Преносимо гърне vs. храстче

• 9 961
  • 138
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Немога да повярвам , че в София в Борисова градина няма обществена тоалетна . И това в една европейска столица ??? Интересно ми е какво се случва ,като ти се доходи по нужда ,когато си на разходка там ? Сори за спама , но не се сдържах да изкажа възмущението си .

в никой парк реално няма(пай само там на графа до църквата на площадката има такава..ако все още работи..и в НДК)...ако има заведение с тоалетна или някой МОЛ  имаш късмет да има къде...

за химическите - горе вече е споменато защо никой не иска да си вкара детето вътре.

# 91
Гризли, то май имаше репортаж по БТВ за това, че в уж европейската ни столица няма обществени тоалетни.

Иначе по въпроса с изхвърлянето на съдържимо от гърнетата в кошчетата за боклук..
Ще ме извиняват много чистофайниците, за които е недопустимо да се пишка на тревата, но е много по-хигиенично от това да се метне плик с урина в кошче за боклук. Което при хвърлянето на нещо по-тежко е силно вероятно да се спука и разтече.
Както знаем и кошчетата за боклук не са в идеално състояние, на много места са прибити и тази ми ти урина като текне по така обсъжданите площадки...ще е сто пъти по-зле, отколкото детето да отиде в тревата.
А и лично аз смятам, че тези кошчета са сложени, за да се хвърлят дребни боклуци, хартийки и др. такива. А не лай...а и урина.

А пред "минирането" на места, на които после пипат (ти на твоето разбрахме, че не даваш да се въргаля, но да речем, падне и пипне "мината") деца, не е ли по-добре да вземеш пълното пликче, да го носиш до първата срещната тоалетна, и там да изсипеш съдържанието, а после да хвърлиш плика в коша? Имаше една приказка: "Ако имаш желание, намираш и начин, ако нямаш желание - търсиш оправдания"...

да де, но когато иде реч за площадката под блока, спокойно може да си качиш детето до къщи до тоалетна за минимално време и изобщо няма нужда от  храсчета и преносими гърнета.
Някои могат "спокойно". Но както вече някой писа по-назад, помалките не могат толкова да стискат и често въпросът е неотложен.

# 92
ален мак, те тия които още не могат да стискат са с памперси все още. Тези, които вече мога да си казват могат и да постискат 5 мин примерно. Племеницата ми беше на 3 години, когато й се наложи да стиска на магистралата поне 15мин докато стигнем до бензиностанцията. Понеже тя си пишкаше само в гърнето - гърнето в торбичка и в тоалетната на бензиностанцията. После милото подскача от радост, че му олекна, но устиска положението.

Ако аз тръгна да си търся толкова опрадвания да не си изхвърлям акото на кучето целия форум ще ме разкъса  Peace

# 93
  • София
alen mak - то при най-малките е толкова неотложен, че понякога и гащите не могат да си свалят, така че и да отваряш гърне и да нагласяваш пликчета няма кой да те чака...но това е един реално много кратък период, общо взето като махнеш памперса, не повече от 1-2 седмици докато  свикнат с новото положение... а при някои дори няма и такъв период.

deskatta - аз поне за ако изобщо не говоря. За мен е повече от ясно, че е ненормално да оставяш изпражнения след себе си, независимо от какъв произход.

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 10:05 от Angel_Dust

# 94
alen mak, тук повечето обясняваха как това пликче се хвърля после в кошчето за боклук.
А и моето мнение е, че супер рядко има дете, което иска да ака на тревата и толкова не може да удържи, че трябва да го направи веднага.

# 95
Прощавайте, но имате ненормални изисквания към децата - дори кучешката пикня, която е много по-опасна за здравето, няма как да се събира от стопаните и да се изхвърля, нито това се изисква от тях, но виж детската пикня е много неприемливо да бъде на някоя поляна.
Както казах и преди - невъзможно е децата да осерат която и да е площадка или ливадка - просто всички си вършат тази работа вкъщи, а навън е изключителна рядкост, така че - без превземки и потресисания  Stop

# 96
  • Варна
За последен път се включвам в тази тема, която е станала безумна, а и явно много малко хора четат заглавието и първия пост на автора, който звучи като тромаво рекламно съобщение на производител на преносими гърнета, разчитащ на "модерно" еко съзнание у младата майка. Не бих тръгнала на разходка из парка с преносимо гърне. Това е съоръжение, което според мен е предназначено за ползване при пътуване, почивка и др. подобни и е за деца в периода веднага след памперса, които все още не могат да ходят на голяма тоалетна. По-лесно за носене от обикновено гърне (за родителите) и създава комфорт на детето при ходене в тоалетна.
Изобщо презумпцията, че това нещо служи за опазване на чистотата на парковете е меко казана странна. Не мога да си представя как ще сложа детето си да клечи на такова нещо на детската площадка или на някоя алея в парка. Мисля, че гледката би била доста нелицеприятна.
Както вече и други казаха, има много начини за пазене на чистотата по принцип на подобни места, където играят деца. 

# 97
Прощавайте, но имате ненормални изисквания към децата - дори кучешката пикня, която е много по-опасна за здравето, няма как да се събира от стопаните и да се изхвърля, нито това се изисква от тях, но виж детската пикня е много неприемливо да бъде на някоя поляна.
Както казах и преди - невъзможно е децата да осерат която и да е площадка или ливадка - просто всички си вършат тази работа вкъщи, а навън е изключителна рядкост, така че - без превземки и потресисания  Stop

ейй като почнете да обобщавате с или без основание... Ами познавам добре такова дете - на 2г.и 8м., преди 2-3 мес. почнаха свалянето на памперса, вече от изв. време е без, но не може да стиска повече от 1 мин. Именно срещу това препикаване на обществени (или лични) площи, на които играят деца, съм, освен при изключителни случаи (не си взел гърнето и няма къде по предназначение да свършите работа).

# 98
Ти правиш ли разлика между голяма и малка нужда, че започнах вече да се съмнявам  Rolling Eyes

А детето, което не може да стиска повече от 1 минута не значи, че пишка на всяка една минута. На 2г.8м би трябвало да е средно през 2 часа. Този прериод не продължава повече от месец, най-много два.
Децата се случва инцидентно да се изпишкат навън. Кучетата го правят винаги и само там, за да си маркират територията. Децата го правят само в една малка възраст, а кучетата от първия до последния си ден, образно казано.

# 99
е що за разсъждения - не може да стиска 1 мин.,  откакто каже, че му се пишка/ака естествено! Затова, ако няма тоалетна наблизо - вариантите са или тревата, или гащите (и пак тревата), ако няма (преносимо) гърне, разбира се. Мислех, че е ясно за какво говоря в предишния си пост, ама явно не би.
Хич не ща нито кучища, нито деца, нито КОЙТО И ДА Е, да пикае или с*ре където му скимне, и да - животинско е, а НЕ човешко - това да го правиш ПО ПРАВИЛО (не по изключение) където те "сварата свари".
Който пък определи, че "децата" акат/пикат на н'ам колко си минути/часа на еди-каква-си възраст, ще предложа да предложи доказателства за подобен род умозаключения.

# 100
Стига с това преносимо гърне - това е неудобна вещ, която не е предназначена за разходки. Въпреки че мен не ме дразни дете, клекнало да пишка зад някое дрърво, малкият ми син отказва да пишка навън и се наложи да измисля къде другаде, защото не мога да държа детето с памперс в жегите.
При нас решението е колектор за кърма (в който така и никога не сложих кърма) с капачка на винт - хем детето пишка дискретно, без да правим цирк с преносимо гърне, хем ако няма къде да излея пикнята, завинтвам капачката и прибирам в чантата. Освен това за разходка, траеща 2 часа, най-много един път се налага да пикае, не вярвам да има деца, дето на припикват през 20 минути, ако е така - те са си за памперси още.

# 101
о времена, о нрави.Да си носиш домашното гърне, за да не пишкаш в храстите.
Не можем да превъзпитаме кучешките стопани да си събират изпражненията, а сега подгонихме родителите!!!!

# 102
Май не съм имала такъв проблем.Откакто детето свали памперса/ а това при нас стана доста късно, след навъшване на 3 год./ май не е имал "случки" по градинки и паркове.
Нещо не мога да възприема това сгъваемо гърне.И до най-близката площадка все си мисля, че ще има на приемливо разстояние тоалетна.За кошчетата- малко гнусно ми изглежда.Не зная дали вярвате, но има хора които наистина се хранят от кошчета и контейнери за боклук.

По-добре да се изпишка детето на тревичката ако толкова се наложи.И да не се оправдаваме с улични кучета, най-малко улични котки има.А едва ли детското отделяне е по-неприемливо от котешкото, ако напр. приемем че с кучешкото сме решли проблема.

Но пак казвам- малко теоретично говоря, защото детето ми няма случай май да му се допишка в градинка.За по-голяма нужда- той в ДГ не ходи, че какво остава за градинки.

Виж, когато ходим на планина, на поход- ами там има преходи по 2-3 часа, почивка и пак обратно- общо около 5 -6 часа сме били сред природата, тогава ни преносимо гърне, ни нищо ще я спаси.Но и едва ли ще и навреди повече от например безразборно ползване на климатици, химични изделия за почистване , автомобили и мн. др.

# 103
Янечек, "цирк"??? Съжалявам, че придаваш такова значение на някакъв вид пособие от "цивилизацията"... Мога да те уверя за себе си, че ни най-малко не парадирам с някаква различност и т.н., използвайки подобен род придобивки, а просто (като теб явно) търся начин да не замърсявам, особено що се отнася до деца, това, предполагам, ти е познато.

# 104
Облагородяването на храстите - лошо. В пликче - пак лошо.
Никога няма да спре да смърди около нас, защото няма угодия.
thumbsup

За притеснените „еколози” като alen mak нека вметна, че пиш и аки по градинки и полянки си е вид биологична тор с благоприятен ефект върху флората и чак за екологична криза е трудно да говорим. Laughing Друг е въпросът с евентуалната миризма, гледката на нагъзено дете в шубраците и акито, накацано от насекоми, примерно. Но пък и ползването на обществените кошчета за боклук в парковете за септични ями с найлончета и пр. пълни с тра-ла-ла, е тъпо откъдето и да го погледнеш. Храстче или преносимо гърне в храстче е все тая. За тези нужди си има места, но предвид наличието и окаяното състояние на повето от тях в BG, винаги онези майки, предпочели храстчето или дръвчето ще бъдат оправдани. А че набелязаната зеленинка е в непосредствена близост до детската площадка е още един невинен напън на така одумвания ни манталитет и дали  куче или дете (само тук паралелът е смислен) ще "осере пейзажа" пак е все тая. Манталитет... И няма как да не погледна по-снизходително на детския спомен на Давид Черни, който оприличи България на турска, клечаща тоалетна Направо ми се къса сърцето и на моето дете дупе да му е яко, `щото ще трябва да стиска или да сменяме гащи ако няма някое заведение с WC наблизо...или достатъчно гъсто и отдалечено храстче  Mr. Green ...

Общи условия

Активация на акаунт