Тъй като е време за морета и басейни, вкъщи се коментира по темата. Само че вчера, за пореден път се зароди малък спор по въпроса за печенето без горнище. Според мъжа ми, ако сме с приятели и познати на плажа, без значение дали на море или басейн, нямало проблем да си сваля горнището и да се пека. Каза ми че било нормално, понеже преди години като ходил на басейн в една компания от няколко човека, жените в компанията си сваляли горнището на банския. В повечето случаи даже става въпрос за компания по двойки, и тук там някой друг познат с тях. Даде ми пример с тях, и ми каза: "Щом те си свалят горната част на банския, защо и ти да не можеш". Аз някакси не мога да възприема, когато съм в компанията на роднини, родители, приятели и познати, да си сваля горнището. Ако сме двамата и е пред непознатите наоколо, добре, нямам проблем, но пред познати хора.... А и не на всеки би му станало приятно. Някакси самата аз ще се чувствам неловко, особено пък ако сме отишли по двойки, да се съблека пред мъжа на моя приятелка, примерно, или пред приятел на мъжа ми, или брат му, да речем. Още преди да се съберем с мъжа ми, разбира се и аз съм ходила, като по-малка с родители, след което в компания с познати и приятели, и никоя от жените не си е сваляла горнището на банския. Е, според вас редно ли е това, правили ли сте го, и бихте ли го направили, ако видите друга жена във вашата компания си сваля горнището? И изобщо когато сте ходили с други хора на плаж, имало ли е с вас жени, които са се пекли по гърди? Реагирате ли някак?