Бебешка близнашка тема ХХI

• 39 528
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Ники, на първото море носихме само каната. Измивах шишетата и накрая ги обливах с врялата вода. Също става за притопляне в купа на бурканче пюре и шише мляко.
Първия път си носихме и кошари и дюшеци, ние къде се събрахме не си спомням, всичко беше уплътнено на макс.
Та дюшеците ги бяхме навили на руло, пробвах да ги вакумирам в пликове - не ми се получи, стопиха ми само прахосмукачката.
Олекотени завивки така или иначе е добре да вземеш или поларени одеалца - малки са още, понякога е доста студено вечерта, та мисля че е добра идея и да ги ползваш евентуално като дюшече.

Димяни, честит рожден ден! Да са ти живи и здрави порастналите момиченца! Господ да закриля цялото ви семейство!  bouquet

# 61
Димяни, ЧРД на малките госпожици! Да са ви живи и здрави и много да ви радват. Късмет и любов за цялото семейство   bouquet.

# 62
Моите пък винаги са спяли без дюшечета в кошарите - нали спят редовно в твърдата количка и нищо им няма. Обикновено по хотелите дават комплект бельо със завивка и за кошарите, като се е случвало да им постеля завивката, но си спят чудесно и без нищо. Бурканчетата с храна съм претопляла на "водна баня" с гореща вода в мивката, кърмата си беше директно от гърда, но не виждам проблем да се топли по същия начин. Не съм стерилизирала ... да не кажа никога, че в първите няколко месеца имаше едно хранене на денонощие с изцедена кърма, за да спя 3 часа накуп, но не помня вече като бяха захранени да съм стерилизирала купички и лъжички. Има един препарат за бебешки съдове на Бочко и само с него измивах с вряла вода.
той е удобрн, че е и в малко шишенце. Вода пием розов Девин откак сме пропили вода - никога не съм преварявала. Не помня на кое море ще ходите, но ако ги пускате по плажа и във водата, стерилизирането на шишетата ще е най-малкия проблем. Спазвайте просто добра хигиена и това е! 

# 63
  • София
Ники, според мен няма смисъл да носите дюшеци- при всички случаи в хотела имат одеяла или олекотени завивки, ще сложите 1- 2, отгоре чаршаф и така. Ако държиш на стерилизацията, можеш да ползваш разтворите за студена стерилизация.  Peace

# 64
  • София
Благодаря ви!  bouquet

# 65
Димяни, да са ти живи и здрави малките госпожици!!!

При нас морето мина супер, каот изключим студеното време, все пак имахме 2-3 ху,бави дни.

За съжаление обаче хванахме вирус, едната с разстройство, другата и аз - с повръщане. Полежахме в инфекциозна болница, като едната все още си е с разстройство. Сега обаче се чудя дали не е от зъбките, защото продължава вече 7-8 дни и нищо не помага. Растат й дост азбки едновременно и е възможно и това да е причина за разстройството. Направо вече не знам и аз какво е. Не е ясно дали е от морето или от Софийските градинки.

Имат ужасен навик да лапат всичко, абсолютно всичко и не мога да ги отуча въобще. Освен да им намажа ръцете с нещо...направо не знам  Sad Някоя идея?

# 66
  • Някъде там...
Бръмбарче, няма смисъл. Период е, ще отмине. Докато растат зъбките лапат и гризат всичко наред.
Съжалявам много за боледуването. От морето ли си донесохте вируса?

Димяни, честит рожден ден на твоите момичета! Да са живи и здрави! кога мина цяла година...

# 67
Ами Жабче, не се знае дали е от морето, възможно е и от там, но ние се върнахме в четвъртък срещу петък. Танчето се сдоби с разстройството в събота, а Борислава и аз повръщахме в понеделник. Докторите не се наемат да кажат дали е сме го прихванали от морето. Възможно е да е от някоя градинка тук, защото постоянно ни се навират разни дечица да им се радват, така че....знае ли човек от какво е.
Ох, дано се оправи Танчето, че много се притеснявам с това неспиращо вече 8 дни и след болничен престой разстройство.

Какъв ужас беше поставянето на абокат.....Танчето на сън се будеше от сестрата, която я е стискала и посинила...само да й чуеше гласа, събуждаше се, изправяше се и ми се овесваше на врата в див рев....правете си сметка за какви методи става дума....на всичко отгоре не пускат родителите под предтекст, че не им се занимавало да свестяват припаднали родители....

# 68
  • Някъде там...
Знам че не пускат. Ние декември лежахме в Окръжна с Яна и мен не ме пуснаха докато й слагаха абоката. Поне при свалянето си я държах....
Дано бързо се оправите. Предполагам си пробвала разни бабешки методи... нишесте разтворено във водичка, ванилия във водичка.

# 69
Не, нищо не съм пробвала, сложиха ги на диета от кърма, вода и рехидратиращ разтвор. Нищо друго, аз мислех да пробвам лимон в преварена водичка, но ме е страх да не стане някоя беля (нали сег ареално рябва да се възстанови чревната флора).

Честно казано доста се бях изплашила, няма какво да крия. Едната едва-едва гледаше, другата - също. Просто беше ужасно.

# 70
  • София
 Бръмбарче, най-трудното е минало, дано от тук нататък да нямате проблеми и това да ви е единственият досег  с болницата  Hug Аз залагам на морето, поне при нас със сигурност тогава от там го лепнахме вируса, след нея още бяха по-кашави и сладникави на мирис изхожданията, но постепенно се оправиха. Сигурна съм, че ще се справиш и скоро отново няма да можеш да им смогнеш на енергията и беличките Simple Smile
 П.П Вчера ми падна батерията.... и по едно време се усетих, че си говоря сама. Embarassed

# 71
Айла,   bouquet .Няма проблем  Wink. Аз се притесних, защото от неприятното изживяване, стресът, уплахата и тяхното за около 2-3 дни по-слабо сукане, кърмата ми намаля и сега не достига, а са само на кърма Sad.

Много се изплаших, защото едната ми дъщеричка имаше диария от събота, но аз го отдадох на зъбче (нищо друго й нямаше и се хранеше нормално). Само в неделя акаше много и рядко, в събота не беше така, затова в понеделник отидохме в болница. Тя и другата се разболя (повръщаше, а как се плашеше и плачеше милата, защото тя не знае какво е това да повръщаш). Точно втория и третия ден от престоя ни в болницата тя беше най-зле.
Сега като й гледкам баджаците и ми става много тъжно и мъчно, защото са видимо доста по-слабички и отпуснати....

# 72
  Бръмбарче,по морето постоянно върлуват тези вируси с разтройство и повръщане.Цяло чудо е да опазиш деца ,които лапат всичко.Най-лошото е минало сега остава да се възстановите бързичко.
  Относно спането в кошарки по хотелите ние никога не сме носили дюшечета.Слагаха нещо като олекотена завивка ,което изглеждаше много мекичко и децата спяха без проблем.Вода спрях да преварявам към 6-ти месец мисля newsm78 и от тогава сме на розов девин.

# 73
  • София
Димяни, честит първи рожден ден на малките принцеси! Да са ви живи и здрави!  bouquet
Наистина бързо минава времето, моите ще станат на 4, все едно вчера се родиха  Simple Smile

Бръмбарче, много ми стана мъчно за малките, милите душици, и ти доста си се изплашила. Добре, че страшното е минало  Hug
И тук има такъв вирус, Крис го хвана преди месец, Т и разстройство, но аз въпреки, че за пръв път го хващат съм снабдена с лекарства, веднага започнах да давам и бързо мина. На Сани и Яси давах профилактично и те не прихванаха.

Аз кошари по хотелите не съм ползвала, защото и двамата спят при нас на спалнята, досега винаги сме имали късмет с големи спални  Simple Smile Тази година пак ще е така като гледам.

# 74
  • София
Oх...Райън и той ми барна вируса та дриска и лека температура и се моля малките да не го олепят Rolling Eyes Praynig има ли с какво да ги предпазя нещо да давам превантивно или?

Общи условия

Активация на акаунт