И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 25 978
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
 Анет, много настроение от снимките. Страхотни.

# 676
Анет, много хубаво настроение на кемпа Simple Smile

С лекота уча думички на различни езици и с още по-голяма забравям...Руският от училище още ми е полезен, не говоря от срам (ужасен акцент), но разбирам и чета сравнително добре. Учила съм немски 5 год. в унито, срам ме е да го напиша, имам само бейсик познания към днешен ден. Учила съм латински семестър-два, много ми помага в ученето и разбирането на романските езици. Изкарах и един семестър с преподавател от Норвегия, не знам на какво ни учеше Бокмал или Ранамал, спомням си 5-6 изречения и това е Simple Smile.  Няколко изречения знам и на турски, пра-баба ми ме е учила навремето. Английският ми е приличен, но произношението ми е източно-европейско...

# 677
Baby за езиците съм стигнала до извод, че не се иска много ум и разум, но страшно много упоритост и постоянство. Аз от 5г блъскам френски, малко по малко, с почивки, къде по-кратки, къде по-дълги, най-накрая мога да кажа, че нещата си идват на място. А дали го говоря ще разбера живот и здраве след месец като попадна там на място.  Laughing
За мен курс с други хора и изобщо планирани общи занимания работят най-добре - дали ще е обсъждане на книги, на филми, каквото и да е, но да е с някаква повтаряемост, напр. веднъж на седмица и да се изисква домашно.

# 678
Момичета, здравейте

Извинете ме, че се "появявам" само с въпроси, но рядко влизам във форума.
Сега отново ми предстои едно бременно изпитание...Преди 6 седмици диагностираха бебето ми с многокистозен дисплатичен бъбрек (сега съм 26-27 г.с.), но слава Богу , се оказа, че е само с кисти (засега 4 на брой) и има много запазен бъбречен паренхим.

Изчетох всичко, каквото намерих в интернет, но в главата ми се блъскат хиляди въпроси и притеснения какво ни очаква в бъдеще- дали бъбрекът ще си работи и какъв процент от него, дали тия т.нар. прости кисти ще се разраснат като брой и големина и ще заемат повече от здравата бъбречна тъкан, какъв живот ще има детето ми.

Също така се питам има ли нетрадиционна медицина, която да спомогне за намаляване на кистите и дори тяхното изчезване и/или възстановяване на бъбречния паренхим. Имам вредвид като китайска медицина, акупунктура, хомеопатия (на определена възраст на детето)
Какво тукашната медицина може да помогне за проблема?

Има ли шанс до края на бременността кистите да изчезнат...
Все въпроси, които не ми дават мир...

Всякаква информация, познание или съвет от вас ще ми бъдат полезни...  bouquet
Дано има добър шанс за детенцето ми  Praynig

# 679
Надежда, писах ти на лична.

Анет, много благодаря за снимките! Слънчеви и усмихнати деца и родители.  Heart Eyes Какво по-хубаво!  Grinning

# 680
Момичета, това е сайтът на китайската медицина http://www.renal-cyst.com/Treatment/324.html
 Твърдят, че лекуват кисти, но няма реални отзиви и не зная как да разбера в действителност. при разговор с тях ни казаха, че трябва ппрестой 1 месец в китайската болница.

# 681
  • Чикаго / София
Anette снимките са прекрасни. Децата от снимките- също. Вижда се, че страхотно сте си изкарали. Разкажи нещо повече. Спомняха ли си български, България. Щастлви деца, наистина, късметлии. 

Надежда, съжалявам за това което са ви казали. Нямам никаква представа за този проблем. Стискам палци ако има възможност да се излекуват.  Praynig

Хиър, още се смея на това което е казал мъжа ти. Laughing

Езици искам да уча много, ама нещо ми куцат. Искам да науча испански. Поназнайвам доста думи, учила съм го в училище едно време, ама все не ми остава време да се заема по-сериозно. Иначе и учебници имам в нас.

# 682
Благословени да са и осиновителите и тези, които им подават ръка за помощ> Мъчно ми стана, наистина ли никой друг не дойде, Анет?! Да са здрави и щастливи децата!

Надежда, надявам се да намериш решение на проблема. Минала съм по подобен път (диагноза (не същата) в 5-и мес от бременността; опасност от загуба на бъбрека; израстна го за 3+ год)! Къде си и какви са коментарите на наблюдаващите те лекари?

Бейби, естествено, че не. Последните 15 год добрата ми памет се изроди в мързелива памет, а концентрацията ми в АДД, благодарение на Гугъл/гугъл транслейтър и подобни високи технологии. Твърдят напоследък, че това щяло да е новата норма. От една страна ми е приятно, че мога да разбера вмисъла на почти всичко, от друга ми е криво, че се губят красотата и идиоматичността на езиците. Машинният превод и изкуствения интелект все още гонят поетите Wink но те разбирам - и аз в Европа се чуствам недоучила само с 2 езика, освен бг и останки мизерни от испански... и все по-редовно гугълвам, защото вече не задържам информация, а само я индексирам в главата, което изобщо не ме радва.

РЕД: Ааааа, това трябва да го видите, кредити за моята отчетна (мисля, че е копирано от февруарската отчетна тема)  Crazy Първата и последната строфи са култови, аз се разпознах сама в тях!

Ода за БГ-мама

Бг мама всичко знае
и не може да си трае.
Щом развихри се дебатa,
яхват мамите метлата.

"Туй, ваксините, са чума,
хич и да не става дума!"
Щом хомеопат го казва,
няма що да се доказва.
БГ мама в сайт прочела
конспирация дебела:
Фарма-мафия голяма
дебнела над наш'та мама!
Туй веднага потвърдила
на пазара лелка мила.
Тя подробности разбрала,
пък от шоуто на Гала.
Мама хвърлила престилката,
памперсите и точилката,
седнала пред компа бясна
във главата с мисъл ясна:
"Тия лекари със хъс
ще натиря в кучи г*з!
Информирана от врачки,
екстрасенси и баячки
имам право, и избирам:
бебето не ваксинирам!"

Мамите са като ято,
форума превръщат в блато,
а опиташ ли да спориш
няма шанс да се пребориш

Дори науката е няма
пред мощта на бг мама!

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 16:48 от Agent Provocateur

# 683
AP Joy
*
дойде една дружка бг още,тази к даде презентация за Бг,инак тц.Но-таратор,мусака и  баница имА,отсрамихме положението.Беше много позитивно и весело макар жегата безумна.Децата хубави (много хубави!),усмихнати,възпитани.Родителите-спокойни и одухотворени; грижовни умерено,дори към деца със сериозни увреждания (впечателна бях  как дете без крака кара скейт,падна,ревна,накараха му се че не мисли какво прави и го пратиха да се мие без суетня и драма). Споделиха много добри впечатление от Бг и процесът на осиновяване,повечето казаха че е било бързо,трансперантно,взели са им до стотинка каквото са се уговорили.Разказаха че дир.на домовете измислят увреждания, за да имат шанс децата да попаднат на специалния лист за бързо осиновяване.Никое дете не говори бг,дори такива пристигнали преди месеци на по 4-5 години.Всички обаче говорят англ.чудесно.Много приветливи,без глезотии и прекалена протекция си гледат децата,страхотно!Запознах се с 2 сем с по 10 деца (3 био и 7 осиновени и 5 био,5 осиновени),няма такъв ред и хармония,аз само с 1 дете бях и все нещо ми куцаше/забравях и пр.,тези 10те като добре смазана машина,майка им работи,че и пътува и хоум скулва! и пак сработва.Чудесна смяна на перспективата / борба с лична стигма уикенд беше,ако се огранизира нещо подобно из вашите вилаети-заслужвава си!

# 684
Анет, благодаря за снимките. Мен пък ме стегна за гърлото. И детето в инвалидната количка, и двете руси красавици, и хорАта.
Може пък други българи да не са разбрали за инициативата, затова да не са присъствали.

# 685
  • Чикаго / София
Ох, не мога да спра да се хиля на тази поема.   Joy  Много е точна. Laughing

Анет, страхотно е било. Възхищавам се на тези родители. Стиска ме и мен нещо за гърлото и силно се надявам повече деца да имат шанса да намерят такива родители и щастието да живеят в семейна среда. Ако има нещо пдобно наоколо бих отишла с огромно удоволствие. Само да разбера.

# 686
Анет, браво, враво! Прекрасно!

# 687
Анет, благодаря за снимките. Мен пък ме стегна за гърлото. И детето в инвалидната количка, и двете руси красавици, и хорАта.
Може пък други българи да не са разбрали за инициативата, затова да не са присъствали.
Ники,може разбира се.Имаме в синси и регион страница уеб на к се публикуват събития,някак не мога да повярвам че 100 + човека се явяват като има парти и пиене понеже четат там,а по този повод не,но това не е от значение особено,отбелязах го като факт само. Много стигма има у нас-по отношение на етнос,спец.нужди, самия акт на осинов.;жалко е че малко хора я борят, чудесното е че за америк.родители на тези деца залостените модели, в които ние сме гледани, почти не важат,което им позволява  да са и толкова искрени.Другото хубаво е че нашите деца растат без тези рамки..

# 688
Anet  Hug гушвам те виртуално и ти благодаря, че си отишла, ако бях на близо щях да съм до теб на хорото  Simple Smile. А, дечицата са златни, слънчеви и им личи, че са щастливи. Браво, свалям шапка на тези родители!!!

Агенте, няма по- точна и поема  Laughing поздравления на авторката  Grinning

Надежда, надявам се всичко да се оправи и да не се стига до интервениции! Успех!!!

# 689
анет, много се радвах, докато те четох. за мен начинът на мислене, който описваш, е нещото, което най ме възхищава и впечатлява у американците.
Кудос и на вашето семейство...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт