Отслабнахте ли "завинаги"?

• 64 545
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна

Изобщо оказва се, че скритата консумация на захар е огромна.

Така. И не само на захар, а на всякакви добавки, подобрители, заместители и т.н., ясно за какво иде реч.
И според мен на това се дължат и болестите ни, и хранителните ни разстройства и наднормените килограми, не толкова на процентовото съотношение: протеини/въглехидрати/мазнини в диетата ни. И на количествата, разбира се.
Идеалното хранене, според мен, вклчючва качествени, натурални (доколкото е възможно) продукти, разпределени в правилни порции и съотношения, за всеки според индивидуалните му особености. И активност.
В последните 100 години (приблизително) се промени състава на хранителните продукти, драстично падна активността, увеличи се консумацията на храна, пренебрегна се установената цикличност в приемането на определени храни в различните региони (сезонност, празнични цикли, пости, ако щете). И резултатите са налице - повече болни и дебели хора.

# 571
Всъщност,Klemy ,не е нужно постоянно да четеш етикетите.
Аз просто не купувам нещо с повече от 3-4 съставки.Видя ли етикет с три реда съдържание,не купувам.
И друго,избягвам да купувам продукти с дълъг срок на годност.

# 572
  • София
По принцип гледам да купувам чисти/сурови меса и зеленчуци. А не салами, луканки, сиренца за мазане и т.нат. Но се случва и това. Дългия срок го гледам само за кислеото мляко.

# 573
Съгласна съм- всъщност за мен ВМ диетата беше само начало, преосмислих яденето на доста други храни покрай нея.

Има само една матрица, в която бих искала да натъпча всички- че е възможно за повечето хора да са здрави и енергични без огромни усилия. Началото е режим, наука и схеми. След това все едно си се върнал назад в онова време, когато хората всичко си ядяха, а бяха слаби.

Може би най-важното на тези режими е, че приучават на добрите старомодни навици за хранене, на активност и премахват "емоционалното ядене", защото подобряват настроението.

# 574
Защо бобовите са забранени при този режим? Те не са въглехидратни.

# 575
Защото имат доста въглехидрати всъщност.

Освен това имат много фибри.

Може и поради еволюционни причини- прадедите не са ги яли.

Обвивките им може да са проблематични.

# 576
  • Tам през Атлантическия океан
Цитат
Може би най-важното на тези режими е, че приучават на добрите старомодни навици за хранене, на активност и премахват "емоционалното ядене", защото подобряват настроението.

A kakvo лошо има в това да се насладиш на храната  Thinking Та ние сме хора имаме всякакви там рецептори вкусови и т.н.

Цитат
Като се сметне, че няма съставка в тях, която не мога да си доставя по друг начин, нямам проблем да ям хляб дето се вика само с ритуални цели.

Цитат
За мен е важно да имам функционална сила, издръжливост,

Цитат
ЕТА: Ей сега ме почерпиха с баклава. Знам, че ще я превърна бързо в гликоген или мазнина, а после ще имам достъп до мазнината.

Mamacita  Crazy ти си киборг , нечовек  Sunglasses

Една интересна статийка  Grinning

Здравословният живот като болестно състояние КЪДЕ Е ИСТИНАТ …  ИМА ЛИ Я ВЪОБЩЕ?

Последна редакция: вт, 18 окт 2011, 16:07 от Desss

# 577

Цитат
ЕТА: Ей сега ме почерпиха с баклава. Знам, че ще я превърна бързо в гликоген или мазнина, а после ще имам достъп до мазнината.

Mamacita  Crazy ти си киборг , нечовек  Sunglasses

За тая баклава и аз щях да питам .
Останах с впечатлението , че не ядеш сладко ? newsm78

# 578
Момичета  Grinning поинтетесувайте се в гуГъля какво значи орторексия Wink

# 579
Емоционално ядене значи- нещо ми е сдухано, затова ще заровя муцунка в кофа сладолед. Когато се наслаждаваш  на храната, я харесваш заради нея самата, а не заради утехата, която дава на емоциите. Разбира се, тя дава утеха, но това не ти е главната цел.

Не ям сладко редовно, не го търся, но ако някой почерпи, не отказвам- случва се рядко. През "чистата" фаза на диетата може маниакално да отказваш сладко, но после виждаш, че не е толкова страшно.

От една страна звучи като да съм киборг или акто Карл Попър, който от глюкоза произвеждал философски есета. Преведено на човешки език обаче, това означава- не се уморявам, не преяждам, уважавам храната.

# 580
Момичета  Grinning поинтетесувайте се в гуГъля какво значи орторексия Wink

Това ходи по веганите, дето карат на "суперхрани" и гледат кое е био, нали?

# 581
Не не ходи само по веганите  Wink те просто са дадени като пример  Wink

За мен всяко вманиачаване е вредно Wink но това е мое мнение  Hug

# 582
Кетогенната диета е използвана срещу епилепсия, наистина. Обаче лечението се провежда в болница и там хранят пациентите с майонеза, маргарини и олио, все преработени храни, а не истински. Затова и трябват витамини.

Не, в САЩ това е диетата на деца, които си живеят у дома. Това, което съм чела, е за много специална диета от бекон, яйца, сметана, макадамия ядки и още няколко неща, измерени много внимателно.

Другото ми притеснение по отношение на ВМ-НВД диета е колко ощетява околната среда. Производството на животински протеини е огромен замърсител. Качеството на месото непрестанно намалява. Някак си себично ми се струва да загърбим растителните мазнини, за да са ни хубави мускулите, като същевременно съсипваме планетата.  

Емоционалното ядене е и когато ядем от скука. Голяма напаст.

# 583
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
 Аз пък не мога да ям мазнини, направо ми се повръща , само като си помисля за тях, това напоследък ... ако не е сурово, трудно за предъвкване и сочно, прясно и живо, не мога да го ям...нещо се повредих след плодуването аз май... но направо не мога да ям готвено ... бляк ... и затова считам, че всеки трябва да си намери своя собствен режим на хранене ...

Не мога да ям готвено, захар, масло, пържено, картофи... такива неща ...и хляб не мога

# 584

Mamacita  Crazy ти си киборг , нечовек  Sunglasses

Така е. Прочети и темата за свекървите и няма да имаш съмнение относно това Crazy

Общи условия

Активация на акаунт