Как да избираме продуктите? И как да ги съхраняваме?

  • 12 661
  • 92
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Купувам рядко телешко, затова за свинското да споделя Simple Smile.
Плешка - меля на кайма. Плешка, бут или гърди за готвено, като бута става най-сух. Котлети и вратни пържоли за скара или печени на фурна. Котлети за обичащите сухо месо, вратни - за почитателите на по-сочното.
Телешкото меля само за кайма - без свинско - за лазаня и супа топчета. Не знам как да го приготвя, че да не е жилаво и затова го ползвам само на кайма.

# 31
  • Мнения: 4 300
Белинда, специално за теб една снимка от стара готварска книга с указания за свинско месо:
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/557791_3312170734 … 0_820200516_n.jpg

# 32
  • Мнения: 416
Ха, за първи път виждам толкова полезна книга и да пише по същество.
Рокси, как е заглавието на книгата, да я потърся в библиотеката.

# 33
  • Мнения: 4 300
Не знам дали я има в библиотеката, била е новогодишна притурка към някакво женско списание от началото на миналия век и внукът  на дамата- издател имаше 10 или 20 останали, от които подари една на баба ми. Нещо като 'Журнал' беше май.
Сега ще кача и за другите живо тни:)
Говеждо: http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/374100_3312266537 … 7_543420151_n.jpg
Овнешко и козе: http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/560099_3312270937 … _1243752676_n.jpg
Агнешко: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/306074_3312275617 … _1059788153_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/559628_3312283057 … _1474784041_n.jpg

# 34
  • Мнения: 416
Издателят как не се е изкушил да я преиздаде, ей така, както е написана едно към едно. Това е находка.

# 35
  • София
  • Мнения: 18 685
Ха, че и с картинки Simple Smile Представяте ли си как отивам в месарницата с картинката и показвам - от това за готвене, моля, от това - за скара, а ееей там онази опашчица - за пачичка Joy

А говеждо и телешко едно и също ли е newsm78 Май говедото е порасналото теле. Така и не можах да се ориентирам кое е за телешки стекове? Ростбифъ? Това ако го кажа на кварталния касапин, ще ме гледа умно, обзалагам се Grinning

# 36
  • Мнения: 416
А какво е стек?
Аха, видях, този стек е нещо като бифтек, а бифтек ми прилича не дебела пържола. Значи според книжката за телешки стек се взима бон филе.

# 37
  • Мнения: 4 300
По мои наблюдения често в магазина си пишат не името на месото, а за какво е, сигурно за по лесно. Виждала съм и стек, и гулаш ( по пъстрото месо за готвене на кебап, кавърма, капама), и карета, и пържоли.
За мен е по лесно, и аз съм жив зян иначе- ако ми напишат плешка ще ми е по трудно. Ако го видя цяло пък хептен, аз съм градско чедо и нищо чудно да не мога да различа предница от задница.

# 38
  • София
  • Мнения: 18 685
Де да знам Rolling Eyes Побългарих английското стейк, което си е баш голяма пържола Laughing Не ги разбирам тия месища Blush

# 39
  • Мнения: 2 047
Това за частите на прасето ми се видя познато -
http://chitanka.info/text/2282/2
явно в нета съм го гледала

# 40
  • Мнения: 416
Имам питане за яйцата. Попитах в няколко теми, не получих отговор, само тук остана да питам. Когато се купуват яйца в картон, как се разбира срокът на годност? Тези печати какво означават? Никъде на печата не мога да различа дата, било то на производство или на краен срок на годност.
Имам и друга питанка. Като боядисам яйцата за Великден и ги държа в кошница, а не в хладилник, колко време могат да стоят така и да са годни за консумация?

# 41
  • Мнения: 92
Имам питане за яйцата. Попитах в няколко теми, не получих отговор, само тук остана да питам. Когато се купуват яйца в картон, как се разбира срокът на годност? Тези печати какво означават? Никъде на печата не мога да различа дата, било то на производство или на краен срок на годност.

На печатите няма дата. 1BG, 2BG и 3BG показват дали кокошките са съответно свободно, подово или клетъчно отглеждани. Другите цифри май са нещо като партиден номер.
На картоните обикновено има етикет, където пише датата на производство и на годност. Ако няма, не бих купила яйцата.

# 42
  • Мнения: X
Да, на читавите яйца обикновено на опаковката има обозначена дата.Без такава и аз не бих ги купила.
Боядисаните яйца държа в хладилника,стоят цял ден на масата само на Великден.

# 43
  • Мнения: 416
Има ли балсамико без оцветители и консерванти?

# 44
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Нямам идея до колко е вярна информацията, но имайте едно на ум за сьомгата.

Общи условия

Активация на акаунт