Майче маха със ръчички и усмихва се на всички! - Тема 3

• 26 052
  • 722
  •   1
Отговори
# 165
Дано скоро има добре новини от Jira и Сияна. Бързо възстановяване на малкото човече. Praynig

Ние в петък сме на преглед и ваксина. Тук наистина слагат GlaxoSmithKline Biologicals S.A., която е 6 валентна и тогава ще ни е първия прием. Дано Никола я понесе добре. На Рая слагахме Пентакисим, като първите 3 приема си ги плащахме, а последния вече мина по здравна каса. Не е имала никакви странични ефекти, осен че спеше като отнесена 24 часа след прима. Simple Smile Не сме ѝ слагали никакви допълнителни ваксини и смятам на Нико също да не слагаме. Тук ни предложиха Ротарикс безплатно, но я отказах. Не смятам да слагаме нещо излишно, то и задължителните са много според мен. Confused

Ама съм отнесена... ooooh!
Днес моят Нико става на 2 месеца, та се почерпете за негово здраве!

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 11:36 от Tony_st

# 166
ние купихме Ротарикса двете за 196 лв от педи

стискам палчета за Сианка-мн неприятно  Praynig Hug

моят тиган е бая тежък на SKK- http://www.nvb-bg.com/read.php?see=product&prid=262&catid=202

сега видях,че  е като на Елфичка Simple Smile мн съм доволна от година го ползвам и готвя почти без мазнина в него,всичко става вкусно  Peace

# 167
Добро  утро,то си е вече добър ден де...докато изчета всичко от вчера и днес и забравя кво трябва да пиша
Жира стискаме палци всичко да се оправи бързо.
Бубе и за вас  Hug
За спането-от няколко дена(нощи) забелязвам ,че и моята госпожица се извърта и спи по диагонал,иначе сама се приспива в повечето случаи-понякога с биберон,понякога ако е по нервна я галя по главичката,а сега заспа върху мен докато я чаках да се оригне,и така и не го направи.
За шезлонга-ние още си нямаме такова чудо,и се чудя да взимам ли,щото  няма къде да го зложа и него-люляме се в кошницата за кола.Свекърва ми ни подариха градинска люлка-ние живеем в апартамент достатъчно малък,и навсичкото отгоре люлката е за седящо бебе,та докато станем на 6 месеца да стоим в нея,вече ще е студено и дори няма да можем да я ползваме на иначе тясната ни тераса,иначе с добри намерения хората,ама ние не сме в къща с двор....
За диетите-вместо да свалям аз съм качила 3 кг-ще се  #2gunfire #2gunfire #2gunfire,дали е от мюслите и овесените ядки ,скоито закусвам  newsm78-най вероятно.
За мамите,които са на 90 дневната-с какво закусвате? Мария вече спомена ,че яде банани,а другите?Защото аз от плодове съм си все гладна,а нестига че нямам много кърма,ми току виж изчезнала.
Честит празник на Нико на Тони.  party023
За стоенето по коремче,слагам я предимно вечер преди или след къпане,ама снощи мойта девойка вместо да вдигне глава навири дупе.
Цикъла-на тези ,ана които вече им е дошло,как беше,обилно,цапащо..колко продължи?

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 12:13 от danaq_lv

# 168
  • София
Здравейте майчета! Laughing Laughing
Много, много силно стинати палци от нас за Сиянка на Жира! Praynig Hug Гадни вирусииии! #Cussing out
Бубе: Прибрахте ли се вече вкъщи? Добре ли сте?
Тони: Честити ви 2 месеца- да сте живи и здрави, да растете и хубавеете! Peace
За цикъла: при мен беше слаб, малко болезнен и по- скоро зацапваш, продължи около седмица!
Въпрос: Някой да ползва домакински уреди на Цептер, че в неделя на партито се разказваха легенди за тях?
За почивката: аз ходя тук:http://www.ivanapalace.com/ и съм много доволна от цени и обслужване! Peace

# 169

За почивката: аз ходя тук:http://www.ivanapalace.com/ и съм много доволна от цени и обслужване! Peace

Марте,а как са цените в Слънчев бряг?Заведения,кръчми?Атракциони за деца?Какви са цените в хотелчето на кафета,безалкохолни?

# 170
Уф...тия гадни летни вируси...Дано се оправи бързичко малката Сияна  Hug

за спането- имаме ограничител (от тези на Бертони) и Рая не може да се върти. Същевременно е достатъчно широко, за да и е комфортно и да не я притеснява. Има и регулиращи се ограничители- виждала съм такива в Джъмбо.

за цикъла- при мен беше на час по лъжичка  Rolling Eyes... Ако не знам, че няма какво друго да е, щях да си мисля, че още ми се отичат лохиите едва- едва. Продължи 3 дни. Ще видим следващия път как ще е   #2gunfire

за ваксините- и аз не смятам да слагам Ротарикс. И изобщо нищо, което да е извън календара. Достатъчно се натоварва имунната система и така.
Майчета, някой има ли представа задължително ли е да има пъпчица от БЦЖ-то и ако няма, значи ли, че ще трябва да правим реимунизация 7-ми месец? Рая има една лека вдлъбнатинка, като белег от пъпка, леко розова на цвят. Обаче не сме имали "традиционната" гнойна пъпка, за която педиатърът в родилното ни предупреди като слага ваксината.  newsm78

# 171
  • До морето :)
Hi!
Ние сме добре, Ели спи, а аз се ослушвам. Трябва да ставам да оправям, ама пусти мързел.  Rolling Eyes
Дано Сиянка и Жира скоро да се приберат вкъщи!  Hug Hug Hug  Praynig
Честита месечинка на Нико на Тони–ст
Ние няколко дни ядяхме с 300 зора заради жегите. Цока 4-5 минути и започва да се сърди, да й е усилно. Още 2-3 минути я тормозя - тя пищи, аз давам цица, цокне 2 пъти и пак пищи  Mr. Green Притесних се да не заслабне дупето на гюлето, но си спеше между храненията, така че сигурно се наяждаше. Само по хладното се отпускаше и ядеше 10 минути доброволно. Милата после беше толкова потна, все едно с мечки се е борила, а хем легнали се хранихме, да не е в мен  Shocked
От два дни мен ме мъче едно гърло... Едната сливица ми се е надула. Лекувам се със сладолед, дано да помогне  Mr. Green
За акането - ние си акаме веднъж на 1-2-3 дни  Mr. Green и сме само на кърма. Акото ни си е нормално, така че не се притеснявам. Щом ака и то самичка  Grinning
Хайде, стига съм сее ослушвала, ставам да пооправя, докато малката спи
ПП: Абе за БЦЖ - и ние нямаме нищо... Това е където го бият в болницата, нали  newsm78 Честно казано, не видях кога ни я биха, ама пише, че я имаме.   newsm78

# 172
  • София
БЦЖ - ние си имаме пъпчица на рамото.
Вчера бяхме на консултация и ни биха двете ваксини, бяхме много сърдити, но веднага щом хванах количката и си тръгнахме се успокои.
Обаче тя почна от днес да яде повече от обикновено - почнах да се притеснявам дали ще й стигне кърмата, че сутрин имам, ама следобед и вечер доста намалява. Обикновено сутрин й стига от едната, а после и от двете, а вечер дори продължава малко по-дълго храненето, но се справях досега. Днес обаче сутринта й давах и от двете (а пак ги усещах препълнени, както обикновено), сега на обяд едва се справихме... Май ще трябва да й приготвям и АМ на следващото хранене...  Rolling Eyes
А днес едва гледам - за доказателство - държа я на рамо, за да се оригне, минавам покрай леглото й и поглеждам вътре, за да видя дали спи.  Joy

П.П. Съжалявам за малко несвързания ми пост, ама последното изречение май дава яснота по въпроса защо е така.

П.П.П Също така се извинявам, че ви четох по диагонал, но наистина много ми се спи, а тепърва трябва да оправям разни неща из къщи, че после отивам на шофьорски и не мога да си оставя къщата нагоре с краката, като ще идва майка ми...

# 173
  • София

Много е далече от морето  Wink

# 174
За акането - ние си акаме веднъж на 1-2-3 дни  Mr. Green и сме само на кърма. Акото ни си е нормално, така че не се притеснявам. Щом ака и то самичка  Grinning

При нас положението е абсИлютно същото  Laughing

Абе за БЦЖ - и ние нямаме нищо... Това е където го бият в болницата, нали  newsm78 Честно казано, не видях кога ни я биха, ама пише, че я имаме.   newsm78

На нас педиатърът ни я сложи сутринта преди изписването и тогава обясни за пъпката. Каката ни имаше такава и помня, че много се притеснявах да не я намокря при къпането, ама Рая-тц  ooooh!

# 175
БЦЖ-аз май бях писала,че нашето си стана гнойна пъпка,изтече си,после пак набра малко,и пак малко изтече.
Акането,ама ние вече си акаме сами на 2-3 дни....ама смених добавката ,вече сме с Хип комбиотик,уж по добро било.Е засега е добро.

# 176
  • София
А сега да ви се похваля  Laughing
Имаме си шезлонг 

Около 5-10 мин. по-късно                        И една усмивка от нас  Wink

# 177
 Здравейте, включвам се накратко..

Благодаря, че ни мислите и моя мозък е съвсем зает с нашите неприятности, та ми е трудно да се усмихна и да мисля позитивно  Rolling Eyes

Днес към 19 чса ще ходим за поредната инжекция антибиотик и сърцето ми, както се очаква е свито на кълбо..

Жира, бързо да оздравшвате, летните вируси поне бързо се повлияват и би трябвало скоро да сте си у вас.
Мили, трудни са някои бебета, моите определно са от тях. Затова ние съвсем целенасочено изчакахме 6 години преди да се решим за второ дете.
И се оказа, че тъкмо бяхме забравили какво е било, и се наложи бързо да си припомним...Доста ни е трудно, не мога да отрека.
От събота оставам сама с децата, та ми е свито и притеснено как ще се оправя като и сега ме боли зверски кръста, врата и съм доста изморена и изнервена (но това децата не го разбират, на тях не се отразява, не бих го допуснала, просто..), на всичко отгоре ще трябва да ходя до болницата за инжекциите, а след това ще продължа с Аб през устата...  Rolling Eyes

Тони, не е нужно лекар да ми поставя диагноза за юздичката, то си е съвсем видно и ясно, че има проблем, аз това го подозирах и преди, но го потвърдих със сигуност когато отворихме темата за сърцевидните езичета.. Помолих и лекарите в отделението да го видят, казаха също, че е къса, но трябвало по-натам да се коригира. Казаха ми да търся специалист УНГ, друг пък ми каза обикновен стоматолог, трети ортодонт..Та малко съм объркана  ooooh!

Нанди, ние до сега нищо особено не сме видяли от почивката си в БГ, мъжа ми пък съвсем, а ето, че неговата отпуска мина и си заминава в събота, отива пак да опъва каиша, но..това е положението и цената на по-добрия живот...
Иначе Габ е очарован от тениса, след първия урок в сряда ме пита поне 50 пъти кога пак ще ходи и днес има час за 4, та няма търпение. Нацелихме му точния спорт според мен, което ме радва ужасно много  Heart Eyes Графикът му е запълнен до септември, плътно два пъти седмично ще го водя  Grinning

Зазка, аз никога съм нямала особено късмет, не знам дали е от зодията, казват, че е каръшка или просто така ми е писано..Гледам да не задълбавам много в това, обаче, защото нищо не мога да променя, само най-много да се натоваря психически..

Хера, не е вярно , че Варненки са несериозни, аз ти звънях от вивателски номер, ако ти го изписало, моя е, да знаеш, но за съжаление не успях да се свържа  Thinking

Елфи, какъв е този тиган за тази сума, бе..
Почвам съвсем вече да се радвам, че не живея в тази абсурдна страна, егати  Rolling Eyes
При нас живота е в пъти по-достъпен и евтин!

За люлката на ФП исках да допълня, че и нашата е на ток, на мен това ми беше главното изискване, много съм доволна, а е направо без пари..Понетри пъти по-евтино от тук  ooooh!

Шезлонгите, които показвате, за мен са по-скоро люлки. Шезлонг казвам на това дето с натиск се клати нагоре-надолу, а не да се люлее напред-назад  Thinking

И последно за нощното хранене- снощи не съм го хранила в 24 часа, защото няма смисъл. Последно яде в 21 и после се буди различно, обикновено към 02.30, след това 05.30 и евентуално успяваме да поспим до 8-9, но не винаги..

Това е накратко, днес ми е натоварено, че имаме много работа да свършим за кратко време и дано успеем. Имахме огромното желание да почерпим приятелите си за бебето, поръчахме даже торта и специален надпис с името на новия член на семейството.....но нищо от планраните неща не се случиха тази година....

П.С. Разбира се, аз пак както обикновено съм много "кратка", ще ме извните  Blush Имах желание, но не се получи, че исках да се включа по всички теми, даже и записки си водих  Joy

# 178
Ето ни и нас, върнахме се от консултация. Биха ни двете ваксини, Жорко беше абсолютен мъж. Изплака само като го боднаха и това беше. Като гледах другите бебета как се тръшкаха се бях постреснала, ама всичко мина ок. малко сме пораснали - 5830 г, 60 см., само 1 кг сме наддали този месец.
От вчера бебо яде с триста зора. Изцоква си 60 мл АМ и се почва едно тръшкане , реване , ръмжене направо ужас. Преди десетина дни случката беше същата. Тогава пробължи 2-3 дни, дано и сега да го държи толкова.
За цикъла - моят беше обилен първите два дни и ме държа около седмица, но след втория ден беше по-скоро зацапване.
Момичета да попитам вие какви предпазни мерки вземате при секс. Ние се пазим по стария изпитан метод, но нещо взе да ме хваща шубето да не вземем да потретим с децата.
Айде лек и усмихнат ден ви желая че отивам да сготвя.

# 179
Здравейте, момичета!
Стискам палци за Сианка! Дано бързо се възстанови малкото сладурче!
Благодаря ви много за успокоението. Вчера й купих NAN Sensitive, но много се чудя дали да не го сменя, че още не съм го отворила  newsm78 Иначе я дохранвам с 30 до 60 грама - кърмата не достига. Все пак ме крепи факта, че акото е напълно нормално на вид.
Цикъла ми дойде на 45тия ден от раждането и беше сравнително слаб и краткотраен, но при мен по принцип си е така.
При  luvbed се предпазваме с кондоми, като всеки път щателно се проверява за пробив след употреба  Wink (нямам вяра на прекъснатия полов акт, защото точно така съм забременявала)

Общи условия

Активация на акаунт