Децата, голи на плажа, или не?

• 47 804
  • 613
  •   1
Отговори
# 45
С бански или гащички, в крайна сметка не е мн приятно да имат в дупето пясък, банският все пак стопира процеса до известна степен Mr. Green Имаме към 4-5 чифта и ги сменям, за да не стои дълго мокър

# 46
Е да се поправя,вместо грозна-нелицеприятна гледка са ми.

# 47
  • Варна
Надявам се  в предходните години да не е нарушил нечии естетическите норми.
Аааа, надяваш си се ти, обаче бъди сигурна, че е имало доста потресени. Wink
До към двегодишна възраст и двете ми дъщери бяха голи по плажа. Намазвам ги с 50+ фактор и това е. Сега са с бански, които са вечно мокри, тъй като почти не излизат от водата.

# 48
не ми е много приятно да гледам голи деца, както и възрастни, по плажа.  Всъщност не се сещам къде в чужбина това е разрешено. Иначе, напоследък започнах да разбирам смисъла на целия бански с крачоли и ръкави - за дете, което кисне дълго във водата, е много по-добър вариант от намазване/и после водата що е мазна/.

# 49
  • София
Още от бебета са с бански.
Голите деца не ми пречат, но се е случвало да видя дете на 4 - 5 години без бански и това ми е странно.

# 50
Моето дете  миналата година беше с бански,защото на мен ми беше грозно и неприятно да му вея голото дупе пред всички.Някак не исках всички да виждат най-интимните части на детенцето ми.
Тази година пак ще е с бански,защото вече се срамува да го гледат гол.

# 51
Ние още не сме ходили на море, обаче моето дете и на басейнчето на терасата му слагам бански - само долнище по чисто хигиенни причини. Тя не стои постоянно там, тича сяда мокра на мокета в хола, пипа кошчето за боклук и ме е страх да не се замърси нещо. Когато играе в пясъчниците е с боди, паталон три четвърти и отдолу памперс, е после едвам й измивам пясъка от дупето. Представям си, ако е гола.
Иначе голите деца не ми пречат. Била съм в обществени бани; в минерални бани, където е задължително да си без бански, лелки с какви фигури съм виждам. Не са ми нарушавали естетическите норми, ако ми е било неприятно нямаше да ходя.

# 52
Прави ми впечатление, че на плажовете в БГ повечето деца на чуждестранни туристи са чисто голи, отколкото българските деца.

Абсолютен факт. Точно затова Isa - позволи да не се съглася с теб, че по българските плажове цари голота, а извън БГ не.
По темата - детето ми е винаги с бански, като сменям поне 3 пъти докато сме на плаж. В хладно време, каквото беше този месец Юни не мога да си позволя да чакам евентуално да изсъхне ( просто няма шанс) и още не съм открила материята, която да съхне за броени минути Thinking Моля за помощ в това отношение Praynig

# 53
В хладно време, каквото беше този месец Юни не мога да си позволя да чакам евентуално да изсъхне ( просто няма шанс) и още не съм открила материята, която да съхне за броени минути Thinking Моля за помощ в това отношение Praynig

И аз не знам за такава материя, за жалост. Просто вземам няколко чифта и сменям  Wink
Иначе и мен не ме дразнят чуждите голи дечица по плажа, но както беше казал някой преди мен, такива на по 4-5 и повече годинки, ми е странно, че ги пускат голички да се разхождат  newsm78

# 54
  • Pb
При нас няма определено правило - има моменти, в които си ходи гол и такива, в които е с бански и тениска, според зависи от разнообразни обстоятелства.

За материите, наистина има такива, които съхнат скорострелно (имам един спортен адидас от такава бързосъхнеща) и съответно материи, които с часове остават влажни (имам 2 броя плажни такива - ужасно е), тези бързосъхнещите са сякаш с повече еластан или там както се казва и стоят по-лъскави, но това са само мои размисли и определено не съм познавач на материите.

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 16:45 от елхичка

# 55
( просто няма шанс) и още не съм открила материята, която да съхне за броени минути Thinking Моля за помощ в това отношение Praynig
Снабдихме се от ebay с костюмче, закоето Isa говори - тениска и къси панталонки, който са със защитен фактор 50. Съхнат доста по-бързо от другите му бански и спестяват непрекъснатото мазане със слънцезащитен крем.
Марка не помня, трябва да го видя в къщи, май беше H2O.

# 56
Детето mи на плажа е винаги с бански, плажните коmплектчета наистина са mного практични за тази цел, а Х2О е страхотна mарка. За бебета, също иmа паmперс бански. На mен лично не mи е приятна гледката на голи хлапета на плажа или басеина от хигиенни и естетични съображения.

# 57
  • Стара Загора
Непременно с бански !!!

# 58
  • София

На плажа синът ми е с бански, също както и аз. Като беше бебе - с памперс- бански.
Не ми е приятна гледката на голи деца на публично място.

# 59
съответно материи, които с часове остават влажни (имам 2 броя плажни такива - ужасно е)

Поне да разбера причината, защо в много постове тук, се пише че се сменят бански и се носят по няколко чифта.  Simple Smile
Иначе, излишна хамалогия е за мен, влизат, излизат от водата постоянно. да сменям бански - абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт