Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 4

• 60 690
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
  bouquet  bouquet

Вчера милото много ме изненада. Към подарака ми имаше два диска.И се чудя какво е това и ги пускам...Та искал да ми подари нещо свързано с корейските сериали,но много се забавило и ще дойде по-късно и решил да ми запише сериал - Que Sera, Sera. И да не му убивам настроението си го пуснах,нищо,че не ми се гледаше,пък и беше късно (за това изгледах едва 2 епизода),но това не е най-интересното.Там има истински целувки,не просто допиране на устните.
 Shocked ShockedНезнам по-нататък,но така си почна сериала.Много се изненадах.

# 256
  • Пловдив
Здравейте!Аз нощес стоях да догледам Iljimae до пет часа и още съм под негово въздействие!И този Lee Jun Ki страхотен чаровник е в този сериал.В My Girl ми се виждаше тромав и закръгленичък  Wink  в Time of dog and wolf беше готин,но ролята в Iljimae най му приляга,според мен.Ай,сега направо незнам как ще започна друг сериал,сигурно ще ми се види скучен след този.

# 257
И аз бях така в началото, когато ме хвана "азиатската болест". Лягах си в 02:00-03:00 ч. сутринта, ставах в 07:00 ч., а през деня удържах фронта. Simple Smile

Момичета, имам едно питане.
Изгледах днес последна серия на Partner с Lee Dong Wook и Kim Hyun Joo. След финала пуснаха реклама на друг сериал, който обаче така и не успях да разбера как се казва, нито познах някои от актьорите в него. Излъчен е през 2009 год. по KBS2. Прегледах всички сериали през тази година, но не успях да го открия. Да ви е познато случайно? От рекламата успях да разбера, че главната героиня е разглезена богаташка, която при пътен инцидент се срещна с нашия Ромео - естествено, обикновено момче. Идеи?

П.П. 2в1, отлично разхлаждане с Won BinHeart Eyes

# 258
rossonera, това което търсиш дали случайно не е Take Care of the Young Lady ?

# 259
rossonera, това което търсиш дали случайно не е Take Care of the Young Lady ?

Да, да, той е! Аз го видях и в програмата на KBS2, но не знам защо не успях да позная момчето от клипа...  Този тук на постера ми изглеждаше различен.
Но той е, излъчен е веднага след Partner между 19 август и 8 октомври 2009 г.

Благодаря ти, 2в1!   bouquet

# 260
Няма нужда от благодарности Simple Smile . Най-лесно се намира такава информация в DramaWiki.

Аз приключих с Miss Ripley. Не е лош сериала, но няма да остане сред любимите ми. Не можем да се спогодим с И Да Хе и това е. Добре, че бяха Micky Yoochun и Kim Seung Woo, за да го изгледам до край.

Днес се излъчва последната серия на City Hunter така, че ще го почвам вече Wink . А от понеделник ще се наслаждавам всяка вечер и на ИРИС по бтв newsm53 .

# 261
  • София
Привет и поздрави за хубавата темичка. Аз се завръщам с пълна пара отново на корейска вълна. Изгледах Приятелката ми е Гумихо и сега съм на Тайната градина. Гумихото е много лекичък и приятен сериал пълен със смешки, а последните два- три епизода бяха и доста драматични. Хареса ми, играта на момчето много повече ми хареса отколкото на момичето и определено той беше по-добрия в двойката. Като цяло съм доволна, защото го гледах лека по лека и беше едно забавно и разпускащо. После реших да изгледам продължението на японското БОФ и определено не ми хареса. Започна много добре, обаче на японската версия и липсваше музика, драма и чувства някак. Не можа да ме грабне, това което ми хареса бяха хумора и диалозите, но другото много ми куцаше. Сега съм на Тайната градина, още на 4ти епизод и съм много доволна. Мацката ми прилича малко като поведение и като визия на мацката от Хонг Гил Донг, една срамежлива, безразсъдна и безстрашна, и като визия ми прилича, но Сунг Ю Ри според мен е по-красива. Доста добре изглежда до момента продължавам го лека по лека Simple Smile

И да ви кажа, видяхте ли, че по БТВ ще дават Ирис от 1-08? Най-накрая се престрашиха с корейските сериалчета, от 22:30 ще го дават, дано се хареса, че да продължат  Stop

# 262
Аз се мъча с Que Sera, Sera. Започна добре, до10 еп. ми беше интересен,но след това Rolling Eyes Много трудно го гледам,остана ми съвсем малко,а нямам никакво желание. Така и не разбрах защо двамата главни направиха подобен избор и сега се мъчат така. Поне към края косата на Eric Moon e поотраснала,че не ми хареса с толкова къса.

malka maimunka, доста пъти сме обсъждали версиите на БОФ.Всичко си зависи от усещането и личните предпочитания.И аз харесвам японската повече,но корейската също беше интересна  - представи техния поглед,живот,разбирания...Пък и си заслужава дори само за онази сцена в парка - когато Kim Hyun Joong свири на цигулка. За мен това е една от най-въздействащите моменти.

На мен лисичката oт My Girlfriend is a Gumiho си ми хареса.Четох,че в Корея също не са я одобрявали много.
 Mr. Green Но No Min Woo го бяха направили като истинска кукла BlushНечовешки хубав.

# 263
Виждам, че тук сте се "разговорили" за Gumiho и No Min Woo. Преди седмица го свалих и започнах, но нещо в началото не ми хареса и всичко това до момента, в който на екрана се появи No Min Woo... Онемях. Изгледах сериала на един дъх и съм много доволна. Забавен е и интересен, въпреки че причината да се върна към него бе малко по-различна, но...  Laughing

След като изгледах "лисичката", естествено ми се прииска още нещо с този симпатяга и най-после (както ме посъветва Tuon още преди месец) изгледах Pasta - определено се превърна в един от моите топ-сериали, макар че ще ми е много трудно (нали се намекваше и за класация) да сведа любимите си драми само да пет на брой.
Ще си сваля Midas и Rock Rock, Rock тези дни.

П.П. Разговорих се за Pasta и довечера ще врътна една Carbonara.  Laughing

# 264
Здравейте, чудесна тема сте заформили. Вашата тема бе дадена за пример в една друга тема (за сериала Богати и Жестоки) като пример за прекрасно оформена и с много интерсно съдържание тема   bouquet  Сетих се за вашата тема днес, когато търсейки ДВД филми на Джейн Остин, случайно попаднах на интересен корейски филм "Лъкът" - поредният шедьовър на Ким Ки Дук и на други азиатски филми.

Коментирали ли сте го този корейски филм The Bow (2005) на Kim Ki-duk / Ким Ги-Док? В този филм е интресен сюжета на филма и името на режисьора и затова очаквах да е добър филм, след като е на Ким Ги-Док. На рибарска лодка в морето 60-годишен мъж отглежда момиче от 10 години, като възнамерява да се ожени за нея на 17-тия й рожден ден. Животът им се променя, когато на борда се качва млад студент...  Това ми беше най-странния филм на Ким Ки Дук, изгледала съм го на един дъх. Някои от сцените са се врязали дълбоко в съзнанието ми и още не мога да се отърся от тях. Музиката също е невероятна. Определено е странен филм, но си е класика и на мен ми допадна много. Целият филм е сниман на едно корабче. И заради това от една страна е много опростен, а от друга в него има такава дълбочина и разкрива толкова много неща.
  На всички фенове на Ким Ки Дук, които не са го гледали - не е за изпускане! 
  Ето от този специализиран ДВД тракер може да си го изтеглите в качествен ДВД формат с БГ субтитри. 

# 265
Попаднах и на ДВД релийз на корейския сериал - Road Number One / Път номер едно (2010) -  една история за война и любов. Историята е по истински случай, за събития случили се на "Път №1", намиращ се между Сеул и Пьонгянг.   Ето ТУК може да се изтегли в ДВД формат с БГ субтитри. Вчера са качили епизоди 6-10, другите серии от 1-5 са ТУК.
Мисля да го изгледам по-време на почивката. Тук сте все експерти по корейските сериали  Laughing  - някой има ли мнение за този "Път номер едно" - струва ли си да го започвам?

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 16:54 от Sega

# 266
rossonera, радвам се,че изгледа Pasta  Grinning До сега не съм срещала човек,който да не го хареса и винаги го препоръчвам. Ако гледаш и японски сериали ти препоръчвам Bambino. На подобна готварска тематика,забавен и някак си неусетно ти се готви и още повече ти се яде.

Sega,добре дошла.
Не съм гледала The Bow(историята е интересна и ще го изтегля).Road Number One
е емоционален,тежък,има много сълзи,много кръв и го изгледах много тудно,може би от части,защото не обичам филми свързани с военна тематика
Саундтрака е страхотен,както и So Ji Sub, които направи невероятна роля.

# 267
И аз харесвам Shin Min Ah. С тези трапчинки е голяма сладурана, а и как да не и завиждаш Wink в рекламата на Giordano  newsm08. А за No Min Woo хич няма да споря с вас Joy.

rossonera, и "Rock, Rock, Rock" и "Midas" са много хубави. Първият е биографичен за основателят на легендарната корейска група Boohwal  - Kim Tae-won, а вторият е един от малкото, в който главната не е невзрачна, тъпа и невъзпитана.

Sega, добре дошла при нас. Надяваме се да останеш и ти очарована от "магията на изтока".
Kim Ki Duk и филмите му са нещо, което всеки сам открива за себе си. Толкова е уникален, че аз лично никога не бих могла да го коментирам. Колкото хора, толкова и мнения има, защото неговите "безмълвни" филми се възприемат и тълкуват по също толкова различни начини.
Ето ти темата за Road Number One в Спирита. Там би могла да намериш повече мнения за сериала. Както Tuon ти е казала си е тежък за гледане, но няма как с тази тематика. Но всички актьори се справят страхотно, а и си заслужава да се види и научи нещо повече за този период от историята на Корея.

# 268
Да попитам Wink За "Iris" тук ли ще го коментираме или ще има отделна тема?

# 269
  • София
   Изгледах го, A Man Called God, хареса ми много! Жалко ,че са съсипали хубавия актьор с тези лакирани букли, с естествена коса му е толкова добре, но през повечето време прическите му бяха гавра на стилистите с актьора.

Тuon, аз мисля да изчакаме да видим , дали ще има интерес към сериала и ако има, тогава да се прави отделна тема! Темата за "Хиляди пъти любов" не вървеше много и накрая съвсем заспа.

Общи условия

Активация на акаунт