И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 054
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
За мен секциото е животоспасяваща операция и такава трябва да си остане. Не може това да се превръща в нормата за раждане, нито тук, нито в БГ (За Бразилия няма да говоря защото там това е нормалното).

Атт, много точно казано - животоспасяваща операция....
... а дали и къде е норма за раждане според мен има общо с регулациите в майчиното здравеопазване. Защото ако няма регулации, които предотвратяват "бизнес подхода към ражданията", те винаги надделяват над хуманитарния/хипократовия подход. Т.е. според мен единственото решение (без да съм проф.) е да се премахне абсолютно финансовата изгода за лекари/болници от секциото вс. естествено раждане. Т.е. отново стигаме до реформа на системата. И до информирано съгласие. И до право на личен избор.

Некадърност, за съжаление, има навсякъде, дори в критични професии.

# 526
На мен не са ми очевадни.  Peace
От това, което Ирка каза, виждам само потвърждение на моето усещане: понякога лекарите се изкарват по-черни отколкото са, защото майките, опасявайки се от някакво обществено мнение явно, прехвърлят на тях отговорността за собствените си решения.
т.е. има негативно обществено мнение за секциото и майките прехвърлят отговорността върху лекарите, очерняйки ги тях, вместо да поемат лично негативната реакция за собствения си избор? Нали правилно те разбирам?

# 527
Agent, абсолютно!
И не само заплащането. Наскоро четох, че Кайзер Перманенте (ако не се лъжа) са постигнали по-добри резултати като са премахнали викането на специфичен лекар за раждане и сега е само, който е на смяна. Така лекарят няма incentive  да бърза да приключи, за да си ходи вкъщи. Както и заплащането му не зависи от това колко раждания е поел по време на смяната си.

# 528
Агент, не знам доколко такова обществено мнение действително съществува в България, защото не съм раждала там, а форума не го смятам за "пулс на обществото". Доколкото разбирам, обаче, от разни разкази, има отношение към секциото като към лесно измъкване, което противоречи на българския стереотип за раждането като един вид задължително изпитание за цената на една жена (епидуралът в същия кюп). Лично мое си усещане.

Затова и, предполагам, една майка би предпочела да обясни, че тя иначе геройски би си изтърпяла мъките, както всички останали споделящи ужасии, ама на, лекарска забрана. 

# 529
Agent, абсолютно!
... по-добри резултати като са премахнали викането на специфичен лекар за раждане и сега е само, който е на смяна. Така лекарят няма incentive  да бърза да приключи, за да си ходи вкъщи...

Grinning 5 мин се чудех как да напиша, че има нужда от процедура, която да премахне "удобството" на секциото, а ти си ги казала с 2 думи, просто и точно! Съгласна!

Естествено, тук пък ще се обадят мед лица да кажат, че на 1 раждане ще се засекат 2-3 лекари и ако нещо се обърка ще трябва да споделят отговорността, усложняват се вътрешните разследвания, етц.... много комплексно. Застрахователите пък ще извият от радост, защото ще имат "основание" да вдигнат застраховките до небето!

Яна, малко базирано на форум и на скорошната си бременност ще ти отговоря, защото все пак и 2те ги родих тук с кратки визити в БГ, та не мога да съм много обективна.
Според моите наблюдения общественото мнение в БГ(София), състоящо се основно от млади информирани майки, в момента е вече силно зад тренда "естествено раждане", но пък лекарското съсловие (най-близката ми приятелка е АГ) вече е открило удобството и прихода на секциото. Затова "по-напредничави" лекарски екипи те оставят да си родиш нормално със всички съребрени удобства и екстри (лични стаи, етц.) за по-висока цена.

Ох  Joy пак прочетох последното ти изречение! Покани ме на гости и толкова красочно ще ти разкажа мъките си около 2 бр секцио, че нормалното ще ти се стори песен. Но всички знаят, че аз съм драма куин!
Събуди сеееееееееееееееее...чао!

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 17:37 от Agent Provocateur

# 530
  • САЩ
Извинете, че сменям темата ама искам да питам парфюманките ползвали ли сте този сайт и да се доверявам ли:

https://www.perfumania.com

Търся парфюм за мъжа ми и този който искам да купя ми излиза с доста добра цена, но викам да питам преди да плащам. Хайде мерси много!

# 531
Тук има един Бг гинеколог и от 10 случая, 9 са секцио. Не му помня името, но е доста известен сред българите в Чикаго. Като се започнело раждане, все измислял причина, за да направи секцио Close.

Давайте с имена. Д-р Дочев е въпросният лекар. Няма жена раждала при него да е родила нормално от тези, които познаваме. Не знам как е с д-р  Счупак (полякът, с който работи). За капак офисът им приема безплатната застраховка и е пълно с хора.

Малко след моя син се беше родило такова голямо бебе, че не се побираше в никакви пелени, каквито се ползваха тогава и го бяха облекли в дрехи за няколко месечно бебе. Ужас.

Тест за гестационен диабет се счита все още за "рисков и излишен, тъй като в България рядко се случва". Голяма част от децата родени 5+ кг са резултат от гест. диабет, но всички се радват, че се родило "отгледано бебе".

Бенсън, не използвах негова рецепта (замразено цедено к. мляко и плодове правих), но набелязах други за зимния сезон (горещите шоколади). Много добре и подробно обяснява и ми допадна определено.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 17:56 от Niki1

# 532
Намерих статията за Кайзер (то и за много други неща говори де). Имам предвид последната част:  Divide in the Inland Empire:
http://californiawatch.org/health-and-welfare/profit-hospitals-p … e-c-sections-4069

# 533
  • Чикаго / София
Atti, виядх линка който си пуснала, ама честно аз не вярвам на такива статии, тип 24 часа. Лекаря може едно да е имал наум, а журналиста разбрал, не разбрал да го перафразира както на него му звучи по-приятно, или по-скандално. зависи какво търси от тази статия.  Не мога да повярвам, че са пратили някоя родилка на ренген за да й се измери таза и това е.  Може да се е правило в далечното минало, но в наши дни ми се струва абсурдно.  По време на първата ми бременност имаше съмнение, че съм си счупила крака, бях в 8 месец.  Лекарите от Пирогов ме прегледаха, стегнаха го с превръзка и ми казаха, че не могат да потвърдят нищо, защото в това състояние не могат да ме снимат. Да изчакаме да видим. Е, оказа се слава Богу, че беше само лошо изкълчен и за 10 дни се оправи. Не хукнаха да ме пращат на ренген веднага, а все пак не са гинеколози. Затова се съмнявам, че лекар специалист в тази област, ще прати бременна жена на ренген.  Много ми се иска това да е така.

Агент, не знам доколко такова обществено мнение действително съществува в България, защото не съм раждала там, а форума не го смятам за "пулс на обществото". Доколкото разбирам, обаче, от разни разкази, има отношение към секциото като към лесно измъкване, което противоречи на българския стереотип за раждането като един вид задължително изпитание за цената на една жена (епидуралът в същия кюп). Лично мое си усещане.

Затова и, предполагам, една майка би предпочела да обясни, че тя иначе геройски би си изтърпяла мъките, както всички останали споделящи ужасии, ама на, лекарска забрана.  

ianajar, точно така е. Това е масово. Ако жената е искала да роди естествено, е можела да направи кнсултация с още един лекар поне, но повечето нямат нищо напротив секциото и им е по-лесно да кажат, че лекаря така е казал, и да си спестят цъкането с език.  В крайна сметка тяхно решение е, не виждам защо аз да им се бъркам и да ги наставлявам.  

С Лъчезара ме водеха с прееклампсия, кръвното не ми падаше под 140 на 100, сама чух на монитора, как тоновете на бебето почнаха да прескачат и видях как лекарите се разтичаха наоколо, отделно, че и сама видях, лекарката ми показа, че 1 седмица преди раждането тя все още беше седалищно разположена. Ами честно, ако нещата не се бяха променили, и тя по някакво чудо не се беше обърнала няколко дни преди раждането, аз сама щях да си поискам секцио. Въобще не се правя на смела, и само мисълта за нормално раждане на седалищно разположено бебе ме втриса, особено от родилка с високо кръвно.  Е, тя се обърна и си се роди нормално без проблем, само с междукамерен дефект, който израстна на 3 годишна възраст.  А отделно и самите лекари бяха на мнение, че щом се е обърнала ще си раждам нормално, и само в краен случай ще пристъпят към секцио. А бях една съвсем редова родилка, без познати /леля ми вече не работеше там, а аз на никой не бях казала на кого съм племенница/ и без да давам пари.  Така че странното е, че повечето които раждат секцио защото уж лекаря така им е казал, са давали пари по един или друг начин.

# 534
ААА Ники моя приятелка роди съвсем нормално при д-р Дочев, даже каза че не я е притеснявал за секцио, та май всяко правило си има изключения Wink
Да поясня че аз ходя при един д-р Леви, който е италианец и съм доволна от него, поне за сега де Wink

# 535
Ами Миме* родила е за по- малко от 2 часа. След 2 часа родов процес, преминава към секцио и той  Wink

# 536
оо не и тя като мен ражда около 3часа и половина Mr. Green (говоря за периода след разкритието)
Не го защитавам, даже и аз бях учудена, но явно така са преценили в случая Wink

# 537
Като казвате 3 часа и половина - това три часа от 3-4 см до 10 разкритие или как? Наистина ли за три часа след приемането сте родили?

# 538
  • Boston, MA
Мнението на Ирка +1.

Atti, обади се на шефа на счетоводството им, ако трябва на президента на клиниката чак. Пълно е с некадърници, съгласна съм, и е ужасно да се разправяш. Аз не бих занимавала прокурори, това не е fraud (fraud предполага умисъл, Хиър), глупаво сигурно са ти пост-нали плащането на някоя друга сметка. Съжалявам за разправиите, с такива малоумия се разправям по цял ден...

Hitrusha, https://www.perfumania.com е редовен сайт, те дори имат и магазини (около нас няколко).

...  Но за второто определно искам момиченце, и изтръпвам от мисълта, че може да е момче (представям си се рошава, вечено крещяща и даваща нареждания на семейния отбор Laughing). И ние скоро трябва да започнем да правим второто, единственото, което ме спира е, че искам да кърмя Бобката по-дълго.

На прав път си, аз точно така се усещам на моменти, особено като започнат да блъскат по вратата на банята, за да видят какво правя вътре.  Grinning

# 539
Бубка, говорих с шефката на отдела по плащанията. Този път ми получиха поне факса и сега тя го била пратила на техния research отдел. Имаш ли представа какво е това и дали не ме размотават само?

Яна, аз родих за 3-4 часа някъде, но аз се бях стискала 3 седмици преди това да не родя, всичко си беше готово, та сигурно за това.

Общи условия

Активация на акаунт