НОЕМВРИйската дружина върви към третата си година!

• 71 062
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
Една седмица на градина и от днес - с температура, червено гърло и повръщане  smile3511 smile3511 smile3511 - Момо де... Просто не знам до кога ще продължава така, ако е цяла зима, язък, толкова му харесва в градината на детето!
Да не говорим, че вече имат 4-ти случай на скарлатина в групата, явно някое дете си носи бацила и го пуска  на другите - бясна съм  #2gunfire

За подаръци - темата е "Cars"- има едно голямо Лего, 3 пъзела и няколко по-малки метални колички. Стигат му!

# 571
Привет дружина.

Аз се позатрих ама много дини съм нарамила.
Курса ми свърши и другата седмица имам изпити (да ми стискате палци  Praynig)

Ходихме на почивка и както винаги след почивка аз съм болна.Ама това как да е, ама и Анитката е болна.С 38.5 ми е вече втори ден и утре май ще скочим да й чуят гърдите, че започва да покашля и да й погледнат гърлото.

Аз пък много, ама много обичам Коледа.Винаги се събираме със семейството, вътре е едно топло и уютно, мирише на вкусничко.А ако има и сняг ми е направо страхотно.Елхата, подаръците, украсата, светналите детски очички.....Абе всичко ми е любимо на този празник.Ние сме си украсили елхата вече (всъщност Анита и малкия племенник я украсиха почти сами), имаме си един календар на стената и Дядо Коледа всяка сутрин ни е оставил по нещичко-подаръче, бонбонки, бележка със задачка...И като я видя колко е щастлива ми става едно миличко  Heart Eyes За основния подарък нищо не съм измислила още.Ама то толкова неща има, че не знам дали е добре така.Колело имаме от лятото.В началото не знаеше как да върти педалите, но много бързо се научи.За рождения й ден й купихме Мики Маус, дето разказва приказки (на български) и сега е голям хит.Ама имам още малко време, ще помисля.

Диданче да се оправя бързо Момо, че не си е работа да седи само вкъщи  Hug

Нану при вас как са нещата, позатихнаха ли вече.Направо ми се изправиха косите като те четох  Hug

Диди, честито племенниче.Да ви е жив и здрав и много да ви радва.

Хотлейди радвам се да те видя отново в редиците.Една незабравима сватба ви пожелавам и бързо адаприране на новото място.Хвърлих едно око на снимки от Доха и много ми хареса.Арабската част от света ми е много на сърце.И нищо чудно да дойден да ви нагледаме след време  Whistling

Айде лека вечер на всички   bouquet

# 572
  • София
Добро утро и страхотна седмица от мен, сладуркии!
Болните бързо да се оправят!  Hug
_илка, много хубаво ми изглежда празнуването на Ханука - с приятели и навън... Аз много обичам празниците, но усещам, че ме наляга депресия ... нещо много сложна стана организацията със заминаването, но ще го къдря.
Елица-сестрица, радвам се да те видя отново Hug Мерси за пожеланията и много ще се радвам да ни посетите. Албума със снимките още не е пълен, но нещо се подмотвам тези дни.
 Hug

# 573
Диданка, да не е скарлатина и при вас? Че тя протича с много зачервено гърло...  Чакаме да се отчетеш как е Момо.

Нану, а при вас отшумяха ли нещата?

Ние още не сме украсили елхата, но се стягаме да го направим тия дни. Прекалено е слънчево навън все още и някак не ни е обзело коледното настроение. На мен пък не ми досажда суматохата и преекспонирането на празника. Напротив. Струва ми се чудесно, че поне един месец от годината човек някак си измества гледната точка от целия стрес, който го връхлита на работното място и изобщо от ежедневната рутина. Аз лично имам нужда от това. Наистина малко в повече ми идват домакинската работа и готвенето по празниците. Особено откак Симона се навърта у дома.  Crazy Кака-тийнейджърка с голяма неохота я наглежда за някоя и друга минута. Обикновено точно, когато имам най-много работа, те най-много се карат. И най-много ми тежи това, че за да свърша каквото и да било из къщи обикновено ми коства невероятно много нерви. Щом си обърна гърба и изляза от стаята, след две секунди се чува писък. Трябвада ходя през 5 минути да ги разтървавам и усмирявам. Но все ще се оправим някак. Като минем пубертета.  Whistling

# 574
скарлатина е. сутринта му излязоха обриви по краката..
 по-късно сме на доктор, да видим какво ще го правим Момо. Иначе много трудно му свалям Т до 37 и нещо. редувам свещички  и Панадол. голяма гадост...

# 575
Диданка, кофти. Да знаеш, че скарлатината се лекува само с антибиотик, така че се подготви психически за лечението, което ще предпишат. Съпроводена е с много упорита ангина и няма как.... Доколкото си спомням причинява се от стрептококи.
Дано бързо се оправя Момо!
Голямата ми дъщеря кара скарлатина два пъти.  Sad

# 576
  • София
Диде, ех е неприятно! Ама аз и преди те бях питала, как така градината не е сложена под карантина след първия случай на скарлатина?!
За скарлатината знам, че се пуска секрет. Ние лятото имахме съмнения и ходихме за гърлен секрет.
Дано леко го изкарате. Вместо Панадол давай Нурофен, по-добри действа.
А изгражда ли се след това имунитет?  newsm78

Утро (макар покрай този аватар все да ми иде да ти напиша "здрач"  Joy), а ти защо въобще ходиш и се занимаваш с децата? Аз като имам работа в кухнята, ги оставям да се оправят. Ида понякога проявява желание да ми помага. Снощи правихме с нея торта. Много се кефи да разбива с миксера (аз естествено го поддържам отстрани). Давам й да маже хляба с яйце. Да ръси със сусам. Да меси или точи тесто. Да пълни чушки с ориз. Такива работи.
И мойте зверчета се карат, но ги оставям сами да се оправят. Така ще се научат на съвместно съжителство. Не мога да го играя постоянно пъдар. У дома всичко е обезопасено и няма каква беля да направят, за това и няма нужда да бъдат наглеждани кой знае колко. Само ако много се утешат минавам да им хвърля едно око, да видя каква дивотия са намислили. И с две малки деца успявам всеки ден у дома да има нещо вкусно и домашно за хапване, често има даже и десерт, понякога, като днес, когато стана преди тях и закуска по-завързана им приготвям. Според мен важно е да научиш момичетата си, че не може все да им висиш на главата, сестри са, да се научат да се спогаждат. Още повече при положение, че ходиш през деня и на работа. Трябва да свикант, че и ти си човек, и ти имаш нужда от почивка. Покажи малко решителност. Повярвай в тях, че няма да срутят къщата и им дай малко повече отговорности. Време е каката да я впрегнеш в домакинството. Понякога ни се струва, че е по-лесно да си свършим работата сами, но така няма да издържим дълго. А и не е полезно за децата. Има неща, които трябва да се научат да правят сами.  Naughty
Събота-неделя, като са и двамата у дома, редовно Ида идва и ми се оплаква "Пък Йоси ме оскуба, охапа, ощипа, взе ми играчката, не го искам, и т.н.", но въобще не й обръщам внимание, казвам й да се оправят двамата и брат и сестра са, цял живот ще са заедно, да свикват.  Naughty
Отделно Ида сега съм решена да я науча да си подрежда стаята. Поразчистих малко играчки и пъзели, които за момента й идват така или иначе в повече и вчера за сефте си оправи сама разхвърлените играчки. Мога да кажа, че след това беше много горда от себе си. Цял ден повтаряше колко й е подредена стаята. А по-късно, след като си разпиля конструктура да играе, на финала сама си го прибра, без нищо да й казвам и даже дойде специално да ме извика да ми покаже, че си го е подредила. Дано така да продължава и за напред, защото тотално ми пмръзна да я подреждам тази стая!  Crossing Arms

# 577
Илка, не се изгражда имунитет - може да си я караш безброй пъти.... А стрептококи лекувахме преди 2 седмици - 10 дни АБ  Shocked и сега пак антибиотик... за 3 месеца, това ще му е 3 антибиотик!!!
 Определено съм решила скоро време да не ходи на градина... първо да оздравее де, че миличкият направо ми се къса сърцето като го гледам  Cry нищо не иска да яде, само кърма. За пиене му давам безалкохолна бира, разредена с вода - ми нищо друго не иска, всичко повръща.
Не мога да му давам нищо за Т през устата, защото го повръща веднага. Слагам му свещички Панадол, но и за тях е една борба - аз бутам, той избутва навън - никой не обича да му бъркат в дупето  Laughing

# 578
  • София
didanka, дано бързо се оправите! Да нагушкаш младежа от нас  Hug
А на мен вече ми е много коледно. Обичам го този празник! Не заради голямото плюскане и голямото пазаруване, а защото ми допада да зарадвам близките с подарък от сърце. Днес украсявам елхата, защото Косето се е притеснил, че като нямаме светеща елха дядо Коледа няма да ни забележи и ще останем без подарък  Joy
За любителите на National Geographic да кажа, че абонаментът за списанието за големи + детското е 39 лв за една година. Освен това утре в НДК започва международен панаир на книгата. Винаги има интересни неща и добри отстъпки.

# 579
  • На топло...
Диде, много съжалявам за сполетялата ви болест. Дано бързо се стабилизирате, милият Момо Sad. Ако много повръща има свещички и срещу това Vomacur, но една приятелка от Сф ми каза и за хомеопатични такива, тук няма, та не запомних името. Ужасна болест. Децата обаче с всичко се справят, ние повече се плашим. Така че дръж се ти и дано Майчето не се зарази Praynig Praynig Praynig.

Инак ние уж оздравяхме Confused. Уж, защото Яни още дриска рядко, но гледам да не се впрягам, давам прахчето и толкоз. Никнат му кучешките отдолу, та мисля, че е от това, свързано с бруталното остъргване на флората и фауната на стомашно-чревния тракт от ентеровируса.

# 580
Илка, не се създава имунитет. Както писах по-горе нашата кака я кара два пъти тази болест.  Sad

Колкото до отношенията между децата - принципно си права. Само че всичко си е доста относително. Твоите са с малка разлика и така да се каже на един акъл. Въпреки че със сигурност се поспречкват доста често. А при нас - честно казано не можете да си представите що за "дзвер" е туй недоволен тийнейджър. Направо не си е работа.  ooooh! На тоз етап понякога по-лесно се разбираме със Симона отколкото с каката, която от своя страна често се държи по-зле и от бебе. И ако 2-3 годишните тепърва се учат как да се държат, на едно 12-годишно дете отдавна са му известни тези порядки. Та в никакъв случай не съм склонна да толерирам преднамерено отношение на досада, злоба и т.н. на голямата спрямо малката. Наистина периода е много труден. Често роднини, наблюдавайки от страни заявяват, че строго сме се държали с голямата, че тя също била дете. Отчитаме го тоя факт, както и особения период, в която се намира на тази възраст. От наша страна сме й създали всички удобства и условия да си кара необезпокоявано тийнейджърство, но след като живееш с други хора в една къща /разбирайте нас/, не може пък никакъв ангажимент да нямаш за домашни задължения и изобщо за случващото се вкъщи. Симона обикновено чака с нетърпение кака си да се върне от училище. Каката цял ден си е сама вкъщи и си прави каквото й душа иска, разбира се след като си научи за училище, после другата половина от деня прекарва в клас, което също не е някакво мъчение, а твърде приятно занимание.  Wink Винаги, когато поиска подволявам да излезе с приятелки.  Единствено вечер ние сме си вкъщи и малко й нарушаваме спокойствието, така да се каже....  Симона я вика за игри, а аз се опитвам да сготвя и да пооправя из къщи. Но каката понеже й се седи на компютъра, се отнася обикновено крайно зло и заядливо със Симона и непременно я разплаква. Наблюдавала съм я как нарочно я дразни. Та  заради това на мен ми се налага да се намеся - малко да се осъзнае каката, че не е редно да се държи така.

Илка, И тук да те питам - с какъв апарат снимаш?! Много ясни ми се видяха снимките.

# 581
Хотлейди, честит рожден ден.Пожелавам ти много здраве, щастие, прекрасни мигове със семейството и много сбъднати мечти.

Аз по въпроса с караниците съм все още некомпетентна (макар че като я гледам Анитката май е време вече), но пък от личен опит мога да кажа, че точно тези моменти се помнят.Аз имам сестра(4 години по-голяма) и брат (4 години по-малък) и вкъщи винаги е била голяма веселба.Вечно бяхме двама срещу един ама се редувахме  hahaha И още и още помня какви щуротии мислехме.

Момичета изпаднала съм в тих ужас.Скоро Анита имен ден, а и за Коледа трябва подарък.Играчки имаме толкова много, че нямам място вече, книжки и филмчета и на български и на английски, дрехи изобщо не й трябват.Какво да й купим?  newsm78 И бабите и те започват да питат  ooooh! а аз за нас даже не мога да измисля.

Лека нощ и ще се радвам на идейки  Blush

# 582
Ели добре завърнала се  Hug много хубави снимки от почивката Simple Smile
Диде бързо оздравяване на Момо. Наистина неприятно, ей трудно ги порастяваме децата, а като чета после през пубертета как им пораства работата  Crazy
Аз да препоръчам подарък, става за пролетта де- тротинетка на Микро. Плъзнали са навсякъде. На Марти му я взехме лятото, още нямаше навършени 3. Понеже е скъпа, ходихме до магазина да го видим дали ще я кара, ами не само я буташе. Както и да е взехме я по мое настояване, защото като видях в youtube как я караше едно момченце исках и моето да е толкова уверено. За 2-3 дена така се усъвършенства, разви страшна координация и равновесие(завива с тежестта на тялото), и вече не е просто играчка, а превозно средство. В Морската си я кара от Хоризонт до Детския кът и обратно. А като се засили вдига крака и развива страхотна скорост. Това е най-безопасната тротинетка мисля на пазара, има спирачка и резервни части. Нашата е Мини Микро. Във фейсбук имам клипче, ако някой иска да види как изглежда https://www.facebook.com/video/video.php?v=10150264301776451  
Карал е и други евтинярски, не може да се сравнява.
HotLady честит празник   bouquet

# 583
  • София
Добро утро!
Ели, мерси за пожеланията и за цветята ...
toffifee, мерси мила и на теб!
Ето да почерпя http://charmybride.com/images/cake-dots.gif
А за караниците и аз съм била в ситуацията на Ели - ние сме три сестри. В началото караници, боеве, а сега сме супер близки.
Тротинетката на Микро, която е показала toffifee, е страхотна! Алекс от доста време има такава и е страшен спец на нея, даже вече скача от тротоари, засилва се и прави обратен завой или пък шашка бабите - засилва се и спира странично точно пред тях   Mr. Green

smile3511 Защо като се опитам да сложа снимка ми излиза само линкааааа?

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 12:17 от Hot_Lady

# 584
Вита забравих да питам какво стана с шарката, каква е точно и как се лекува.

Общи условия

Активация на акаунт