Как да избираме продуктите? И как да ги съхраняваме?

• 12 664
  • 92
  •   1
Отговори
# 45
Еее, толкова често купувам сьомга... и за мен и за детето. Иначе не купувам риба тон и акула заради живака, сега и това излезе. Днес взех мряна, и аз вече не знам какво да купувам. Мидите, като филтрират водата дали са вредни, че в нас се ядат огромни количества миди и понякога се замислям Thinking.

# 46
Еее, толкова често купувам сьомга... и за мен и за детето. Иначе не купувам риба тон и акула заради живака, сега и това излезе. Днес взех мряна, и аз вече не знам какво да купувам. Мидите, като филтрират водата дали са вредни, че в нас се ядат огромни количества миди и понякога се замислям Thinking.
Това са платени публикации и журналистически сензации обикновено с цел да съсипят на някого бизнеса. Историите с птичия грип и лудата крава бяха нещо подобно само че с размаха на световната конспирация.  Купувай си спокойно прясна или замразена риба и не ги слушай. Рибата се лови от кораби навътре в океаните, където природата е все още девствена и най-малко засегната от човека.
Миди само от ферма. Тези от покрайбрежията са филтрирали цялата фекална дейност на човека.

# 47
Само от ферма взимам или от веригите, внос от Гърция и Испания, предполагам и те са от ферма. Ако са от ферма дали са безопасни?

# 48
Къде в България се продава сьомга, която "се лови от кораби навътре в океаните, където природата е все още девствена и най-малко засегната от човека"?  Thinking    За сьомгата от развъдници има достатъчно инфо в интернет... Нищо че са платени публикации "с цел да съсипят на някого бизнеса"...

# 49
Каква е тази "Лека сол"? Аз трябва да избягвам йод в храната и си търся някаква специална сол, не йодирана.

# 50
В България има йодна профилактика със солта и мисля, че е задължително всичката сол на пазара да е йодирана.

# 51
Каква е тази "Лека сол"? Аз трябва да избягвам йод в храната и си търся някаква специална сол, не йодирана.

Розовата хималайска сол например не би трябвало да е йодирана, ние ползваме такава от доста време. Simple Smile

# 52

Розовата хималайска сол например не би трябвало да е йодирана, ние ползваме такава от доста време. Simple Smile
Благодаря за отговора! Не съм ползвала, ще си купя!   bouquet

# 53
В България има йодна профилактика със солта и мисля, че е задължително всичката сол на пазара да е йодирана.
Благодаря!   bouquet

# 54
Една позната ми донесе домашни яйца. Обаче за първи път ми се случва което и яйце да счупя, жълтъкът да не се запазва цял, а да се смесва с белтъка. Значи чупя яйцето в съд и в съда става нещо почти като омлет без да съм разбърквала. Съмнява ме дали не беше признак, че яйцата са стари или на какво беше признак това?

# 55
  • варна
Една позната ми донесе домашни яйца. Обаче за първи път ми се случва което и яйце да счупя, жълтъкът да не се запазва цял, а да се смесва с белтъка. Значи чупя яйцето в съд и в съда става нещо почти като омлет без да съм разбърквала. Съмнява ме дали не беше признак, че яйцата са стари или на какво беше признак това?
Аз бих ги изхвърлила Hug

# 56
  • Варна
Прясното яйце е с бистър белтък, цял жълтък и без мирис.

# 57
Някой ползва ли кутии за хладилник и от какъв материал? Искам да взема 2-3-4 кутии, в които да държа например разопаковани вече кашкавали, шунки и т.н., защото ме дразнят опаковките, в които се продават. Но какъв материал, каква марка да търся? Някой може ли да препоръча нещо? Благодаря!  bouquet

# 58
Ползвам стъклени кутии с пластмасови капаци. Имам 2 компелкта от по 5-6 кутии, различни размери и форми. От Метро са купувани. Марка не мога да кажа.

# 59
  • под тепетата
Аз ползвам на Тъпъруеър -от медицинска  пластмаса. Доволна съм. Включвам и купата за месене - в нея държа измита салата или плодове .

Общи условия

Активация на акаунт