И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 156
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • Чикаго / София
styllisima, аз не съм забелязала такава тенденция при нас. Ние като наемахме първото жилище едното дете беше току що навършило 2, а другото още нямаше 4г. Не сме имали проблем за това, че сме с две малки деца. От тогава още два пъти сме сменяли жилището - никога не са правили проблем заради децата. Изобщо доста странно ми се вижда да отказват да ви дадат апартамента заради малкото дете и тийна.

Титина ти ме срази с тези договори в Канада. И какво правят хората ако са си купили апартамент и им се роди дете? Егати безумията! ooooh!

Не знам като съм била бременна какви са ми били постовете, но определено предциклово доста се изнервам и ставам по-рязка.  

И да се оплача, че в най-горещите дни които се очертават тук, климатика се развали  #Cussing out От снощи сме без климатик /централен е за сградата/ и направо едва се диша от тази влажност. А днес го дават да е около 100 градуса, и да се чувства като 115. Дано да го оправят още сутринта, че ще изпукаме, а довечера как ще се спи не знам.  Хубавото е, че идваха техници още вчера, и много се надявам, че някоя част им е липсвала и днес ще я доставят и оправят навреме.  Защо винаги така се получава - климатика ще се развали в най-горещите дни, а парното - в най-студените?

# 421
Irka,  при нас е спирал тока една от нощите и казаха, че от това се разваля цялата система на климатика (централен е за сградата). Та вчера бяха доста заети да оправят на всякъде. При нас само половината от климатика в хола беше спрял, но се усещаше доста усезаемо цял ден ме цепеше глава от влагата.

Стилисима, ето още едно място, на федерално ниво, където може да се оплачеш и те могат да те насочат към местната ви агенция: http://portal.hud.gov/hudportal/HUD?src=/program_offices/fair_ho … FHLaws/yourrights

# 422
Atti, а как ще докажеш, че има дискриминация, като в писмото за отказ пише, че са предпочели др кандидати. Едва ли ще повярват на усещанията ни.

Аз имах проблем ( докато бяхме на квартира) със шума и времето за косене и чистене. Е според правилата ( респ договора) това става в подходящото време, но никъде не е указано то. Единственото, за което можех да се хвана е нивото на шума ( щата си има стандарти за това)- могат да си загубят лиценза  и евентуално за нелегални работници. Кратка среща с шефа им и излагане на начините по които мога да действам, доведоха до разумно решение удовлетворяващо и двете страни.

Титина ти ме срази с тези договори в Канада. И какво правят хората ако са си купили апартамент и им се роди дете? Егати безумията! ooooh!

Нямам идея. Наши познати имат апартамент в такава сграда, казаха, че ако имат дете трябва или да го продадат или дадат под наем.

Между другото тук в Хюстън има изискване по закон до колко хора могат да живеят в определен вид апартамент. Ако ти се роди дете имаш гратисен период в който да се преместиш в по-голям, ако няма наличен си тръгваш от комплекса.

# 423

Една моя преподавателка живееше в такава сграда с кондоминиуми и имаше такова решение на съвета на живущите - никакви малки деца за постоянно живеене. Но те живущите бяха все неженени професионалисти над средна възраст, без намерения някога да имат деца. Тя се майтапеше, че било съвременен манастир. Когато това е предварително ясно обявено условие, за да си купиш жилището, доколкото разбирам, не е незаконно. Но ако не е обявено, тогава вече е проблем.

Има начини да се докаже дискриминация, дори да е посочена лъжлива причина за отказ в писмото. Просто се сравняват одобрените кандидати по основните показатели и ако се види, че основната разлика между двете кандидатури е била в децата, това е ясен случай на дискриминация, особено ако се види такава тенденция в няколко случая.

# 424
Благодаря ви  Hug

Докато живеехме в Уискансън там имаха претенции ако си с дете да те настаняват на 1-ви етаж и в зависимост от членовете на семейството толкова голям апартамент да ти предлагат.
Сега искаме еднофамилна къща, таунхаус или дуплекс, каквото и да е с 3 спални и двор заради децата. Не знам на кой и с какво ще пречим в този случай освен да се притесняват за поддръжката  newsm78 Както и да е, аз ще се поразровя из сайтовете които сте ми дали и ще видя какво мога да направя  Rolling Eyes Пак казвам проблема е, че с нищо не мога да докажа, че точно причината са децата, това си е наше усещане  Rolling Eyes

За Канада и аз съм чувала, че има такива комплекси в които не приемат с деца  Rolling Eyes Звучи ми все едно не приемат с домашни любимци  #Crazy

# 425
  • САЩ
Тук във Флорида си има цели комплекси които са си обявени за хора на 55 +. Пенсионерски щат, ко' да пра'иш  Simple Smile Ако купуваш или наемаш апартамент там първо минаваш интервю с асоциацията и те запознават с условията. Там не са разрешени деца и си е съвсем официално. Напоследък покрай кризата доста от този вид комплекси са започнали да пускат и по млади хора, но условието за без деца си стои. Целта е да е по тихо и спокойно. Честно казано аз пък в такъв не ща и да живея.

# 426
За Канада и аз съм чувала, че има такива комплекси в които не приемат с деца  Rolling Eyes Звучи ми все едно не приемат с домашни любимци  #Crazy

И такива има,но нарочно не ги споменах с децата наравно

# 427
Аз подозирам Хиър и Атти  Laughing За Яна почти веднага разбрах (тя подхвърляше единични изречения Simple Smile)

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 17:15 от Niki1

# 428
Ама моля ви се, скритата дискриминация също може да се докаже. Хората с години това учат и сме Америка все пак, не Бурунди.

# 429
Има си специален екземпшън за сгради с възрастни хора:

Exemption: Housing for older persons is exempt from the prohibition against familial status discrimination if:

* The HUD Secretary has determined that it is specifically designed for and occupied by elderly persons under a Federal, State or local government program or
    * It is occupied solely by persons who are 62 or older or
    * It houses at least one person who is 55 or older in at least 80 percent of the occupied units, and adheres to a policy that demonstrates an intent to house persons who are 55 or older.

В моя щат има и специален екземпшън, ако наемодателя живее в жилището и жилището е с 4 или по-малко апартамента:
Significant Exemptions

1. Respondents that may be exempt under one or more circumstances include the following:

4. Resident owner occupied building containing four or fewer dwelling units or housing for elderly persons, with respect to familial status.

Хаха, Ники, ще ме убиеш от смях. Атти направо с близнаци, викам аз.  Joy

# 430
Аз пък ви знам като 2 и 2 вече и знам кой и къде ще подскочи, за това винаги раздавам по една  Hug гушка, ако кажа нещо дет' знам, че няма да е по нрава на някоя от нас. Ами, ако сме всички на едно мнение и еднакви, то ще е голяма скука  Hug

Тук също има синиър комюнитита +55, аз живея до едно... труден е трафика сутрин ша знаете, но най- големия купон е, ако ида на пазар рано... Тогава всики са там и се започва едно "аууу" и "баууу"  с малкия, а той какъвто е социален... рев  Crazy

Етка  Hug

Аз все бях чувала от други хора, казвали са ми че има индивиди неодобряващи кърменето, но на мен лично никой никога. Друсам се от вчера...дори в момента ми изстиват ръцете като се сетя. Та, мой тесногръд колега който вчера разбра, че все още кърмя каза, че това е извращение и какво си мислела дъщеря ми като ме гледала и той смятал, че сме създавали болни мозъци... Само успях да му кажа, че той е с болен мозък, толкоз останах втрещена и (нетипично за мен) подминах, защото усетих, че в мозъка ми стана каша.....

# 431
Я не му се впрягай и ядосвай.

# 432
  • USA
Хаха, Ванхорн, всякакви откачалки ги има. Аз като бях бременна имах една колежка, която всеки път като ме видеше ми казваше "I cannot believe you are doing this. This is sooo disgusting!" с подобаващата физиономия  Sick Joy.

# 433
Хаха, Ванхорн, всякакви откачалки ги има. Аз като бях бременна имах една колежка, която всеки път като ме видеше ми казваше "I cannot believe you are doing this. This is sooo disgusting!" с подобаващата физиономия  Sick Joy.

A Winx, имам си същата колежка (на нея й се повръщаше като ме гледаше бременна) и тя остана доволна от коментара на колегата...

# 434
Нямам думи. Как не им хрумва да си държат устите затворени?

Преди седмица имаше в Motherlode разказ на една жена, която я привикали в ХР заради помпата й за кърмене. Колежката й по стая смятала, че е отвратително да си държиш помпата в чанта под бюрото и подала оплакване в ХР.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт