Адаптконсулт......

• 34 243
  • 249
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Момичета моля за съвет , майка ми пуска обява за продажба на имот в една варненска агенция , брокерката и иска копие от наториалният акт на имота .И сега в къщи е паника да не стане някоя измама .Имали такава вероятност.

Копие само да се покаже - до сега каквото и да съм правила, все са ми искали само да покажа копие. Иначе може да си продавате някой чужд имот.

Само с копие на НА нищо не могат да продадат. Освен това дори вие да не дадете копието, то имотия регистър е публичен и всеки може да си направи копие на НА /незаверено/. Така че никава мярка против измами не е това да не даваш копие на документа за собственост.

# 196
  • София и там където не се пуши
 Marid, аз нямам предвид, че ще стане измама, а може е така да си пускате обява и да губите време.

# 197
Да де, ама за какво й е на брокерката копие от НА? Ще й трябва чак при подписване на договора. Аз не бих дала. Ако си го извади от имотния регистър - хубаво, иначе - не.

# 198
  • varna
Благодаря ви момичета ,малко ме успокоихте .

# 199
А да знаете нещо за услугата им управление на имоти? Как е да живееш в имот управляван от агенцията.

# 200
брокерката и иска копие от наториалният акт на имота .И сега в къщи е паника да не стане някоя измама .Имали такава вероятност.
Измамите се извършавт предимно от брокери и подкупни нотариуси. Брокерите обявяват имота, за да се придаде легалност и законност, а нотариусите се аргументират с това, че закона не ги задължава да проверяват автентичността на нотариалните актове и личните карти на страните по сделката. Накрая както собственика на имота, така и брокери и нотариуси "се оказват" жертви на престъпници-фантоми.

# 201
Blair1234, не знам как се живее реално в управляван от тях имот, но в интернет срещнах историята на един мъж. Можете да потърсите и вие.
Бих ви посъветвала да го прочетете този договор за управление, преди да им капарирате каквото и да било, и мисля много от нещата ще ви станат ясни. Аз не бих подписала такъв.

# 202
брокерката и иска копие от наториалният акт на имота .И сега в къщи е паника да не стане някоя измама .Имали такава вероятност.
Измамите се извършавт предимно от брокери и подкупни нотариуси. Брокерите обявяват имота, за да се придаде легалност и законност, а нотариусите се аргументират с това, че закона не ги задължава да проверяват автентичността на нотариалните актове и личните карти на страните по сделката. Накрая както собственика на имота, така и брокери и нотариуси "се оказват" жертви на престъпници-фантоми.

Имам странното усещане, че точно нотариусите проверят автентичността на документите.
Реално с две бързи справки става ясно дали личната карта е актуална и собственноста на имота.

# 203
Имам странното усещане, че точно нотариусите проверят автентичността на документите.
Реално с две бързи справки става ясно дали личната карта е актуална и собственноста на имота.

И брокери и нотариуси са заинтересовани да вземат колкото се може повече пари и колкото се може по-скоро да ги вземат. Естествено мислят и как да си вържат гащите, при евентуална измама (ако те самите на участват в нея). За брокера е по-добре днес да вземе 100 лева, от колкото утре 150. Поради това убеждава наемодателите (продавачите) да го отдадат (продатдат) по-евтино, за да намерят по-бързо клиенти.

# 204
  • Sofia
Бягайте далече от Адаптконсулт и хилядите им под-фирмички, които си направиха след скандалите около тях, ако искате да спите спокойно.

# 205
Бягайте далече от Адаптконсулт и хилядите им под-фирмички, които си направиха след скандалите около тях, ако искате да спите спокойно.

А кои са под-фирмичките им?
Напоследък се въртят подозрително евтини имоти от IQ Estates. Да не би да са те?

# 206
  • Sofia

А кои са под-фирмичките им?
Напоследък се въртят подозрително евтини имоти от IQ Estates. Да не би да са те?

Много са - следете телефоните предимно...и в много от имената на  фирмите са регистрирани на името на брокетите. Вече може в гугъл да проверите и дали снимката не е от някой чужд сайт за имоти.

# 207
Няма ли някаква институция към която може да се подаде оплакване?
Като напр. да се позовем на Закона за защита на потребителя?
С крадените снимки реално ни подвеждат...

# 208
  • Sofia
Няма ли някаква институция към която може да се подаде оплакване?
Като напр. да се позовем на Закона за защита на потребителя?
С крадените снимки реално ни подвеждат...

Комисията ги глоби мисля веднъж, но те са нагли и продължават.

# 209
  • София
Искрено съжалявам за нервите, които е хвърлила притежателката на темата, но пък аз мога само хубави неща да кажа за тях Simple Smile Много точност и коректност ми показаха. Важно е обаче следното : на мен такса за оглед не са ми взимали, а и не знам да взимат такова нещо... Проверете преди да пишете, защото за това специално съм сигурна и говоря от личен опит.
П/С : Фалшиви обяви качват много агенции, не само Адаптконсулт. Аз пък се напатих с други и затова Адапткондулт бяха като манна небесна Simple Smile
Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт