Юлски деца-Тема 45

• 36 152
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • USA
Ех, Грация, сега пък Т, но дано всички притеснения се окажат напразни! Силно ви прегръщам и се моля за Мими!

Сиси, на мен никак не си ми досадна, всякакви подобни идеи са ми от полза.

Мимето, бързо оздравяване на София!

Чочи, много благодаря за темичката, много ми хареса!

Вили, ЧРД, да се жива и здрава  bouquet!

РД на Стейси го направихме от 5 до 7 часа, за мен това е най-подходящото време понеже няма деца, които да спят по това време.  

Благодаря за кроксовете  bouquet, двете със Стейси имаме и наистина съм много доволна. Но наши приятели тук не могат да намерят, та искаха да им пратим от Щатите, но като разбраха колко ще им струват с доставката, се отказаха.

Утре ни е последен ден в Бг и пак започвам да мисля за това летене, умирам си от страх, а ни чакат цели 3 полета ooooh!.

# 31
  • София
Честит имен ден на всички ваши близки и роднини, които празнуват днес!!
Разбира се, ако някоя мама празнува - честито! Но все пак днес мъжете са повече.
г-жа BubolecheMeche, защо на 15.08, нали тогава са Мариите?  newsm78

И аз се вълнувам от темата за стомашните проблеми. Накратко - напоследък се притесних, че акото на Мишката е прекалено рядко и миризливо, преди около месец всеки ден акаше по 2 пъти (извинете за подробностите). Няма спор, че зъбите имат вина, но все пак си се чудя. Пуснахме изследвания - нормална чревна флора. Давах Биогая - нищо особено не се случи. И това при положение, че малчо не обича кой знае колко пресни плодове и зеленчуци.
Последното изпълнение беше онзи ден или по-скоро онази нощ. Към 4,30 Мишката нещо се развика и станах да го завия. Ммммм, какво ме лъхна... Казано накратко - и количеството, и качеството бяха стряскащи. В интерес на истината, последните 2-3 дни си яде ръцете, пак ли тези зъби...
Дали има причини за притеснение, все пак храносмилателната им система още не е напълно развита, а пък и Мишо яде храна от кухнята, която е по-кашеста. Детето изглежда и се чувства добре, има енергия  за трима.
Най-после го постригахме за пръв път откакто е роден.
С говоренето сме на нулата, опитва се да сглобява някакви произволни думи от 2 срички, но предимно издава разни съскащи звуци.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 15:54 от Cuckoo

# 32
Ееее г-жоооо  Flutter Wink Wink Wink  ( хи хи много готско това ново обръщение) аз да се вредЯ на първия ред пък представлението когато почне - тогава  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Мише, ти не бързай  Hug имаш още месец  Hug

Cuckoo при нас подобна беше случката първия път ми звъннаха от яслата в четвъртък да ходя да си го прибера, че много повръща. До края на деня беше добре, но на другия ден пак повръща и вече се появи и разстройство. Събота и неделя се позакрепи и в понеделник го пуснах на ясла, че много ми беше напечено в работата, е платих си с лихвите дето се казва  ooooh! Twisted Evil в срядата сутринта рано рано ми се събуди със зверски напъни и повръщане .... и хайде още една седмица в къщи  ooooh! Shocked #Crazy Sad Cry

Давах някакви прахчета за възстановяване на чревната флора - Линекс - още някакви прахчета за хидратиране, давам и Лактофлор - този си го хапва като бонбонки.
Като беше зле и Гастрокинд изобщо се подлудих и сега го гледам с 4 очи  #Crazy Money дано не се повтаря скоро пак.

# 33
Chestit imen den na vsichki.
Chestit rojdenik na Keiti.
Gratziq, dano mine byrzo. Stiskam si paltzi bez pochivka.
Mime, byrzo da se opravq malkata Shofiq.
Leni, redi se na pyrviq red, ama i tozi ne byrza za nikyde. NEma spor uiut syzdavam qvno na tezi detza, ne im se izliza i tova si e.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 16:35 от Julsko bebe

# 34
  • София
Cuckoo при нас подобна беше случката първия път ми звъннаха от яслата в четвъртък да ходя да си го прибера, че много повръща. До края на деня беше добре, но на другия ден пак повръща и вече се появи и разстройство. .....

Ей, кофти работа, да не би да е от храната в яслата? На мен пък лекарката ми даде някакво Бифиформ - пак пробиотично, но още не съм го купувала.
При нас няма грам повръщане, както казах младежът си е в чудесна кондиция. Чудя се дали пък не е от недостиг на някой ензим или алергия към някоя храна.

# 35
По обяснения на двама свещеника - защото Дева Мария е преславна... Rolling Eyes

# 36
  • София
Честит ден на имениците!
Вили, честит рожден ден на патерици! Да си жива и здрава.

Джил, честит празник. Да ти е жива и здрава сестричката.

Грация, бързо да оздравявате. Не знам како бих правила на ваше място...много трудно е решението, но мисля, че и аз бих постъпила като вас.

Куко, като чуя за стомашни проблеми и косата ми се изправя. Яде ли нещо друго, което да му разхлабва коремчето? Ние нали си имаме „чувствителен стомах” откакто сме се пръкнали...то не са газове, чудеса...та сме непрекъснато на диета – почти никакви плодове, целулоза (грах, боб, леща, зеле, броколи, карфиол и всички подобни)...но и овесени ядки/ каша, също така действат. Ние пиехме Протексим ресторе – пробиотици пак. Доста добре му подействаха.

# 37
Вили, честит рожден ден. Да си здрава и силна жена и да се справяш с всичко с лекота. Преегръдки  Hug.

Честит имен ден на всички с имена Петър и Павел и производни   bouquet.

Стихчето и на мен много ми допадна и разчувства. Трябва да оценим всеки момент на близост докато са толкова малки и привързани към нас  Heart Eyes.

Мими днес е по-добре. Последно й дадох лекарство в 2 през нощта и от тогава е добре, вдига до 37.5 и толкова, няма й нищо друго.

Мише и аз съм като теб, не съм готова за болести, защото досега не е боледувала от нищо. За втори път в живота си има Т. Предния път се показа зъбче, сега не знам какво е, но си е здрава и игрива. Миналото лято 2 пъти бяхме на бг море, аз пипнах чревен вирус, на нея нищо й нямаше.

Миме, как е София  Hug.

Сиси, ти си извор на идеи. Как успяваш с всичко не знам. Това за цветните  дни много ми допадна.

# 38
Вили, зло да те забрави! Здрава и все по-щастлива и в хармония със себе си да се усещаш!
Бубулече, жива и здрава да ви е бъдещата кака Преси! Много ми хреса това за преславна.. Peace
Грацийка, стихотворението е прекрасно! Наистина трябва да се наслаждаваме маскимално на всеки миг с децата, защото често са неповторими! Чакам да пишеш новата дата, че да стисна пак силно палците! Hug И не, не успявам винаги! Wink
Джил, при нас нямаше как да стане постепенно отбиването, пробвах, справяха се с баща си при заспивания, но през нощта и през целия ден си ме търсеше, събличаше и сучеше нон-стоп.. Simple Smile Ако се кърмехме само по 1-2 пъти дневно, бих го кърмила и до 3 г., но уви, той ми висеше постоянно.. Така че те разбирам, трудно е да се отбие голямо кърмаче постепенно..
Защо не пробваш вече мед? Кленов сироп - гледай да е клас А най-добре, евентуално В, но ако е С по-добре не. Фруктоза - не! Можеш да подслаждаш с меласа (специфична е), стевия (може да горчи леко обаче), агаве (аз съм малко скептична към него, истинското е много скъпо, а това, което продават е смесно с глюкоза и като цяло е с неясен произход).. Най-добре със сушени плодове (фурми най-вървят, ако не са от онези в кутиите е добре да се накиснат малко във вода, за да се пасират по-лесно; в арабските магазини има един петмез от фурми той също е ок). Петмез от захарно цвекло също е супер, малко прилича на меласата, и оризов сироп съм намислила да пробвам за целта).
Успех с градинката! Ще ви идваме на гости като се приберем. Wink Поздрави на сестричката, пожелавам да не спирате да се обичате и малките братовчедки също много да се радват една на друга през годините!;)

Лени, дано се развиват и чувстват добре учениците! А ти ще си абсолютен спец за Влади! Ох, горкия, дано спре да боледува и прихваща вирусчетата.. Аз нямам много опит със стомашните вируси, има ли сме леки нарушания, но когато все още се кърмехме, и двамата ги оставях на кърма изцяло. Но съм си "научила" как да действам. За повръщането знам, че спира с - 1 ч.ч. вода с лимонов сок + 1/3 ч.л. сол + 1/3 ч.л. захар - разтворено - пие се на глътки по 1 ч.л. За разстройство - чай от джоджен, шипки, чай от котешка стъпка и червено подъбиче, чай от корите на нар (много запичащ, но горчи), варен ориз с мъничко морска (хималайска) сол (за солевия баланс), или оризова вода (важно е да се изпият около 2 големи чаши от водата или чая), ябълки (но не сурови първоначално, а топлинно обработени, печени са супер), банан, лимони, сухари (но тип crispi, а не онези с хидр. мазнини и какво ли още не в тях), супа Моро (само моркови и вода 1:2 + щипка сол). Имам и разни други записани  рецепти тип оризова каша с ябълки.. картоф също по-късно. Ако детето е обезводнено от дълго време, може и електролити-Хидратин Алфа, Хидрасек.
Фелисити,  Hug прегърдки за вас с Кайчето прекрасен! Много жалко, че продължават тревогите ви с храни и т.н. Sad
Маймунче,  Hug Лек полет!
Cuckoo, дано не е някакъв вирус, но да, специфична е миризмата по принцип при разстройство, диария..

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 13:44 от Сиси ♥♥

# 39
 smile3507 и ние сме одрискани .... Цяла вечер "акуууу", "акуууу" и плаче по едно време се бях засилила към спешният, но за сега съм се отказала. Сутринта първата ни работа е да отидем на лекар...

Грация*, всичко ще бъде наред не се притеснявай, но направете наистина изследването за собствено спокойствие.

Стихотворението ме просълзи ...

# 40
Добро утро момичета!
Този път се вредих първа за деня  Simple Smile имам си чаша горещо кафе и черпя и вас
Благодаря от все сърце за пожеланията момичета и честитона празнуващите днес и от мен !

Драга , пишеш че Малчо не бърза да излиза , нормално ли ще раждаш или секцио .Аз останах с впечатление че си избрала секцио , но сигурно нещо съм пропуснала . newsm78 И ако е така , коя е датата за да стискаме палци !

Сириус , дано да се оправя детенце бързо ..
Лени , пожелавам ти нашето адашче Влади да боледува все по-рядко , пък и никак ако може .Целувки .
Cuckoo , не знам какво да кажа ...сподели ли с педиатър за този проблем за акото и пробва ли дадаваш пробиотици - Лактофлор например .Те са като бонбонки и имат приятен карамелен вкус .
Джил , успех с отбиването .Ти кога мислиш да започваш-може и да си обяснила , но много забравям или не съм успяла да прочета ...много съм неадекватна понякога .
Грация , надявам се Мимето да спре да вдига температура и се надявам всичко да мине добре .Прегръдки за вас  Hug
Лек полет , Маимунче !
Аз ще тичам при децата , за да не се събуди Влади и да се разплаче - винаги плаче след сън не знам защо ...омръзна ми все да е кисело това момче  Rolling Eyes и ако мога следобяд ще ви пиша пак  Grinning
Хубав и усмихнат ден 

# 41
Честит рожден ден на Йоана на Усмивчето!   bouquet

Привет и от нас, ами сега нали захладня времето, понякога разтройството не се ли дължи на изстинало коремче  newsm78
Сисито като седне да ги пише тия толкоз работи мен ме заболява глава докато ги чета та кво остава да ги търся да ги купувам и да ги забъркам тия неща  Joy

Успях накрая с урината сега ще ходим на лекар че има малко левкоцити и малко еритроцити...

# 42
  • София
Вили с малко закъснение честито ти поумняване, да си здрава и щастлива. Рожденния ни ден наистина беше хубав.
Сиси предполагам, че в пожеланията си към Вили си имала предвид : "зло да те забрави". Аз също ти се учудвам как намираш време и енергия за всички тези "акробатики" с храните, наистина страхотни идеи предлагаш, но като се замисля (за повечето от тях) ще ми трябва по половин ден подготовка.

Честит рожден ден на порасналата девойка на Усмивка (и това момиче се загуби), да й е жива и здрава.

# 43
Usmivka, chestita vi vtora godinka.
Vili, vchera zabravih da ti chestitq rojdeniq den, skoro da si pochinesh, detzata nikakvi griji da ne ti  syzdavat. Sektzio shte rajdam na 15- ti, no mi se shteshe  da poizbyrza tozi pyt.

# 44
  • София
Вили, честито помъдряване на патерици   bouquet
Драга, какъв ти е лаптопа? Тук ми се мотаят няколко зареждащи кабела, но и аз не знам за какви модели, може да уцелим твоя, че ми е жал да се мъчиш с тая латиница  Hug Уют създаваш, даа  Joy .
Сиси, права си за солетите, не и позволявам да яде, взимам и ги от устата, ако някой все пак и даде. Ноооо, когато не яде 2 дни и отслабна драстично (аз се прибирам в 11 вечерта от работа и само констатирам колко е отпаднала, с хлътнало коремче и бузки) тогава не солети, ами и печени киселици ще яде само да и дойде апетита  Peace От вчера пак си е старата София, иска да изяде целия свят, баща и снощи пак се кри, за да вечеря  Laughing.
Маймунче, леки полети  Hug
За летния вирус, този поне у нас не беше с разстройство. Имаше няколко порива за повръщане, но тя не искаше и може би затова и мина по-бавно, за цялото време само 2 пъти върна. Мисля си, че ако изхвърлеше всичко от корема, щеше да и олекне. Тя му казва плюене, не искала да плюе защото ще изцапа  Laughing Като си повърна в столчето в колата вика - Яяя, маслинкааа  Joy

Общи условия

Активация на акаунт