НОЕМВРИйската дружина върви към третата си година!

• 71 033
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ние не празнуваме Коледа, но от няколко дена на сам Ида е почнала да се пазари с баща си да й вземе компютър и то червен  Mr. Green Надявам се да забрави, защото иначе няма да престане да мрънка за компютър до второто пришествие!
Сега за рождения ден й подариха тъкачен стан. Аз много м усе изкефих, но тя не му обърна внимание, така че явно е малка за това.
Подариха й и едно барби, редостта беше 5 мин. докато не го отворихме и не разпиля всички принадлежности, съблече го голо (всички кукли са й голи) и го заряза някъде.  Whistling
Получи и един пъзел, който в събота наредихме за сефте, но нещо й е минал периода на пъзелите, за момента. Така че всички са прибрани на високо, да не им се пречкат и въобще не се сеща за тях.
Подариха й обаче един микрофон, който обра точките. Пее ужасно, но много му се радват и двамата.  Peace
Опитвам се да измисля с какво си играе, но никаква играчка не ми излиза в съзнанието, най-вероятно не си играе с нищо  Joy

Аз бих избрала някакви по-практични неща като спален комплект, обувки, някакви дрешки, примерно някакъв детски комплект за хранене, или готини детски чашки, купички ... Просто сме затрупани с играчки, с които не си играят. Имаме вече четири влакчета, и то получени за последните 3 месеца, и все от една и съща баба.  ooooh! Имаме 6 барбита, като съм й оставила само 3, с които също не си играе. Имаме два конструктура, с които обаче рядко играе, на Йоси са му по-интересни. Имаме една торба с кухненски пособия, с които започна да си играе по-често напоследък, откакто ги закопчах в една торба и знае къде й се намират, иначе бяха вечно разпиляни из стаята и иаз различните кутии, в които прибираме играчките. Всъщност това, с което най-често се занимава сама, са книжките. Редовно си вземак нижка, сяда си на ляглото и започва да "чете" на детето си. Понякога откарва така и половин час бърборейки. Също съм й оставила една кутия с разни нечупливи евтини бижута и си играе и с тях, но не толкова кичейки се, а по-скоро готвейки ги   Crazy

# 631
И аз съм чуденка какво да купуваме... Thinking Наистина с тези реклами по детските канали Андреа всичко иска, ама всичко. В писмото до Дядо Коледа, което носи в градината, писахме, че иска кукла Лалалупси. После пък на списъка на дъската в градината е записана, като очакваща кученце със слушалка (Rescue Pals от рекламите).

Лалалупси хич не ми се иска да купувам - толкова пари за парцалена кукла, която ще отиде след 10 минути при всички останали кукли и меки плюшени животни. От друга страна тя като види рекламата все ми обяснява, че това ще й донесе Дядо Коледа. Уф!
Май ще трябва все пак Лалалупси да включа в покупките, а пък за останалите да търся нещо по-практично и заслужаващо парите си.

Иначе още миналата неделя купихме инхалатор и започнахме с инхалациите, в допълнение пие сироп за кашлицата и слагах/слагам капки. Още първия ден се повлия кашлицата. Още си покашля, но някак по-леко и по-рядко. Разбира се не всеки ден успявам да я убедя да направи повече от 1-2 инхалации, то са едни пазарлъци... Засега съм доволна от инхалатора!

# 632
Здравейте,
И ние пак сме с хрема  smile3514 а от нея ужасна кашлица......Утре вече ще искам направление за секрет.
За подаръците, много ми се иска да и вземем такова коте http://bebemoe.bg/product_images/q/product_pic1_6827__76029.jpeg , ама много скъпо и ако не си играе с него.......
Иначе тя нищо конкретно и сериозно не иска, като я питам какво иска казва първото нещо, което види.
Най- много се задържа на книжка и тъй като много разглежда двете големи книжки, които има мисля да вземем пак някоя голяма и дебела книжка. Дрехи не мисля да и подарявам, защото със сигурност няма да им се зарадва изобщо. Та и аз още съм в чуденка какво точно да взема  newsm78
За момента най-много се занимава с оцветяване, очертаване на шаблони, реди един пъзел от 40 части и "чете" книжки. И разбира се най-голямата и любима играчка съм и аз  Mr. Green
Мадам какъв инхалатор сте взели? Какво гледахте като го избирахте? Мисля и аз да взема, но нямам престава какво да гледам

# 633
Ето този взехме:

http://eruditabg.com/?pid=17&NewsID=165

Има маска за дете и отделно за възрастни, от аптеката, към която е линка. Гледа се степен на разпрашеност. Ако пуснеш в гугъл "инхалатор", ще ти излезне полезна информация. От аптеката също са добре информирани.

# 634
Алито е много зле- четвърти ден е с температура, а пъпките продължават да излизат (направо са ужасни).Не яде. Направо съм уплашена, че болестта не отшумява Sad. Днес я водих на лекар и каза че ще има температура докато продължават да излизат пъпките и нищо не може да се направи. Ако някой знае нещо хомеопатично да сподели.

# 635
Вита стискам палци да излизат вече всички пъпки и да спира температурата  Praynig Милото Али.Не знам за нищо хомеопатино, но мисля, че не е хубаво да се дава нещо, което да подтиска шарката. Hug Hug Hug

За подаръците аз май ги измислих вече.Днес имат тържество в градината и й купих едно кученце в така клетка за транспортиране, то май е като чантичка по-скоро.От едната баба пералня, на другата съм казала да търси кошарка за кукли, а от нас една жаба за ваната дето прави балони(че Анита си умира за пяната, плюшен халат, че сутрин все се чудя какво да й облека докато закусва и два чифта коледни чорапки.За имения ден й купихме кукла, отделно има още поне 3 Барбита и още 4-5 разни други кукли  ooooh! С това темпо скоро с Мартин ще спим на стълбите или в банята щото няма място от играчки  Whistling

Каква е тая кукла дето я споменавате.Сега ще взема да я погледна newsm78

# 636
  • Варна
Много изостанала се почувствах...това Лалалупси го гугълнах, за да разбера какво е... Laughing

За РД на Габи й подарихме този комплект пластелини http://vegatoys.com/view/5642.html
Е няма толкова забавно нещо, чак на мен ми е интересно. Може би това е единственото занимание, което й задържа вниманието по-задълго. А пластелина е много хубав- мек и мирише на сладичко Simple Smile
Взехме и лаптоп на български от книжарница АБВ, мъничък, с букви, цифри, думички и около 15 песнички, и с него много добре се занимаваме. А и звукът може да се намалява  Mr. Green
Сега за Коледа ще му мислим, не ми се затварят пари в безполезни играчки, които няма да погледне (кукли, кухни и т.н...) А и тя не ми помага много, като я питам какъв подарък иска, отговорър е все един и същ- ОГРОМЕН  Laughing

Вита, стискам палци да се оправяте по бързо!

# 637
Нещо не съм впечатлена от тая кукла  newsm78 Пък и пише, че е за над 4 год. Какво толкова се прави с нея-обличаш и събличаш  newsm78

А пластилина и при нас се котира много добре.Обаче такова чистене трябва после  ooooh!

# 638
  • София
Лалалупси и аз не знаех какво е. Но не ми изглежда нещо, с което кой знае колко да се заиграе Ида.
Пластелини и Ида много обича, но малкия е още много малък и ги яде. Та всички играчки предварително минават сейф-контрол, за да не стане някоя беля, че не мога нон-стоп да им вися на главата.  Peace

# 639
Вита, не знаех, че и Алито е с шарка.  Sad Чувала съм, че за по-бързо избиване на обрива препоръчват една-две глътки вино. Дори и педиатър ми го е казвал. Дано бързо се оправяте!

Сикрет, много ми допадна машинката за сладолед! Моите вкъщи много обичат да си играят с пластелин Плей-до - той е точно такъв мекичък и приятен за моделиране. Струва ми се забавна идея.  Peace

Лалалупсито и аз нещо не го харесах....

Диданка, как е Момо?   

# 640
  • На топло...
Вита, дано избият вече всички пъпки Praynig. Дано бързо се оправи миличката Али, важното са течностите, храната не е такъв проблем. Прави ѝ чайчета с мед, подсилва поне малко организма и дава енергия.

Утре ще водя Яни на ваксина, че ни обясниха как имало епидемия морбили ooooh!.
Досега все се зъбеше, сополивеше, кашляше и тоя ентеровирус, не мога да имунизирам болно дете. Не че тая не беше готова да го надупчи кашлящ, на Йоши му го спретна номера все пак...

# 641
  • Варна

Сикрет, много ми допадна машинката за сладолед! Моите вкъщи много обичат да си играят с пластелин Плей-до - той е точно такъв мекичък и приятен за моделиране. Струва ми се забавна идея.  Peace

Да, само дето Плей-До е 4 пъти по скъп...малко се притеснявах за качеството на обикновеното До  Mr. Green съдейки по цената, но останахме много доволни.

Ииии искам да свършва тоя гнусен сезон, че ми писна от болести, а Габи като ми каже, че има рана в гърлото откачам вече! И ние вчера бяхме на лекарства, като за пръв път в живота си пи антибиотик.
Аиде дано да сме здрави за празниците! (Въпреки че хич не ми се празнува и ми е супер криво, чак не ми се украсява вкъши...but soon

# 642
Леле, каква е тая кукла, и аз рових в гугъл. Ние нямаме кабелна, и май по-добре, че като ви слушам с тия зарибяващи реклами  Sick от филмчетата гледат (и двамата, Мая като чуе, че ще пускам филм и си носи столче и сяда мирно пред компа) : Колите, Мики Маус - сериите на български и много обичат Симсала Грим - пак сериите, има ги във ви-бокс.

Аз ще ги водя на хомеопат, да мислим стратегия. До 8 януари детската градина почива, и ние също.
Утро, Момо е добре, "чудото" на АБ започна още след втория прием. Но нали знаеш как е, като свърши ще е чист и със срината имунна с-ма  #Cussing out
Вита, много ли е висока Т? При Момо последния път се оказа, че Панадола вече не му действа, та взех Нурофен и Хексалгин и ги редувах....  Sick

И аз не съм украсила и не ми се празнува. Дано другата седмица ми се оправи настроението. То и мъжа ми вика:"рано е,недей украсява"  Laughing да мине петъка, тогава и той ще си е повече у дома и ще започна....

# 643
  • София
ей, тая малката така ми се искаше преди малко да й нашаря дупето  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

днеска просто не ми е ден! снощи съкровището ми дигна нервите и днес съответно не си говорим. обикновено се чуваме по 100 пъти на ден, а днес - пълно мълчание и от двете страни. отделно го видях следобяда да му дам Йоси да го гледа, и две думи не си разменихме.
трябваше да водя Ида на балет, беше ни голям мерак, и на двете, но особено на нея, след като в неделя в операта се разплака защото не може да танцува с балеринките. та отидохме ние в читалището до нас, има школа там, и по пътя беше толкова ентусиазирана. Бяхме като никога подранили. Седнахме, изчакахме. Всичко беше тип-топ. Влязохме вътре и като ревна защо тя няма такава рокличка като на другите момиченца!  ooooh! А те ще имат коледен концерт и имаха репетиция с костюмите, т.е. малки  бели пачки. Ей, такъв рев не помня от кога не се е драла. Опитах се да я успокоя, но само още по силно почваше да се дере, като магаре. Накрая я хванах, облякох я и навън. Там ни чакаше баща й, който видите ли, добрия татко успя да я успокои. Аз си хванах количката и си тръгнах към вкъщи с дребния, защото толкова им бях бясна и на двамата, че ...  #2gunfire
Вече е съвсем спокойна дребната, все едно нищо не се е случило и ми обясняваше даже как следващия път нямало да плаче  ooooh! Чудя се дали въобще да я водя следващ път. Така ми е кипнало в момента, че повече там не ща и да стъпя!

Ох, оплакох ви се. Надявам се и да ми поолекне. Толкова не съм се ядосвала отдавна.  Tired

# 644
  • На топло...
Диде, просто се гледайте вкъщи поне месец, малко да позакрепне. Макар най-смотаните болести баш в кишите и пролетта да се пипват Sad.

Илиянче, май в един клуб членуваме с теб. Скоро не сме се карали брутално, но и ние не си говорим така дълго време...

А Йоши е започнал от инат да се дере като не му е на кеф нещо или се удари (или бива ударен познайте от кого). Вижда се как го прави само за да му обърнеш внимание и целенасочено усилва децибелите #Crazy. И започва да ми вика, че искал тити (дребното и то вече си казва "тити" и само си вади), оная вечер му казвам "няма, голям си, мама ще се разболее, ако постоянно цокате", той отговаря "ама аз обичам тити, аз съм на 2, не съм на три"...

А днес сме си донесли конюнктивит от градината ooooh!. Гледам гурелясало и червено едното оченце докато го обличам и го питам боли ли го. Учителката застанала отстрани (последен беше Йоши) и казва някои деца (близначките в групата и двете) имали зачервени очи, но ги били водили родителите на лекар и не било конюнктивит, не било заразно. Да сме го наблюдавали. Бе аз и съм толкоз тъпа или те, не мога да разбера. Явно, че е болно оченцето и първа го виждам аз, не е да го наблюдавам след като ме предупредят... Утре ще го види нашата лекарка, аз капя разреден мед в момента.

Общи условия

Активация на акаунт