Бебешка близнашка тема ХХI

• 39 528
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Ася, страхотни са близнаците!   love001ДА са ти живи и здрави  и да ти помагат за Деян Simple Smile

# 616
Някой има ли впечатления от книгата "Близнаци вкъщи"?

# 617
  • Някъде там...
Айла ми я беше дала да я чета. Има интересни нещица вътре, макар че повечето вече ги бях чела из форума.  Laughing

Ася, ЧРД на патеричка на сладурите ти! Да са живи  и здрави!

Фата, много добра идейка. Особено както са в постоянно съперничество за всичко.  Hug Засега мисля да им дам един брой елхичка, така или иначе имам една излишна, но догодина може да вземем и втора.  Peace

# 618
  • София
  Три елхички ще ми дойдат в повече, а и интересно, но покрай елхата не успяха да се сбият почти за нищо  Simple Smile

# 619
Здравейте,

аз мисля скоро също да слагам елхичка, ама я забивам зад дивана в един ъгъл и им е трудно да я докопат.

Аз имам от 2-3 дни проблем с яденето на Йо. Плюе и "пърди" с уста докато яде и то в лицето на гледачките, днес и на мен. От време на време си позволявам да я плесна, ама мн слабо, тя реве и след малко пак. Не знам какво да правя, значи ли че не харесва яденето или е период? И не знам как ще се справим?

# 620
  • София
Период е,ние го минахме преди няколко месеца,постоянно ме плюваха по време на хранене,ужас беше. Laughing
Очаквай скоро включване и от Марти.

И нашата елхичка ще бъде в ъгъла между фотьойла и дивана,че иначе няма да издържи и един ден.

Ася,да са ти живи и здрави рожденниците и много да те радват!  bouquet

# 621
Ники, при нас и двете правеха така. Просто си играе, според мен, опитва различни неща, включително започва да "тества" границите на позволеното. Не я пляскай. Аз в такива моменти казвах твърдо не и ако бебето, което правеше номерата, не спреше, просто измествах столчето му малко встрани и спирах да го храня, а на другото продължавах да давам. Ако и двете започнеха, просто спирах храненето. Не си спомням колко е продължил този период. Явно не е било за дълго.
Обикновено при нас го правеха, когато вече са се понахранили и им се играе. Друг похват, който използвах, беше да им пея или да им дам някакви дреболии, с които да си отвличат вниманието, докато се хранят. В нашия случай поне храненето на тази възраст не минаваше без забавления. Колкото и да четях теории, че храненето трябвало да се раздели от забавленията, при нас не се получаваше и се стигаше до изнервяне. Въпросното отделяне на двете "дейности" стана от само себе си по-късно.  Peace

# 622
Зайо и ние сме така. Давам играчки, гледаме ТВ, пеем си и като се усети, че й е пълна устата и хайде, навън. Даже днес я гушнах и си играем над печката и като ме видя, че подавам лъжицата, всичко по главата ми и очилата.
Ами да ти кажа то и да я плясна и да не я, файда няма, те не разират много. Само дето реват и се изнерваме взаимно. И после ми е жал, но не ми издържат нервите понякога.
Марти засега е кротушка и яде, само маха с ръце и търка очи и нос, уста, ама му ги държа и вс е ок.

# 623
  • Варна
Ох, за храненето, какво да кажа..... Като видя по градинките как някой деца си хапват всичко бързо, бързо направо им завиждам. И аз съм давала да се занимават с нещо, за да ги нахраня. Но сега имат друг зор - искат сами да ядат. Давам, когато преценя, че не е много течно или цапащо. Обикновенно вечер се хранят сами. Но после чистя като идиот - по главите, в пазвите, под дупетата (защото Велизар си слага храната под дупето нарочно), по столчетата, по земята, по стената. Навсякъде е размазано. А дрехите им са оле мале ooooh! И това го правят като съм им сложила 2 лигавника -  от тези по-големките с ръкави  и от гумените дето са с джоб за падналата храна Whistling Е как да им давам да се хранят 4 пъти на ден сами..... съвсем оставам без нерви от това чистене и това мазало. Tired

# 624
  • София
Ася, да ти са живи и здрави дечицата, май вече излязохте от бебешката възраст. Да ви радват мноооого.

# 625
Ох, за храненето, какво да кажа..... Като видя по градинките как някой деца си хапват всичко бързо, бързо направо им завиждам. И аз съм давала да се занимават с нещо, за да ги нахраня. Но сега имат друг зор - искат сами да ядат. Давам, когато преценя, че не е много течно или цапащо. Обикновенно вечер се хранят сами. Но после чистя като идиот - по главите, в пазвите, под дупетата (защото Велизар си слага храната под дупето нарочно), по столчетата, по земята, по стената. Навсякъде е размазано. А дрехите им са оле мале ooooh! И това го правят като съм им сложила 2 лигавника -  от тези по-големките с ръкави  и от гумените дето са с джоб за падналата храна Whistling Е как да им давам да се хранят 4 пъти на ден сами..... съвсем оставам без нерви от това чистене и това мазало. Tired
И ние бяхме така. Понякога ми е идвало да се метна от прозореца... ама сме на първия етаж, та файда няма голяма  Laughing Хубавото е, че после облекчението е голямо. Свикват рано и е голяма отмяна. Не че пак не плескат отвреме-навреме, ама е мнооого по-добре. Дръж се!  Heart Eyes

# 626
Ася,да са ти живи и здрави рожденниците и много да те радват!

# 627
И при нас храненето е с играчки. По едно време искаха сами да се хранят,дърпаха ми лъжицата, но сега са се кротнали и не искат вече.Дано  до лятото не иска, че тогаваще е по-лесно....(мисля) newsm78
Аз елхата още не съм слагала,но не знам как ще оцелее просто, все там ще са и ще има бутане и хапане ужассссс ooooh!

# 628

А прибори не си ли опитвала да им дадеш? На тази възраст вече може да успяват да се справят сами и с виличка и с лъжичка, дори по-лесно с виличката.  Simple Smile Лично аз предпочитах пластмасови вилички с тъпи връхчета, защото са две и ако почнат да играят не се знае какво ще се случи  Peace Що се отнася до храненето с лъжичка, отначало може да се дават неща, които са по-гъсти или с парченца, надробен хляб вътре, например, така се цапат по-малко.
Понеже моите деца се хранеха самостоятелно още от самото начало друг съвет, който мога да ти дам е просто да избираш малко по-нецапащи храни и да слагаш направо на табличката на столчето, без чинийки, защото чинийките обикновено ги обръщат.  Crazy Също така малко количество храна и согато го изядат още малко, така имат повече интерес да ядат, а не да играят. А един вестник под столчетата спестява страшно много чистене  Wink Ако се хранят с цялото семейство обикновено също им е по-интересно и имитират големите.  Simple Smile

Ако на някой му се чете, ето тук съм разказала за нашето захранване със снимки и полезни съвети  Simple Smile

http://zabliznacite.wordpress.com/2011/04/27/nai-lesnoto-zahranv … deno-ot-bebetata/

# 629
  • София
Ние също минахем този период с плюването Laughing който продължи месец близо!
Сега ядат само на проходилките и става яко гонене но ядат! Grinning
Нашата елха мисля да е на балкона и да е истинска с пръст след това да засадим Simple Smile балкона ми е огромен и ещ падне голяма игра сега като го навали и сняг! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт