майки са писали.
Не е нормално киселини, може да има рефлукс.

Хмм ние сме с Аптамил и не сме имали проблеми. Да не би да му е повече количеството ядене и да не може да го изяде и да се нагълтва набързо? Биберона (дупката) да не е по голяма?

# 3 758
  • София
Как разбра за киселините?

# 3 759
  • Софиянка в Пазарджик :)
Повръща бистра течност-не много гоюямо количество,обикновенно като се обърне по корем-вечер.Като повърне първо правеше кисели физиономии,после започна и да кашля,а вече се случва и да приревава за малко.Рефлукс не е имал,дупката на шишето е доста малка-0до3м.Чудя се дали не е от това,че веднага след хранене се обръща по корем,имаше период в който искаше и да яде така,докато го преобличам е същата борба,тоест почти постоянно стои по корем.
За акането също бях чела,че е от млякото,но попадам и на мнения,че било период и после се оправяло,пък при нас си продължава все така,а миризмата е ужасна  ooooh! ,което пак съм чела че е от млякото,ама всеки път като чета и се обърквам все повече.... #Crazy

# 3 760
Beeps, "мина" ли телешкото?

# 3 761
  • София
Акито е нормално да е зелено и миризливо докато е само на диетична формула. Стига да не е рядко и дрисливо е ок. Като захраните ще се промени и консистенцията и миризмата и цвета. Гадно мирише, няма как, ама се свиква  Grinning При синът ми не беше зелено де...А това с връщането, според мен е от количеството и може би идва в повече. То си е и примесено със стомашен сок, няма как. Моят човек много, много рядко като се случи да върне понеже обикновено не си знае мярката или от повече вода/чай се получава подобно нещо.
Фиксче, ми знам ли мина ли, не мина ли... Три пъти давах от буркан със съдържание около 19-20 гр. месо. Нищо не видях, като следих най-вече за обриви. Май-май няма проблеми с него. С вашия кашкавал как са нещата?

# 3 762
И аз не знам какво да ти кажа за кашкавала. От седмица яде само хляб, бисквити и солети. Ако не му дам бисквити и солети, следобед изяжда вечер една супа. Сега направих хляб с кашкавал вътре, тъкмо го извадих и установих, че не е много извратена идеята  Mr. Green

# 3 763
  • София
Хич не е, и аз така правя хляб- с маслини и кашкавал на кубчета. Един път става!
Абе, щом не си видяла нещо обезпокоително, значи всичко е ок. От малко масло нали беше проличало веднага... Което пак ме кара да си задавам въпроса "Къде е логиката с тая алергия?!?"

# 3 764
Логиката е желязна, само че нямаме пълното инфо винаги. Вероятно няма нищо общо маслото. Пак се обрина след това, ама от яйце. Масло не беше ял. Та сме вероятно + яйце, - или вече слабо мляко

Общи условия

Активация на акаунт