И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 415
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Etka, моята дъщеря имаше един период (8-9г имаше увеличена 3та сливица, не е оперирана) когато се оплакваше почти ежедневно от главоболие. Направихме всички препоръчани изследвание, но нямаше проблем и изчезна с времето, но защо той повишава Т?

Солей, разбира се, че има изключения и за това търсим добри Лекари, които поддържат знанията си актуални. По- скоро за мен отричането на тази наука е непонятно!

# 271
Айде да застана между шамарите и аз.
Личното ми мнение, че всеки си има глава на раменете да мисли и да си решава. Но не смятам, че бг-мамма или който и да е др форум е мерило за достоверна информация. Ако съм решила да раждам в къщи никой и нищо не е в състочние да ме спре. И аз бях решила да раждам естествено, и се учудвах защо лекарите настояваха за секцио. Е като ми го обясниха- не бях готова да рискувам собствения си живот и живота на детето си. Ако се бях водила по някой от писанията във форума и до сега детето ми нямаше да го има. за ваксините също имам свое виждане, не го натрапвам на никого, но не искам да ми натрапват и тяхното виждане

# 272
По- скоро за мен отричането на тази наука е непонятно!

Да, на мен също.

има изключения и за това търсим добри Лекари, които поддържат знанията си актуални

В частност сред гинеколозите в България е като да търсиш игла в купа сено.

Титина, не съм запозната с частния ти случай, но смея да твърдя, че в много ситуации лекарите просто преиграват и правят от мухата слон, за да стане на тяхната. Секциото е пари, в САЩ повече отколкотъо в България.

# 273
Здравейте момичета.
За ваксините - голяма глупост е това, дай му на българина само конспирации да прави в това е ненадминат. На мнение съм че никой няма нужда да трови и убива чуждите деца. Да ваксините имат и своите странични ефекти но в кой лекарствен продукт няма такива.
Etka - Пусни кръвно изследване на детето моята малка дъщеря преди година имаше подобен проблем оказа се нисък хемоглобин и желязно дефицитна анемия. Пусни на дето  и изследвания на урината.
Я да питам вие имате ли проблем с изразяването си на БГ. Нещо напоследък се улавям че някой думички ми бягат и произношението също  Blush Blush Blush даже имам лек акцент, но наистина лек само хора които познавам отдавна го забелязват. Майка ми  това лято ми се накара като на непослушна тинейджърка и ще ми държи влага най-малко  10години.

# 274
Етка, да допълня: моя дружка в БГ, като бяхме деца страдаше от жестоко главоболие, сега я попитах по скайп и тя е вдигала Т, повръщаше, дори в клас се е случвало. Откриха й мигрена, която отшумя в пубертета!

# 275
Носи ли отговорност даващият съвет, дори да звучи, че е с диплома и развиващ се в областта си специалист?

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 21:00 от Niki1

# 276
Хайде и аз да поясня. Аз ваксинирам и себе си и детето си. Но това става с мое решение, на база на информация която съм получила и обсъдила с лекаря си и в мое присъствие. Ако реша мога да отложа ваксина или да я откажа (има си условия за всеки щат различни). В България нямаш тези права. След последното решение на ВАС буквално могат да ваксинират детаца на конвейр в училище и всичко ще е напълно законно. Съдът казва, че родителят няма право на информирано съгласие. Това нормално ли ви се струва в една демократична държава? За мен въпросът изобщо не опира до конспирации, опасност на ваксините и т.н, това е едно уронване на основни човешки права - да не ти боцкат неща в тялото, без твоето информирано съгласие.

# 277
дамите от Родилница и Естетсвено

Ники по-лесно ли ти е да мислиш, че тези хора не ги познаваш? Ако аз ти кажа, че според мен никой не е настоявал и убеждавал бременната жена ще ми повярваш ли?

# 278
Става въпрос за това дали някой, когото познаваш само виртуално може да ти даде съвет, на който ти да се довериш и да сгрешиш при това фатално.
Носи ли отговорност даващият съвет, дори да звучи, че е с диплома и развиващ се в областта си специалист?

Да и да. Това е моето мнение.
Но примерът ти с починалото бебе не бе на място.

# 279
  • Чикаго / София
Etka, извинявай, въобще не искам да давам сухи предположения, които не стига че няма да ти помогнат, а само ще те плашат. Проверете всякакви възможности от къде може да идва този проблем, със сигурност трябва да има обяснение. Изследване за олово в кръвта, правили ли сте? Ами на чернодробните показатели. Просто стрелям на посоки. Знам че при някои от тях се появява главоболие като реакция.

# 280
Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 21:01 от Niki1

# 281
Ники, задай си въпросите. Ако предпочиташ аз няма да ти отговарям, ако въобще са от моята компетенция, но определено смятам, че биха били полезни като изводи за Родилница.

Следях първите теми още докато бяха в чужбинския. Спрях окончателно да чета, когато една заблудена новорегистрирана намеси думата лекар и беше скастрена, че тук са се събрали хора, които избягват лекарите. Това лесно може да се прочете. Темите си съществуват.

Това е нещо, което и мен ме кара да недоумявам всеки път когато се зачекне темата в Родилница. Отричането на постиженията на медицината. Но това е мой личен проблем с част от списващите в Родилница.

# 282
По въпроса за ваксините и правата: в онлайн дебати не мога да се включа, по простата причина, че там има място само за два кардинални полюса: анти-информирано съгласие и про-ваксини, и про-информирано съгласие и анти-ваксини. За хора като мен, които вярват и във ваксините, и в информираното съгласие, място няма в нито един лагер.

Личното ми мнение е, че причината за разразилата се анти-вакс вълна в България в момента (че е вълна съдя не от форума, а от сестра си и познати) е информационното затъмнение. Няма как да има доверие в здравната система и в медиците, когато те отказват елементарна информация за медицинските си решения и техните рискове. Да кажеш на една майка, че дете след ММР ваксина няма да има никаква реакция, освен може би малко температура, е пълна безотговорност за мен. И после като се изрине едно на десет деца, родителите писват, кълнат МЗ и се заричат повече ваксина да не слагат - защото не знаят какво означава реакцията, колко е опасна, защо се е получила и дали не са си осакатили детето. Не може така.

Няма да забравя как, когато баба ми, лека ѝ пръст, се разболя от рак, лекуващите ѝ лекари не ѝ казаха диагнозата и не обсъждаха с нея лечението ѝ. Обсъждаха го с децата ѝ. Баба беше на 68, с напълно ясно съзнание и достатъчно интелигентна жена, но тя нямаше право да решава как да бъде лекувана. Децата ѝ имаха това право. Така също не може.

За мен правото на информация и правото на пациента да взема информирани решения за собственото си здраве и живот, не би трябвало изобщо да подлежат на дискусия в съвременно общество. Те би трябвало да са гарантирани. Кой как се възползва от тези права си е лична работа. И тука ги има, пък нито всички са се отказали от ваксините, нито всички раждат вкъщи неасистирано.

# 283
Нямам разбира се. Пиша на лични  Peace

# 284
За отричането на медицината - склонна съм на вярвам, че всеки има неговите си причини да постъпва по определен начин. Аз лично бях много послушен пациент първият път като раждах - вярвах абсолютно безрезервно, че тези хора са там, за да ми помогнат, за да направят най-доброто за Мен. След това и след случките покрай високото кръвно след раждането тази ми вяра е доста разклатена. Не отричам медицината, но не вярвам, че на тези хора основната им мотивация е моето добро, по-скоро имат букет от различни мотивации. Предполагам други хора са имали други преживявания, това е.

Janajar, абсолютно! Трябва да има достатъчно информация за родителите, да има информационни кампании за ваксините и производителят непрекъснато да трябва да доказва ефективността им. Трябва да има и фонд за пострадалите и да не се отрича, че такива има.

Общи условия

Активация на акаунт