Сексуално образование на 6-годишното дете

• 13 532
  • 103
  •   1
Отговори
# 60
  • София
"Бебе на нулева възраст" е "за деца от 2 до 6 години".
Скоро я извадих и малко ме хвана яд, че съм закъсняла - другият месец дъщеря ми става на 5.
Общо взето не може да се каже, че научи нещо особено ново.
Другата книжка на Мари-Клод Моншо пък ми се вижда малко прекалено обстоятелствена за петгодишно. Confused
Иначе от малка дъщеря ми знае, че е била в корема ми; виждала е превръзките ми и съм обяснила простичко, че на майките и големите каки веднъж месечно тече малко кръв.
За секса още не ме е питала, така че си трая.
Онзи ден даде зор да разгледаме всички картинки от една здравна енциклопедия (не е детска), така че се запознахме подробно с храносмилателна, костна и други системи; повечекото подробности по половата се наредиха някак естествено между другите системи.
Е ендокринната я попрескочих, че малко абстрактна...  Mr. Green

# 61
  • София
Онзи ден даде зор да разгледаме всички картинки от една здравна енциклопедия (не е детска), така че се запознахме подробно с храносмилателна, костна и други системи; повечекото подробности по половата се наредиха някак естествено между другите системи.
Е ендокринната я попрескочих, че малко абстрактна...  Mr. Green

племенничето ми (на 5 и половина) с такъв кеф рисува "атласи по анатомия", че чак да му се чудиш  Laughing в детската градина учителките онемели, когато им представила едно такова творение, с подробни описания кое какво е и какво върши..

най-големия майтап е, че след като чу един виц за задника, който бил шефа, сега вече не се казва "дупе" е "шефа"  hahaha hahaha

ПП. до ендокринната май и ние не сме стигнали  Laughing

# 62
Тези двете книжки ги разглеждах онзи ден, но когато стигнах до момента, в който се обясняваше как членът гали вагината, за да й предаде семенцето си, се отказах Confused Дойде ми в повече идеята по този начин точно да обясня на дъщеря ми нещата. Сега съм в търсене на нещо друго, но като че ли из детските енциклопедии са написани по-хубаво нещата.

# 63
  • Ямбол
Ние сме на 5 години и 7 месеца но питаме поне от 2 години, даже често на сцени с целувки неговия коментар е " Аха, сега ще правят секс"
Вече сме наясно с всичко, единствения неясен въпрос е как мъжката клетка се появява в корема на майката при женската, ето това за сега пропускаме но той вече е доста настоятелен та ще видим; Преди няколко години имаше детски филмчета точно за това, но ще изчакам още малко, а и така като гледам май скоро сами ще се досетим как става Mr. Green
Вие или детето ти?

Моите деца питат, а аз им отговарям по възможност с близки за тях понятия и без щъркели.
Не съм привърженик на обяснения с книги, може би по-късно, но на 6 години само аз и таткото обясняваме.
Случва се и да коментираме какво са им казали в детската градина, че и там ги образоват(лошо няма, доволна съм от поднесената информация) и тогава ми е разказвала, че доста деца имат други представи, естествено от родителите си.

# 64
Тези двете книжки ги разглеждах онзи ден, но когато стигнах до момента, в който се обясняваше как членът гали вагината, за да й предаде семенцето си, се отказах Confused Дойде ми в повече идеята по този начин точно да обясня на дъщеря ми нещата. Сега съм в търсене на нещо друго, но като че ли из детските енциклопедии са написани по-хубаво нещата.
Ние имаме първата, която е за деца до 6 годишна възраст. Синът ми е на 4 и половина и му е много интересна. Книжката е под формата на комикси и на сина ми му е много интересна. А и за мен беше от голяма полза, за да мога да дефинирам границите на темата - т.е. какво и до къде мога да му обясня. Сега, когато му казахме, че ще имаме бебе, той ни каза, че вече знае как "морското конче" е влязло в корема на мама Wink от книжката за Жужи Laughing

# 65
Синът ми започна да пита от 3-годишен, затова темата сме я поизчерпали вече- имам предвид подходящите за предучилищна възраст обяснения. Роден е със секцио, подробно съм му разказала на разбираем език за пъпната връв, бебето, раждането /много се интересуваше от упойките/, как диша бебето вътре в майката, как се храни...Зачеването и сексът минахме с обясненията, чъ мъжът и жената са влюбени, целуват се, прегръщат се, решават да си имат дете и си го правят  Wink Ми как? "От две клетки с различно ДНК"...и оттам зацепихме по темата за ДНК-то.... Laughing

...Анатомията /мъжка и женска/ съм обяснила много подробно- външната. Аз съм на принципа "колкото по-рано, по-естествено се приема".  Знае защо малките момиченца са различни от жените на външен вид, че не слагат сутиен и т.н.
Сега на морето делихме една стая, видя пакета и ме пита за дамските превръзки. Отговорих,че жените си цапат повече бельото и затова ги използват- за хигиена. Все пак на 4.5 години е.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 16:34 от Анонимен

# 66
  • София
Синът ми започна да пита от 3-годишен, затова темата сме я поизчерпали вече- имам предвид подходящите за предучилищна възраст обяснения. Роден е със секцио, подробно съм му разказала на разбираем език за пъпната връв, бебето, раждането /много се интересуваше от упойките/, как диша бебето вътре в майката, как се храни...Зачеването и сексът минахме с обясненията, чъ мъжът и жената са влюбени, целуват се, прегръщат се, решават да си имат дете и си го правят  Wink Ми как? "От две клетки с различно ДНК"...и оттам зацепихме по темата за ДНК-то.... Laughing

...Анатомията /мъжка и женска/ съм обяснила много подробно- външната. Аз съм на принципа "колкото по-рано, по-естествено се приема".  Знае защо малките момиченца са различни от жените на външен вид, че не слагат сутиен и т.н.
Сега на морето делихме една стая, видя пакета и ме пита за дамските превръзки. Отговорих,че жените си цапат повече бельото и затова ги използват- за хигиена. Все пак на 4.5 години е.

твоят юнак е готов за 1 курс в медицинска академия  Crazy
няма лошо, щом си намерила подхода и и двамата сте ок  Hug значително по-добре тези неща да ги научи от вас, а не от улицата  Peace

# 67
Здравейте на всички, макар и темата да е стара, предполагам, че нещата са така или иначе актуални. В София ще се проведе семинар за родители точно на тази тема - сексуалното образование на децата. Аз вече присъствах на такъв в Търново и беше интересно, винаги има какво да се желае, но все пак. Ето линк, за тези които се интересуват! Надявам се да не се възприеме като СПАМ, искам да съм полезна Simple Smile
http://sexologyconsult.weebly.com/104410861085107710891077-10901 … 108010831080.html

# 68
Моят малкият син е много любопитен,сега е на почти 7 и ме разпитва от поне 1-2 години,
и на книжки образователни(на батко му) е попадал,и на Плейбой веднъж...
Наскоро ме пита,защо понякога пишата му ставала на пръчка  Simple Smile
И с батко му си говорим,казала съм му,да не се стеснява и притеснява - да пита,
и сега осъзнавам,че момчетата са по-отворени и питат,а мен едно време ме беше срам
да я разпитвам майка ми за такива неща.

# 69
Моето е на 6 и вече знае всичко, без детайлите.
Много се чете вкъщи, обяснява, а въпросите не спират и аз отговарям.
Директно не ме беше питал как стават бебетата, но след като дойде от градина и ми каза, че Х и У правили секс (това било целувка по устата), аз просто без да чакам му обясних, че целувката не е секс, а секс правят мъжете и жените и това е начин да заченат и да имат бебе впоследствие.

# 70
Аз искам синът ми е да е подготвен преди първи клас, но той не проявява грам интерес. Знае как се раждат бебетата, все пак беше на 4,6г., когато сестра му се роди. Тогава си беше решил, че дядо Господ слага бебето в корема на майката. После четохме заедно енциклопедия по въпроса, но и там беше малко мъгляво написано. Общо взето му стана ясно, че бащата е нужен за появата не бебето, но как точно се случват нещата не можах да му обясня.

# 71
Винаги в детските енциклопедии е написно малко мъгляво, защото не е необходимо едно дете да знае с подробности. Каквото е предвидено в енциклопедиите за съответната възраст, считам, че е достатъчно. У нас имаме и за най-малките, и за по-големи. Големият е на 10 и препоръчам за около тази възраст "книга за всяко момиче, книга за всяко момче" на Фют.
Малкият ми син е на 4 и още нищо не му е обяснявано по въпроса, нито пък смятам, че му е време, детето се интересува от колички, пластелин и войници, аз ще му водя образователни беседи за вагини, как не.

# 72

Малкият ми син е на 4 и още нищо не му е обяснявано по въпроса, нито пък смятам, че му е време, детето се интересува от колички, пластелин и войници, аз ще му водя образователни беседи за вагини, как не.

Чак пък. На 4 отдавна е разбрал, че момичетата нямат пениси и искаш или не е твоя работа да му обясниш, че имат вагини, не дупчици, пилета и подобни.

Книгите на изд. Фют, които си посочила са наистина полезни и необходими. Аз момчешката я купих за по-натам да отлежава.

# 73
Защо да му обяснявам какво имат момиченцата, когато никога не е попитал? Като попита, да, ама сега от к'ъв зор?

# 74
Още дълго ще си играе с колички и войници, но съвсем скоро ще те попита.

Общи условия

Активация на акаунт