Прохождане!

• 3 381
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
Това сядане може би е от страх, че не е готова, а не защото е свикнала да сяда в проходилката.

Боил почти не е ползвал проходилка и се пусна за пръв път да прави крачки на около десет месеца. Само че да кажем, че по-скоро го излъгахме, не се е пуснал сам. На следващия ден падна и си удари главичката. Две седмици след това всеки опит да го сложим изправен беше придружен с такова сядане, докато се престраши отново да направи крачка. Тогава вече не съм го прилъгвала, оставих го сам да се реши.

# 31
Моята дъщеричка не съм я слагала в проходилка защото четох доста противоречиви мнения за това.  В резултат от един месец се изправя и ходи хваната по краищата на леглата и мебелите,като от десетина дена я придържам за ръчичките и тя крачи из всички стаи...Значи 8-9ти месец...От скоро прави опити да се пусне и задържа така за малко,после пак се хваща за леглото...Но всяко дете е индивидуално,така че не се притеснявай,ще проходи като се почувства готово Wink

# 32
  • Бургас
И моя син още не е проходил, а проходилка не ползва. Сложих го на 10 месеца в такава, научи се да обикаля с нея, но след 2 седмично ползване се се обърна и падна на главата си. Махнах я и горчиво съжалих защо изобщо я взех.
Научи се да лази и да се изправя където има опора, но все още е изключително нестабилен. В близкия месец, т.е. преди 1 г. и 2 мес. изобщо не го виждам да проходи. Но и не намирам нищо нередно в това де.  Simple Smile Освен ежедневното, досадно "Не е ли проходил вече? Време му е.", след което "Не се притеснявай, ще проходи" Все едно аз съм повдигнала темата и съм взела да се тюхкам, че детето ми не ходи. Wink

# 33
  • Бургас
Мaрия, същите думи чувах и аз .  Mr. Green

# 34
  • в Надежда-та
Ще проходи, не се притеснявай Wink

# 35
  • Varna
Споко, душко,
Моето Диване проходи на година и един месец. Ни проходилки ползваше...то място нямаше, във една стая живеехме...ни е пълзял. Един ден сутринта тъкмо седнах морно на дивана да си взема
въздух след шетане и изведнъж Негово Величество както беше на земята, хвана се за масичката,
изправи се и почна да танцува....по точно да подрусва дупе, бях пуснала Queen. А песента беше тази  http://www.youtube.com/watch?v=bRdo7WXTVoM Wink

А следобяда като го заведох на разходка във Морската градина, слезе от количката и буквално хукна, гледах като маносана Laughing Така беше и със проговарянето, изведнъж и правилно.

# 36
Дъщеря ми проходи на 1г и 12 дни. Проходилка не съм ползвала. За ръце не даваше да я водя, просто подгъваше крачета в колената, но и не съм била никак настоятелна. Пълзеше, изправена, подпирайки се на мебели се придвижваше и така докато се отпусна. Не мисля, че има място за притеснение. Дори ми дожалява като видя много малко дете, хванато за ръце от възрастен, в опит да се стимулира прохождането.

# 37
Моят син още не ходи и по всичко личи, че ще проходи късно. Изобщо не се притеснявам. Като знам какво ме чака... Проходилка не ползвам.
Каката съм я слагала в проходилка, тръгна на 1г2м.

# 38
Не се притеснявай ще проходи,няма нищо притеснително,чела сьм,че до 1г.и6м. е нещо сьвсем нормално.А и щом е така подвижда в кошарата е просто вьпрос на малко време.

# 39
Нямаш причини за безпокойство, та детето ти няма годинка още.  Peace
Освен това е родена на моята дата, а ние, родените на 27- ми Юли сме борбени хора, така че - споко.
 Wink

# 40
Нямаш причини за безпокойство, та детето ти няма годинка още.  Peace
Освен това е родена на моята дата, а ние, родените на 27- ми Юли сме борбени хора, така че - споко.
 Wink

и аз съм на 27 юли  Simple Smile

моето детенце също не ходи още. Започна да пълзи няколко дни преди да стане на 1г. 2 седмици след РД направи 2 крачки и падна, така 3-4 дни правеше по 2 крачки и падане. От 2=3 дни не е и опитвала..

Много е досадно наистина всички да те  питат "айдеее, защо още не ходите", "защо го возиш в количка, трябва вече да тича". Много е подтискащо

# 41
Много е досадно наистина всички да те  питат "айдеее, защо още не ходите", "защо го возиш в количка, трябва вече да тича". Много е подтискащо

Ей така много се дразня.  Close
Ми, кажи им - бия го, за това!  Crossing Arms
Не му давам да ходи, натискам го да си стои в количката!
Да видиш как ще се опулят и ще те оставят на мира.
  Wink

П.С. А ти щом си Лъвичка, защо не се запишеш при нас, в ЛЪВската темичка?  Wink

# 42

П.С. А ти щом си Лъвичка, защо не се запишеш при нас, в ЛЪВската темичка?  Wink
[/quote]

не вярвам в зодии и хороскопи  Mr. Green 

Иначе предложенията за отговри, които си дала са супер  Mr. Green  но трябва да поработя над тона ми да не е прекалено заядлив, а да изглежда по=скоро майтапчийски , че иначе много ми се обиждат

а забравих да спомена, че проходилка сме позлвали мн за кратко. Иначе имаме 3 буталки или уолкъри , дето им казват. В началото малката директно забиваше нос в земята, но към 11м се научи да ги бута

# 43
Джуличка,благодаря за подкрепата!Вчера я пуснах в хола на широко пространство и се опитах да я примамя с играчка и не се сеща да стане,само пълзи дотам.Иначе се изправя и се държи за мебелите,но прави само малки крачки.Абе,да е жива и здрава,пък когато иска да проходи!Благодаря отново,момичета,пак ще пиша,ако има промяна!

# 44
Малката проходи на 11м и 10 дни. От самото начало е стабилна. В проходилка не е слагана, но имах ме и я ползвах ме като уокър. Много е музикална и до днес като я види и се лепва да си свири и танцува. Не искаше да я водя за ръце, но аз не се и натисках. От шестия месец е на пода и първо пропълзя заднешком и беше много смешна. Мисля , че въобще няма място за притеснение.Ще си проходи детенце, като му дойде време и се почувства готово. После мира няма да имаш Grinning И около мене повечето дечица след годинката проходиха, а ето тука прочетох , че дори за момиченце не е добре толкова рано да проходи.

Общи условия

Активация на акаунт