Отново за АБКМ - 3

• 356 425
  • 5 263
  •   2
Отговори
# 5 130
  • София
Здравейте!
Копирам мнението си от друга тема и ще попрочета от тази.
Бебето ми е на 3 месеца и 9 дни, и още от раждането е само на кърма. До скоро нямахме никакви оплаквания и се надявах да кърмя възможно най-дълго. Обаче на 25.1 й сложиха първата ваксина (против дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит В, полиомиелит и хемофилус инфлуенце) и 2 седмици по-късно в памперса се появиха кървави нишки. Имаше и 2 малки обрива на крачето и педиатърката каза, че вероятно е АБКМ и да спра млечните продукти. Направихме някои изследвания и резултатите бяха нормални. От 20.2 спрях млечните, а на 24.2 сложиха и втората ваксина (срещу Стрептококкус пневмоние), на следващия ден вдигна еднократно температура, но със сироп я свалихме. Отделно четох, че при алергия ваксините се отлагат, а нашата педиатърка не каза нищо.
И така през уикенда и днес отново се появиха нишките. Пия кокосово и бадемово мляко, не консумирам ядки, мед, шоколад. Еднократно хапнах халва и тахан в един и същ ден, а после прочетох, че и сусамът е алерген. Снощи попрегледах из нета забранени и разрешени храни, но информацията е доста противоречива  Crazy
Преди малко разговаряхме по телефона с детски алерголог и каза, че бебето е много малко за тестове и евентуално могат да се направят такива след 6 месец, на които също не може да се разчита. Ако се направят след годинката са по-достоверни. Посъветва ме да спра всякакви алергени и ако няма подобрение да минем на хипоалергенно мляко. Честно казано се ядосах, защото само телефона направи коментар, попита дали малката е с диария, а тя си е така от раждането - двама педиатри пък казват, че било нормално, защото е само на кърма. Педиатърката пък ме посъветва да избягвам млечните под каквато и да е форма, както и сусама.
Трябва ли наистина да се спре кърменето при съмнение за АБКМ? Във форума четох стари теми и различни мнения, но ограничавайки толкова много продукти (яйца, риба, бобови, разни зеленчуци и плодове и пр.) ще бъде ли изобщо кърмата хранителна? Отказвам да приема, че трябва да прекъсна кърменето и вярвам, че с подходящия специалист и правилен режим може да продължим да се кърмим.

Поради тази причина аз вече не слагам ваксини. Абкм се отключи след едната от тях. Отложихме с 6м, по мое настояване. Следващата доза отново предизвика разстройство, зелено ако, слуз. Сополите след всяка ваксина не ги броя.

Кърмата е най-доброто за детето. Не се безпокойте, то ще си извлече всичко необходимо от вас. Яжте козе мляко, биволско.
Аз покрай тази диета спрях с прясното мляко и смея да твърдя, че си излекувах гастрита.

# 5 131
Благодаря, но след захранването ни се решиха проблемите.

# 5 132
  • sofia
Нещата доста са се променили отпреди. Поне за София де. Вече има читава детска кухня с която захранвам в момента и съм доволна. Бебето ми не е било на мляко за алергични но не му пречи че готвят десерта с такова.

# 5 133
Здравейте,
Бебето ми, когато беше на 1 месец, имаше обрив по цялото тяло както и 3 пъти точици кръв в акото (не слуз). Изследвахме, пробата беше чиста.
Аз спрях млечните, както и доста други храни, обрива изчезна и повече кръв не е имало. Вече сме на 2 месеца и мислех да започвам да се захранвам със забранените досега храни. Оказа се обаче, че неколкократно съм консумирала говеждо. Реакция не е имало при бебето, поне аз не съм забелязала.
Това значи ли, че вероятно няма АБКМ и мога да си хапвам млечни (като си водя дневник примерно) или е по -добре да не рискувам и да си карам бавно със захранването(като млечните оставя за накрая)?
Благодаря ви предварително за отговорите:)

# 5 134
Въвеждате храните бавно и внимателно минимум 7 дни ,  ако има реакция да знаете от коя храна е.

# 5 135
Здравейте!
Искам да ви попитам възможно ли е запек от 1г,който не се повлиява от храна и никакви лекарства да е в следствие от непоносимост към белтъка?
Детето ми сега е на 2г и 5м. и още се борим с този проблем.Симптоми освен запек има и подуто коремче.Често и къркори коремчето и има газове.Обриви никога не е имала.На 5м и устовиха непоносимост към белтъка,но след 6м диета нещата се оправиха.Откакто я захраних с млечните се появи запека до ден днешен.Според докторите не е от млякото,но аз се съмнявам и за това се обръщам къв вас.Дали има друг такъв случай?

# 5 136
  • Пловдив
Какво мляко давате? И ако не давате мляко има ли запек пак? Препоръчвам да давате домашно кисело или търсете други източници на калции/тахан, бадеми, броколи и т.н./. И без телешко, ако е белтъка

# 5 137
От няколко месеца самата тя не желае да яде нито сирене,нито кашкавал.Кис.мляко домашно не иска да яде,единствено купешко и то в седмицата веднъж да си поиска.Телешко също не яде често.Варени яйца единствено яде,но не всеки ден.Тя стана доста злояда и много неща не яде.Обича маслини,риба,картофи,краставица и всякакви сурови ядки.Не знам на какво се дължи това нещо.Вече и аз се обърках и не знам къде да търся проблема.

# 5 138
Плодове консумира ли и пие ли достатъчно вода? Да не би оттам да е запека и газовете пък от него? С пробиотик пробвали ли сте? Имаше назад в темата кои са подходящи при запек, бифидобактериите май ?
Запознах се скоро с една мама на дете с АБКМ, вече на 8г. Каза, че не реагирал на Активия натурална и му я давала  Rolling Eyes като по-малък. На домашно мляко реагирал до 5г.
Аз на нашата госпожица веднъж дадох без да съобразя крем нишесте, приготвен с дом. краве мляко, последва голямко парче слуз в изпр.  Confused След десертите от млечна кухня не дава реакция  Sunglasses

# 5 139
Детето е на диети от 5м възръст.Сега е отвартено от супи,плодове и всичко което трябва да яде заради запека.Пие само вода.Има дни пие по 1л вода.Яде овесени ядки,само домашна храна и повечето са яхнии с повече домати.Всяка сутрин след като се събуди пие топъл чай с малко мед.Активия и давам някой път за следобедна закуска.Онзи ден си поиска и изяде голям резан диня.Давам и пробиотик и ги сменям през месец.Пробвала съм и с сиропи за разхлабване,освен да и дразнят корема и да не спи изобщо,друг ефект няма.

Нямам обяснение за нищо.Колкото и да го стиска не може да няма нещо,което да я разхлаби.Според лекарите няма връзка това,че като бебе е била с АБКМ и сега този запек.Като симптоми има и лош дъх в устата след 2-рия ден от задържането.Често докато се напъва повръща,става алено червена и се чува как и се връща храната до гърлото.Никой не може да ми отговори на какво се дължи това.

# 5 140
  • София
Защо не опитате с психолог или консултант по хранене? Понякога проблемите не са точно там, където ги търсим...А и сама споделяте, менюто е бедно на мляко. Желая ви успех!

# 5 141
С психолог съм се консултирала само веднъж и то по препоръка на хирурга ни.Обясниха ми,че детето е малко и немажели кой знае колко да ми помогнат.Да и говоря в къщи,да обясня на разбираем език за нея,че трябва да се изхожда всеки ден и да спра да говоря за това.Да не се набива на детето,като проблем.
Да бедна е на млечни,но не и да не ги яде съвсем.Имам предвид,че ги приема когато готвя с тях.Единствено което яде всеки ден е масло.Обожава филия пълнозърнест хляб с малсо и домашно сладко от горски ягоди.

# 5 142
  • София
Аз лично се съмнявам млякото да има общо. Вероятно проблемът е свързан с някаква травма, която има общо с изхождането. Помислете и се свържете с психолог. Фактът, че при напъване връща храна също говори, че е по-скоро на психологическа/психосоматична основа. Без да искам да ви вменявам каквото и да било, хвърлете един поглед на аналния стадий в психоанализата.
В яслата/градината изхожда ли се?

# 5 143
Не ходи все още на ясла.Тя наистина се страхува от изхождането.Според лекарите я е боляло много,когато е получила фисурата и от тогава се стиска и не иска да се изходи.От 5м. сме без памперс и то без проблем го махнахме.Но някой път се стиска и когато и се пишка,защото да не би случайно да излезе и другото.Съответно детето става нервно,неспокойно,не иска да яде и само казва,че я боли корема.Аз просто се чудя към кой да се обърна и какво да направя.Това е стрес и за детето и за всички около него.Просто аз самата не знам колко още мога да го издържа и не знам как да реагирам.

# 5 144
  • Пловдив
Само да кажа, че племенничето ми имаше запек дълго време и се установи, че е от йогурта, тип Активия...Тука явно има и психологически проблем, тъй че намерете добър психолог и водете детето поне 2 пъти седмично. Разбира се трябва да останете спокойна първо вие, за да може да й вдъхнете и на нея спокойствието от което се нуждае. Всичко ще бъде зад гърба ви скоро скоро Hug

Общи условия

Активация на акаунт