И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 405
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Едва съм намерила място в една от градините, не искам да питам каквото и да е, за да не се окаже, че са сбъркали и е без място ( вече ми поискаха пари за да му пазят място, нищо, че не ходи все още - правилно имат си клиенти правят го).

Титина, не знам как е при вас, но имай предвид, че някои градини го използват това като маркетингов трик. Уж няма, няма места, пък като започнеш, градината полупразна. Просто си имай едно на ум.  Peace

# 301
Титина, нещо не си на ясно с нещата.

Когато писах, че не казвам на никого какво да прави с децата си - да ги ваксинира или не, писах, че не искам и на мен да ми казват дали да го правя или не.

Ето ги изключенията:
A child is exempt from an immunization required by this section if:

(1) a parent, managing conservator, or guardian states that the immunization is being declined for reasons of conscience, including a religious belief; or
(2) the immunization is medically contraindicated based on the opinion of a physician licensed by any state in the United States who has examined the child.

Ние (моето семейство и дете) не попадаме в нито една от тези категории. Ако някой др попада, ок, негов си е проблема.

# 302
Moмичета, благодаря ви за споделеното главоболието!
Vanhorne, моето дете може да се каже, че е "генетично обременено" по майчина линия с фактора "мигрена", защото и аз и майка ми имаме мигрена, но засега това главоболие не определено като мигрена от никой доктор. На мен не ми прилича на мигрена, защото мигрената не е всекиндневна най-малкото което ме кара да мисля, че не е главоболие от такова естество.
Irka и Sunny, ние продължаваме с изследванията на кръв и урина. От последните такива от преди няколко дни само утайката му е била малко завишена. Аз лично не знам какво значи завишена утайка.
Това изследване за олово - ще попитам личния лекар тук в САЩ, че и за това са ми споменавали хора...
Той сега е в Б-я и там майка ми го води на един професор педиатър в Стара Загора.
Засега основно този педиатър работи рамо до рамо с УНГ доктори и пробват разни спрейове за нос(за проблеми със синусите) и антибиотици, но без успех за жалост. Главоболието и температурата си му продължават.
Дано да "изгрее слънце и на нашата улица"! Стискайте ми палци да си излекувам детето!
На всички вас пожелавам да сте здрави и ако опре до болница все пак - да не ви е изчезнала съвсем вярата в лекарите!  bouquet

# 303
Титина, никой не ти налага какво да правиш. Но е наистина хубаво, когато се казва "Тук не може" или " В тези заведения не може" да се уточнява, че не, че не може, ами ти и не искаш. За можене - може. По точка 1 от изключенията, които си дала, всеки родител, който по съвест е решил да не ваксинира детето си, има такова право и детето е съответно освободено от ваксини. Като гледам, вашият закон е всъщност от най-либералните, всякакви лични причини се приемат. В някои щати само религиозните са допустими.

В нашия район всички ясли имат на сайтовете си информация, че искат ваксинирани деца. Но като им звъних миналата година да ги питам, когато отложихме ваксина, дали е проблем за прием, казаха - не, просто си попълнете уейвъра. Аз даже не очаквах, че е толкова лесно.

# 304
  • The QC to be!!!
Мойте 2 цента по ?са с ваксините. Не съ против всички, само някой. За работещите в болницата се стигна до караници да не задължават не желаещите да се ваксинират да обясняват защо, остави това, опитаха се ни накарат да подпишем хартия, че разбираме, че така повишаваме рисковете за колегите си и за пациентите ни. Не мина номера, но се опитаха, промениха си текста за подпис и агнето беше почти цяло, и тигърчето почти сито.

# 305
Е да попитам като последния идиот, ако, не дай си боже нещо стане - защото аз имам точно познати несложили ваксина и детето изкара менингит, тогава къде отива съвеста? Ако това, че аз не съм сложила ваксина на детето си доведе до разрастване на епидемия, тогава какво ще правя със съвеста си? Или просто ще кажа- извинявайте. Ей за това да се опра на това твърдение за мен е неприемливо - но това си е моята съвест и аз не мога да понеса такъв товар

Айде да задам въпроса по друг начин. Повечето от нас са дошли с зелени карти. Е имунизациите са задължителни, ако нямаш имунизации не става. Там защо не се опряхте на съвеста  или религията си?

ianajar при вас градините може да не са проблем. И аз си живеехс мисълта, че тук не са. Е оказа, се че това което аз искам е проблем. В момента се опитвам да се преборя с това, че е много малък за гърне, съответно групата няма такава опция. А е малък за по - голямата група, където се учат да ползват. Е да но той има вече изграден навик. Въртим се в омагьосан кръг.

# 306
Е да попитам като последния идиот, ако, не дай си боже нещо стане - защото аз имам точно познати несложили ваксина и детето изкара менингит, тогава къде отива съвеста? Ако това, че аз не съм сложила ваксина на детето си доведе до разрастване на епидемия, тогава какво ще правя със съвеста си? Или просто ще кажа- извинявайте. Ей за това да се опра на това твърдение за мен е неприемливо - но това си е моята съвест и аз не мога да понеса такъв товар

Титина, това е положението тук, водят ги болни на градина, защото майките нямат достатъчно дни болнични и нямат друг съпорт. И това си е станало направо нормално. За градината - търси някъде където ще следват нуждите на детето.

# 307
Титина, по-конкретно задавай въпросите.  Wink Аз също бих чула отговори на някои от тях.
За градината и ваксините исках да подчертая, че не е като да няма избор в Тексас. Напротив! Съвестта и личният избор са друга бира.

# 308
Кой е казал, че при нас градините не са проблем?  newsm78 В списък на чакащите сме за след 15 месеца.  Laughing

Титина, няма нужда от проповедничество в случая, наистина. Ти смяташ, че ваксините са най-доброто за детето, тялото, съвестта ти и прочие. Това никой не ти го оспорва като право, огромното мнозинство в САЩ са на твоето мнение. Но ти в същото време настояваш, че това не е твой свободен избор (визирам градинската ситуация), а видиш ли, обстоятелствата ти го налагат. Това е съвсем различно нещо и е, на практика, дезинформация. Обстоятелствата тук, в тази страна, засега не налагат такова нещо. Въпросът за гражданската съвест всеки си го решава за себе си. Peace

# 309
Вие сериозно ли не разбирате защо е тази антиваксерска вълна и това недоверие и пълно отричане на лекарите в България(имам предвид родилница)?! Говорим си за убийците в бели престилки.
Между другото науката е същата тази, която е измислила приложението на ДДТ, пестицидите, ГМО и ред други не съвсем приятни неща, та когато става въпрос за алчност, а то винаги в крайна сметка опира само и единствено до алчност-граници няма. Не си мислиете, че някой ще пожали детето ви. Знаете ли колко струва една ваксина, налагаше ми да си ги плащам заради зелената карта-около 100$ на парче, а знаете ли колко струва изследване за (тук може малко да се пооплета) наличието на антитела за хепатит Б-55$. Ама защо пък да не набодем едно бебе 3 пъти ей така за всеки случай.
Солей, относно секциото в УСА-аз раждах 28 часа, изненадах се много приятно, че не ме вкараха за секцио.
В спора за и против ваксините, съм на мнението на ianajar.
По отношение на съвестта-а как точно ще се чувствате, ако детето ви почине след ваксина-аз лично по същия начин. А относно ваксините и зелената карта, този въпрос е .....аз отговарям за собственото си здраве, поела съм риска да се ваксинирам, в случая с детето ми не е так-поемам отговорност за неговият живот и здраве, затова и толкова много ме е страх.
В заключение бих казала, че ако не бяха всички тези антиваксерски движения, ваксините не биха били това, което са днес (без консерванти например).

# 310
Спийчлесс. Ще правя сладолед в събота, който иска да се трови  природонесъобразно със захар да заповяда  Simple Smile Приятни почивни дни от мен.

# 311
Сега е ред на Цонето да дойде и да сипе по едно и една руска музика да ни пусне. Казах Цонето и се сетих, че so what  зачезна?

# 312
  • USA
Етка, дано да се оправи от само себе си!  Praynig Хубаво, че му правят пълни изследвания, за да се успокоите. Такава температура е нормална през лятото, но ти казваш, че е пряко свързана с главоболието. Доказано ли е това?Аз също страдам от мигрени, съчувствам.  Hug

Нека да не пренасяме спора за ваксините в тази тема. Всеки си има неговата истина. Доколкото разбирам проблемът на Бубка е в имиджа на "бг-маммите". Ами, същата работа като жените и хората по принцип. Има всякакви. Аз също имам непоносимост към някои теми и подфоруми и просто не влизам там. Всяка жаба да си знае гьола. Моля не мътете този, защото ми харесва.  Mr. Green

# 313
Така де, друго си е като не пише никой с дни тук.  Laughing

# 314
  • USA
Ами то и след писане от този род се изпразва и всички се врътват обидени.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт