Отговори
# 465
Благодаря ви, момичета за стиснатите палчета Hug
Най-после успях да се свържа с доки...то не беше невдигане на телефона...то не бяха измислици, важното е, че ВСИЧКО Е НАРЕД... LaughingИ все пак в четвъртък отново сме на преглед, въпреки че малко ми е странно какво ще ни преглеждат - няма смисъл повече да ни бъркат в д-то Crazy
Ще разказвам тогава...
Чинче,какво да ти кажа - и аз вече съм се сдухала нацяло...не се тревожи, ако това ще те успокои - ще имаш още много такива моменти JoyПо себе си съдя hahaha
Спокойна нощ на всички мами и бебоци Heart Eyes

# 466
анели, благодаря  Hug Има 50% намаление на дрехи в Премаман в момента, ще трябва да отида да видя какво имат. Аз току що открих няколко хубави модела в Мататама - поръчах си 2  Mr. Green

Деска, мисля че Марти е прав, дано да можеш да изцеждаш и дотогава. Но вие ще видите и какво ще ви посъветват лекарите. Все пак ако при изследванията се установи нужда от нещо, което не можеш да доставиш с кърмата, може би ще те посъветват да захраните и по-рано.

Лека нощ!

# 467
  • Sofia
Докато е тишина вкъщи да почерпя за моя рожден ден Simple Smile

aneli, от 6 часа се боря точно с това - плаче, яде си ръцете, пък като му давам да яде и хапва 2 мин и после започва същия неистов рев. Но виждам, че има в устата ядене, та не се притеснявам от нямане на кърма. Обаче е много изнервящо. Последно може би заспа от умора от рев, а не от нахранване.  Thinking
Явно пак е някакъв период, щом не само на мен се случва...

# 468
Добър вечер! Приспах си мъжете и след малко и аз се гърбослагам.
Шунче, браво на Макси- акитата сега си бяха както обикновено, нали?! Радвам се, че и шезлонгът му харесва.
Деси, не мисли сега за захранването - времето ще покаже - има признаци на готовност. От една страна, ти си права, че Йо трябва да се захрани по коригирана възраст, но и за захранването си има прозорец и тя ще си покаже кога е той - обикновено е между 4 и 6 навършен месец (при вас с два отгоре). Наистина е рано сега да го мислиш. Ти си голям герой с това нощно ставане за изцеждане  - аз малко се чувствам виновна, че не успяхме с поставянето на Йо на гърда и все си мисля, че може би можех да направя нещо повече по въпроса, но нейсе...
ВяраВики, възможно ли е да има разлика в кантарите и затова да излиза такова наддаването? Иначе спокойно ли е детето? Ти имаш ли признаци на хиперлактация? Иначе и аз ползвам главно многократните пелени - от тях няма обриви Явор.
Ваче, Явор има белег - ти ни зарази всички да гледаме  Mr. Green За 90-дневната днес говорих с приятелка консултантка, която я е правила - казва, че от нея едва ли ще намалее млякото, както и че няма проблем с токсините, ако е без воден ден и в деня за плодове се  хапват и ядки. Смята, че големият проблем на тази диета е, че трябва да се готви редовно  Mr. Green
m-g, не мога да ти изпратя лично съобщение, защото ти е пълна кутията.
Инсайд, много се радвам!
Много лека нощ ви пожелавам  Hug

ПП. Шунчееее, честит рожден ден! Много щастлива бъди, нека много те радват и обичат всички вкъщи и скоро хубаво да се наспиш Simple Smile

# 469
Шунче, ЧРД много здраве, късмет положителни емоции и приятни мигове с любими хора.

Благодаря на всички ви за милите пожелания за РД на Йоана и аз се надявам да е по-послушн, но за момента като гледам няма шанс. Дано като тръгне на градина малко да се укроти.

Поошетах малко из къщи, че в тази жега е някакъв кошмар - нищо не ми се прави.

Инсайд радвам се за добрите резултати.

Деската, геройство си е от твоя страна, ако издържиш до 8 мия месец. Винаги съм се възхищавала на майките които се цедят и така хранят бебетата си.

ВяраВики, може да е разлика в кантарите, не бързай да ограничаваш детето, вижте на другото теглене на този кантар какво ще покаже.

6-7 литра течности на ден са много. Препоръчват макс около 4 литра доколкото знам иначе се натоварват бъбреците. Аз пия много вода, не съм си засичала колко са на ден като количество.

# 470
Добро утро.

Шунка, честит рожден ден. За подарък днес поне един наакан памперс ти пожелавам /боже на какво се радваме вече/. Да си много здрава, щастлива и обичана жена и мама   bouquet  bouquet  bouquet

СелаВи, ЧРД на малката адашка. Да ти е жива и здрава и все така послушна.
Бюти, и на теб честит рожденик на патерици.
Друг някой празнува ли вчера? Абе да сме живи и здрави всички.
Ана2, естествено че нямаш никаква вина за това, че Йо не е на гърда. Най-малко пък ти, все пак без твоя помощ надали щях да цедя и по толкова. Иначе аз до скоро (до преди седмица) правех опити за поставянето й на гърда. Но май разбрах защо не става. Тя не си отваря шиоко устана и не вади езичето на вън. Колкото и да се мъчех винаги захапваше само зърното. До сега и един пън не можа да дръпне малко мляко. Може би ако поне една глъдка беше изсукала щях да съм по настоятелна, но уви. До сега колкото пъти сме се мъчили винаги ми разранява зърното. Може би трябваше в началото да съм по-настоятелна, да я оставя малко гладна и тогава щеше да стане. Ама тя беше толкова малка, че сърце не ми даде да гладува и лесно се отказвах с опитите. Аз се радвам, че е на кърма все пак.
А пък захранването го мисля дотолкова, че не съм запозната с него хич и не знам дали да си подготвям някакви консерви за зимата - плодове, зеленчуци. Във фризера нямам място от кърма, за да замразя ще трябва да правя нещо по въпроса.

# 471
Добро утро ,мамчета!
Първо да честитя рождените дни на Шунка и на дъщеричката на Села Ви-да сте живи и здрави и мноого щастливи!
Честити 3 месеца на нашето талисманче -Йо!Деска,да ти е жива и здрава и много детски усмивки да те радват!!!
Сега да се оплача -всяка вечер след кърмене се приспиваме около 2часа -заспива и след това спи 4 часа ....след което обаче в 2ч. е гладна-храня я ,но следва 2 часа оригване ,акане ,напъване иии така до 4 -в 5ч. пак кърмене ....в резултат на което аз съм смазана ,спах 3 часа ,станах -прах,чистих,готвих ,къпах се....но съм много уморена.Мисля да опитам да я откажа от нощното хранене и смятам тази нощ да пробвам отново вода,чайче ,за да поспя все пак  и аз.Иначе само да мръдна от спалнята исе започва рев до небесата -сложа ли я на спалнята заспива ,нооо аз настоявам и ще се инатя до край да спи в кошарата си -затова мрънка ,реве си ,но съм инат засега .Е и аз няма да спя ,но ще я науча,че тя си има място за спане .За носенето също упорствам-само когато се оригва и когато е много ревлива ,но за кратко ....
Пожелавам ви спокоен ден и дано не сте изнервени като мен....

# 472
Добро утро Simple Smile

Доживях да стигна до тук.

Шунка Честит Рожден Ден!Пожелавам ти много здраве,много щастие и късмет!

Не съм ви чела,нямам никакво време,за мое огромно съжаление,но се надява тези дни да наваксам.

Ние го закъсахме много здраво!Оказа се,че Никола има алергия към млякото,което пие.И оттам всички проблеми-непрекъснатият плач,запекът,жестоките колики.Не съм предполагала,че може да има толкова страшни колики...Вече сме на диета със специално мляко и с допълнение на пробиотици.Сърцето ми се къса,като го гледам как се мъчи...А аз съм на ръба да откача...

Много ви целувам и прегръщам всички!

# 473
Добро утро на всички! Влизам само да ви почерпя,докато спим...днес ставаме на цял един месец!
Шунче,честит рожден ден!   bouquet Здраве,любов и късмет!
Вещи,алергия към белтъка на кравето мляко ли? Как го доказаха? Питам,защото нашата лекарка още преди 2 седмици ни прати на кръвен тест заради едно по-рядко ако и на теста се оказа,че имаме алергия  Shocked Нещо обаче не съм много съгласна  - всяко второ дете да го пишат с алергия,още повече че тези неща са недоказуеми до 3-тата година на детето.Вързах се на лекарката да бода на детенце пръстчето,а акото й сега е нормално,колики си има - като всяко бебе,реве,пищи... незнам,нещо съм скептично настроена  newsm78 Едно дете съм изгледала - то беше с още по-жестоки колики,с редуване на запек и разтройство,но тогава не беше "модерно" да имаш алергия и дума не е ставало  Peace Сега нищо й няма,да чукна на дърво,даже съм я захранила по старите методи - на 2ри месец  Simple Smile
Хубав ден !

# 474
Опала...

Шунче, честит рожден ден. Бъди все така шунчеста, здрава, усмихната и мнооого обичана.

Деси, ти наистина си герой, аз успях до 40-43-4 ден и то последните дни цедях по 6 пъти за да докарам до едно ядене, после спря дясната гърда и така... сега сме вече само на АМ.

Вещи, бързо да се оправя адаша.

Дидолинка, честита ви месечинка.   bouquet

Села Ви, честита ти рожденичка и на теб Simple Smile   bouquet

Хубав и усмихнат ден от мен..   bouquet

# 475
Вещи, как го установиха това? Доколкото знам в София за деца с алергия към белтъка на млякото може да се взема кърма от млечна банка, май е по-добре от АМ.

Дидолинка честита месечинка.

# 476
Вещи, как го установиха това? Доколкото знам в София за деца с алергия към белтъка на млякото може да се взема кърма от млечна банка, май е по-добре от АМ.
newsm10 и аз така знам, а със сигурност е по-добре от АМ

# 477
Добро утро ,мамчета!
Първо да честитя рождените дни на Шунка и на дъщеричката на Села Ви-да сте живи и здрави и мноого щастливи!
Честити 3 месеца на нашето талисманче -Йо!Деска,да ти е жива и здрава и много детски усмивки да те радват!!!
Сега да се оплача -всяка вечер след кърмене се приспиваме около 2часа -заспива и след това спи 4 часа ....след което обаче в 2ч. е гладна-храня я ,но следва 2 часа оригване ,акане ,напъване иии така до 4 -в 5ч. пак кърмене ....в резултат на което аз съм смазана ,спах 3 часа ,станах -прах,чистих,готвих ,къпах се....но съм много уморена.Мисля да опитам да я откажа от нощното хранене и смятам тази нощ да пробвам отново вода,чайче ,за да поспя все пак  и аз.Иначе само да мръдна от спалнята исе започва рев до небесата -сложа ли я на спалнята заспива ,нооо аз настоявам и ще се инатя до край да спи в кошарата си -затова мрънка ,реве си ,но съм инат засега .Е и аз няма да спя ,но ще я науча,че тя си има място за спане .За носенето също упорствам-само когато се оригва и когато е много ревлива ,но за кратко ....
Пожелавам ви спокоен ден и дано не сте изнервени като мен....
Ичката, да разбирам ли, че вечер се кърмите около 10 и след това малката иска да хапва в 2? Това си е нормална пауза за малко бебе. Аз няма да те разубеждавам да пробваш да даваш вода през нощта, но сигурна ли си, че като даваш вода или чай, ще спиш повече? Много е вероятно бебето да плаче, но този път от глад. Знам, че ти идва малко нагорно - и аз с Румен се чувствах доста изтощена от нощните хранения (а пък нали и аз тогава исках да си спи в креватчето), но липсата на нощно кърмене през първите 6 седмици може да се отрази на млекопроизводството, а резултатът от даване на вода и чай на гладно бебе ми се вижда съмнителен... Ти си реши де, пробвай. Според мен е добре да лягаш през деня, когато Божидара спи - така или иначе всичката работа ти е свършена вече... Hug
Вещи, милите вие...сега на какво мляко сте? За съжаление в Млечна банка млякото недостига, така че не знам дали може да се разчита...
Дидолинката, честита месечинка - тъкмо се чудех какво стана с вашите изследвания... В момента само на кърма ли сте?
Чинче, вие как сте? Нико успокои ли се?

# 478
Добро утро Simple Smile
ние сме будни от 7 часа, но избягахме от стаята, за да се наспи тати  Grinning
Ваче, казаха ми в края на юли, но да видим... Четох, че ти се беше ядосала за детските - ами и аз се ядосах и твърдо съм решила да взимам... Не, че ще ме оправят някакви 35 лв., ама ей така - щото ми писна всичко да е за циганите в тая пуста държава...  #Cussing out И моя доход бруто е над 1000 лв., да видим дали ще ме огрее, таткото е безработен... Tired
Инсайд, радвам се, че всичко е наред и че вече си спокойна  Hug
Чин, за затъпяването - аз си мислех, че само аз не съм в час... За завършила Българска филология имам претенции да имам богат речник, а напоследък се хващам, че не се сещам за думата, която искам да използвам, отделно се замислям определени думи как се пишат, а са елементарни... Shocked
Шунка, честит рожден ден, да си жива и здрава, много хубави моменти, късмет и любов ти пожелавам... И едно по-послушно бебе занапред  Hug
Ичка  Hug, и ти си майка-герой... Аз ако не поспя съм направо парцал - никакво чистене, готвене и пране...  Naughty Браво, че си така упорита - нашия си го люлеем редовно, да видим как ще ни го върне после  Laughing
Вещи, как пък не го видяха това по-рано, ами се мъчи детето?  newsm78

# 479
Добро утро!

Шунка, честит рожден ден   bouquet!Жива и здрава и много щастие и късмет!

didolinkata, честита ви месечинка!

Вещи, много неприятно,но ще издържиш, Никола има нужда от твоето спокойствие затова е добре да се опиташ да си по-спокойна  Hug

deskatta както и Ана2 ти е писала детето само ще си покаже.Аз честно да си кажа забравих на колко почнах да захранвам баткото  newsm78 май някъде след 4 навършени.Ще бъдеш герой ако успееш с цеденето до 8-я мес.Признавам си, ако трябваше да го правя не знам дали щях да се справя.

Инсайд,браво за добрите новини Hug

Ваче,за еднократната аз подадох документите 9 дена след раждането.Казали са на мъжът ми около 5.07 пускат заповедите за изплащане,но още няма нищо при нас  не знам в какъв срок от пускането на тая заповед трябва да ги преведат Rolling Eyes

Ичката,не мисля че даването на чай или вода през нощта ще ти помогне да спиш по добре и бебка ще е по спокойна.Аз не бих си причинила това.Много по лесно ми е в полусън да го накърмя,а и Краси отказва да пие от шише/не че много му го предлагам/.

За затъпяването,аз от оня ден се мъча да се сетя на една позната мъжът и как се казваше  hahaha и още не съм го измъдрила.

Общи условия

Активация на акаунт