Юли месец дойде ЯНУАРЧЕТО отива на планина или море,в багажа с бурканче пюре/16/

• 26 004
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
  • София, Лагера
 Sad Sad Sad Sad
... а като си представя, че на немалка част от майчетата форума им е основното средство за комуникация...

Ети, няма какво да отнасяш, ти не си се подигравала, нито заяждала...

...
 И аз като mishe не пиша по същата причина.Тук сме ,за да се съветваме и да си помагаме,а не за да се подиграваме на другите и да се изтъкваме колко сме безгрешни.
Ето за това ми е мъчно най-много, че заради този тон хората не пишат!  Sad Аз лично трудно се засягам, защото "По-важно е кой дава оценката, не каква е тя". Бубе, помисли върху това!

Ноеми, след тази самореклама да дойдем за обяд???
Laughing... аз си помислих, че ще ви се стори безвкусно  Laughing
(бтв свекърва ми не научи да готвя така) Heart Eyes Не ми е давала акъл, а аз се копирах от нея.

Алтеа, защо не попиташ във форума за захранването, там мамите са доста компетентни  Peace

# 181
  • София
Много съжалявам, че повдигнах темата. Нека се опитаме да го забравим, да спрем да коментираме и да продължим нататък.

Алтеа, не сте ли малки за яйца?

Кажете ми за замразените зеленчуци - тези на Бондюел и другите подобни?

Ноеми, не аз, Бебешондел ще си го отнесе. А не е честно един да носи кръста за всички. Спирам.

# 182
  • София, Лагера
Е, надявам се да не го отнесе и тя. Няма смисъл от препирни. Знаем си се вече кой какъв е...

Ети, няма ли вариант все пак да се сдобиеш с домашни? (едно си знам, едно си бая  Embarassed)

...а аз от нищонеправене захочнах отсега да стягам багажа за морето  Embarassed hahaha Mr. Green

# 183
Ами докторката каза да почвам да и давам по четвъртинка жълтък два пъти седмично като яйцата да ги варя 10-15 мин.Вие не давате ли жълтък или от кога мислите да давате?.

# 184
  • София
Ноеми, има  Laughing Ще ми ги донесат в събота. Ама аз да си знам и за замразените.

Алтеа, сега като гледам записките на бавачката ни, и аз съм давала жълтък на 6 месеца. Ама сега нали захраних по-късно и ще почакам още малко.

# 185
  • sofia
Ети, можеш да даваш, какъв е проблема.

Момичета, мисля да давам жълтък от пъдпъдъчи яйца,че много били полезни за имунната система.Как мислите ще има ли някакъв проблем? Ние сме 6700 и 64см.
Мъжът ми е с висок холестерол и му казаха, че тези яйца са още по- неподходящи. Не  помня защо обаче.

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 13:44 от lyuba84

# 186
  • София, Лагера
Алтеа, сега ще попитам в съседната тема  Wink

Люба, зер си се появила  Laughing, кажи знаеш ли нещо за слънцезащитната серия на Дейлонг, ще я има ли, няма ли да я има?  newsm78 В момента в аптечната мрежа има само кремове с изтичащ срок на годност, най-много до юли (поне от това, което съм виждала).

# 187
ооооо ма то аз съм цитирана Laughing Брей колко важна станах да ме цитират из форума.
Бебеш, ма недей спира до тука, ти можеш повече, аз вярвам в тебе.
И по тоя повод ще си го преместя от единия в другия крачол.......

# 188
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Ивайла! Нека расте здрава, щастлива и послушна! bouquet

Честита годишнина на Какче /на патерица/ и Честити месечинки на бебчета!

Тони, дъщеря ми записа немски език. Не го е учила досега, ще и е трудно в началото, но вярвам, че ще се справи! Praynig

Чопи  Hug ще се радвам, ако идваш насам да се обадиш....както бих се радвала на всяка мама, която реши да се обади идвайки по нашия край!!!  bouquet
А за поста ти - много красиви думи! Hug
А сега да ви споделя нещо - днес се обадих на педиатърката и споделих, че вече ми се иска да започна да захранвам Самуил....а тя категорично ме отряза да чакам до поне 8-9 месеца...Много ме обърка с това, мислех, че ще започнем от 6-ти месец, повече не ми се чака. Как да постъпя според вас?

# 189
  • София, Лагера
М, ти си попитала вече  Peace
Ето синтезирано инфо, ако някой друг се интересува ине му се чете цялата тема:

Време за въвеждане: 6-ти месец според някои, според други - 8ми.
Начин на въвеждане: Няма универсално правило.
- първо трохички или ¼ (в продължение на седмица или две седмици)
- постепенно се стига до ¼ или ½
- предлага се през ден или по-рядко
- когато се стигне до ½, предлага се не повече от 2-3 пъти седмично
- след 1 год. цяло яйце, до 2-3 пъти седмично
Храни, към които е удачно да се добавя жълтък:
- в зеленчуково пюре
- в зеленчукова супа
- в зеленчукова каша
- към пресни пасирани зеленчуци като домати, краставица и др.
- в плодово пюре (има такива съвети за злояди деца)
Храни, към които не е удачно да се добавя жълтък:
- не се комбинира с месо в едно хранене (след 10 м. може да се дава в един ден с месото, но в различни хранения)
- не се комбинира с бобови храни
- избягва се комбинирането със сирене при възможност (най-вече под 1 год.)"

# 190
Добър ден на вси4ки,

Аз съд6то не пи6а 4есто, но винаги 4чета. Компютърът ми е отворен винаги и с нетърпение 4чакам за нов пост.
Понякога се замислям дали да пи6а или не, по при4ина да не бъда нападната.

живея в Турция (българка съм). сама съм, моята майка е тук за да ми помага. Нямам приятелки с които да споделям радостта си, радвам ви се отдалеч4 4е се сри6тате и забавлявате. липсва ми б-я.

Мисля 4е всяка една от нас е уникална майка, всяка една ре6ава как да се грижи за децата си. мисля 4е трябва да се уважаваме,  не да се надсмиваме, а да си помагаме.
сигурна съм 4е правя гре6ки в отглеждането или в захранването, и в бъде6те 6те правя. Деца не се гледат по книга ( така мисля аз).
ако се ръководим по 4чувствата си към децата си, мисля 4е няма къде да бъркаме. Та те сами си казват от какво имат нужда. трябва само да ги разбираме.

По въпроса с АМ, Мерилин отново го пое, по голямата дупка на биберона не и хареса, и отново сме си на старият биберон. Явно на този ден не и се е пиело мляко Wink

поздрави от Анталия

# 191
  • В две тъмни очички
Желтък, моя педи ме посъветва да дам след края на лятото, заради горещините.

Ноеми, Делонг-а изтича края на юли, за сега нов внос няма! Дочух от Гери обаче,че щели да внасят - кога - не знам!
Вие кога заминавате, че от сега стягаш багажа  newsm78

Емили, направи както го усещаш! Води се по детето!

# 192
  • София, Лагера
Днес май ползвам форума като личен  Embarassed

Емили, направи както те съветва инстинкта. Мнения на специалисти и неспециалисти . бол, но детето ти си го познаваш. Съобрази се със Сами, ако прояви желание да яде, дай му  Peace
Та в този ред от мисли да споделя, че малко съжалявам, че не давах на Тервел вода по-рано. Поне по няколко глътки, колкото да се запознае със шишето. Сега категорично отказва да пие, не знае какво да прави с биберона, а предлагам кърма, белким му е по-приятно като е познато  Thinking

Галя, как понасяте жегите в Анталия? Аз бях в Алания преди години, септември, ей, Богу, едвам издържах! При положение че и в Тайланд, и в Сингапур, и в Кения (на екватора) бях единствената, която не се оплакваше  Grinning

Бубе, заминаваме чак в събота  Embarassed hahaha Embarassed

# 193
  • sofia
Ноеми, 981 22 08, звънни в аптеката и ги питай, майка ми се пенсионира преди месец и сега е в заслужена почивка. Сигурна съм , че ще ти дадат инфо, ако кажеш да звънкам аз?

# 194
  • В две тъмни очички
Бубе, заминаваме чак в събота  Embarassed hahaha Embarassed
smile3544 Явно наистина нищоправиш и си се  hahaha сбъркала

Общи условия

Активация на акаунт