Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 18

• 83 245
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Ari888 , благодаря за хубавия и смислен пост ! Съгласна съм в много голяма част от нещата написани в него , а една част не , че не я одобрявам , а просто не я разбирам !!!
Дали е възможно не само към Ari888 , а и към други мадами , които пишат повече и имат повече знания по темата да пишат с имената на героите ! Не е забележка , а молба ! Повечето навярно и със сигурност знаете много , но когато се намесят личните имена ....просто от по-малко знаещи и четящи инак с интерес ...доста неща остават неразбрани .....Никой на никой не е длъжен разбира се ...казвам го просто информативно ...  bouquet  bouquet  bouquet

Привет ! Hug
Бях си оставила за десерт последната серия с превод и снощи я изгледах! Grinning

Казвам за десерт, защото си направих за последната седмица  огромен кино маратон с преведени турски филми, изтеглени и трупани много време. Да са живи и здрави момичетата от "Езел" Hug, преведоха много нещо, за наша наслада. Специално ще отида да им благодаря. Hug   bouquet  Както и на Keii. Hug  bouquet
Шапка им свалям на комшиите. Много добро кино правят. По-добри са в киното и от сериалите си, което е нормално с оглед на формата. Направо си е майсторлък да се правят и добри сериали, имайки предвид, че все се стига до необходимост от пълнежи. Няма как да се поддържа ниво 90 серии примерно.

Та за последната серия - Сега, като я гледах спокойно, мога да кажа, че няколко неща ми направиха впечатление. Окан много преигра със сцените с Лео и Нигяр. Особено в частта, когато се насили да изглежда страшен. Това зъбене не му се получи. Пресоли манджата, както се казва.
Имал е много по-добре изиграни подобни моменти.

А по фабулата - Мисля си, че Мерал подготвя почвата за предстоящото с Ибрахим, за да има обяснение, защо Кануни в края на краищата постъпва така с него.

Може би за трети път, ако не ме лъже паметта, Сюлейман му припомни за наказанието на виновните. Много ясно послание и не знам защо Ибрахим го пропуска. То си беше направо заплаха.
И ако преди с Махидевран ясно показа, защо прави компромис, сега му напомни, че всеки компромис е до време. Има и ярък пример - екзекуцията на член на семейството.

Ибрахим е така обсебен от идеята да премахне Хюррем, че не само е готов да прикрие отново кой е виновен, но и реши, че е време да я премахне и физически. А заплахата и за децата и беше повече от абсурдна. За каква лоялност към султана става въпрос. Та той се оказа по-голяма заплаха за семейството и от бунта на еничарите. А би трябвало да защитава и семейството на султана, както цени и неговия живот. Би трябвало.....

И друго ме порази. Пак увлечен до лудост от манията си анти-Хюррем, забрави че на Лео дължи живота на Хатидже. И въпреки, че се убеди в невинността на Хюррем и Лео продължи да използва историята с изневярата, която не съществува. Ако приемем, че за неговия морал изневяра е самото прочитане на писмото, защо не го даде веднага на Султана и той да прецени всичко. Въпросът е риторичен.
Ибрахим не иска да защити Сюлейман от невярната му съпруга, а да премахне Хюррем, заради своите планове. Обаче ядец. Знаем как завършват нещата.

Мерал беше казала, че Ибрахим и е любимец в едно интервю. Не обясни защо, но сега си мисля, че се е пошегувала с журналистите или не успя да обясни добре.

А включването на Берг за сега не мога да преценя, колко е сполучливо. Но за мен беше изненада, че една аристократка беше представена с меко казано недодялани въпроси.
Не помня кой точно беше написал, преди доста време, че може да се окаже, че чужденци и друговерци се представят в недобра светлина. Не ми се иска да се окаже истина, дори и да е валидно само за женската половина. Все пак братът на Моника си е повече от тамам. Grinning

Предстои да видим.

# 496
Благодаря на Anna3com и на всички други момичета , които споделят инфо тук за преведение турски игрални филми ....  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug

Добре , че ви има и споделяте много знания и информация които имате , защото иначе с тези тъпи национални телевизии ....не знам какво щяхме да правим  newsm78

Споделям една интересна информация ....., която едва ли не е публикувана на минутата тук в темите , но все пак аз днес я видях ! Peace

http://www.speshno.info/tv_news.php?id=833

# 497
Ибрахим, радвам се да те видя  Hug Ако между многото работа искаш да поемеш въздух, имам някое и друго интервю за превод. Знаеш колко ще сме ти благодарни   bouquet

Бену, благодаря ти за статията   bouquet Аз бях сложила линк тук към филма с превод. За другата тема ще поместя линковете към преведените филми на първа страница.

# 498
Anna3com ,Благодаря ти предварително , че ще си направиш този труд ! Hug Peace  bouquet

Ибрахим, радвам се да те видя  Hug Ако между многото работа искаш да поемеш въздух, имам някое и друго интервю за превод. Знаеш колко ще сме ти благодарни   bouquet

Бену, благодаря ти за статията   bouquet Аз бях сложила линк тук към филма с превод. За другата тема ще поместя линковете към преведените филми на първа страница.

# 499
  • планетата Земя и по точно до морето
Здравейте момичета и момчета ...как минава лятото? С много почивки край морето ,с бира и цаца или като при мен ,с много работа?Пожелавам ви още много слънчеви дни и много усмивки.Чета ви редовно ,но за съжаление нямам време да пиша.Но както гледам, има кой да ви забавлява.

Привет и на теб IbrahimHug
Лятото за такива като мен, които са си на морето е безкраен празник. Grinning За това влизам винаги по късни доби. Но се чувства осезателно, че всички са "заети". Кой с работа, заради сезона, кой с почивки, кой с ремонти..... И слава богу, че иначе в купонджийския сезон щеше да е трудно да се изчитат много стр. в темата. Grinning
Това, че имаш работа сега е добре. Party Надявам се, че есента ще си ОК и ще си отново на линия за преводите  Praynig Grinning
Все пак пожелавам да намериш и време за почивка!  Hug

Bennu Korel , Мерал Окай е сценаристката на сериала, Окан Ялабък е артиста играещ ролята на Ибрахим, а Кануни е всеизвестното прозвище на Сюлейман Великолепни, което означава в превод - Законодателя. Така го наричат турците.
Другите имена са от сериала, би трябвало да ги знаеш.  Grinning
На 1 стр. са всички имена на актьори и екипа правещ сериала, както има и докс. документи с преведени интервюта и части от една историческа студия, преведена от английски. Дано съм била полезна Peace

# 500
Ari888 благодаря ти много , наистина ми беше полезна ! Naughty
Пожелавам на всички една прекрасна неделя и спорна нова седмица !!!  bouquet

# 501
ПРИВЕТ Hug  bouquet

Берг
е  много сладка  Hug
Благодаря на Завер ханъм за филмчето  bouquet

Ибрахим Hug радвам се,че не си ни забравил Heart Eyes Grinning

# 502
Благодаря на Завер ханъм и Ани за филмчето   bouquet  Изненада ме КРАЯ  newsm78 - осъществи БУНТА не тази, която очаквах от самото начало, а тази която изобщо не очаквах  Joy ... това ми беше и интересното  Wink

Червенокосото момиче (интелигентно-бунтовно, със собствена позиция и силата да я отстоява, с лидерски качества) се завърна при семейството си и живота й продължи оттам, откъдето беше спрял преди бягството - да събира чиниите от масата, да оправя и разтребва, да търка с безсилен бяс пода ... не успя да осъществи БУНТА  Rolling Eyes (дано на по-късен етап успее, след завършване на университета напр.)

Русото момиче (наивничко, повърхностно и леко фриволно), избяга от майка си и "приятелите" и скъса с всичко, което го свързва със стария му живот - стана рекламно лице, стъпи уверено на краката си и ... успя наистина да осъществи БУНТА (Е, не избяга в Австралия (при баща си), но пък и това беше всъщност метафора (бягство и надежда за ново начало, себереализация) Струва ми се, че повратните психологически моменти бяха преспиването с момчетата и срещата с любовника на майка й и неговото ново свежо притежание  Rolling Eyes

Надявам се, един ден двете да се срещнат - достатъчно успели по своему, натрупали опит и зрялост за да се разберат и приемат една друга, а и че русото момиче все пак ще се върне да се погрижи за майка си (най-голямото дете в целия филм  ooooh!  JoySimple Smile
Ще ми е интересно и някой друг да сподели впечатленията си
  Peace

# 503
Peregrin, радвам се да те видя  Hug Много интересни мисли си споделила за филма. В главните роли са две познати артистки. Едната (червенокосата) е Фериде Четин, позната ни от сериала "Любов и наказание". Другата е Вилдан Атасевер и играе една от главните роли в сериала "Златната клетка". Филмът е спечелил много награди сред които е „Златен портокал” в Анталия 2005 г. / за режисьор, оператор и главна роля за Вилдан Атасевер/
http://www.imdb.com/title/tt0422460/awards

# 504

anna3com, много ти благодаря за подробната информация.  Hug Оставила съм "Две млади момичета" за другата седмица, но задължително ще го гледам. Ще видя в IMDb и какви други филми е правил този режисьор - с толкова награди очевидно е много добър.   bouquet

Случайно да знаеш за нови проекти на Кудрет Сабанджъ?  newsm78 Не съм срещала информация за него след като напусна по средата "Любов и наказание".  Cry
А много ми се гледа негов филм...  Praynig

# 505
jupetrov7, за съжаление нямам такава информация, но ако разбера нещо непременно ще ти кажа  Peace Аз също следя творчеството му.

И една снимка зад кадър на Ибрахим Страшни  Laughing Гледам го така с кафенцето, цигарката и му наресват косицата, а той се е замислил как да осъществи коварния си план да отсрани Хюррем  Laughing
Тази мисъл явно и по време на почивката не му дава мира.

# 506
# 507
# 508
# 509
http://www.setarkasi.com/pargali-bugunlere-nasil-geldi/
Ето една статия за Окан Ялабик-Ибрахим.

Общи условия

Активация на акаунт