Без горнище (на банския) на плажа пред познати, редно ли е?

• 3 904
  • 64
  •   1
Отговори
Привет,
Тъй като е време за морета и басейни, вкъщи се коментира по темата. Само че вчера, за пореден път се зароди малък спор по въпроса за печенето без горнище. Според мъжа ми, ако сме с приятели и познати на плажа, без значение дали на море или басейн, нямало проблем да си сваля горнището и да се пека. Каза ми че било нормално, понеже преди години като ходил на басейн в една компания от няколко човека, жените в компанията си сваляли горнището на банския. В повечето случаи даже става въпрос за компания по двойки, и тук там някой друг познат с тях. Даде ми пример с тях, и ми каза: "Щом те си свалят горната част на банския, защо и ти да не можеш". Аз някакси не мога да възприема, когато съм в компанията на роднини, родители, приятели и познати, да си сваля горнището. Ако сме двамата и е пред непознатите наоколо, добре, нямам проблем, но пред познати хора.... А и не на всеки би му станало приятно. Някакси самата аз ще се чувствам неловко, особено пък ако сме отишли по двойки, да се съблека пред мъжа на моя приятелка, примерно, или пред приятел на мъжа ми, или брат му, да речем. Още преди да се съберем с мъжа ми, разбира се и аз съм ходила, като по-малка с родители, след което в компания с познати и приятели, и никоя от жените не си е сваляла горнището на банския. Е, според вас редно ли е това, правили ли сте го, и бихте ли го направили, ако видите друга жена във вашата компания си сваля горнището? И изобщо когато сте ходили с други хора на плаж, имало ли е с вас жени, които са се пекли по гърди? Реагирате ли някак?

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 11:04 от Borqna Sto 771419

# 1
  • София/Севлиево
Не,не бих си свалила горнището нито пред познати,нито пред непознати.Супер неудобно бих се чувствала (а и мъжът ми със сигурност не би бил във възторг)... Когато ходя с други хора на плаж никога никоя жена не си е махала горнището.Само една приятелка като се печеше легнала по корем си го развързваше ,но щом се обърнеше веднага го вързваше обратно.

# 2
Когато бяхме на 20 - 25 г. много жени си стояха без горнище на плажа, вкл. мои познати. Аз никога, защото съм с голям бюст и няма начин да го направя. Сега съм на 50 г. и не вярвам някоя моя връстничка да си ходи по монокини. Но ако иска да го прави, дори и в компания - не ме бърка, нейна си работа.

Мъжът ти защо ти дава такива съвети - това си е твой избор, странно ми изглежда.

# 3
И аз съм с голям бюст, и не би ми било комфортно да се съблека. Аз му казах, че избора си е мой, и той много добре го знае. Пред непознати съм по-склонна, въпреки че пак според зависи, но пред познати в никакъв случай. Не мога да кажа, че настоява, но понякога ми го споменава. Само че той ми дава примери от преди 15 години поне, когато и те са били на по 20 +. Все си мисля, че в един момент с напредването на годините, уж трябва да се разсъждава малко по-зряло за някои неща.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 12:31 от Borqna Sto 771419

# 4
За такова има специални плажове. На обикновените има и деца, а за някои хора такъв външен вид създава дискомфорт. Никой не е длъжен да гледа чужди гърди на обществени места, ако плажът не е предназначен за полугол външен вид.

Никак не реагирам – това е личен избор на всеки, но за мен е неприемливо и не го разбирам.

# 5
Пред непознати и ако не си само ти, а е обичайно, няма проблем. Но с познатите е по-сложно, защото се получава неловко - ще се стараят да не те гледат, някой може да одобрява, друг не, жените може да завиждат... Та освен ако не е нудистка/топлес компания мисля, че не е добре.

# 6
Сама, с  мъжът ми и на плаж където е малко вероятно да видим познати съм го правила, пред приятели(роднини)- никога.

# 7
Не разбирам мъжа ти с тези излияния - тялото си е твое, ти решаваш какво, дали да или не, къде (споменаха ти, че има специални плажове за нудисти, има и Евин плаж).

На мен ми се струва некоректно към другите хора наоколо (деца, подрастващи, по-консервативни хора), както и обратното не би се харесало - забулени отгоре до долу жени на плажа и в морето - случи се преди години, където аз живея, когато богат арабин поведе жените си в морето покрити от главата до краката... Нещастна гледка.. Даже поискал да "отцепят" част от морето, където и докогато се къпели жените му...
Е, познай дали го удоволетвориха 😀

ПС. Когато мъже решават нещо, което не им е работа, е винаги неуместно.

# 8
  • София
Няма редно и нередно. Важно е носителката на бюста да се чувства добре.

# 9
Няма правила, ти си вземи решение.

# 10
+1 към последните два коментара. Аз лично не бих го направила и ще ми е дискомфортно, но не би ме притеснило, ако някоя близка/позната е по монокини пред мен и семейството ми.

Не виждам и какво пречи това на децата на плажа и разни непознати. Нищо нередно не намирам в жена по монокини на плажа, личен избор е.

# 11
Дръжте си циците скрити и пред непознати, моля. Писнало ми е да се чудя кой облак да гледам вместо да си се радвам на плажуването.

# 12
  • над кукувичето гнездо
Че какво им има на гътдите, че да не ги гледаш. Щом са на показ... Гърди, като гърди. Гледаш ги все едно са бански и толкоз.

# 13
Всеки човек има различни усещания за редно и нередно. Лично аз на плаж, на който другите носят бански, не бих се разголвала. Не защото ме е срам, а защото смятам, че би било проява на неуважение към останалите. За другите не ме интересува какво правят, всеки има глава на раменете.

По въпроса за познати и непознати - ако по принцип се печеш без горнище и се появи компания от познати, какво ще направиш? И да го сложиш, вече са те видели. Ако ти харесва този начин на плажуване и си ок да го свалиш пред 100 човека, не би трябвало да се притесняваш.

Ако пък не искаш, на мъжа ти просто казваш, че няма право да те кара да се събличаш.

# 14
Всеки човек има различни усещания за редно и нередно. Лично аз на плаж, на който другите носят бански, не бих се разголвала. Не защото ме е срам, а защото смятам, че би било проява на неуважение към останалите. За другите не ме интересува какво правят, всеки има глава на раменете.

По въпроса за познати и непознати - ако по принцип се печеш без горнище и се появи компания от познати, какво ще направиш? И да го сложиш, вече са те видели. Ако ти харесва този начин на плажуване и си ок да го свалиш пред 100 човека, не би трябвало да се притесняваш.

Ако пък не искаш, на мъжа ти просто казваш, че няма право да те кара да се събличаш.
Той не мога да кажа, че настоява упорито, просто от време на време ми го споменава и се дразня малко. А относно това ако се появи неочаквано компания от познати е по-различно, защото аз няма как да знам, че на същия плаж в момента има наши познати. Става въпрос, когато сме отишли заедно компания от няколко човека, и някоя от жените умишлено си свали горнището пред всички в компанията.

Общи условия

Активация на акаунт