Отговори
# 60
Ха добра вечер  Hug

Беб е приспан, а майка му си хапва диничка/случайно да не заслабне  Whistling/...

Бенджи, Евридика  Hug

Лорита, и ние потреперваме с ръчички и пръстчета, не мисля, че е нещо ненормално, то и големите като спим трепваме, нормално и дребните , и те сънуват, стряскат се.,..и така  Flutter

Аз уж гледам да купувам полезни неща, ама колко са полезни един годпод знае...мисля, че после като започнат да лапат сами ще е по-трудната част - аз съм решила да отлагам възможно по-дълго даването на боклучета от типа на вафли, зръбчо, газирани работи...ама можеш ли пък все да го дебнеш да му се невиди...има време до тогава де, да не го мисля от сега  Mr. Green

Иве, много добре те разбирам, за съжаление такт липсва на много хора , не им се връзвай  Hug

Оставям ви, лекинка на всички сладурани, дано Тони се включи скоро , че ми липсва  Hug Лекинкаааа на всички  Hug

# 61
Оф, Янче, егати каръка си честно!
Дано всичко мине бързо и безболезнено!  Hug

И на мен ми домъчня за Тони!

Честно казано и на мен ми се ще Малчо да не яде много боклуци, но тук като излезеш в градинката и всяка майка носи всякакви видове зрънчовци, солети, гумени мечета и т. н. и т. н.
А нали се сещате, че няма как да седи само и да гледа отстрани ...
Не знам, ще го умувам по - нататък.

А сега ви желая лека нощ, послушни бебоци и сладки сънища!  Hug

# 62
Радвам се, че сте си изкарали добре на срещата. И се радвам че не тръгнах, защото тук валя много  ooooh! Нещо не разбрах колко хора се събрахте newsm78
За храната- ще гледам да му давам домашна храна, когато има таква. Имаме село, но там не всичко вирее. Имаме чушки, картофи, моркови. Останалите неща нямам избор и ще си ги взимам от пазара, но честно казано предпочитам от някоя баба. Ако трябва ще си намеря някой от околните села и ще си пазарувам от там. Не искам никога да му давам зрънчо, няма по-гадно нещо от това Sick Но за съжаление не зависи от мен. Все ще се намери някой да му вземе. Не искам от сега да се заричам, но се надявам да го възпитам да яде здравословно, доколкото може.
Янче, дано мине бързо. За мъдреца не се притеснявай имам много познати с извадени и няма проблем- бързо минава. Не го мисли толкова, само ще се натовариш излишно.
Лорис не иска да се обръща, няма никакво желание. Върти се само на едната и на другата страна, да не говорим че изобщо не обича по корем. Само си яде ръцете като го завъртя и по някое време започва да пъшка, изморява се. Иначе като му писне да лежи само си вдига главата, все едно прави коремни преси и аха да седне ама още не може и се нерви Mr. Green.
Бобчо, много е сладка малката и вече пълзи Heart Eyes
Хайде лека на всички мами и бебета.

# 63
Привет и от мен по късна доба  Grinning
Днес се почнахме и ние - дадох тиква, но не 3 лъжички, а направо 1/3 от бурканчето. Е, голяма борба падна - драпа към лъжицата, а като хване чашата и не пуска, ама и аз една шарена я купих ooooh! голям интерес - иначе самото съдържимо въобще не го трогна, преглъщаше си, даже не разбра за какво иде реч  Laughing Утре пак тиква и на третия ден ще смеся с морков...
Янчето, аз докато бях в Русе ми махнаха един зъб/не мъдрец/ с упойка, нямаше никакви проблеми, кърмих си...тя упойката 2 часа държи и е локална... Hug
Ради е голяма сладурана  Heart Eyes Пепи и той приплъзва, но по-бързо се предвижва чрез търкаляне - гръб-корем, корем-гръб, гръб-корем .... Laughing Абе все ми се струва, че по-бързо иска да се развива от брат си, ама помня ли...със сигурност е по-проклет  Laughing  А от днес е започнал едни срички - бааа-бааа-бааа  Heart Eyes
Благодаря за темата и лека нощ   bouquet

# 64
Включвам се да успокоя Янчето! Вадиха ми мъдрец и мина много бързо и леко. Трябва само да се следиш да не стане инфекция, но обикновено дават АБ. За един ден минава. Няма срашно.

Радито на Бобчо е голямо сладурче. Елиза дава ръчичка за здрасти ( понякога), но "боц" нещо не и е интересно. Не е много буйна във въртенето.

Хайде, лекинка!

# 65
късно дзак, откърти ми се пломба и чакам да падне. Лошото е че на преден зъб от тези големите  Confused
Рапично олио няма в билла, имало какви ли не от грозде и подобни. Ама аз ще си намеря  Mr. Green
Само последно да кажа за картофената сага-питам сега мъжО, че нали ми е док-вярно от последните завърши в курса си, сега кърти пари и добре, че не по специалността  Mr. Green А той ми казва ми даааа спанака е пълен с оксалати  Shocked а аз -е ти що не ми каза, тъпча Бобо всеки ден, той-ми нали това ти повтарям от месеци  Shocked  ooooh! Край

отивам назад да прочета   bouquet

# 66
Един късен дзак и от мен и отивам да си лягам,че утре рано сутрин тръгвам за Пловдив. Молим за стиснати палчета,контролата да е наред и да не се налага да оставаме там.  Hug Ако се наложи да останем незнам дали ще имам достъп до нет,така че ако се загубя няколко дни да знаете.

Лека и спяща на всички  Hug

# 67
Запис  Mr. Green
Благодаря ви, момичета за страхотната, отново, тема! Стани, Ади bouquet
Наде, много съм черногледа тези дни и ставам единствено за лют черен пипер  Rolling Eyes Чета си ви, адекватна съм по някои от въпросите, но не съм адекватна в изразяването особено и си трая.
Бобчо, Кристиян обикаля по същият начин. Голям е смехурко! Също много го кефи да се върти на 360 градуса като стрелка на часовник. И ръцете си хапе така  Laughing Много е сладка Ради.
Кристиян също изпада във възторг ако го сложа да поседне на крака ми и да пипа, ама МНОГО ДА ПИПА всичко на бюрото или масата и ... да събаря на пода.
Лори, не всички бебета пълзят, не мори детето  Hug , а за треперенето на пръстите не съм обърнала внимание.
Варненки, за среща мен категорично не ме бройте, освен ако не стане някое чудо, пък скоро такива не съм виждала ... Май никога не съм виждала...
Снежи, аз се почнах на плодове и зеленчуци само. Необходим ми е бърз резултат за съжаление, което в никакъв случай не е добро решение, но се налага. Най-хубавото от всичко е, че хормоните поддадоха и килограмите вече тръгнаха надолу.
Аз да питам, че нали гледате Гала? Изровете предаването, в което мериха нитратите на БИО зеленчук и не БИО зеленчук и ще ви мине втелясването  Mr. Green
Стиснати палчета за всички в нужда!
Честито на всички, чиито поводи пропуснах  Hug

# 68
Моята Дара явно много се впечатли от срещата и от всички бебоци. Първо заспа още докато тичахме с Юлето към колите и поспа в колата около 30 минути. Но после....хапна в 19ч и от 19.30 досега още спи. Това не й се е случвало май от времето когато беше на 2 месеца.
Няма да се къпем тази вечер.
Много ни хареса и на двете и нямаме търпение пак да видим мами и бебоци.

Хайде като съм се включила и аз да споделя малко мисли на тема хранене.
Съгласна съм с Хепи мама, че е важно да научиш детето да се храни здравословно, а че един ден ще прояде и зрънчо и вафли и ще пие кола е ясно, ама ако може да е по-късно. И аз ям вафли и пия кола, но мисля че има начини да се избягват поне в началото. Здравословно за мен не означава задължително био, но смятам да наблягам на плодове и зеленчуци, не много мазни храни, по-рядко пържени и т.н. И още нещо, здравословното хранене е едната част от здравословния живот, другата е спортът. Нямам намерение да я правя спортист, но твърдо смятам да й дам възможност да опита и научи колкото се може спортове, пък каквото й хареса и доставя удоволствие....
За био храните, между другото, това че са био не означава че нямат никаква обработка с  торове и т.н., а че се третират с такива, които са разрешени за употреба при отглеждане на био плодове и зеленчуци, води се стриктно дневник на всички манипулации и т.н.  
Хайде толкова от мен, че се отплеснах Simple Smile

# 69
няма да се налага да оставате  Hug имате палчета от нас и утре пак тук
Янче  Hug
Ленче  Heart Eyes пъргавелко си отглеждаш
Хепи-твоя пост все едно аз съм го писала.
 в допълнение за Храната-според мен в каквото семейство отраснеш такъв ставаш-в смисъл всеки яде това, което се яде в семейството му. Никога не съм обичала зрънчовци и чипс и снакс, не ядем пържено, хляб главно ръжен  bowuu Дори когато се запознах с мъжО любимото му беше спагети с наденица  Sick Е вече не ги яде и не ги обича, не ядем и сол  bowuu
Това няма да го яде и детето ми.  Най-малкото през първите месеци от живота им храносмилателната им система не е така съвършенна, като нашата. За сокчетата имаме една машинка-какъв сок прави и как бръмчиииииииии. И накаря да нищо не ме болеше, като бях слаба, а сега ще се разпадна  Embarassed
На мен ми е мъчно за Тони, Теди, Булчето, Валя и още куп други мами  Hug
аааа булчето писала
пълзене-днес му показах как се прави, ама йок-после се напъваше всякак и не стана  hahaha Ще пълзи и ще му пукат ушите  Whistling шегувам се де
отивам да рупна сега едно мюсли, което вече е готово, но ще си пийна от на Снежи напиткатааа  bowuu
лекинка от нас, ако някой ни прочете де  Crazy

# 70
  • Варна
Момичдта, утре идва сетстра му на мъжо на гости за месец и нещо-два.  #2gunfire #2gunfireТя е женена в Италия и й е голяма работата, представете си свекърва ми по две  #Cussing out #Cussing out. Така че от утре си имам 3 свекърви вкъщи. Тя е супер нетактичен и самовлюбен човек, но най-много ми падна в очите предната година като разбрах, че съм бременна и казахме само на моята и на неговата сестра. А на родителските тела щяхме да кажем официално на рождения ми ден. Обаче наш'та веднага изклюкарила на майка си (въпреки че брат й я беше предупредил)-тя се похвалила на работа (черпила  Crazy)-после нейна колежка срещнала моята майка и й честитила-и майка ми в небрано лозе-хората знаят, че дъщеря й е бременна, а тя не знае. Много гадно ми стана. А като родих сестра му публикува снимки на Рая във ФБ-големия клюкарник-първа (пак я бях предупредила, че не искам да се публикуват веднага)......Усещам, че ще има пак война на световете  #Cussing out Сигурно ще иска само да я разнася (което най- ще ме дразни, че ми разваля дисциплината), да иска да я бута на разходката, да я храни..тя отдавна говори, че хората, като я видели навън щели да мислят, че тя е майката  #Cussing out #Cussing out
Молете се да не се самоубия.
Предполагам няма да мога пиша, че комп. е в стаята, където тя спи със сина си (на 5 год.). Надявам се поне да ви чета.

По темите каквото помня:
И Рая така вири дупето  Grinning Но не дава боц и здрасти. И на това ще му дойде времето  Party
Картофи-правих пюре от бебета-картофи от село, пресни, замразих в камерата, смятам да ги изядем,предполагам че от дядо са най-био  Wink
Мъдреци имам 2 за вадене  Embarassed Embarassed единия си е явно крив-знам че трябва да отида и ще си докарам по-голяма беля, ама много ме е страх. Въпреки че тук ме поуспокоихте. Имам лоши спомени от един съученик, който 2седмици не идваше на училище, че не му го бяха извадили както трябва...
Среща на варненки-навита съм отдавна, но сега с гостенката не знам дали ще сколасам.
Захранването-днес и вчера бяхме на морков, изяде ис го с по-голямо удоволствие от пащърнака, но повече ме притесняват петната-боядиса оранжева чак бертонската лъжичка, с която я храня.
За яденето на боклуци-и на мен ми се иска да не ги яде, много ми се иска и да не ги долюбва, но аз като си спомня какво си купувах с паричките за закуска  ooooh! холидейче, замразено сокче, малко шоколадче, джоб задължително...така че..и да я спирам...тя сама ще си ги купува...ние не сме както каза Хепи и си ядем доста боклуци вкъщи, така че и примера го няма..Но съм съгласна  с Лена, че поне докато ние ги храним, може да сме по-внимателни.
Ами..друго не се сещам.
Целувки от мен  Hug Hug

# 71
Ставайте!! Добро утро- дъждовно  ooooh! ! Офффф
Еванакис става на 5 месеца днес  Heart Eyes

Въобще не ми личи колко съм гладна рано рано сутрин!   261uu
Да ви споделя какво измислих аз за захранването” Мисля си след седмица две да започна да му давам по мъничко оризова каша по обед, което да продължи около 2 седмици, след което ще изместя кашата следобед , а на обяд да започна да му давам зеленчукови. Месо, желтък и глутен чак към 8 месец. След 6 месец минава  на Аптамил 2 , който има повече желязо, така че мисля да не бързам с месото. Даже може първо рибка да кусне. Дали е добър планът ми нЕмам идея, но поне най-сетне се спрях на нещо!
Днес сме на консултация и ваксини..
Няма да стискам палци на Ади, защото съм на 100000 % сигурна, че нямат нужда от тях!
Аааа, преди две седмици ми вадиха зъб - кътник и не само това , но ми слагаха и имплант. Ами 2 часа операция си беше, но нищо не усетих. Бях подута два три дни и това беше! Така, че според мен няма да имаш нужда от помощ, само някой да гледа бебешорски, докато ти го вадят.
Целувки!

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 07:49 от lena1

# 72
  • софия
Здравейте, приятелки!

Пак нямам време да чета, но почнахме да приключваме....

Почти всичко вече си наредих, изчистих, изпрах...

Децата посвикнаха на новото място, първите дни бяха много неспокойни особенно Митачетоо, но вече са си "в къщи", аз обаче още не мога се почувствам така.... много ми е мъчно за стария квартал.... за хората, за улицата на която бяхме като на село....ходим всеки ден, но някак си не е същото.... няма реплики "ей, гледайте ми децата, аз се качвам да си взема нещо...." нооо ще свикна, иначе вътре в самия апартамент ми е много, много уютно и приятно.... но като изляза ... ще свикна !

Иначе сме добре!
Дребния яде на обяд зеленчук с мляко вътре, а от вчера има и заместено ядене следобяд с плод (пак с дозата мляко, ама вътре)
Спокоен е като цяло!

Сигурно сте коментирали, ама... Айде да си направим една срещичка (СОФИЙСКА) и ако сте се рзбирали, моля, някой да ми драсне едно ЛС, много ме е яд, че пропуснах тази в Борисовата, ама.... здраве да е, ще се видим все някога !

сега по едно кафе от мен, закуска не, че имам да боря още 5 кила....

# 73
Янчето и на мен са ми вадили мъдрец с операция,рязане на кост и после шевове. Шубето преди операцията беше по-голямо от последствията от самата операция Mr. Green  Мъжът ми беше разочарован,че веднага след нея можех да говоря  Joy  Не се плаши,предполагам ще ти дадат нещо противовъзпалително и ще си кукуряк. А ще имаш шанса да опиташ пюретата и кашите преди да тъпчеш с тях детенце   Hug
  Ха  добро утро   bouquet

# 74
Добро утро мамчета!
Само ако знаете снощи какъв ужас изживях!Албена не яде в 16 часа и до 20 беше подивяла от глад.Не беше спала изобщо,само ревеше и искаше на ръце.Изкъпахме я по-рано.Банята беше ок,но после като почнахме да й чистим ушите и носа,като почна един истеричен рев от глад и преумора...ад ви казвам!  smile3511 Едвам я успокоих,за да й дам млякото!Ревеше със сълзи и нямаше нещо което да я укроти!Милата,така се дереше!С биброна,с млякото в устата и пищи!Успях да я нахраня,ми то заспа детето на последните глътки,дигам да я уригна,тя ми спи на рамото! #Crazy Замислих се какво съм й дала да яде на обяд,че да не иска следобед,ми тя изяжда 40 грама плодово пюре и после 160 гр.мляко,е как да яде в 16 часа?!Ма и аз съм една малоумна патка  #2gunfire Днес ще дам по-малко пюре да я видя как ще папка после!Сега се хили в кревата и си говори на зайчето дето виси при нея!Много ме уплаши снощи!
Айде оплаках се рано-рано!
Лек и спокоен ден от мен и Албена!

Общи условия

Активация на акаунт