Дискова херния - 3

• 220 356
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
stranded,не мисля,че прешлените страстват.Между тях остава капсулата на диска.Като цяло диска е запазен,само малко по-снишен и гръбнака не толкова гъвкав заради липсата на пихтиестото ядро.Новото положение натоварва съседните дискове,но не е задължително да доведе до дх.
Не познавам опериран с поставен изкусвен диск при операция на  лумбална дх.Чувала съм,че ако се слага имплант ,операцията е през корема.При 15 дневния си престой в неврохирургия нямаше подобна операция.Така,че....просто ще стискаме палци дисковете да не поддадат  NaughtyPraynig

# 616
stranded,не мисля,че прешлените страстват.Между тях остава капсулата на диска.Като цяло диска е запазен,само малко по-снишен и гръбнака не толкова гъвкав заради липсата на пихтиестото ядро.Новото положение натоварва съседните дискове,но не е задължително да доведе до дх.
Не познавам опериран с поставен изкусвен диск при операция на  лумбална дх.Чувала съм,че ако се слага имплант ,операцията е през корема.При 15 дневния си престой в неврохирургия нямаше подобна операция.Така,че....просто ще стискаме палци дисковете да не поддадат  NaughtyPraynig

И аз да допълня - дисковете се почистват и в последствия организмът ги запълва със съединителна тъкан. При мен има два съседни почистени и мисля, че не мога да се наведа супер много поради страх и нераздвижени мускули (и от излишни килограми  Blush ) отколкото от дисковете. Природата си знае работата, както казва Аха.
Аз също не познавам опериран с поставен изкуствен диск. Ако има все пак някой във форума нека сподели предварителната си диагноза и да разкаже как се чувства след операцията, ще ми е интересно!

# 617
Здравейте, най-сетне отидох на ЯМР. Била съм одобрена още на 5 януари, но не са ми казали, въпреки че звънях на здравната каса и то не веднъж. Трудно беше, защото ми изтече направлението от невролога, т.е. броя прегледи на които имам право, а не можеха да ми дадат ново за да отида и тя да ми даде направление за ЯМР, въобще се изумих за пореден път от здравната ни система!
От ЯМР отново пише, че имам киста, но на друго място. Сега чакам да отида на преглед, да видим какво ще правим. Много искам вече да оздравявам....
Пожелавам ви ЗДРАВЕ!!!  bouquet

# 618
Здравейте всички приятели! Simple Smile Възхищавам ви се за бодрия дух и оптимизма, въпреки болките...
От няколко месеца и аз се мъча в нечовешки болки в левия си крак и непрекъснати медикаменти. След доказана от ЯМР дискова херния на ниво L5-S1 ми препдисаха Милгама( това беше месец април мин година) и казаха , че не е сериозно. Но месеците минаваха и от слаба болката се засилваше, докато един петък( 2ри декември мин год) аз не можех да мръдна- при трепване на мускула на левия ми крак аз пищях в силни нечовешки болки, сякаш 1500В минаваха през крака ми. Последваха силни обезболяващи- трамадол всеки ден по два пъти, дексаметазон и волтарен. Сега ходя, но болките са все така жестоки. Непрекъснато съм на мовалис вечер, понякога пия и нурофен през деня, но спра ли го - веднага жестоки болки. Поставиха ми и инжекция дипрофос- облегчение никакво. Корема ми се скапва вече..консултации съм правила с 4-5 невролога и 2ма неврохирурга. Последно бях в Пирогов, където проф. Габровски прецени, че хернията ми не е за операция и ме препрати към доктор Хинкова. От 4ти януари чакам да бъда приета в болница и поставена на системи, но все нещо се случва- ремонт в неврохирургичното отделение в Пирогов е последната причина и липса на места. Днес вече се разплаках, а по принцип съм силен човек...но стига съм се оплаквала. Сега по същество,
видях , че някой от вас споменава за едни хомеопатични ампули, които видях, че ги има в Украйна и Англия- те ми изглеждат много добре и са последната ми надежда. Решила съм да ги поръчам, но ако случайно някой от вас има такива, които са му повече, бих купила веднага, за да не чакам. А след това, когато пристигнат моите, мога да му ги върна.
Приемам и всякакви други съвети как да се обезболявам поне, без да си дразня така жестоко стомаха Sad
P.S. Сега видях, че споменавате и за някаква калмиа, тя за какво е? може ли линк? Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 20:57 от julie1307

# 619
Сега по същество,
видях , че някой от вас споменава за едни хомеопатични ампули, които видях, че ги има в Украйна и Англия- те ми изглеждат много добре и са последната ми надежда. Решила съм да ги поръчам, но ако случайно някой от вас има такива, които са му повече, бих купила веднага, за да не чакам. А след това, когато пристигнат моите, мога да му ги върна.
Приемам и всякакви други съвети как да се обезболявам поне, без да си дразня така жестоко стомаха Sad
P.S. Сега видях, че споменавате и за някаква калмиа, тя за какво е? може ли линк? Благодаря предварително!
julie,ако си ги купиш от Англия идват за 4-5 дена.Както го описваш е доста тежко при теб.При такива случаи препоръчват инжекциите да се поставят подкожно(вътркожно) в областта на хернията или около прешлените-като блистер по 0.5 ml на убождане-значи в 4-5 точки.Аз не намерих някой който да ми ги бие така и си ги слагах мускулно в бута и пак си има добър ефект(моята ДХ е на шията).
При теб(щом не е за операция и са ти изписали Милгама) сигурно има оток,който притиска нерва,за това е добре да си биеш и Limphomyosot също е на Heel(така поне пишат Украинците(аз не съм го пробвал).
Kalmia Compositum е друг продукт,който също помага на много от този форум,а и е по-евтин.Има го в Германия,скоро някой писа,че има излишен.
Най-лесно се купуват от Англия.За по-сигурно си направи виртуална VISA в ЦКБ,може да го направиш и в офис на EasyPay.Ако не знаеш как пиши на лични ще ти обясня.Бива да почнеш да пиеш и ензими.Тишо е описал добре как и кои се взимат,вършат добра работа.
Може да пиеш и Босвелия-има го в доста аптеки.Подобрява кръвотока,помага да отмине възпалението,а от там и отока.
Дано да съм ти бил полезен.

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 14:08 от NikoDim

# 620
  • София
Здравейте,

След травма на главата си засегнах тъпанчето и левия лицев нерв, една седмица след това ми се появи лека форма на фациалис на лявата половина, за 8 дни в ИСУЛ, имам много леко подобрение. Казаха ми, че ще ми се оправи за около 30-40дни, от вчера съм на домашно лечение. Лекуващият ми лекар не ми препоръча изрично да отида на физио/кинезитерапия (мисля, че защото все още ми е прясна контузията и от масажите може да се наруши кръвопотока и т.н.), но един неврохирург ми каза да ходя?! В това време обаче освен с кола или да лежа още 1 седмица някъде в София не виждам вариант. Иначе физиотерапевт ми показа какви упр-я на лицевите мускули да правя по 2 пъти на ден.

В кое лечебно заведение евентуално бихте ми препоръчали да отида? В баня Овча Купел, баща ми ме разубеди да ходя. До нас е Доверие:
http://www.mbal.doverie.bg/bg/rehabilitacia

В Банкя какво е положението? Там също е вариант (за лежащ ако ще бъде)

Oсвен в изброра се колебая и в това дали изобщо да се подлагам на някакви процедури newsm78
Аз съм от Овча Купел/Обеля.

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 14:38 от hakama

# 621
Здравейте...., да споделя крайния резултат при мен...
имам си киста, но тя няма нищо общо с болките, които имам и не ми пречи, така че ще си живеем щастливо с нея.
А относно болката, единственото което остана, е че е възможно да е на нервна основа. Сега се чудя дали наистина аз сама мога да си причиня нещо такова и ми звучи много мазохистично, сама да съм си го измислила. Това е резултата при мен. Ще ходя малко на физиотерапия и ще чакам.....  bouquet

# 622
Lianny,подсигури се с още една консултация и най-добре да е с неврохирург.
julie1307,и за теб се отнася Naughty  Hug.Понякога докторите ни оставят хубаво да ни поболи та сами да изявим желание да легнем под ножа...дори и да им асистираме Laughing

# 623
Благодаря на всички, които ми писахте за подкрепата и многото полезно инфо! Hug
Поръчах ампулите, купих си Босвелия и след малко ми остана да поръчам и ензимите! От вчера вечерта пия Босвелия и нося ортопедичен колан. От 13 часа вече не съм под действието на обезболяващо и още не ме е заболяло/ това са първите часове от 2 месеца насам, в които не съм под действие на обезболяващи../ Крака си ме реже често, но е леко и търпимо. Възможно  ли е Босвелията да дава толкова бързо такъв положителен резултат? Даже ме е страх да повярвам , че е възможно да тръгнат нещата на подобрение...
А иначе, когато ме е боляло зверски не един път съм си казвала- край, отивам да се оперирам, това не е живот...
Сега искам да тръгна на физиотерапии някакви- дали е удачно по това време на годината да се отиде на Павел баня? Полезни ли са някакви упражнения, плуване, ходене?
Утре ще пиша пак!

# 624
На Павел Баня може да отидеш по всяко време на годината,стига да не си в остър период.Принципно се получава реакция и болките се усилват.Това важи и за физ.терапията и за баните.При всички е строго индивидуално и решава сам за себе си какво да предприеме.Аз бих ти препоръчала само гимнастика,доколкото ти е възможно ,докато болките ти не утихнат.
И нещо да попитам!Защо реши пък точно на П.Баня да ходиш? ThinkingВодата там е по подходяща за ставни заболявания,от колкото за такива на периферните нерви.Пък и там правят едни "лоши"неща...наречени екстензии #2gunfire

# 625
И нещо да попитам!Защо реши пък точно на П.Баня да ходиш? ThinkingВодата там е по подходяща за ставни заболявания,от колкото за такива на периферните нерви.Пък и там правят едни "лоши"неща...наречени екстензии #2gunfire
Интересувам се от Павел баня, понеже чувам много положитлени отзиви. И въпреки, че бих предпочела да е някъде по -близо до София, бих отишла ако това ще ми помогне. Многото лекарства до момента не дадоха никакво подобрение при мен. В тази връзка да спомена, че днес ме заболя на два пъти- по обяд и привечер, но си мина само , без да пия обезболяващо, което пак е нещо ново. Продължавам да пия Босвелия, нося колана и правя ето това упражнение, след което болката ми утихва:

http://www.youtube.com/watch?v=ED_T6hFoc4E&feature=relmfu

А за екстензиите не мога да имам мнение добро или лошо нещо са- даже все още търся инфо да видя какво точно представляват, но логически разсъждавам, че за разлика от лекарствата, би трябвало да помагат в по-перспективен план, понеже механически отблокирва притиснатия нерв, чрез разпъване.Визуално нямам представа как изглежда водната екстензия.

# 626
Да, определено мисля да си направя и втора консултация! В момента мисля да си изготвя и някаква програма с упражнения в домашни условия! Вие какво правите, някакви препоръки за леки, не много натоварващи упражнение? Не съм правила нищо от 4 месеца и знам, че началото ще е трудно!  bouquet

# 627
julie1307,това упражнение е добро,но твърде не достатъчно.Едновременно извивай и краката си на зад.Трябва да се получи нещо като дъга и задържаш.Мисля,че на първа страница има поместени упражнения.
Месец след операцията започнах да правя коремни преси  ;-)l/бавно но славно/.Може да ви се стори странно,но това е което ми помогна на мен.Винаги съм залагала на тях.Пресите се правят със свити крака....Няма как да покажа Wink

# 628
  • София
julie1307,това упражнение е добро,но твърде не достатъчно.Едновременно извивай и краката си на зад.Трябва да се получи нещо като дъга и задържаш.Мисля,че на първа страница има поместени упражнения.
Месец след операцията започнах да правя коремни преси  ;-)l/бавно но славно/.Може да ви се стори странно,но това е което ми помогна на мен.Винаги съм залагала на тях.Пресите се правят със свити крака....Няма как да покажа Wink
Коремните преси се правят със свити крака, без да се отлепя кръста, само раменете, лопатките. Аз правя 3 серии х 10 напред, след това прехвърлям единия крак на коляното и правя настрани, като повдигам едната лопатка диагонално (за коси коремни мускули). Добре е кръста да е долепен до пода при упр-ята. Класическа коремна преса дори и със сгънати крака - ми се струва рисковано! За гърба също има упр-я, но то е добре някой кинезитерапевт да ти изготви програма, която непрекъснато да надгражда, да се включат и тежести по-натам.
Не си правете експерименти Naughty

- Милгама N, капсули - какво най-оптималното приемане, за травма на главата ми ги предписаха и не само тях де (3х1, за около седмица ми каза доктора)?

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 16:05 от hakama

# 629
hakama ,милгамата може да се пие продължително време.На мен са ми я предписвали  за 6м.
Аз правя и половините като леко усуквам в страни 10пъти и целите по 20 .Коремните преси със сгънати крака не са проблем за кръста./това го знам от няколко неврохирурга/

Общи условия

Активация на акаунт