Майче маха със ръчички и усмихва се на всички! - Тема 3

• 26 071
  • 722
  •   1
Отговори
# 120
Марте, и аз точно четох във Фейса за проблемите след ваксинация  Twisted Evil Тая гадна ваксина Пентаксим какво включва? Моя приятелка, чието дете е на вече 5 години е получило атопичен дерматите в следствие на тая гадост...  ooooh! Направо умирам от ужас!  ooooh!

Пентаксим е петвалентна и включна дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и петият компонент беше май нещо противоменингитно, -отитно и т.н. Всички казват, че е доста добра и изчистена и рядко дава странични ефекти. Тя всъщност отскоро е в задължителния имунизационен календар, преди си я купувахме (който искаше да избегне тази по здравна каса, защото тя пък наистина даваше доста странични ефекти). До сега каквото съм чувала около мен (с каката ни също) не е имало проблем. Но винаги има изключения. При твойта приятелка как са установили, че дерматитът е от ваксината?

Тони, как става това с кърменето на две деца в различна възраст? Правилно ли съм разбрала, че при теб така се е получило, щото казваш, че каката все още я кърмиш? Сигурно се редят на опашка... Joy
Между другото често чувам за майки, които кърмят докато са бременни. И при теб е било така, нали? Но ми е чудно, сукането нали предизвиква контракции на матката, не е ли опасно по време на бременност? Или това е само в началото на кърменето?

# 121
При твойта приятелка как са установили, че дерматитът е от ваксината?
Не знам как са установили, тя самата е фармацевт и каза, че има много хора, които се оплакват.

# 122
  • при палмите и алигаторите,FL
така, позиционирах беба в люлката и да си допиша, като съм збравана Confused

За слагането по корем, слагам Моника на нашата спалня, обаче не и се нрави много и драпа рита и се обръща по гръб, а тогава започва като бръмбар и с ръце и с крака да маха  че и глас надава,да бъде вдигната моменталически.Когато я нося на ръце, а това е в 80 % от времето когато е буднаа, вири главата и се оглевда навсякъде, малката ми питка любопитка.

за Пентаксима  не знам, преди с каката/преди  5 години/ си карахме с ваксините по здравната каса, не е имало проблем.Тук като дойдохме за да тръгне на градина и нахкаха 5 наведнъж, три в едното рамо и две в другото , за да изравним с тукашния стандарт/тя беше на 3 и половина/.Сега на беба и сложиха само ДТК и Превнара на 1 месец, а следващата ни консултация е когато стане на 3 месеца.Добре че ми е второ дете и не се шашкам токлкова, със Соня ходех всяка седмица при педиатърката, било за мерене, било за въпроси, добре че случихме на добра лекарка тогава, та ни изтърпяваше, а и живеехме срещу поликлиниката.

Тони, това там в кутийката какво е, доста вкусно изглжда Blush
ей така се облича моята голяма беля
така спим, аз съм някъде на възглавниците

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 19:49 от nandi

# 123
Тони, как става това с кърменето на две деца в различна възраст? Правилно ли съм разбрала, че при теб така се е получило, щото казваш, че каката все още я кърмиш? Сигурно се редят на опашка... Joy
Между другото често чувам за майки, които кърмят докато са бременни. И при теб е било така, нали? Но ми е чудно, сукането нали предизвиква контракции на матката, не е ли опасно по време на бременност? Или това е само в началото на кърменето?

SYMa, нарича се кърмене в тандем. Много майки го практикуват. Аз лично не исках да отбивам Рая, защото кърмата си е ценна, колкото и да е голямо кърмачето, а и защото не искам да се чувства пренебрегната и да страда заради бебето. Рая вече е голямка и не суче като новородено - така че не се засича сукането на двамата, но дори и това да се случи има начин - все пак всяка жена има 2 гърди. Има достатъчно пози за кърмене в тандем, ако ти е интересно ще ти покажа - в нета има достатъчно информация. Peace

За кърменето по време на бременността - да, сучеше си и тогава. Обикновено кърмата намалява с напредване на беременността, но пък това не пречеше на моето момиче. Тя сучеше за заспиване и за успокоение, когато имаше нужда от това. А когато в последните месеци започва образуването на коластрата, която е богата на антитила бях доволна, че суче. Не е задължително бременната кърмачка да има контракции - аз съм пример, че съществуват и такива жени. Simple Smile Разбира се, след като новото бебе се роди кърмата е съобразена с неговите нужди и точно това е причината да започне да се отбива каката, според мен, прекалено ѝ е сладка кърмата. Вече не ме търси с дни, а когато си поиска да суче...просто дърпа 2 пъти и спира, или изобщо не суче.
Ето и още статии за кърмене по време на бременност - може да са ти интересни:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5566;
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5565

Тони, това там в кутийката какво е, доста вкусно изглжда Blush

Joy Това е снимката от първия месец на Нико и тарт-а му по този случай.  Laughing

# 124
Нова мама, да определено сме далече...

Айде тук ни заваля... три дни пек и сега дъжд, е очакваше се...

Аз се научих да го ползвам този аспиратор... ползвам такъв на Чико: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7217&cat=49

Първо впръсквам физиологичния разтвор (ползвам МариМер), после взимам аспираторчето, запушвам едната ноздра, натискам аспиратора, пъхам, пускам да засмуче, вадя и пак натискам вече на салфетка за да излезе сополчето. Това го повтарям и с другата ноздра, помагам си и с обикновенна клечка за уши ако трябва.. накрая с клечка за уши и кремче Низита му намазвам нослето... то е за да не изсушава носната лигавица... сякаш започна по - добре да бъде нослето... Нооо пада рев, определено!  Peace

# 125
Jira нали си в Ловеч? Ако кажеш, че живееш на Червен бряг и към 18ч беше с една жена и количка на разходка и беше облечена със синьо-зелена туника ще ти предложа да направим едно квартално пиене на кафе с малките бонбони Simple Smile

# 126
Тони, благодаря ти. Отговорите и по двата въпроса ми бяха много интересни. И статиите попрочетох. Определено женският организъм е гениално нещо!

# 127
# 128
nellyli, аз исках този шезлонг, който си показала, но го нямаше тогава и взехме ето този, който е подобен, също е с вибрация /която все още не сме ползвали/, до 18 кг. /на което държах/ и после става столче. Ето го:

Аз съм много доволна.
Видях вече, че късно пиша, относто шезлонга Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 20:21 от dessince

# 129
  • при палмите и алигаторите,FL
Тони, знаех си аз, тортичка е   261uu

Десинце, на Моника шезлонга е същия, наследихме го от друго детенце.Соник// 5год,25кг // го ползва за люлеещ се стол и така си гледа телевизия, та си мисля, че дълго време ще е в употреба у дома.

# 130
  • София
dessince, а с какви батерии е вашия и колко време издържат?
Нашия е с 1 бр. D  (тези кръглите най-дебелите) и се чудя колко ли време ще вибрира с една  Thinking

За аспираторите за  нос с Алекс имах подобен на този който Гери е показала само, че моя е на Нуби.  Доволна съм . За Елито купих  този:

За  сега не ми се е налагало да го ползвам  Peace

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 21:45 от nellyli

# 131
Добър вечер:)

Много ми хареса шезлонга.... но вече си купихме друг:(

Днес ни четоха чистата молитва, просрочихме един ден, но попа каза че не е проблем. Нашата погача се отлага за не определено време, може би наесен.

Офф бабата не се справя с укротяването на Бобо....

Лека и спокойна нощ:)

# 132
Ей, много хубави теми сте заформили, ще се включа по всички при първа възможност  Mr. Green
За сега - да питам нещо Елфичка - тигана как е, доволна ли си и т.н.. малко подробности моля  Hug

# 133
  • София
Жени този  тиган го имам от около 5 години и в началото бях много доволна, но се понадраска и вече залепват нещата  Rolling Eyes Лесно се мие  и мноооого тежи  Shocked

# 134
Благодаря за топлото посрещане, много сте мили!   bouquet

Бубе, относно името и на мен Габриел ми е любимо от много време и звучи малко по-нестандартно поне в България. Но има хубаво значение, с древен произход. Рафаел пък се казва племенникът ми, но той е във Франция, а там и двете имена са разпространени. 

И ние се храним по-начесто, но по-малко в последно време и дори се притесних да няма афти. Досега се проявяваше като лакомник и даже ме набедиха, че съм го прехранвала! Сега обаче в тези жеги горкото дете е като замаяно. Само яде по малко, приплаква и дреме през деня, а около 22ч се ококорва и така до около 3. Общо взето съм на смяна денонощно. Недоспиването ми става хронично.

Хоуп и ние се въртим в леглото, не знам как става номерът, но или е до решетката и се стряска като си провиси ръчичката, или е напречно- обикновено е след като се е напъвал в полубудно състояние да ака или поне аз така си го обяснявам.

Maria I за коремните преси след секцио на мен на последната визитация в болницата докторката ми каза- след 1 месец, но моята докторка, която ме оперира, каза да изчакам до третия, а с по-активен спорт след шестия. Аз обаче си мисля след втория месец да започна да си карам велоергометъра по малко всеки ден.

И да си дойдем на темата за килограмите...Елфи ти си всепризнато красива, не знам къде ги виждаш тези кила. Болна тема ми е това, защото точно преди да забременея ходех на тае-бо, на салса, тежах 50кг и бях вечно недоволна от постигнатото...Казвах си, че ще внимавам през бременността и най-накрая най-целенасочено се освиних и 1 месец преди да родя тежах 79.200...оттам нататък спрях да броя  Rolling Eyes. Сега съм около 70, опитвам се уж разни балансирани диети да пазя, ама вечер си омотвам по 1 кутия сладолед без да ми мигне окото и все отлагам разумното хранене за следващия ден  Embarassed Ако продължавам така ще заприличам на лелка.

За шезлонгите- изглежда ми практично, но ние още не сме се обзавели. Мисля като стане на 3 месеца тогава, не знам защо ми се струват малко прегънати като в хамак и не знам дали не е рано засега.

За ваксините и аз съм на тръни. След първата ваксина така трудно го успокоих. Ревахме и в кабинета, и през целия път до нас. Разбирам, че сега всъщност ваксините са две, но не се поставят отделно, а наведнъж. Бях се уплашила, че ще ни бокцат два пъти и не си представях сцената изобщо.

За захранването- по принцип се глася след шестия месец, но не възнамерявам да насилвам детето. Когато поиска и колкото поиска- тогава. Даже месата (месните пюрета) мисля да са на много късен етап. Не знам по принцип кога се започват, но ще гледам да ги отложа.

Бързо оздравяване на всички болнички бебоци! Стискам ви палци и кураж!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт