Няма радост по голяма, сърчице да чуе февруарска мама - тема 2

• 26 978
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • Малта
Момичета ето и първото питане от мен  Flutter
аз съм едва 4 г.с.  в петък съм на преглед за да видим точиците (тъй като съм ин витро с върнати две ембриончета) обаче много се притеснявам коремът ми от едната страна е значително по-издут и твърд, а от другата е нормален и мек  newsm78 случвало ли ви се е подобно нещо? аз все още взимам дуфастон и утрогестан, обаче сериозно разликата е голямо на двете половини на коремчето  Confused

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 17:37 от medimed

# 616
Не се притеснявай излишно Simple Smile сигурна съм че нямаш никави проблеми .За твое успокоение най добре отиди на лекар.

# 617
Как сте мами.
Аз не съм писала няколко седмици, защото минах през доста перипети ... най - съществения от тях, че ми насрочиха аборт, но минути преди манипулацията видяха че сърчицето на бебето бие (след като при два прегледа същия ден не се установи сърдечна дейност)
Имах си и огромен хематом, за който казаха че ако кръвта тръгне да изтича ще повлече и плодния сак, но ... кръвта изтече, събра се нова и тя изтече и т.н. ... не се знае до кога ... но бебо се държи.
Все пак ме е страх да се зарадвам и чакам с нетърпение да минат първите три месеца, че нали казват, че те били по рискови.
Исках да ви питам какво мислите за пътуването с кола. Мислите ли че час и половина път може да крият някакъв риск.

От какво се получават тези хематоми ? Sad

# 618
Здравейте и на всички  Hug мисля че имаме нужда всички, доста напрегнато е за всички нас, в тези първи 12 седмици.
Март месец и аз имах доста болки ту отдясно, ту отляво, но не мисля че това довече до неприятното развитие.
Ива, аз кажи речи всеки ден това време с кола го пътувам до работа, до яслата, до работата на мъжо и т.н. Понякога ако седя в задръстване по-дълго време почва да ми се повдига повече, но иначе всичко е 6 Wink Недей се задълбочава толкова  Hug
Аз отивам да обядвам, страшно съм гладна  Embarassed ама поне ще е здравословно, сандвич с много зеленчуци!
Добре дошли на новите!

# 619
Момичета, да ви се оплача. Извинявам се, че ви тревожа.
Днес е четвърти ден, в който съм с болки ниско долу- особено в ляво. Обадих се на доктора и той каза да пиш нош па и да почивам, и че не може да ме прегледа, защото не е във Варна и е в отпуска, но в петък се прибира и ще отиде в кабинета, за да ме види. Много ме е страх и не знам как ще изтрая дотогава.
Стискайте палци Simple Smile
Миличка аз имах страшни болки - така ме пронизваше, че все едно нож минаваше в корема ми.
Имаше моменти в който се виех наистина като куче - така живописна съм за да обясня адската болка която ме караше дори да се изпотявам. Бях премряла от страх защото трябваше да чакам 4 дни да отида на преглед. Е, отидох на преглед, в очакване на каква ли не да ми кажат
лекарката ми каза , че всичко е наред, че болката ми е нормална - защото матката се разширява
и някой жени ги боли повече от други. Имам и съседка която има 5 месечно бебенце питах я и нея и тя каза, че и нея я е боляло. Дано съм те успокоила, бъди положителна и спокойна, почивай повечко като мислиш само за хубави неща. Ако все пак се наложи ходи и до болницата. Стискам палци , но съм уверена , че всичко е добре, дано съм права  Praynig

# 620
Мене корема ме болеше близо 10 дена преди да да разбера че съм бременна и все още продължава ,макар и по слабо.В началото и аз се притеснявах ,но като погледнах в нета ,то повечето жени имат тези болки , които са съвсем нормални и се причиняват от разширяването на матката.
Ако наистина са нетърпими може би наистина е по добре да се отиде на лекар поне за лично успокоение .

# 621
  • Бургас
Ива, аз съм от мами януарки по термин от интернет и февруарка според доки, но пиша в януарската.Обаче чета и при вас и си търся мами бургазлийки за срещичка, но като се пооправя, че сега съм все отпусната и с постовнно гадене и си лежа.Така че задочно ви познавам.
Та исках да кажа на Ива, че ако може да отложи на този етап пътуването, е по-добре да го направиш, поне засега.Просто наскоро си имала кръвозилив и ако можеш да поизчакаш да мине време, да излезеш от 3 месец, мисля, че ще ти е по-спокойно и на теб.Simple Smile Стискам палци всичко да е наред, на бебчо  му се живее, много се радвам!:)

# 622
Здравейте ,мили мами , и аз съм с термин февруари ,ходих на лекар но било рано не се виждало добре ,много странно  newsm78 то в нашия град не ползват вагинален ехограф  Rolling Eyes .С първата ми бременност още в 4 г.с се видя, и да ви кажа малко се притесних  сега като ми казаха че не се виждало  Tired

# 623
  • Бургас
Здравейте ,мили мами , и аз съм с термин февруари ,ходих на лекар но било рано не се виждало добре ,много странно  newsm78 то в нашия град не ползват вагинален ехограф  Rolling Eyes .С първата ми бременност още в 4 г.с се видя, и да ви кажа малко се притесних  сега като ми казаха че не се виждало  Tired
Здравей!А кое се видя и кое не можа?
Плоден сак видяха ли докторите?За сърчице е малко раничко.Все пак зависи и кога е станало бебчето.За кога ти насрочиха пак час и няма ли вариант до петък да отидеш и при друг доктор?Стискам палци да са безпочвени притесненията ти!
Имаш ли някакви неразположения? Simple Smile

# 624
  • София
Добро утро,коремчета Heart EyesИмате ли идея до кой месец се пие фолиевата,че съм забравила?И още нещо-дали Неофолик и фолиева киселина е едно и също? newsm78

# 625
Понякога ме прерязва корема  ,но за кратко .в петък имам час, дано всичко е наред. плоден сак се видя поне така разбрах. благодаря за подкрепата шоколадово бонбонче  Hug
искам да пожелая на всички лека и безпроблемна бременност изпълнена с много полужителни емоции и трепети до края,когато ще гушнем най сладките и здрави бебешочета  Hug

# 626
  • Малта
Любче-Бубче,
едно и също са двете, първото просто е марка, а може да се пие до края на първи триместър (т.е. като гледам лентичката ти имаш още 4~ 5 седмици май)  Hug

# 627
Миле,добре дошла и лека бременност. LaughingАми не съм специалист и толкова рано на доктор не съм ходила,но щом са установили,наличие на вътрематочно бременност/плоден сак/ на този етап мисля,че това е което се иска.Аз ходих на първи преглед в 5-6г.с и се видя това. Peace Peace
Добро утро,коремчета Heart EyesИмате ли идея до кой месец се пие фолиевата,че съм забравила?И още нещо-дали Неофолик и фолиева киселина е едно и също? newsm78
Пак не съм спец но доколкото знам "Неофолик мета" е вид фолиева киселина,която се усвоява от всички,т.к при другата фолиева киселина има хора,които не я усвояват/по спомен 12% от хората/.Поради тази причина аз пия "Мета".Мисля,че се пие до края на 12г.с. Thinking

# 628
  • Бургас
Любче-Бубче, аз също знам че се пие до края на 1-ви триместър. Аз пия FOLACID за бъдещи майки.

# 629
Здравейте на всички февруарски мами,записвам се при вас Simple Smile Втора бременност ми е и е доста по-различна от първата,в 9гс съм а вече имам коремче!
Радвам се че има такава темичка в която всички да споделяме радостта и тревогата понякога и да получаваме съвети и подкрепа . Hug

Общи условия

Активация на акаунт