Дискова херния - 3

• 220 296
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Дсковата херния не е наследствена. Наследствена е само структурата на тялото. Явно някой телосложения имат предпоставка за появяване на ДХ. Сестра ми получи уж при раждане съвсем малка ДХ, макар в Русе да искаха да я оперират понеже иначе "щяла да замята единия крак". Софийски неврохирург след преглед на снимките и обясни че хернията, която има "е на плюмката плюмката". За жалост с оплакваниятя, които имаше в София и намериха МС, което е мноооого по лошо, от която и да е херния. Аз имам диагностицирана ДХ доста преди да родя. Моята е огромна за разлика от тази на сестра ми. Явно физически сме предразположени към това заболяване.

На мен след ДХ, също ми откриха МС  ooooh! Сестра ти как е? На какво лечение е?  Hug

В моята рода дядо ми имаше ДХ Мир на праха! му Flowers Rose
Майка ми ма ДХ  ooooh! Баща ми също  ooooh!

# 76
На мен след ДХ, също ми откриха МС  ooooh! Сестра ти как е? На какво лечение е?  Hug

Слава Богу сестра ми сега е добре. След първата криза, когато и откриха МС, не е имала повече кризи. Тогава лечението беше удърна доза кортизон и милгама. Сега си има разни болежки, но като цяло е добре. За момента си е задържала положението и само се молим да не се влоши, понеже това е много коварна болест и се развива много бързо.
Надявам се и ти да си добре  Hug Hug Hug

# 77
Браво!!  Peace Много се радвам за нея  Hug

Аз също съм добре  Praynig Но започнах да взимам LDN! Wink Ако имате някакъв проблем или искаш нещо да попиташ ми пиши на ЛС Wink

# 78
здравейте, аз съм по объркана след прегледа вчера. Неврохирурга ми каза, че резонанса е хубав, няма да ме оперира, дори не вижда хернията. Къде отиде тая херния незнам, ако няма е добре, но от какво са тия ужасни болки в таза и по целия крак. Вече ми е постоянно изтръпнал. Та сега ме праща на послден тест-  ботскан. Някой да го е правил? Каза ми, че ако там се види нещо ще сложи диагноза, но ако не, съм за друг лекар. За какъв не уточни. Незнам какво да мисля. Казват, че е най добрия лекар , в интерес на истината чакаха 30 човека за него и идваха нови и нови пациенти. Някой да ми насочи мисълта към нещо, че съвсем се обърках.

# 79
kris 71, може и да имаш възпаление на седалищния нерв - ишиас.

# 80
tishoo,какво е МС?

# 81
Явно не само аз страдам от такива проблеми.Ще ви кажа какво на мен помогна до голяма степен/ама много голяма/,защото преди като стоях прав по една-две минути и болката ставаше ужасна.Сега от две години си живея нормално,е хернията се усеща,но болката е в пъти по-слаба,да не кажа десетки пъти.Само ще уточня че съм мъж и влязох в този женски форум,не защото съм гей,а ми харесва че се разискват здравни проблеми.Та нещото което ми помогна е едно упражнение-много лесно се прави и отнема около 10 минути три пъти седмично.Но чрез него гръбнака се намества и напрежението върху кръста и врата спада в пъти.А като няма напрежение няма и болка.Ако някоя се заинтересува с удоволствие ще й кажа какво трябва да прави.

# 82
Явно не само аз страдам от такива проблеми.Ще ви кажа какво на мен помогна до голяма степен/ама много голяма/,защото преди като стоях прав по една-две минути и болката ставаше ужасна.Сега от две години си живея нормално,е хернията се усеща,но болката е в пъти по-слаба,да не кажа десетки пъти.Само ще уточня че съм мъж и влязох в този женски форум,не защото съм гей,а ми харесва че се разискват здравни проблеми.Та нещото което ми помогна е едно упражнение-много лесно се прави и отнема около 10 минути три пъти седмично.Но чрез него гръбнака се намества и напрежението върху кръста и врата спада в пъти.А като няма напрежение няма и болка.Ако някоя се заинтересува с удоволствие ще й кажа какво трябва да прави.

Супер,сподели! Peace

П.П. МС не е ли множествена склероза!?Дано да не е това,че е ужасно заболяване! Praynig

# 83
Само да вметна,  и аз не съм гей  Laughing  Joy

sstambii - това е!   Crazy

# 84
[quote author=sstambii link=topic=595328.msg19267838#msg19267838 date=1311071465
П.П. МС не е ли множествена склероза!?Дано да не е това,че е ужасно заболяване! Praynig

За съжаление, и то огромно е точно това.

# 85

За съжаление, и то огромно е точно това.

Най важното е спокойствие! И да не ти пука  Peace    Hug

# 86
Здравейте на всички . Не ми е много радостно да пиша точно в тая тема , но се радвам на тези от вас , които имат някакво облекчение ! Ще ви моля пак за съвет . Не мога да гледам майка ми как се мъчи. Кажете ми моля ви какво да правя . Има дх , но след направения ЯМР се установи че има фрактура на 3 прешлена . Има и остеопороза . Четох много за лечението с протеолитичните ензими , но тя не може да ги взима тъй като има язва . Чета за тези инжекции "Дискус" , ще чета още . Не знам какво да правя . Искам да й помогна , но не знам как . Каква е тази милгама ? От къде я взимате ? Какво действие има ? Има ли нежелани реакции при хора с други заболявания . Ако някой има проблема на майка ми , нека ми пише нещо , независимо къде :        "На направените Т1-,Т2- и tirm образи на нивото на лумбосакралия сегмент на гръбначния стълб в аксиална, сагитална и коронарна равнини се установиха МРТ данни за наличие на множество хипертензни на Т2 и шirm образите и хипоинтензни на Т1-образите зони в телата, дъгите и израстъците на лумбалните и сакрални прешлени с данни  патологични фрактури на телата на L3,L4 и S1. Медуларния канал е свободен. Конус медуларис и кауда еквина- в норма. Описаната МРТ находка е както при множествени остеолитични лезии в телата, дъгите и израстъците на лумбалните и сакралните прешлени с патологични фрактури на телата на L3, L4 и S1".
Това са резултатите на майка ми .

# 87
Zdraveite,ot skoro  vlizam v tazi tema.Iskam da popitam,nqkoi polzval li e kinezioteip,kato sredstvo za namalqvane na bolkata?

# 88

И на мен ми стана интересно. Сподели!

# 89
Здравейте,
не съм се включвала до сега в темата, но за съжаление вече се налага.
Съпруга ми е с дискова херния, малка е, но много го боли.
Тепърва се сблъскваме с проблема, изпи си хапчетата, мина кризата, но лекарката му изписа някакъв лумбален колан/понеже работата му изисква да е седнал постоянно/, който никъде не намираме.Бихте ли ми казали от къде да го купя и как ще му помогне всъщност?

Общи условия

Активация на акаунт