Юли месец дойде ЯНУАРЧЕТО отива на планина или море,в багажа с бурканче пюре/16/

• 26 004
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Мога ли да слагам замразени зеленчуци в пюретата? Кога мога да дам спанак?

# 166
  • София, Лагера
хау! Добрутро!
Къдее си ляято? Ние за море се готвиииим  Crossing Arms Crazy

Честит рожден ден на госпожица Ивайла!  Flutter bouquet

Мишел, и аз имам опции за Германия и САЩ, но не мърдам от БГ!!! Поне не там. Виж, за Сингапур бих се замислила  Wink Като цяло Азия и Южна Америка бих полазила  Crazy

Ети, няма да коментирам повече темата ти  Confused Хубаво беше поне всички да си знаем какво още може да се очаква от съфорумки  Confused. Кофти ми е, защото хората след такива изцепки започват да си мерят думите, а така атмосферата не е същата  Confused А няма смисъл да се изтипосва автора, то тук си се знаем и всеки би се досетил...

За спанака - понеже на мен ми карат домашен, направо го режа и замразявам така. После без да го размразявам го бухвам в тенджерата.  Peace

Чопи, от всички терзания накрая ще остане само прекрасната благодарност към бившия си мъж, че те е сдобил с Емчо!  Hug Hug Страхотно е да си майка!!! Вчера се разхождах с приятелка, която чака трето. Завиждам й! Скоро и аз!  Peace

# 167
 Здравейте!
 Мила, да ти е жива и здрава малката рожденничка и много радост да ви носи!
 Честито и на всички пораснали още един месец бебенца!
 Жоржи, не се ядосвай, така е трябвало да стане, както се казва всяко зло, за добро!
 Лейди Ейнджъл, някои от пюретата Ганчев, също съдържат краве масло...
 Ети, спанака го препоръчват след 8-9месечна възраст, заради по-високото съдържание на нитрати.
 Забравих какво още исках да пиша, но като се сетя...
 Бубе, незнам за какво точно става въпрлос, но игнорирай всякакви подобни неща, някой го беше написал..всичко е до култура и възпитание.
 Хубав ден!  Hug

# 168
  • София, Лагера
Мацки, ако ми донесат домашен спанак, ще свирна  Peace. Ако има де, че ние чак средата на юли ще се приберем от морето. Обикновено ни носят зарзават в индустриални количества и който иска - да заповядал, аз ще казвам!
Имам винаги домашни яйца, като захраните с яйца го имайте предвид  Peace

И да кажа нещо за захранването, ако ще и да ми се смеете (или цитирате) Laughing Бързам да захраня с всичко, не от страх от авитаминоза, не от страх от глад, не за заместване на хранене, а... защото имам много хубави продукти, също и готвя много хубаво  Flutter Crazy. Направо не издържам да започна да давам на Тервел вкусна храна  Mr. Green (за протокола: и за нас си готвя без запръжки, без застройки, без сол, почти без месо, предимно с домашни продукти, правя много малко сладки работи, само с черна захар).

# 169
Лейди ейнджъл, аз слагам масло в пюретата. Embarassed Понякога и мъъничко сол. Иначе голяма гадост.

Ети, мисля, че отрано натоварваш организма излишно с масло и сол, цял живот ще яде боклуци. Солта е вредна за нормален човек, камоли за бебе. За това се препоръчват подправки да се дават след годинката, а маслото ве4е не е масло отдавна. Бъкано е със всякакви е-та и консерванти, мас и т.н.ако си правиш ти маслото, ок в малко по-късна възраст го разбирам, но купено не бих дала.  Защото Ще си кажеш какво толкова??? Еми има значение, и ти го знаеш, но си затваряш очите, нали?

# 170
  • Русе
Здравейте мами! Моето мъниче, изцяло на кърма от около седмица отказва да цока! Не сме почнали захранването още, мисля след навършени 6 месеца да почна! Вчера направи пауза от 8 часа, едвам заспа от глад и чак след това успах да тикна гърдата в устата му! Sad От шише не яде, дъвче го и го хвърля, никога не е ял, биба също не цока от известно време му я давам да и гризе дръжката. Сложа ли го на гърдата почва неистово пищене и мятане дигна ли го почва да смуче ръчичките си и моите ако ги докопа. Четох за кърмаческата стачка, но била пръсъща за деца между 2 и половина месеца и 3 и половина! ние  сме почти на 6! да не почва отбиването  newsm78 и възможно ли е като е цека от шише? Как си мисли, че ще яде не го знам! Почвам да приспивам, за да мога да го нахраня  Sad Мното ми е тежко, имам много кърма, а няма кой да аде  Cry

# 171
  • София
Цитат
Честно казано и аз съм от майките, които са на мнение, че ние сме тези, които формираме вкусовете, предпочитанията и т.н на бебетата. За мен те са като кучето на Павлов. Смятам, че ние ги  научаваме на всичко. Разбира се това не означава, че трябва да бъдат насилвани, а по-скоро стимулирани да правят някои неща. И ако не иска да направи дадено нещо по един начин според мен просто трябва да се смени тактиката и да се пробва по друг начин.
Може да звучи макаренковски, но така научих Мартин да пие от шише, да дъвче биба, да пие вода, да стои по корем, да се обръща и вече да лази. В началото мрънкотеше, сега го възприема като игра.

А и тепърва в тоя живот ще им се налага да правят много неща, които не искат или не харесват. В крайна сметка обществото и държавата са форма на принуда.

[quote ]
[quote ]
Обръщането, сяданучи, лазенето са все неща които не се учат. Идва един момент, когато са готови и го правят. Това да не е математика да се учи!
Детето реве по корем, значи не му харесва, ала дай да го държа, да го мъча, защото трябва да се упражнява Confused.
Не искам да споря или да изразя мнението си остро , но понякога бебетата може да не искат много неща, които обаче трябва да се направят. Може и да не иска да се захрани, значи ли това,че не трябва да яде друго освен кърма.... И да, учи се! Когато детето е насърчавано, но определено не измъчвано, може да се научи да прави рани неща! Отново казвам, не се заяждам, а изразявам собствено мнение  Peace
Рехабилитаторите са учили медицина и знаят кое и как се прави, на болно и на здраво дете
[/quote]
Цитатите са с различен автор.
[/quote]

Ето за това става въпрос.
Въпросната авторка не се включва във форума,за да научи нещо или да сподели,а за да събира материал за подигравки и, за да натрапва своето мнение.
 Грозно е това,че го публикувам,но не харесвам такива двулични същества,които не зачитат и не уважават мнението на другите.След като останалите сме неграмотни и не гледаме правилно децата си,защо въобще се занимава с форума.
 Извинявам се за това,че задълбавам в тази тема,но не бива да се подминава това грозно деяние.
 Пък който има срам нека се засрами,ако не - да продължава да си злорадства.[/color]

# 172
  • София
hrissyts, не цитирах, защото не исках всички по default да се нахвърлим върху Бебешондел. Ако прочетеш цялата тема ще видиш, че не става въпрос само за този цитат.

отново ще кажа, написах мнението си за да не се случва в бъдеще, а не за да влизаме в полемики. Вярвам, че всеки сам ще прецени какво да публикува и цитира в бъдеще.

# 173
Мила, честита ти рожденничка! Много здраве и щастливо детство!
Честити месечинки на всички днес!
Бирке, ох, Дания. За няколкото часа, прекарани в Копенхаген, нямам думи.

Еми не е нашия апартамент  Tired което значи, че има по-хубав точно за мен  Heart Eyes благодаря на всички за стиснатите палци  Hug

И аз така си казвам, но относно БНД.  hahaha

Ноеми,  ха дано да е когато желаете  Hug  Ще можеш ли да метнеш малко яйца от София до Плевен?  

Днес сме на консултация. Довечера ще дам отчет. Ще слагат и последния прием от пентаксима

# 174
Днес мисля и аз да се включа по темата. Досега не съм коментирала, когато е имало разногласия,
но след като прочетох за какво става дума реших да се включа.

1. Стана ми болно и тъжно от това, което прочетох
2. Аз също се засегнах, макар че не беше цитиран мой пост

На няколко пъти спирах да пиша в темите, но все пак се връщах.
Спирах понеже ми беше неприятно отношението към майките, които
са решили да дават АМ на децата си
тези, които са решили да раждат секцио
тези, които са решили да дават вода на децата си
тези, които са решили да дават сокчета или да захранят преди 6-ти месец
тези, които искат да премахнат нощното кърмене
тези, които са решили да ваксинират децата си
тези, които дохранват децата си
(може да изпускам някои категории)
На тези майки негласно се слагаше етикет "Лоша майка" или "Недостатъчно добра".
Те трябваше едва ли не да се оправдават за тези си действия.

Понякога като чета имам чувството, че не сме се събрали, за да споделим радостни
моменти около отглеждането на децата ни, да се подкрепим, когато нещо ни тежи и друг не може да ни разбере,
а едва ли не да кажем : "Виж, аз съм по-добра майка от теб, заради това това и това..."

Грозен беше този цитат. Не прави чест на тази, която е цитирала.

# 175
  • София
hrissyts, не цитирах, защото не исках всички по default да се нахвърлим върху Бебешондел. Ако прочетеш цялата тема ще видиш, че не става въпрос само за този цитат.

отново ще кажа, написах мнението си за да не се случва в бъдеще, а не за да влизаме в полемики. Вярвам, че всеки сам ще прецени какво да публикува и цитира в бъдеще.
Зная че от тактичност не си цитирала,но нека се изтипоса публично,за да се засрами поне малко.Стига сме прикривали злобните и лицемерни,самовлюбени същества.
 Много се ядосах вече.Съжалявам!
 И аз като mishe не пиша по същата причина.Тук сме ,за да се съветваме и да си помагаме,а не за да се подиграваме на другите и да се изтъкваме колко сме безгрешни.

# 176
  • София
hrissyts, не е само тя. А сега ще си го отнесе заради всички. Наистина Бебешондел е нервирала много хора, но напоследък смени тона. Нека да й отдадем заслуженото, че си взе поука. Вярвам, че и за цитатите ще си вземе. От друга страна е давала и дава много полезна информация.

Да не говорим, че сега ще търся и домашно масло.

Ноеми, след тази самореклама да дойдем за обяд???

# 177
  • София
ОК!Спирам!

# 178
  • В две тъмни очички
Заинтересованите от случилото се могат да прочетат цялата тема! Жестоко съм обидена от всички съфорумки, които така грозно са споделяли постовете ни там и са се подигравали с нас! Не е само Бебешондел и не са цитирани само мои постове!

# 179
Момичета, мисля да давам жълтък от пъдпъдъчи яйца,че много били полезни за имунната система.Как мислите ще има ли някакъв проблем? Ние сме 6700 и 64см.

Общи условия

Активация на акаунт