Към майките на момченца

• 3 245
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Ако става дума за малко слепване и не пречи на главичката предполагам, че сам ще се справи с проблема "когато му дойде времето"...  Mr. Green
да, за малко слепване става дума, главичката се вижда много хубаво, измиваме я всяка вечер, няма секрети, няма нищо, но така се е слепило към края, че ми се струва че се е сраснало и това ме плаши.

# 16
  • София
Аз уж я забелвах правилно, ама не.
Два пъти я отлепяхме- първият път педиатърката, после аз сама.
Да детето беше малко (под 1 г), сега е на 3 и на мен не ми дава да я пипам изобщо, даже като се къпем вика: Без пишката..

# 17
Заведи детето на лекар, ако тебе те е страх - нашата лична  ни прати на хирург , точно защото оставаше съвсем малко , но все не успявахме да се справим докрай. За кратко беше готов, мазахме с дефламол . Е, поплака малко , но изчистихме проблема.

# 18
Аз уж я забелвах правилно, ама не.
Два пъти я отлепяхме- първият път педиатърката, после аз сама.
Да детето беше малко (под 1 г), сега е на 3 и на мен не ми дава да я пипам изобщо, даже като се къпем вика: Без пишката..
и какво стана последно - води ли го на лекар и в какво състояние е в момента, защото мен ме посъветва д-р Оги ако няма проблем при пишкане и не образува пръстен да го оставя за сега така, а пък личната ми каза Септември месец да го заведа на хирург и той щял с термометърче някак си да го отлепи.как ще стане това просто незнам, побърках се да мисля дали е добре да го оставя или да го водя някъде.никак не ми се иска да го травмирам, вече е без памперс и през ноща, няма никакви проблеми, пишка без проблем и................просто незнам.

# 19
Аз също не забелвам и винаги съм била притеснена, дали постъпвам правилно. Наскоро попаднах на тази статия и се успокоих http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4218

# 20
Аз също не забелвам и винаги съм била притеснена, дали постъпвам правилно. Наскоро попаднах на тази статия и се успокоих http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4218
хубава статия, точно в това е проблема, че  му няма нищо, нито секрети, нито възпаления, отоци и т.н., няма проблем с пишкането.Чудя се дали постъпвам правилно като съм го оставила така.сега питах един хирург и той заяви, че трябва да го доведа да го дръпнат, защото в по-зряла възраст щяло да мине само по оперативен начин.

# 21
За да не се образува кожичката отново се правят бани с Тетра (Смрадлика). Къпете си детето нормално както всяка вечер и накрая в леген слагате отваря от Тетра, аз я разреждам с вода, така със забелено чурче да стои в терата колкото може да изкара  повече - по принцип 5 до 10 минути, но е трудно толкова време. След като приключите с банята, почиствате чурчето с марличка и риванол. Много е важно да не остават едни бели нещица - топчета или власинки, както искате ги наречете, но те са перфектна храна за бактериите. Трябва да се почистват дори и след като чурчето вече е добре забелено, за да не се получават неприятни инфекции.
Това се прави 20 дни. След това всяка вечер при баня, заголвате чурчето и на течаща вода отмивате ако има от тези бели топчета.

# 22
За да не се образува кожичката отново се правят бани с Тетра (Смрадлика). Къпете си детето нормално както всяка вечер и накрая в леген слагате отваря от Тетра, аз я разреждам с вода, така със забелено чурче да стои в терата колкото може да изкара  повече - по принцип 5 до 10 минути, но е трудно толкова време. След като приключите с банята, почиствате чурчето с марличка и риванол. Много е важно да не остават едни бели нещица - топчета или власинки, както искате ги наречете, но те са перфектна храна за бактериите. Трябва да се почистват дори и след като чурчето вече е добре забелено, за да не се получават неприятни инфекции.
Това се прави 20 дни. След това всяка вечер при баня, заголвате чурчето и на течаща вода отмивате ако има от тези бели топчета.
ми той няма такива бели топчета, просто до едно място е стигнала кожицата да се забели и точно преди ръбчето на главичката се е "запекло" и не мърда на долу.Имам чувството, че е зараснало, незнам дали може да зарасне изобщо, но така ми изглежда.Няма секрети, възпаления и тем подобни неща.Проблема е дали да го оставя така или да го водя на лекар, което не ми се иска като че ли.

# 23
  • София

и какво стана последно - води ли го на лекар и в какво състояние е в момента, защото мен ме посъветва д-р Оги ако няма проблем при пишкане и не образува пръстен да го оставя за сега така, а пък личната ми каза Септември месец да го заведа на хирург и той щял с термометърче някак си да го отлепи.как ще стане това просто незнам, побърках се да мисля дали е добре да го оставя или да го водя някъде.никак не ми се иска да го травмирам, вече е без памперс и през ноща, няма никакви проблеми, пишка без проблем и................просто незнам.
[/quote]

Мисля че е добре, не прави инфекции и т.н.
Ние сме с бъбречен проблем и за него беше важно да е отлепена за да не прави инфекции. Май е по-добре като малки да минат през това...

Аз обаче имам друг въпрос: сега се връщаме от море. На плажа имаше много деца голички. Моето се заигра с едно дете на 6г, а на 6годишното пишчицата му беше много малка (2-3 см). Та се зачудих дали това не е някакъв проблем? Моето мисля, че е добре, но ми е интересно...

# 24
знае ли човек кое е нормално вече и кое не е

# 25
А защо толкова сте чакали, това се прави на 8месеца. След като се забели се прави промивка с тетра или лайка и се маже с дипрогента 3-4дни. Поне при нас беше така.И на моите момченца ги болеше когато пишкаха,но за 3дни отшумява.Заведи го пак да го види лекарката ако не се отваря и го боли. Дано да му мине по-бързичко и да не го боли. Hug
И аз съм на същото мнение. Прави се на 8 месеца от уролог или хирург и след 1 седмица сте забравили за този проблем.

Общи условия

Активация на акаунт