И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 411
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте мами  Peace

Ей ден не ми стига да седна малко тук  Rolling Eyes Тичаме да гледаме жилища, мебели, развличаме децата по паркове  Crazy

Гледам за ваксини си говорите, та да питам и аз нещичко  Thinking Малката е на 1 година и 9 месеца, какви ваксини следват та да знам кога какво да дебна. Сега не знам и застраховка каква да правя на децата  newsm78 Абе имам много въпросителни, но хайде да не ви занимавам сега  Blush

# 331
Ето тук имунизационния календар. На тази възраст не виждам да има нещо, освен ако не трябва да се наваксва с някои ваксини:
http://www.cdc.gov/vaccines/spec-grps/infants/downloads/parent-ver-sch-0-6yrs.pdf

Питай, Стилисма, не се притеснявай, за това сме се събрали, за да си помагаме с каквото можем.  Hug

# 332
Стилисима, в кой щат си? Има федерална програма за субсидирани застраховки за деца - ЧИП, ето им сайта: http://www.insurekidsnow.gov/
Можеш да погледнеш за твоя си щат какво се предлага точно. В щата ти може да има и допълнителни местни такива програми, в гугъл ще ти излязат.

Малката ако не е ваксинирана срещу варицела, тук това е стандартна ваксина на 12-18 месеца, може това да направите (ако не я е карала). На 12 месеца също има и ММР (заушки, морбили и какво беше още), също ако не сте го правили в България. Иначе от 18 месеца до 4 години по календар няма никакви ваксини. Можете да пуснете и на двете деца изследвания за олово в кръвта, тук са стандартни. Но си направете първо застраховка, да ви се покрие всичко.

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 13:27 от ianajar

# 333
  • Чикаго / София
Браво момичета! Вчера 5 страници!!! И все в рамките на добрия тон и то по такива щекотляви  теми!

Мноооого ви обичам така!  Heart Eyes Hug

Само това с детските градини и местата в тях ме озадачи! Наистина ли при вас е толкова трудно да се намери детска градина за детето? Уау! Явно ние тук доста сме разглезени с такова изобилие от детски градини. Само се чудят как да те прикоткат, а пък цените хич не са малки, при такова голямо предлагане.  Може и да има места където да се чака и да става със записване, но в повечето райони има поне по няколко на брой и все ще се намери добра детска градина за детето.

Приятен уикенд на всички лейдис, Енджойвайте хубавото /за мен/ много топло време  Simple Smile

# 334
Хайде и от мен запис за хубав топъл weekend Ladies!

Много хубави чанти сте показали, Хиър ще стискаме палци  Hug

# 335
Казах Цонето и се сетих, че so what  зачезна?

Ау, баш ми е драго, виждам в петък вечер сте се сетили за мен. Не е имало кой да налее по едно. Laughing Изтървала съм ви, а какви теми сте обсъждали, браво! Нали сме си отговорни и социално ангажирани в темата.
 Рождени дни и снимки съм изпуснала.Честито на всички със закъснение.
Зачезнах, виноват, но време никакво от работа и училиште, пък и аз работя по уикендите. Допивам си кафенцето след малко и тръгвам пак на бустана. Ама не се оплаквам, то за това си има работническа класа и аристокрация- аз от първите както се разбра. Ваканция не ми се полага никаква тази година, добре че споделяте да актуализирам информация за Бг. и света. Който е пътувал и по други земи и родни не родни плажове и гори да поуска снимки, да не се свини, действат ми разведряващо. Поне ми вдъхват надежда, че има живот извън матрицата.  Laughing

Етка, очите сигурно сте проверили за главоболието, но само за това се сещам.
Хайде дружина, оставям ви. Приятен уикенд на всички!

# 336
Благодаря момичета  Hug
В БГ сме сложили всички задължителни ваксини за възрастта, но не бях сигурна тук дали имаше нещо  Thinking Варицелата ще я сложим, после и задължителните изследвания, но първо да видим застраховката да нагласим  Peace
Ние сме във Вирджиния и ще съм благодарна ако някоя от вас знае "тънкости" и "трикове" за този щат  Laughing Бях наясно с тези неща в Чикаго и после в Уискансън, но тук сега ми е ново  Crazy

Приятен уикенд на всички   bouquet

# 337
Здравейте.  Аз съм бъдеща "американка". На 5 август с дъщеря ми заминаваме за САЩ по точно Хюстън по програма за обмен на студенти към медицинския факултет на Тексаския университет. Ако има мами в Хюстън - искам да питам скъп ли е живота - наем,храна, кола(бензин/газ. застраховка и вс. други документи). Имам и друг въпрос "бащата" на малката от какви документи има нужда за да кандидатства за мултипъл туристическа виза  за САЩ.Би ли спомогнало издаването на визата  ако се приложат документите от делото за попечителство и ако се  приложи споразумението подписано от нас двамата за свиждане на детето зад граница.
Благодаря предварително и съжалявам за хаотичния си пост.

# 338
Здравейте.  Аз съм бъдеща "американка". На 5 август с дъщеря ми заминаваме за САЩ по точно Хюстън по програма за обмен на студенти към медицинския факултет на Тексаския университет. Ако има мами в Хюстън - искам да питам скъп ли е живота - наем,храна, кола(бензин/газ. застраховка и вс. други документи). Имам и друг въпрос "бащата" на малката от какви документи има нужда за да кандидатства за мултипъл туристическа виза  за САЩ.Би ли спомогнало издаването на визата  ако се приложат документите от делото за попечителство и ако се  приложи споразумението подписано от нас двамата за свиждане на детето зад граница.
Благодаря предварително и съжалявам за хаотичния си пост.

В Унивърсити ъф Хюстън ( ако за там става въпрос) има българка, която работи точно с чуждестраните студенти, но ти пишеш, че ще е в  Тексаския университет. Хубавото е че в града има всичко, предполагам че ще търсите квартира в близост до университета, въведи ЗИП кода и виж какво има налично, какви са изискванията по отношение на документи и дали няма лист на чакащите. Като си набележиш нещо можеш да ми го пратиш, да ти кажа района добър ли е или да търсите на др място - има доста райони които не са безопасни. По-отновение на бензина тук мисля е един от най-евтините, все пак сме столицата на нефтопреработката  Mr. Green За кола нямам идея, но застраховката зависи от колата и от опита ти ( американски) като шофьор

# 339
Аз не разбрах и има ли разлика м/у Texas University и University of Texas?

Съни Дей, за детето трябва декларация от бащата, подписана и заверена пред Нотариус, а за виза погледни в сайта на консулството, всичко е обяснено.

# 340
Аз не разбрах и има ли разлика м/у Texas University и University of Texas?

Няма идея, като пусна обаче търсене в нета се оказва, че има.

# 341
  • The QC to be!!!
По принцип при програмите за обяна на студенти, не се ли осигурява общежитие на студента от унив.?  newsm78 Бензина във всичките щати е по нисък от Бг.  Mr. Green

# 342
Каква е цената за галон в Тексас?
Тук се върти около $4.

Някой каза хубаво време и слънце през уикенда - блазе ви! Тука пак прогизнахме от дъжд. А температурата около 16 Целзий.

Уж днес и утре го дават малко по-топло да е времето, но ще видим. Все още е 8 сутринта и не си личи промяната в температурите.

# 343
  • САЩ
Само това с детските градини и местата в тях ме озадачи! Наистина ли при вас е толкова трудно да се намери детска градина за детето? Уау! Явно ние тук доста сме разглезени с такова изобилие от детски градини. Само се чудят как да те прикоткат, а пък цените хич не са малки, при такова голямо предлагане.  Може и да има места където да се чака и да става със записване, но в повечето райони има поне по няколко на брой и все ще се намери добра детска градина за детето.

Ирка по мои наблюдения проблема с намиране на градина е за бебета и деца под 2 години. Когато ние търсихме се оказа че градини има много, но не всички приемат деца под 2 години. Тези които приемат често нямат места понеже групите с бебета са с ограничен брой обикновено между 8 и 12 деца максимум и от там идва недостига на места и лист с чакащи. Също цената за бебета е по висока отколкото вече при по големите деца. Виж като се преместихме във Флорида и Алекс вече беше на 4 години имахме избор и места на всякъде.

# 344
Каква е цената за галон в Тексас?

Аз зареждам под $3.50 - последно онзи ден на 3.46/галон. Гледам Валеро имат и по ниски цени, но там бензина не е с контролирана добавка на нещо си и повреждал двигателите.

Общи условия

Активация на акаунт