Юлчета 2008 (Тема 146)

• 76 057
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Ха, мойто пък въобще не говори. Тази сутрин за пръв път я чух да казва осъзнато НЕ .... Днес сме на логопед, най- накрая....

# 586
Симпатюхче, успех  Hug А, като не говори, как се разбирате какво не/иска?

Това с буквите ме смайва  Simple Smile Катето различава букви, защото ме е питала коя е нейната, която е моята и т.н. Но не й е хрумвало да "чете".
Напоследък ме изумява, като сама си пуска (това, след като сме отворили youtube и сме намерили едно филмче) Мики Маус на най-странни езици, като италиански, испански и немски. И ги гледа с такъв интерес и внимание, все едно ги разбира  Laughing И като я питам дали не иска да й пуснем на някой по-познат език, като български, френски или английски, не ще.

Баба й си взе куче и тя е много впечатлена. От пишкането му също, защото онзи ден клекна на килима и се изпишка с дрехите, като него  Shocked Също така, му пи от водата и искаше да гризе кокала му.

# 587
 Ми на принципа проба-грешка и накрая истерия......

Иначе аз дотолкова съм свикнала да я наблюдавам и да разбирам и да предугаждам какво ще желае, че сравнително рядко стигаме да истерии, но се случва де......

# 588
Това с буквите ме смайва  Simple Smile Катето различава букви, защото ме е питала коя е нейната, която е моята и т.н. Но не й е хрумвало да "чете".
Напоследък ме изумява, като сама си пуска (това, след като сме отворили youtube и сме намерили едно филмче) Мики Маус на най-странни езици, като италиански, испански и немски. И ги гледа с такъв интерес и внимание, все едно ги разбира  Laughing И като я питам дали не иска да й пуснем на някой по-познат език, като български, френски или английски, не ще.

Пак едно към едно със Симона. Вчера на арабски слушахме "телетабис"  ooooh!

Сакси, при нас пък е 1,2,3,4,5,6,7,8,9,6 и като я поправиш, упорства и се ядосва, че не е 10 ами 6.  Crazy

# 589
хехех при вас е по-добре, поне има някаква последователност...при нас е 8,9,10,8,9,10 и така до безкрайност  Crazy иначе с малко подсказки брои нормално...

# 590
Броенето го минахме. Но аз си мисля, че примерът на бати е от значение. Той задължително чете преди сън. Още повече, че ние също четем на Сами приказки. Бяхме купили един детски лаптоп на големия, той не го използва, макар да има занимания по всички предмети до 12-годишен. Вчера му казах, че може да учи оттам таблицата за умножение. Та, сами си играе с този лаптоп. Там вижда и чува буквите, може като ги натиска да проверява дали са верни и пр. Големият играе с играчките на малкия и обратно Mr. Green
Гнидка, ние също им взехме коте, Сами отпи вече от неговата вода. Sick

# 591
  • София
(...) Гнидка, ние също им взехме коте, Сами отпи вече от неговата вода. Sick
Котето сигурно сте го обезпаразитили, дано Сами да не го зарази с нещо  Mr. Green Браво на него за буквите Simple Smile Наистина примерът и интересът са голяма двигателна сила при братята и сестрите Simple Smile

Сега вечерта чувам, че машината за хляб пиука. Казвам на Дари до мен: "Тичай и кажи на тати да извади хляба". И тя като се понесе панически с неистови крясъци : "ТАТИИИИ, ХЛЯБА, ИЗВАДИ ХЛЯБА, ИЗВАДИ ХЛЯБАААА!!!" - сякаш всеки миг кухнята ще експлоадира  hahaha  Joy И той взе да я успокоява: "Спокойно, СПОКОЙНО, няма нищо, ..." - направо приритах от смях  Laughing

# 592
  • София
julie.k   Joy Joy Joy Как го описа само и мен ме разсмя  Laughing

Нашия батко днес направи най великото откритие в живота си  Mr. Green ...
Постоянно е на тема, какво ще си поръча на дядо Коледа, ...ама постоянно мисли за това  hahaha и днес след поредният пък идване и казване ...ще му поръчам това...неее това... и каза ще поръчам на дядо Мраз....  Laughing
 И аз му казвам " Ааа, дядо Мраз е след това, той носи подаръци след дядо Коледа "
 и той така  Shocked Shocked Shocked " Кой е този  newsm09" -демек..ааа, още един подарък .
 А кажете сега, не си ли вкарах автогол   smile3538

# 593
Хаха, Кети, не автогол, ами изпразнипортмоне. Mr. Green
Джули, Joy много са сладки, когато трябва да изпълнят важна задача.
 -  а по повод пиенето от котешката паница баща му му каза, че сега ще се превърне в коте/ нали имаше една приказка "Братче и сестриче"/

# 594
Влизам да ви почерпя за порасналото ми момче! Радо днес стана на една годинка!

# 595
  • София
Честито, Оле Simple Smile Да ви е жив и здрав и много да ви радва!  newsm67

(...)  И аз му казвам " Ааа, дядо Мраз е след това, той носи подаръци след дядо Коледа "
 и той така  Shocked Shocked Shocked " Кой е този  newsm09" -демек..ааа, още един подарък .
 А кажете сега, не си ли вкарах автогол   smile3538
Вкара си, ама по-тихо, да не чуят и нашите хлапета  Mr. Green

Симпатюхче, как мина при логопеда?

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 20:56 от julie.k

# 596
Оле, да Ви е жив и здрав и много да Ви радва малкия рразбойник  Simple Smile Закъснях с пожеланията за весел празник, но не се съмнявам , че сте си прекарали страхотно!

За интереса към цифри и букви, напълно подкрепям Дени. Винаги съм казвала, че аз моето дете няма да го натоварвам да учи букви, цифри и да пише, нооо моето диваче само прояви интерес и ме остави без избор  Laughing Винаги когато пожелае се занимаваме в тази насока, но сама да напирам - не. Има време за всичко, по-важно ми е да прави нещата , които иска и го зареждат с положителни искрици  Simple Smile

# 597
  • София
Оле, да Ви е живо и здраво вече порасналото момченце !   bouquet  Heart Eyes

# 598
Оле, да ви е жив и здрав Радо   bouquet

Джули , благодаря за вниманието  Hug

Иначе при логопеда ще я води баба й, защото посещенията са през работно време, два пъти седмично. В четвъртък ( първия ни и за сега единствен път) е плакала през цялото време.  Sad Поставила е само няколко формички в един сортер плачейки. А логопедката е много спокойна, усмихната и приятна жена. Йоанна е почнала да плаче още като са влязли в сградата. Най-вероятно защото е била с баба си ( те не прекарват много време заедно) и защото отива на ново място. Надявам се тази седмица да е по- добре  Praynig

# 599
Благодаря ви за пожеланията. РД мина скромно, семейно и много хубаво. Симона получи много подаръци по случая, Радо почти нищо. Наистина всичко си има и знам, че не разбира, ама въпреки това на мен май малко ми беше кофти. Ама айде, тази година се съгласих с родата, до година да е жив и здрав ще го компенсираме.

И сега да ви се оплача. Днес Радо беше на разходка с баба си, разплакал се, та го взела и като стигнали близо до блока, спряла да го остави и докато се навеждала да го остави, една жена с джип излизала на заден и лекичко ги подпряла, паднали и двамата на земята по очи. Баба с цицина на главата, Радо с охлузена буза, нос и чело и с малко синини на крачето. Слава богу, добре са, беше си весел днес цял ден след случката, сега спи и се надявам да няма остатъчни кошмари да му нарушат съня. Жената идва до вкъщи да пита ако има нужда да се ходи до спешно, звъня после два пъти да се интересува как са, ама пак не ми промени факта, че детето ми е охлузено го боли, а свеки доста изплашена и притеснена.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт