Хвърлят есенни листа,веселите ни ТЪРГОВИЩки деца!

• 50 102
  • 375
  •   1
Отговори
# 225
Някой да има телефон на Веселата Къща

# 226
   Весела Детска къща   - Телефони:
    897990691   Мобилен
    60162068   Служебен

# 227
Много ти благодаря, златна си Simple Smile
Мерси Simple Smile

# 228
  • България
iv4i_79  Hug
٠•● Dega ●•٠ Hug  
благодаря ви момичета
педиатър от Сливен ме насочи към Стара Загора
там правят кръвен тест
хубав ден ви желая

# 229
Ха, здрасти! Никой няма тука бе! Празно като фалирала фабрика! Що така?!
Пишете какво правите, какво става с вас, с Търговище, раздуйте някоя клюкинка... 
Иначе, така като гледам, ще трябва да организираме погребение на темата  Tired Face
А толкова хубаво си пишехме преди за всичко и за всички...
Мъчно ми е за вас, момичета! И срещичките хубави бяха, сега е лято, пак ми се иска да се съберем, ама...много съм далече...
Та, драснете по някоя дума де! Ще чакам!

Ваша приятелка вечна: баба Цоцоланка    Kissing Heart

# 230
Здравейте! През септември ми предстои раждане в Търговище. Ако има някоя мама, която е раждала скоро или е чувала, моля пишете ми какво искат от болницата да си носаят родилките и какъв е реда там- например бебчетата при майките ли стоят или отделно, помага ли персонала, ако например се наложи да се ползва помпа разрешават ли, стерилизират ли и т.н.
Ще се радвам на всяко мнение!  Peace

# 231
  • на североизток
Пиша ти по спомени, може и да пропусна нещо:
  за бебето:
  - памперси (около 15-20бр)
  - мокри кърпи
  - термометър
  - преди искаха и сапун бебешки, но сега май вече не искат

за тебе:
 - термометър(аз ползвах един и същ без да ме усетят, но както си прецениш)
 - подлоган за леглото(вземи си от по-големите, че не се вадят и поне 3-4бр, за да си ги сменяш спокойно)
 - памперс-гащи по твой размер(5-6 бр. може и да ти стигнат, защото те така или иначе дават лигнин)
 - вземи си и кърпа за лице/ръце
 - удобни чехли, нощница ти дават от там

Всичко това си седи при тебе.
Помпа аз си носех, но така и не можах да се справя с нея и на практика не я ползвах. Иначе позволяват, но не стерилизират. Носех си (втория път) и шише Авент, но не ми разрешиха да го ползвам, трябвало да ползвам техните, които са със супер обикновен биберон с такава голяма дупка, че и аз мога да се задавя ooooh! В крайна сметка не давах вода на бебето, но изливах по малко, за да си мислят, че пие Mr. Green Когато има достатъчно кърма няма нищо страшно Peace Дори доводите, че физиологичната жълтеница минава по-бързо като се пие вода не са толкова убедителни за мен, коластрата е напълно достатъчна, стига да се кърми на поискване.
Бебето ти го носят веднага в стаята, стига всичко да е било наред при раждането. Може и на другия ден да го донесат, ако са преценили, че има нужда от кислород или наблюдение, но при всички случаи ще го донесат за кърмене на сутринта. Не е изключено някоя сестра да реши да го нахрани с адаптирано мляко, ако много плаче и няма как да ти го донесат( ако е в ковьоз), но ако настояваш може да се цедиш и да им даваш шишета с кърма. Но дано да не се стига до там и да сте си заедно с бебо Hug

Стискам палци всичко да мине както трябва Simple Smile

# 232
Много ти благодаря за отговора, iv4i_79!

Старателно преписах списъците и тия ни ще ходим да купим всичко, за да сме в готовност. Интересно ми стана, че не искат нощница, аз мислех да си купя някаква подходяща за кърмене за там.

Радвам се, че веднага носят бебето ако всичко е наред. В 3ти месец лежах за няколко дни в гинекологичното отделение, но раждането ми се струваше толкова далечно, че изобщо не се сетих да разпитам санитарките или другите момичета за престоя в родилното. Спомням си, че сестрите разнасяха едни шишета с мляко и реших, че хранят всички бебета с адаптирано мляко. (между другото шишетата и бибероните наистина изглеждаха от най-стартите- шишетата стъклени като от безалкохолно, а с такива биберони хранехме козлетата на село като бях малка  Laughing, няма значение, важното е да са чисти).

Това ми е първа бременност, но много се надявам да имам коластра и сл.това кърма, за да сме само на естествено хранене. Мисля също да не спазвам определени часове, а сами да изградим режим с кърмене на поискване. Съгласна съм и че в началото няма нужда от вода, нали коластрата и млякото съдържат всичко необходимо за бебето. Преди няколко дни ходих на сбирка на Ла Лече Лига и там коментираха, че всяко бебе е различно, но в общия случай вода да започне да се дава когато се захранва бебето.

Ще се радвам да споделиш всичко друго, за което се сещаш от престоя си в болницата, а защо не и от след това.  Simple Smile

# 233
montecita, можеш да си вземеш своя нощница, аз си носех и си ги сменях, защото лежах 6 дни и нямаше как толкова време с една нощница да изкарам. Така че - вземи си, няма да ти забранят да я облечеш.
Освен изброеното по - горе от iv4i_79, не забравяй тоалетни принадлежности, зарядното за телефона, фотоапарат. Аз лично преди раждането си бях пуснала неограничен интернет към пакета на телефона - това го казвам като идея в случай, че нямаш интернет, защото определено се налага. Даже давах на другите момичета да си проверяват кой каквото иска.
Още нещо, което може да ти се стори маловажно, но не е - преди да тръгнеш за болницата, си приготви дрехите за изписване и ги сложи на видно място. Това пак от личен опит - понеже аз не го направих тоя номер с дрехите, мъжа ми ми донесе каквото намерил милия, ама че не било изгладено и че не си подхождало - голяма работа  Simple Smile За сметка на това ми беше донесъл цели 3!!! чифта долни гащи, викам му един върху друг ли да ги обувам, какво да ги правя  Heart Eyes

# 234
За сметка на това ми беше донесъл цели 3!!! чифта долни гащи, викам му един върху друг ли да ги обувам, какво да ги правя  Heart Eyes

Laughing Laughing Laughing Мъже, какво да ги правиш...  но съгласи се- по добре 3 отколкото без Laughing Laughing Laughing
Наистина е добра идеята да подготвя дрехите за мен. И без това ще е пълна лудница. Всички покрай мен са толкова суеверни и не ми дават да купувам нищо за бебето. Адски ме дразни това нещо. Предупредих го моя мъж и бабите, че щом няма аз да купувам нищо, искам като се прибера всичко да е купено, изпрано, подредено по конец, и без това се сблусквам с нещо ново. Глупаво е според мен заради суеверия допълнително да си усложняваме живота...

Има ли в Търговище магазин за бебешки неща на добри цени? Тук пообиколих магазините, но ако препоръчате някое магазинче може да разгледам и там другата седмица като ходя на преглед. Тук преди време затваряли един магазин и имало разпродажба, някои неща били на 50%, беше ме яд че не съм разбрала навреме, тайничко щях да си напазарувам  Whistling

# 235
Аз сега се сещам да добавя съм списъка за болницата и прибори за хранене (вилица, лъжица и чаша). За суеверията мога да споделя моя опит - аз не съм от най-суеверните, но за всеки случай реших да се презастраховам - обиколих магазините със сестра ми - дадох и парите на нея и каквото си харесам, тя го купува, един вид аз нищо не съм купувала за бебето /в моя случай не можеше да се разчита на таткото и бабите да купят каквото е нужно/. Има няколко магазина за бебешки дрешки и принадлежности - магазин "Тони" - има всичко за бебето /от дрешките и шишетата до количката и столчетата/, но бих казала, че е малко скъпичък - като се поровиш в интернет, може да откриеш, че ти е по-евтино да поръчаш от някой сайт /ако се доверяваш на онлайн пазаруването/. В Малкият принц" и "Слънчо" има предимно дрешки и обувки, а в др. магазини повечето дрешки са турски и китайски.
Монтесита, а кой лекар ти следи бремеността, до колкото се сещам преди време искаше отзиви за Дарин Димитров /даже май си разменихме няколко съобщения/? Пожелавам ти леко раждане и здраво и красиво бебенце  Hug

# 236
Аз си бях накупила всичко преди да родя, най - вече защото исках всичко да си избера сама и да ми е готово, а не в последния момент да се търчи по магазините. Много от нещата си ги купих онлайн, тъй като наистина цените в Търговище са високи. Сещам се за една борса "Коала", тя се намира срещу кафе "Контеса" на центъра - там има памперси, адаптирани млека, шишета и биберони на сносни цени. А за колички и кошарки най - ниски цени държи един склад на едро, който е до ЖП гарата.
montecita, ти кога ще раждаш? Пожелавам ти и аз едно леко раждане, и на финала едно прекрасно здраво бебенце  Hug

# 237
  • до една звездичка
Еййййй, забравихме се, бе хора?!
Няма вече мами, ни събития, ни срещи.... Rolling Eyes

Дано поне попрочитате от време на време, че имам спешна нужда от съвет. Grinning
Налага се да сменя личната лекарка на моята дъщеря (досегашната замина в чужбина) и съм в голямо чудене кого да избера?
Приемам всякакви отзиви от вас относно вашите педиатри и ще съм ви много благодарна, ако споделите!
Засега имам следните хрумки, около които гравитирам:
Д-р Вълканова (медика), но май тя има мноооооооооого пациенти, а и ми е далеч от дома
д-р Йотова (работи в поликлиниката). Отзиви за нея?
Предварително благодаря на всички, които ще пишат с мнение, или съвет.
  bouquet

# 238
Нашата е д-р Вълканова. Много съм доволна от нея. Други добри отзиви съм чувала за д-р Матвеева, но определено имат много пациенти.

# 239
Ние сме при д-р Йотова - всички. За нея мнението ми е по-скоро положително, макар че имам поводи и за негативен коментар. Набляга на хомеопатични средства и билкови сиропи, не залага на антибиотици, освен ако не е наложително. Не ми е отказвала направление нито за мен, нито за детето. Друго не знам какво да ти кажа питай за всичко, което те интересува, ако искаш на лични и мога да ти разказвам на дълго и на широко.

Общи условия

Активация на акаунт