АВГУСТ - време за море, но ... със сладко бебче в ръце!

• 36 670
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
аз за документи за болницата ще ходя на 26 другата седмица - хахах тъкмо един месец преди термин Simple Smile Искрено се надявам беба да поизбърза с 1-2 седмици, няма да се разсърдя, че с тия движения цяла нощ и сега не спира  Rolling Eyes Незнам какво и става вече 2 ден. И досега доста си мърдаше ама сега направо  #Crazy

С оправянето на легло, дрешки и козметика си мисля другата събота-неделя накрая на месеца, че ми се струва още раничко. Иначе си взехме легло и е в оранжево и бяло Simple Smile Само не мога да харесам хубав спален комплект - все с някакви малоумни картинки или пък са скучни и едноцветни или много претруфени ... В тая връзка - да препоръчате някой магазин за целта - вече съм гледала ВисВиталиса и няколкото онлайн магазина, от които се пазарува най-много от мамите от форума.

# 331
  • София, България
Аз довечера ще ходя за документи. Ще ти пиша какво са ми дали.

Вчера и аз бях в Тина Киркова. Висях час и нещо по обяд в патологията, за да може да се мерне някакъв доктор да ми подпише записа. Да, ама не. Мойта докторка (завеждащ отделение) беше в болничен и нямаше кьорав никой да я замести. Спокойствие и тишина. Накрая си тръгнах без подпис на записа, че си имах друга работа и не можех да чакам повече.

Само да ви кажа, че вчера се видяхме с Green eyes, Angel5, Doctor La и още една бременна мама. Много хубава срещичка си спретнахме Simple Smile Обменихме опит на живо  Wink Моя син като гледа всички с коремите и вика: "Ей, ама тука май само аз не съм бременен!"  hahaha Joy

# 332
хаха радос ама сина ти е голям запис  Laughing

направо не ми се говори за нашите болници ... просто нямам думи аз страшно много им се дразня. После плащай осигуровки и за какво .... могат да ти докарат нервна криза лекарите там. Общо взето парите им променят физиономията ..като си плащаш са тоооолкова любезни  #2gunfire

# 333
  Здравейте , сладуранки  Hug Явно само аз съм доволна от моята ЖК и то не защото докторката ми е позната , просто жената си обръща внимание на всеки , чакала съм пред кабинета й и обръща внимание на всеки поне по 20 - 30 минути. А за такива некоректни лекари , няма ли начин да се подаде жалба в ЗК , може да има опция и да е в електронен вариант , не трябва да ги оставяме да си развяват коня , все пак нашите осигуровки им осигуряват заплатите.

Аз днес пак си пуснах изследване на кръвната захар и от 8.6 в понеделник , днес вече е 6,07 , доки каза че продължава забраната за захарни изделия , като ми разрешава само плодове, на което аз съм доволна , че направо като видя диня и пъпеш и очите ми стават  Crazy  Хемоглобин ще пусна пак в петък , защото в понеделник съм на преглед , да видим дали за 5 дни пиене на Ферофолгама има повишение  Simple Smile
  Снощи успях да поспя , не усещах така усезаемо изтръпването на ръцете , дано и довечера да е така.

Хайде хубав ден на всички и се пазете от жегите .... Може ли някоя дама да ми прати покана за фейсбук , там се водя Sneji Petrova  Hug

# 334
Мдааааа, права е радос, много готино си беше!  smile3521
Iv4eto, на мен ми издадоха две неща за болницата - направление за хоспитализация в два екземпляра (препоръчително без дата, понеже иначе след 30 дни изтича и трябва за ново да ходиш) и обменна карта май се водеше. Иначе казано, един лист А4 като резюме, в който пишат коя си, на колко си, дъра-дъра и начални и крайни показатели при бременността и ако е имало проблеми също. Ей такива работи. Това чудо е в един екземпляр. И това е всичко. Аз лично съм си събирала и всички листове от прегледи и изследвания в една папка, та ако толкова им дотрябва нещо си имам почти всичко.  Wink
Romanol, според мен всички такива "любезни" служители са си тренировка за непримиримост. Защото ако досега сме се борили само за нас, сега ще трябва и децата да защитаваме и пазим, а с това компромис не трябва да има! Тъй че си се развикай следващия път (дано няма такъв). Обикновено стават много сговорчиви като започнеш да изреждаш шефове, комисии и т.н. И както казва моя, колкото по-сложно и завъртяно звучиш, толкова повече всяваш респект.  Peace Simple Smile
Deizyre, "едва ме нави" за среща.  Laughing И преди, и след появата на Малчо все съм си навита.  Peace
И накрая и аз да кажа евала и добре дошла обратно от "панделата" на Брадата. Нали си знаеш - майката на многото работа е лежането. Ако е толкова спешно - има кой да го свърши!  Joy
Цунки и скрит на сянка и прохлада ден на всички!

# 335
Уф, от бързане пак забравих и аз да се кандидатирам за Фейса. Lilyana Ilkova съм там.  Peace

# 336
Наистина беше супер среща. Добре си поговорихме! Ама се чудя що не сме се сетили по-рано да я осъществим. Добре, че на радос й хрумна!  Hug

На мен обменна карта не ми дадоха от ЖК. Каза, че няма да ми е необходима.  Thinking Онзи ден като ходих в Шейново специално попитах дали ще трябва. Казаха ми, че не трябва при условие, че си нося изследванията за СПИН, Васерман, Австралийски антиген и кръвната група.  Peace

# 337
Да споделят всички, които са с опит как е първите 1-2 седмици с бебчета в къщи. Остава ли ви време да поспите и по колко. Остава ли ви време за дообравяне и излизане или прехвърляте всички задължения. Вообще как е графика в началото?
 Hug за всички

# 338
Oх момичета с тези доктори и болници в БГ е кошмарно, не че тук в Европата е по-добре..... Аз и последния месец съм на консултация само веднъж - ехограф и тонове за 1-2 мин, кантар и кръвно... На тази последна консултация ти вземат кръв - един път за цялата бременност  Shocked
А да не говорим за микробиология или вагинални прегледи... Е, ако нямаш оплаквания - това е достатъчно за тях... Аз така и не си разбрах химоглобина как ми е... newsm78
За раждането никой не те пита и не се уговаря с теб, като дойде времето ще се разбере.... ooooh!
Абе шантава работа... Освен това лекарите от БГ не ми издават болничен, макар там да ми е регистрирана бременността и там да се осигуравам. Не ги интересува, че ще загубя пари.... а това са ми правата на самоосигуряваща се.... Никой за нищо не си дава зор и нищо не го интересува.... Излизат ми с номера от тук да ми дадат болничен, защото в БГ нямам картон за посетени консултации, а този от тук не го признават.... #2gunfire А нали уж сме в европейския съюз и имаме някакви права.....

# 339
Олеее жега адска е навън... За отношението в болниите думи нямам... Twisted Evil #2gunfire
космина- аз много търсих нещо което нито е начучкано, нито е съвсем невзрящо и попаднах в  интернет магазин Пакостник нови комплекти на бертони- с хипопотам са 26.50лв 4-ри части: чаршаф, калъфка, олекотено и възглавничка. Имаше в прасковен цвят, което ще подхожда на кошарката ти. На мен ми допаднаха.
Момичета аз не съм пускала квъвна захар много време е сладкото си го хапвам.... утре ще взема да пусна едни, че се шашкам. Какви признаци има при по-висока захар или няма такива?

# 340
  • Бургас
Нали си знаеш - майката на многото работа е лежането. Ако е толкова спешно - има кой да го свърши!  Joy
На теория - да, ама на практика наистина нЕма кой да ми ги свърши задачките (поне не и както аз искам), та се налага да се поизпотя още малко Tired Иначе тенкю за посрещането  bouquet

Вени, с тези премествания по никое време, тежичко ще ни дойде, още повече както имаме "напредък" и двете hahaha Но все ще се справим - само бебовците да кротуват Hug

И като си говорим за съвестни и примерни доктори... Моя 'убавец (АГ), като се чухме последно докато бях в болницата, ми поръча днес "по икиндия" (сиреч към 12 часа) към края на работното му време, да се кльофна пред кабинета, че да не чакам много и да ми даде закъснелия 45-дневен болничен, аз пък да му дам резултатите от изследванията отпреди седмица и пр. Исках най-накрая да се разберем за раздането, както и да ми разясни как стои въпроса с неонатолозите при раждане т.е. аз както искам да се сложи допълнителна пасивна ваксина за хепатита на бебчо (строго препоръчана от хепатолога ми), а тя е малко по-сложничка за слагане и трябва лекарите предварително да са запознати с начина на действие, как се слага, защо, как взаимодейства с другите ваксини и пр., та трябва да знам с кого да говоря и какво да направя, за да си гарантирам поставянето и на стандартната ваксина и на тази и по този начин бебчо да е защитен от моя гаден вирус... Да, ама ха познайте като се затътрих в най-големите жеги до болницата, дали имаше някой в кабинета Rolling Eyes Естествено, че не Close На телефонното ми обаждане се отговори разсеяно (както почти винаги), че е приключил по-рано и е запразнил и даже сега си паркирал колата еди къде си #Crazy Ми то какъв болничен точно ми трябвал, ааа онзи ли, ми той не ти е спешен, ела другия понеделник, когато съм на работа ooooh! Позеленях просто! А аз планирах да взема рецепта за въпросната ваксина, за да мога да я поръчам (само от София от вносителя може да се вземе), а по възможност и първо да говоря с неонатолог, за да имам гаранции, че няма да дам 250лв и да ми артиса ваксината за бебо smile3514 Какво да си говорим, а...

Между другото, малко питане към ЛЛЛ - хепатолог ми препоръча да НЕ кърмя бебето си, тъй като вирусът се съдържал и в кърмата. Учудвам се, защото знам, че концентрацията е ниска в кърмата и при положение, че се направят и двете ваксини - активна и пасивна, то за детето рискът е пренебрежимо малък Rolling Eyes А въпросният хепатолог е в екипа на един от най-добрите в тази област (доц.Желев от екипа на доц. Антонов  - УМБАЛ "Св. Иван Рилски") и би трябвало да е запознат с последните новости в областта newsm78 Да не би да има нови изследвания?

# 341
Radost: да д-р Ковачева ми я определи, чахах я около час да направи едно секцио и в крайна сметка ме прие  Wink
Fentazy: повярвай ние повече ти завиждаме за хладното време, тук се молим за 25 градуса поне, че стези коремчета е страшно в жегите ooooh!
doctor_la, не за друго, ами не остана много време до срещата ни с бебчо, а в жегите ми е адски неприятно даже и до магаизна да отида.

# 342
Здравейте момичета Hug
 Току що ни разхлади нас с една градушка и мн мн ама мн силен вятър та се живна малко по апартаментите.Днес ходих на консултация и въпреки, че имаше 10 жени преди мен,ме пуснаха с предимство :"Нека не раждаме по кабинетите"- и акушерката не вмъкна вътре. Всичко ни е наред- 3200 гр, тонове- ок,води  в норма,главата и е плътно прилепнала,но не ще да излиза и т'ва си е.Ще чакаме какво да се прави, то е лесно да се каже, но аз вече не издържам.Тооолкова ме боли срамната кост и таза, че имам усещането за огромна отворена кървяща,пареща рана. Cry Охххх поне малко ми остана!

Във връзка с лекарите и отношението им- какво да ви кажа,като родих сина си,на сутринта ще ми показват как се сменя памперс.Ок няма лошо и си стоя аз до лекарката с едно пликче в ръце за да се изхвърлят кърпите и памперса.Тя го изтри, обърна се, погледна ме и хвърли кърпата на земята на 10см от мен #2gunfire.И аз с конците клякам, обирам и изхвърлям, какво др да направя.Идиотки,уж жени,раждали,знаят как е!ОХХ пак се ядосах .Сега ако се опитат да ми го направят същото леле майко какво ще им чуят ушитееее.
И др случай, още по фрапантен.Една "лекарка" на детски кабинет.В 8 сутринта пуши в затвореното помещение,аз отивам с направление от ли4ния,с което направление трябва да ми даде др за ехограф. Няма да ви разказвам цялата олелия която направих понеже м отказа направление, а сина ми бе6е паднал от 1 метра и искаха ехограф на коремни органи,каза ми че съм луда и тн и не разбирала какво искам от нея.До рев ме докара,бая си поревах в колата. #Cussing out
Дано са ни по малко срещите с тези компетенции, че вечно болни  ще си ходим.
Айде надух ви главите,ще ме извинявате Rolling Eyes. Лек ден на всички !

# 343
Ей да знаете док сигурно чете форума и е видял как го насолих одеве   Joy Laughing  Laughing  Laughing
Беше толкова уставен, че чак не мога да повярвам  Mr. Green
Въобще изобщо - имам всички документи + направления за кръв, урина и микробиология (тази чест с влагалищния секрет ми се случва за първи път откакто съм бременна)
И да не повярвате цялото удоволствие ми струва 0 лв.  bowuu
Просто без думи останах  Laughing
Ха дано както мина при мен да мине и при вас  Hug  Hug  Hug

# 344
  • София, България
Аз пък си имам количкаааааа  Crazy
Голям кеф, донесоха ми я следобяд и сума време си я сглабях Simple Smile

Ходих и при доктора, даде ми три хартишлета. Два екземпляра Направление за хоспитализация и един екземпляр Направление на бременна до родилния дом (това сигурно е обменната карта). Помолих го да ми пусне нова микробиология, за да видим дали съм изчистила кандидата. Не могло. После почна да се чуди кога да ида пак. Накрая каза, че имал часове чак за 16-ти август (термина ми е на 17-ти). Рече, ако не съм родила още, да се явя тогава (след ЦЯЛ месец  Shocked ). Както и да е, без това ще се виждам често с докторката, при която ще раждам, ама все пак ....

Поне бебо пак е с главичкааааа (засега  Wink )

Общи условия

Активация на акаунт