Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 485
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
  • Балчик
Благодаря ти, Дедо. Ще взема и аз да увелича на 4 пъти препарата. Peace Особено след като казваш, че с еко препарати трябва по-често. Аз минах изцяло на на Грюн Грийн напоследък.
 Hug

# 556
За ГрюнГрийн не знам, не съм имал проблема, а ги ползвам вече много време. Но за други био-таблетки преди имаше изследвания, че хем не миели, хем били скъпи, хем имало остатъци по тръбите и повече налепи.
Но действието ти по принцип е правилно.

# 557
Изчетох цялата тема,за да не питам излишно нещо,вече коментирано, и да не ми се скарат Laughing
Но не намерих,а за старите теми нямам време.Та питам-ще отсъствам около 2 месеца.Някаква специална грижа за съдомиялната?Имам стари спомени,че четох някога някъде из темите,че се случва нещо с уплътнителя.Моля,който е компетентен по въпроса да ми каже какво да направя и въобще нужно ли е да се прави нещо специално.

# 558
http://www.dishwasher-care.org.uk/best.html

i
За да почистите миялната машина и да премахнете неприятните миризми, е необходимо да извадите всички съдове и да сипете в отделението за препарата половин чаена чаша прясно изцеден лимонов сок. След това просто пуснете уреда на един нормален цикъл, за да забравите за неспецифичните миризми. Разбира се, може да използвате и специалните препарати за измиване на съдомиялна, които се предлагат в магазините за битова техника.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 23:58 от vivaldi

# 559
Много полезен линк!! Благодаря !
Записах си го да го чета подробно. И това заслужава да е на първа страница !

П.П. БЕЗ ЛИМОНА, ОБАЧЕ !

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 09:26 от Анонимен

# 560
  • Бургас
Това с лимона... не бих го пробвала. Беше писано назад и направо половинки да се поставят в кощницата за съдове, след което някой беше изревал.  Peace

# 561
  • Балчик
Това с лимона... не бих го пробвала. Беше писано назад и направо половинки да се поставят в кощницата за съдове, след което някой беше изревал.  Peace

Какво е станало в този случай?
Аз също не бих сложила киселина в машината.

# 562
Изчетох цялата тема,за да не питам излишно нещо,вече коментирано, и да не ми се скарат Laughing
Но не намерих,а за старите теми нямам време.Та питам-ще отсъствам около 2 месеца.Някаква специална грижа за съдомиялната?Имам стари спомени,че четох някога някъде из темите,че се случва нещо с уплътнителя.Моля,който е компетентен по въпроса да ми каже какво да направя и въобще нужно ли е да се прави нещо специално.

Повтарям си питането с надежда някой да ми отговори.

# 563
  • Бургас
Ами нямам точен спомен, но мисля че на едното момиче й се беше развалила машината, а друго се оплака, че цялата машина е с полепнали лимонови власинки. И пак не съм сигурна, някой с по-бистри спомени да се намеси.  Peace

# 564

Ти пък, много внимание й заделяш Joy ама хайде, заедно ще я обгрижим. Първо почисти уплътненията и мястото между вратата и камерата. Пусни един цикъл с препарат за почистване. Напълни да има сол, но гледай да не пада в камерата. Ако можеш източи гланца, ако не можеш, не е дерт. Забърши влагата по стените, тавана и пода. Намажи уплътненията с мазнина - малко зехтин на една гъба и затвори плътно. Изключи от контакта  Laughing Това се прави, ако не я пускаш по-дълго, за два месеца не е задължително. А! Забравих - сипи си едно питие и измий чашите наръка Grinning

# 565
Чета тази тема напоследък с едничката цел да се ограмотя за предсоящият ми сблъсък с това чудо на техниката.
Започвам обаче да се чудя дали не сбърках като си купих миялна машина newsm78
То голямо гледане, голямо слугуване...., чак се плаша дали няма да забравя нещо.
До момента бях свикнала уредите да ми улесняват живота, а не да ми го затрудняват.
Наистина ли е толкова сложно и всеки път доливате, гледате индикатори, бършете?

# 566
Наистина ли е толкова сложно и всеки път доливате, гледате индикатори, бършете?

Не, не е сложно. Нищо не гледам. Правя стандартното обслужване на машината - сипване на сол, почистване средно на около 3-4 месеца.
Бухам чиниите, зареждам с таблета и тя си мие, а аз си пея.

Бръм, миялната е улеснение, а не дерт. Отпусни се Simple Smile-

# 567
Дедо,благодаря за отговора.Защо да не я обгрижвам Heart Eyes.Аз съм си такава любознателна.И я ползвам едва от месец,не мога да и се нарадвам и сега да я оставя на произвола на съдбата...  Naughty

# 568
  • Балчик
Бръмбофръц,  Grinning ти я изкара някаква космическа ракета. Няма такова нещо- зареждаш, слагаш таблетка и включваш. На около 3-4 цикъла мия филтъра (по-често нямам нужда). На около 2-3 месеца минавам и уплътненията с гъбичка и Меглио. Външно я минавам с микрофибътна кърпа, когато си чистя кухнята. Когато ми светне индикатора- зареждам сол - на около 3 месеца. На около 6 пускаш специалния препарат за почистване и готово. Само така ти звучи сложно- не е .

# 569

Ти пък, много внимание й заделяш Joy ама хайде, заедно ще я обгрижим. Първо почисти уплътненията и мястото между вратата и камерата. Пусни един цикъл с препарат за почистване. Напълни да има сол, но гледай да не пада в камерата. Ако можеш източи гланца, ако не можеш, не е дерт. Забърши влагата по стените, тавана и пода. Намажи уплътненията с мазнина - малко зехтин на една гъба и затвори плътно. Изключи от контакта  Laughing Това се прави, ако не я пускаш по-дълго, за два месеца не е задължително. А! Забравих - сипи си едно питие и измий чашите наръка Grinning

Аз вече благодарих,ама съм си много любопитна,та питам-защо плътно затворена?Аз мислех да я оставя отворена-да не мухлясва Laughing

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 09:03 от W

Общи условия

Активация на акаунт