Отговори
# 615
Антон също отказва да се храни по обед тези дни. Отдавам го на жегите. Днес бяхме на прохладно място, когато дойде време за хранене, и той си изяде всичко.
За пиенето на вода - слагам му съвсем малко ябълков сок във водата и така пие по средно 300 мл на ден. През нощта му давам чиста вода, когато се събуди, а това за жалост е 4-5 пъти. Ако имам късмет, няма да будува и ще заспива след като е пил водичка и съм му дала биберона.
Кисело мляко въведох вчера с няколко лъжички, много му хареса, не можах да повярвам.

# 616
  • Стара Загора
Вода Веско си пие без проблем, но различно като количество.А тези дни се храни малко.Днес му е пробило второто зъбче newsm44

# 617
Привет, мамита!

Честита месечинка на Стоянчо! Да е жив и здрав, все така напорист и храбрец! Simple Smile

Снимки по-скоро няма, че батерията на апарата ме предаде най-брутално... Ама и аз не заредих достатъчно и тъй. Евентуално от апарата на моя приятелка, с която бяхме...

Веси,
да ти кажа, че съвсем не си единствената. Ники последните вечери просто ми стопява масълцето. Към 1-2 като се размърда (обикновено тогава дава сигнал да го преместя на спалнята). От там нататък просто сънят за мен си остава мечта. Ники докато спи започва да пълзи и да мърмори... Ама лази навсякъде и само го връщам в изходна позиция. Понеже се научи и да сяда и сяда, където свари и се килва на противоположната страна и пак тръгва. Ей тъй до ранни зори, когато явно става по-хладно и задремва. Към 8-8.30 ставаме. Сигурна съм, че е от жегите това неспане, защото често се случва и цокане да откаже нощем. Просто не може да се отпусне. Храненето също е едно никакво в последно време. Щом и цокането е в минимални количества...  Tired

Марви, тортата е трепач!!! Аз с мойта заспала креативност хич и нямаше да се сетя за солетките..  Wink

Бърди
, пробвай и със сламка. Wink Аз много сериозно се замислям да му взема такова шише. Някои ми казват, че му било рано, ама знам ли пък....  Peace

Мирчееееее, много весело да си изкарате на моренцето и много положителни емоции да съберете с Евка!!!! Simple Smile И ние по-другата седмица тръгваме. Вече търпението ми се изчерпа...  smile3560

Orchids Flower, направо ми скри шапката!  #Shocked БРАВО на Евичка!!

Хайде, до скоро писане! Отивам, че надуха гайдата...

# 618
  • Варна
Момичета не съм ви чела, имам много работа. Пускам ви за гласуване двете заглавия за Димяни и талисманчетата, за да мога утре да го сменя, че вдруги ден става една годинка от както се появиха първите ни ''октомврийчета'' Heart Eyes

# 619
здравейте и ние не сме писали отдавна ,но при нас няма нищо ново Simple Smileосвен че акаме в гърнето Laughing
Гледам че говорите за шишетата със сламка ние пием от такова вече много лесно се научи и сега пие повече вода  Simple Smile

# 620
  • София
Да се отчета от консултацията ни днес - на 9 месеца и 1 ден Мартина е 9750 (+150 гр. малко ми се струва, но явно е от жегите и по-голямата мобилност вече) и 74 см. (+3 см)... След консултацията минахме и през зъболекаря, за да извадим на батенцето 2 млечни зъба и ми стана много мъчно... този път влязох аз с него, иначе таткото го съпровожда, и ми стана много мъчно, че доста го заболя, въпреки упойката, ама те и много големи корени бреееее  Shocked Cry
измолих таткото и до ВисВиталис да ни метне, че ни беше близо и взехме буйки на КиК, за да можем вече и навън да стъпваме smile3539, там имаше и на друга марка, но като не можеха да се разопаковат - така и не посмях да взема като не знам дали ще й станат, че и тя е като калинчо с висок свод на крачето и не всички модели са им добре...

Мирче, предполагам, че изобщо не сте го усетили полета - при мисълта къде отивате съм сигурна, че ти се е искали ти да полетиш!  Hug
hailie, честито християнче! Много хубава торта, веднага ми стана много мило, защото подобна торта ми беше първата за 2рия РД на Калинчо, ако успея да намеря снимка ще покажа  Party
Орхид, направо ми се събраха очите  Shocked - ама много хубаво си щъпурка твоето диване! Браво!  Hug
Fluffy, ти сигурна ли си, че си гледала мои снимки във ФБ Mr. Green, съвсем избягвам да се снимам,  че да не плаша децата, а и да да не ги е срам да казват че на снимката е мама Sick... а ти пък да пишеш, че и изглеждам страхотно  Mr. Green ще да е станала някаква грешка   Sunglasses
Мила, много интересна почивка си си организирала  Hug - из цяла България, супер! Да покажеш снимки Wink До кога сте в БГ? Ако сте тук и към края на месеца мога да убедя евентуално таткото да си направим разходка из морската на Бургас на път за Китен  Laughing
Веси, на мен като ми се случа така го отдавам на зъбки и се примирявам, че няма какво да се направи ))))
Кат88, изобщо не я слушай майка ти - и аз не я държа марти да ходи, да й се случва по 2-3 минутки на ден, ако някой от родата реши да я "поразходи", и проходилка не използвам, самО ще си стане детето и ще ходи, когато е готово  Peace
Ноел, наистина си приличат диванетата ми, даже видях твой колаж с двете сладурки една до друга и все се каня да сканирам някоя снимка на калинчо и да така да направя за сравнение )))
Бърди, по начина по който описваш се отби калинчо преди време на 8 месеца - изобщо отказваше за суче и дойде гадния период да ставам рано и да правя попари  Whistling А за ходенето - и Марти в началото не знаеше какво да си прави краката, просто й дай още малко време  Peace за водата не знам какво да ти кажа - и марти не искаше вода и в един момент пропи - без да правя нещо различно  newsm78
Бобинка, с това "дай" може за някое митничарче или катаджийче да се готвите ))))
Марианче, сигурна неяденето е от жегите - то и на нас не ни се яде!!!
Аник, да не забравиш да постнеш снимки като ги получиш от приятелката Wink

Айдееее, пак се улях! Ама аз съм си аз! Твърде многословна! Цъ-цъ-цъ!  Crossing Arms
Метнах ви чаршафчето и е време да пооправя малко в къщи, че ще идват гости  Laughing

# 621
  • София
Марв  Hug Дано и при Мая стане като при Марти, и с ходенето, и с водата, и с отбиването  Hug

# 622
  • Sofia
Здравейте,

добре, че има климатици иначе щяхме да се разлагаме вече. Нашия апартамент е юг югоизток и в тези жеги температурите стигат до 35 С в къщи без климатик.

Ники за да не заслабне не отказва ядене. Има периоди в които похапва по-малко но не са свързани с топло или студено време - аз поне си мисля, че по-скоро зъбите са му проблема.
Вода той пие колкото пожелае - не съм засичала колко е, но стане ли нервен предлагам и не отказва - понякога пие по 1-2 глътки. Каката обаче година и 2-3 месеца не близваше вода. Сама се отби на 10 месеца и половина и пиеше фрешчета и това и беше достатъчно.

За тези дето се притесняват, че дечицата им не се опитват да ходят: наскоро се запознах с една мама и нейния син напълно здраво дете до 8 месеца е лежал като кукла и на година и 5 месеца е направил първата си крачка.

Аз тази сутрин изпратих майка ми за Канада. И днес съм малко неадекватна след почти никаквото спане тази нощ. Уж навих часовник, телефон и пак ме беше страх да не се успя и да си пропусне полета.

# 623
Отчет от нашата консултация: На почти 9 месеца Ева тежи точно 8,000 кг. и 72 см.
350 гр. е качила за последния месец.
Днес й биха и последната ваксина. Най-после приключихме временно с тия ваксини. Много е кисела обаче, много.  Sad

# 624
Здравейте )))
Краси, честито християнче  Simple Smile
Ние тези дни сме много неспокойни, а снощи от 4 до 5.30 рева, яде и после реши, че е време за игра и пълзя. Взех му буйки на капчица, но не ходим още, прави някакви стъпчици, когато пожелае, подскача.
Орхидейке, страхотна е малката, да я нацелуваш едно хубаво от мен )))
При нас е много топло, представям си в София какво е.

# 625
Симеон още е буден Shocked #Crazy . Какво ли не пробвах - изстудявах му крачета, ръчички, личице; пяхме песни, гушкахме се; оставих го да си пореве и няма и сън! И няма сън! #Silly smile3515
Вече се чудя дали да не го сложа в количката и да пообиколим квартала.
Има ли други бебета, дето винаги са заспивали до 20:30 и ще да са будни???? Crazy

Скорпи, тук е УЖАСНО!!! smile3511

# 626
  • Сливен
красе честито ти християнче
дени също не спи добре,от един час заспива и се събужда през 5-10 мин да пие вода  ooooh!
защо се притеснявате че децата не правят крачки,в крайна сметка всяко дете е с индивидуална структура,костна система и организъм,а и не само
големия ми син проходи на година и 4 месеца ,без да пълзи,обаче не съм се притеснявала,когато му дойде времето и е готово детето ,ще тръгне
нямам климатик и е 30 градуса  ooooh!
бобинка честити зъбчета
и нашето вече се подаде  Party Party вече си имаме 1 зъб  Party  Mr. Green
моя синковец пък не иска да пие сок,какъв ли не пробвах-не и не,ще кажеш,че лимон яде,
не съм май твоя сладур ядеше лимон(ако не се бъркам) без да прави физиономии ,направо ме хвърли в оркестъра,дени на киселото мляко прави физиономии,пък не знам какво ще прави на лимон Sick
данимира честито зъбче и на вас 
mimi_ как се научихте да пиете от сламката,ние както казах взехме такова шише,но дени не посяга да лапне сламката въобще
марви,ноел браво за хубавите резултати  Hug

# 627
miriams28 като захапа сламката и наклоних шишето да види че пуска сокче и той сам засука и вече има вода в шишето и пие без проблем Simple Smile

# 628
Честити зъбчета! Да са ви здравички, белички и всички останали да излизат без болки!  bouquet

Момичета, благодаря за поздравите за нашето християнче!

В 22:10 се предадох и го метнах в количката и обиколихме квартала, трябваха му 10 мин , за да заспи, гОркия направо беше изтощен! Даже не усети кога го преместих в креватчето му... Дано, дано, дано Praynig Praynig не ни става практика! Praynig

Миме, у нас също сме без климатик и в 29С, направо да откачиш! Освен това грам, ама грам течение не мога да направя, въздуха не помръдва грам! ooooh!

Къде се загуби Роси?
Наде, как сте?
И още един куп мами не са писали отдавна!!! Пишете, момичета, всичко ок ли е?

УРОК 9 - Бебето на 9 месеца

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 23:44 от hailie

# 629
...........
Има ли други бебета, дето винаги са заспивали до 20:30 и ще да са будни???? Crazy
............

Има, има и още как...  ooooh! Стана му навик даже и си чака момента с нетърпение... Пфууу... Като се нахрани в 9 часа, върши си работата в гащите (иска да си е легнал в леглото, иначе не я върши), преобличам до към 21.30 и от там нататък нощта е негова... Ох, може и  до 11 да откара в пълзене, седене, изправяне, борба с възглавниците... Днес обаче, като видях, че отива към заспиване (а имаше още час по програмата му), му дадох да си цокне малко и се успокои. Оставих го пак на спалнята и той си се намести и заспа - директно в неговото легло. Да видим как ще е тази нощ.

У нас също няма климатик и е около 28-29 градуса... Направо не се диша. Много се замислям дали да не оставя вентилатора да духа на минимално през нощта... Thinking

Хайде, да са честити всички новоизлюпили се зъбчета!! Нека са здравички! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт