Какъв автомобил шофирате?

• 26 229
  • 191
  •   1
Отговори
# 90
Не шофирам, возят ме.

Изпуснала съм предишното мазало, а темата засега е скучна. Party

# 91
Естел -  дядото кара всяка сутрин в един бус бабите да вадят картофи, лук или каквото има там за работа в полето...  Wink
Иначе не вярвах да се поднови темата, "асовете" не са се появили още, като чета... По темата - ние сме с Мазда 5 - хард семейна кола. Не вярвах, че японските /произведените в Япония/ са наистина чак толкова качествени и добри. А бях подвижна реклама на две немски марки...

# 92
Цитат

В последно време само чуждите...голем кеф е ще знаете...само да имаше и кой да ги зарежда вместо мен, щеше да е още по гот!!!! Laughing

# 93
Цитат

В последно време само чуждите...голем кеф е ще знаете...само да имаше и кой да ги зарежда вместо мен, щеше да е още по гот!!!! Laughing
Оф  #Cussing out Тая кола излиза по-скъпа и от мен.  Crossing Arms Само гълта ли, гълта... Laughing

# 94
Цитат

Оф  #Cussing out Тая кола излиза по-скъпа и от мен.  Crossing Arms Само гълта ли, гълта... Laughing

Аз отдавна установих, че за колата даваме повече пари, отколкото аз за себе си. ))) На нея се правят най-големите подаръци, и отделно отнася по някой друг "подарък" по никое време. )))))
Силно започвам да ревнувам, по-скъпо излиза от една жена. )

# 95
какво толкоз харчите, Мирама?
Ние ( сега е момента нещо да се развали в колата  Twisted Evil) харчим само за преглед годишен, застраховка и данък. Бензин и миене не го броя.

# 96
какво толкоз харчите, Мирама?
 харчим само за преглед годишен, застраховка и данък.
10 c's,
Може би МПС-то ти е под 7 000 км .

На 150 000 км
-основен ремонт на двигателя /бутала,сегменти,гарнитури/
-носачи /може само и шарнири/
-кормилна рейка
-профилактика /ремонт/ стартер /втулки/
-профилактика ел.инсталация
-профилактика горивна помпа
-водна помпа,алтернатор
-смяна водни съединения
-ауспух,гърне /заварки или нови/
На   90 000 км
-амортисьори /4 бр/
-лагери /преден или заден мост/
-акумулатор
-маслени тампони /двигател,скоростна кутия/
-свещи
На  60 000 км
-гуми,накладки,маншони,тампони
-ангренажен ремък,ролки
-чистачки
-ел.крушки
На  30 000 км
-въздушен,горивен филтър
-масло скоростна кутия
-ремък водна помпа
-вулканизатор,изправяне на джанти /при мен средно статистически на гума/
На   7 000 км
-масло и маслен филтър

ПС Това се сещам на „първо четене”.
Разходите/стандартни амортизации и подръжка/ по МПС-то са около 3 пъти разхода на гориво.
Бензин и миене не го броя.
Само една компютърна диагностика е 60 лв

По темата: VW , Mercedes / на мой близък/ и  PEUGEOT /на синът ми/

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 09:00 от Анонимен

# 97
В България шофирането често е скъпо удоволствие, защото много хора карат стари коли - 2-ра, 3-та и т.н. употреба, които са амортизирани и искат много средства.
Предимството на новата кола са гаранционно обслужване, не се налагат ремонти, обикновено смяна на разни части, масло, диагностика и др. са безплатни или на минимални цени и т.н.
В зависимост от марката и вида на договора, гаранцията е между 3 и 5 г. Което са едни доста прилични спестени пари. Peace

# 98
...Разходите/стандартни амортизации и подръжка/ по МПС-то са около 3 пъти разхода на гориво.
...

Ако давах три пъти повече пари за ремонти, отколкото за гориво, щях да предпочета градския транспорт и такситата.
За лична кола не ми се е случвало да давам пари извън сезонната смяна на гумите и някакви дребни неща от този род. Виж за служебна - да, карах една, която всяка седмица й се разваляше по нещо, а когато времето беше влажно, дори не искаше да пали и ми осребряваха таксито.
Но все пак такава се кара като каруца и както е известно и най-добрата кола не може да стигне там, където стига служебната.

# 99

Предимството на новата кола са гаранционно обслужване, не се налагат ремонти, обикновено смяна на разни части, масло, диагностика и др. са безплатни или на минимални цени и т.н.
В зависимост от марката и вида на договора, гаранцията е между 3 и 5 г.

azaf,
Не знам за договор,включващ гуми,ходова част и консумативи откъм масла,филтри и ремъци
да е безплатно или минимални цени. /май само за масло и маслен филтър/
/Сравни цените в оторизираните сервизи-по 2.5 пъти/
Те в гаранционния период си правят "оглушки" за ремонти по двигателя.
/доказват  твоята вина/
Ако производителя "пусне" инфо за т.н. "производствен дефект" - нямаш проблем ! Peace
Застрахователите също нямат покритие по полици за гуми,двигател и май ходова част.

# 100
...Разходите/стандартни амортизации и поддръжка/ по МПС-то са около 3 пъти разхода на гориво.
...

Ако давах три пъти повече пари за ремонти, отколкото за гориво, щях да предпочета градския транспорт и такситата.
За лична кола не ми се е случвало да давам пари извън сезонната смяна на гумите и някакви дребни неща от този род.
argun,
Аз съм описала т.н. стандартни амортизации,профилактики и поддръжки!
Неизвършването им вече водят до ремонти!
/за тях-ремонтите, не мога да пусна инфо,понеже съм педантична на
тази тема-поддръжка и профилактика/
ПС Не правя разлика м/у личен и служебен автомобил."Отношението ми" е "еднакво".
За служебните/не съм ги описала като марки/ съм въвела протоколи,които кореспондират
с т.н. "лична отговорност"и "постмажорни обстоятелства" !
Служебните са на "възраст" до 5г /лизинг/,а личните ни са над 5г.
Обслужването на км е едно и също.
argun,
Може би личното ти МПС е около 60 000 км.
/това са ми "навъртяните" км за 9м/г и поради тази причина на Mercedes-a
поставихме АГУ "FOBOS 1" http://www.fobos-bg.com/index.php?option=com_content&view=ar … 14&Itemid=141 /

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 11:08 от Анонимен

# 101
Няма да чета последните постове, че ми става нервно.  В графата 90 000 съм, но само тампони са сменяни мисля. И пак не съм сигурна. За това пък ми стига да изгори  крушка на един фар.  Whistling

# 102
Не шофирам, возят ме.

Изпуснала съм предишното мазало, а темата засега е скучна. Party
Естел,
Приеми следващият ми коментар като добронамерена шегичка!  Wink
Може би е "скучно" да ТЕ пре"возват".  newsm78
Но,това е най-удачния вариант,неизискващ "размисли и страсти" по теми като настоящата:
"Какъв автомобил шофирате?" и под тема:
"Кой и на каква цена му струва обслужването"
ПС С над 20г стаж съм като шофьор /над 900 000 км/,без ПТП и златен талон.  Embarassed

# 103
Няма да чета последните постове, че ми става нервно.  За това пък ми стига да изгори  крушка на един фар.  Whistling

аХ`Не!,
Не се нервирай!   bouquet
/...и по никой начин не отваряй автомобилните форуми и не чети сервизна документация -
ще изпаднеш в депресия.../

И за да не стане като Темата е : " Какъв автомобил шофирате?",
а не
" Какъв автомобил шофирате и поддържате?"

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 11:55 от Анонимен

# 104
...
argun,
Може би личното ти МПС е около 60 000 км.
/това са ми "навъртяните" км за 9м/г и поради тази причина на Mercedes-a
поставихме АГУ "FOBOS 1" http://www.fobos-bg.com/index.php?option=com_content&view=ar … 14&Itemid=141 /

Няма значение какво е личното ми МПС, на колко километра е, нито дали го карам внимателно или агресивно. На колкото и години да е, за мен 300 лв. за сервиз и поддръжка на всеки 100 за гориво са твърде екстравагантен разход и не оправдават притежаването на кола. Това, повтарям, важи за мен и в такъв случай бих предпочела градския транспорт и самолетите, дори най-скъпият билет ще ми излезе по-евтино.

...ПС Не правя разлика м/у личен и служебен автомобил."Отношението ми" е "еднакво".
...

Няма значение какво ти е отношението, ако ги карат или са ги карали и други, освен теб. Ти може и да си щадиш колата, но като се качи следващия и я подкара като каруца на кушия, файдата от пазенето се изпарява.

Общи условия

Активация на акаунт