Отговори
# 420
Ние харесваме квартала
Там сме по месец всяка година и нямаме оплаквания
Знам за онова да не се бърка миграцията с туризма
За нас мястото е добро
Затворът не ни притеснява, по-притеснителни са плановете за преместването му 😀

Пък да видим какво ще получим

# 421
Много бих искала да обменя информация с някой, който има договор със строителна фирма Алтай-ГД. С управител Надежда Дяволска.

# 422
Здравейте, виждам, че в тази тема има хора с много опит, за това се надявам да обменим информация.

Напоследък започнах да се интересувам от закупуване на имот "на зелено".
Бихте ли споделили за какви неща трябва да се внимава при коментиране, подписване и изпълнение на сделката?

Какви други разходи има, освен съответната цена на имота? За сега разглеждам нещата като цената на която купувам е всичко, което ще платя, но ми се струва, че не е правилно.

Разгледах проектите на няколко строителя, в повечето случаи схемите на изплащане са спрямо различните етапи. Самоучастието ще ми стигне само донякъде, после ще трябва да тегля кредит. Чудя се дали е възможно при добро изчисление на разходите, първо да тегля кредита и да използвам парите от него, а последните етапи да платя със собствени средства?

Предполагам, че ще е удачно да се консултирам и с адвокат. Но на първо време ми трябва ориентир с колко се "раздува" крайната цена след всички консултации и евентуални такси, както и за какво да се внимава.

# 423
Не съм много наясно с детайлите, но мисля, че банката отпуска ипотечен кредит на по-късен етап от строителството. (акт 16)

# 424
И преди акт 16 дават, но със сигурност не дават на скица или на дупка!

# 425
Здравейте, моля дайте мнение за строителна фирма КСМ строй. https://www.ksmstroy.com/

# 426
Здравейте, мнение за строителния инвеститор Елегант Билд https://elegantbuild.bg/ ? Конкретно гледам в една сграда, която строят в момента на улица Перник в София. Някой закупувал ли си е жилище от тях?

# 427
Преди два дена получих писмо от GreenLife отностно предварителния ми договор за закупуване на апартамент в 1Home. Аз вече съм дал 90% от парите, а писмото гласи, че те разтурват договора. Цитират необичайни обстоятелства. Много съжалявам, че не прочетох предварително отзивите в този форум. Сега ми предлагат да ми върнат парите, но както всеки знае 90 000 евро през 2021 не са равностойни на 90 000 евро през 2025. Инвестицията ми се проваля, а сега остава да мисля, къде да си вложа парите отново (ако въобще си получа сумата обратно). Но този път, със същите пари може само да се купи апартамент с поне два пъти по-малка квадратура. Трябва да се направи нещо!!! Явно много хора горят като мене.

# 428
Ужас! Той този комплекс не взе ли вече акт 16, защо ще ви развалят договора.

# 429
Защото така искат и могат. Защо да не върнат парите, като  безплатен заем са ги ползвали.
Винаги има риск про покупка на дупка или чертеж, това е.
.

# 430
А и в договора няма клауза за неустойка при разваляне на сделката. Ако имаше можеше да не се отметнат. Не, че е абсолютна гаранция

# 431
  • Вече на светло в София
Кой комплекс е това?

Общи условия

Активация на акаунт