И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 418
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • The QC to be!!!
За мен правото на информация и правото на пациента да взема информирани решения за собственото си здраве и живот, не би трябвало изобщо да подлежат на дискусия в съвременно общество. Те би трябвало да са гарантирани. Кой как се възползва от тези права си е лична работа.
Живееш в правилната държава, в това отношение. Peace В бившата болница където работех, бяхме стигнали да обсъждаме раздаването на пейджъри на пациентите чакащи в чакалната за аутпейшънтс процедурите поради точно това право. Ако знаеш само какви обсъждания и тълкувания се водеха. Crazy Точно по това време снимаха и Таладега найтс, в болницата ни, и не, че това имаше нещо общо, но се засегна и ?са за хората с умствени увреждания и физически, които биват докарани от домовете и в много случай ги оставят при нас, особенно възрастните. Е те горките на по 80+ год., не могат да работят с пейджъри, колкото и смешно да звучи, че това е възможно така е в много случай. Та и този ?с си има крайности. Но поне крайността да не се казва на пациента диагнозата и възможностите за лечение, а на роднини/близки я няма.  Grinning

# 286
Яна, крада си първия и последния параграф от постинга ти!  Hug

Атти, за мен а приори лекарите не ми мислят доброто (освен мъжа ми  Crazy), нито вярвам, че са там за да ми помогнат, не, там са, защото това е работата им и получават пари за нея. Не са малко случаите, в които дори не са си крили досадата от "поредния пациент с въпроси". "Най-добрият" лекар в дадена област съм се отказала отдавна да го търся, но съм доволна когато има диалог, готовност да ме изслушат, да дискутират, да се съобразят с желанията ми и да се отнасят с мен нормално и с уважение, а като стока.

Просто за мен медицината и лекарите не са едно и също. И да, много добре знам кога (като времеви период) е най-големия скок в медицинските открития, но именно защото знам, не мога да махна с ръка и да кажа "няма значение" или "не ми пука".

Ники, мерси!

# 287
Солей, права си за всичко, просто аз малко късно го разбрах това. Имала глава да пати.  ooooh!

# 288
По въпроса за ваксините и правата: в онлайн дебати не мога да се включа, по простата причина, че там има място само за два кардинални полюса: анти-информирано съгласие и про-ваксини, и про-информирано съгласие и анти-ваксини. За хора като мен, които вярват и във ваксините, и в информираното съгласие, място няма в нито един лагер.
=====================================================================
За мен правото на информация и правото на пациента да взема информирани решения за собственото си здраве и живот, не би трябвало изобщо да подлежат на дискусия в съвременно общество. Те би трябвало да са гарантирани. Кой как се възползва от тези права си е лична работа. И тука ги има, пък нито всички са се отказали от ваксините, нито всички раждат вкъщи неасистирано.

ianajar абсолютно същата позиция по 1вия параграф и да правото на пациента да взема решения за собственото си здраве е много важно неоспоримо. В България тези права са серизно подтъпкани.

Аз също не се предоверявам, знаете моите патила- бременност и раждане. И да Солей- това, че ни имат за номер, а не за удушевен предмет ме влудява. Особено тук.
Много съм доволна, че намерих невероятно сърдечни и разбрани ОБГ и педиатър. В крак с медицината и тясната си специалност. Сега търся, фемили док., но не намирам.

# 289
Солей, за да стигнем до предложението за секцио минахме през доста обширен диалог. Поискаха и мнението на лекар извън САЩ, така че не става въобще въпрос за източване на застраховка.

Проблема в цялата тази дискусия беше, че си разменяха само едни  термини и най-накрая седнаха да ми обяснят на разбираем за мен език ( това на края беше след 2 месеца време). Но поне ми спестиха ровене из нета  и информирането от "светила".

Не знам за др щати как е но в Тексас не може детето ти да започне детска градина ако не е ваксинирано, така, че личен избор няма. Доволна съм и от педиатъра  и от семейния лекар.

# 290
Титина, и при нас е така, но може, ако подпишеш документ, че ги отлагаш или по религиозни причини не желаеш да ги сложиш. За второто нямам опит, но за 1вото знам от позната, че е ОК! Аз подписвам всеки път когато отложа ваксина.

# 291
  • The QC to be!!!
Ъх, настъпихте дбелият ми мазол  Mr. Green но ще се въздържа да коментирам, освен да кажа, че има лекари и лекари, както хора и човеци. Обощаването и слагането на всички под 1 знаменател не е присъщо за тази тема.  Rolling Eyes

# 292
Не знам за др щати как е но в Тексас не може детето ти да започне детска градина ако не е ваксинирано, така, че личен избор няма. Доволна съм и от педиатъра  и от семейния лекар.

Това не е вярно.
http://www.nvic.org/Vaccine-Laws/state-vaccine-requirements.aspx
В Тексас можеш да откажеш ваксини по медицински, религиозни и философски причини. Моя бивша колежка е в Хюстън от скоро и детето и ходи на градина без ваксини.

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 23:06 от Solley.

# 293
голямо писане му ударих днес  Grinning

Бейби, нищо и никой не генерализира. И тук и в БГ има и хора и Човеци, важното е да имаш късмета и щастието да намериш вторите в подходящото време. Аз нямах никакъв късмет по време на 2рата бременност и раждане. Сега както казах, съм много щастлива с избора си, спокойно и с усмивка  отивам в кабинета!

# 294
Подали сме документи за 3 детски градини. И за трите ни искат документ от педиатъра му, че има поставени ваксините според имунизационния календар.
Effective September 1, 2005, House Bill (HB) 1316 will become law. This law requires that children attending child-care facilities be vaccinated against invasive pneumococcal and hepatitis A diseases

За бесейн ни искат единствено пари, никакъв документ др

# 295

Това не е вярно.
http://www.nvic.org/Vaccine-Laws/state-vaccine-requirements.aspx
В Тексас можеш да откажеш ваксини по  философски причини.

И ти коства точно 5 минути  Peace

# 296
Е да ама философските причини няма как да ми гледат детето в къщи. На всичко отгоре имат и един борд за ваксинайшън, в началото ме затрупваха с алърти, сега като сме със сменен адрес дишам спокойно.

# 297
А ти питала ли си педиатъра и градините за уейвър?

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 23:47 от Solley.

# 298
Титина, нещо не си на ясно с нещата.

Е да ама философските причини няма как да ми гледат детето в къщи.

Не е и необходимо.

Мен никой с нищо не ме затрупва, чудно как са ме пропуснали  Thinking .

# 299
Едва съм намерила място в една от градините, не искам да питам каквото и да е, за да не се окаже, че са сбъркали и е без място ( вече ми поискаха пари за да му пазят място, нищо, че не ходи все още - правилно имат си клиенти правят го).
На всичко отгоре аз съм за ваксиниране, не ми скачайте само, аз съм убедена в ползата от тях и не казвам на никого какво да прави с детето си или децата си. На всичко отгоре използването на религиозни причини за мен си е вид популизъм и не ми се нрави

Общи условия

Активация на акаунт