Майче маха със ръчички и усмихва се на всички! - Тема 3

• 26 108
  • 722
  •   1
Отговори
# 285
Хоупче, Лусси, не сте единствените с работата.. аз само дето не ходя никъде, но за сметка на това не съм спирала нито сега, нито с баткото. Чак не помня какво е да нямаш срокове, честно..

# 286
  • До морето :)
Добро утро от нас.  Mr. Green Детето спи, мама мързелува и се ослушва, имам да пера, ама пусти мързел  Rolling Eyes Тази вечер съм без мъж и така ще е през вечер една седмица  ooooh! Ама май ще опитам да изкъпя Елито самичка в коритото, дано да успея  Mr. Green
Онзи ден минах през работа да си занеса последния болничен и да покажа малката... Как ми домъчня... Бюрото ми ме чака... Пък и за университета ми е мъчно, колежките завършиха, а при мене е мираж  Tired Дали не може да ходя на работа, ако детето е с мен?  Crazy

# 287
nelka_bg това е мисия невъзможна Simple Smile поне при нас Simple Smile

# 288
Добро утро,мама пие кафе,а малката се хили на играчките,е от време на време подрънквам или казвам някоя друга дума,считайте "ауууу,агуууу"
Ние така си играем след ядене и преди да заспи,гучим и дранкаме с играчките,може би е време да извадя и активната гимнастика.И  ние Луси имаме един вибриращ комар(дето го дърпаш и той ручи и се връща.)
За работата-на мен много ми се иска да се върна на работа след първата година,че после с толкова малко пари ще издъхнем,ама дали ще има ясла.Много ме дразни държавата-хем искат от майките да работят и да не точат хазната,хем не подсигуряват детски градини и ясли за децата...а аз като дам 350-400 лв за частна забавачка,по добре да не се връщам на работа,щото пак същите пари ще ми останат....аз викам нашта шефка да направи една забавачка във фирмата,място бол,деца много,на година поне по 3 бебета се раждат...много плодовита нашта фирма,а на шефката лошо и става:)
За яденето,ние понякога си ядем,понякога киселеем,знам ли...двата близнака се блъскат....

# 289
Аз се чудех какво е това подсичане, дето от нищо не минава, а то гъбички били да му се невиди!Сега ни предписаха тридерм за мазане- някой да го е ползвал за бебе, че съставките не ми харесват много? newsm78
На нас ни го бяха изписали, Герито имаше едни пъпчици между вратлето и гърдичките, та там мазах. Два дни мазах, по 1 път на ден и изчезнаха Peace И на мен не ми харесаха съставките затова мажех минимално количество.

# 290
Ох, голямо мрънкало мойто детенце днеска. А аз съм толкова изморена и така ми се спи и съответно и адски изнервена, че изобщо не успях да го успокоя. Сутринта дойде една приятелка на кафенце, а малчо такъв рев удари, че тя вика ако постоя още малко у вас съвсем ще се откажа да имам пак бебе. Към 11 часа го оставих при прадядо му в кошницата за кола, за да простра прането, той го полюля малко и нашия заспа. Усетило е спокойствието детето за 10мин без нервната си майка и се е успокоило. И все още спи, а трябваше в 12 да яде. Такъв е лакомник, че доста рядко се случва да си проспи часа за хранене. Не използвах и аз да поспя с него, но поне пооправих малко, че хаоса вкъщи допълнително ме изнервя. Живот и здраве някой ден ще се наспя Praynig.

# 291
Дами, не съм чела днес, но ще се върна да прочета, само да се отчетем от днешното посещение при педката ни тук.
Нико-шишко вече е 6630 гр и 60 см. Похвалиха го как хубаво наддава и как добре си държи главичката стегнато. Препоръчаха да продължавам да го оставям на пода по корем, макар че той поне по час стои така когато не спи.
Малко съм им ядна на тези тук, щото му сложиха първата ваксина, ама така го надупчиха, че ми идеше да ошамаря доки. Прас, прас като все едно не е бебе, ами... бързо му заби иглата почти наполовина с такъв замах, че той изпищя направо. Аз и преди се шашках с Рая на ваксините, ама сега направо сърцето ми се сви. Cry

# 292
Здравейте, милички Simple Smile
Адски много съм пропуснала, за което се извинявам  Embarassed
Виктория е добре иначе Simple Smile Дундавее си, пълни бузките и памперсите Grinning На последната консултация преди няколко дни беше 5200 и 58 см Simple Smile Кофтито е, че имаме гъбички, които с фунгостатина не успяхме да излекуваме и едва сега ни изписа педито Дактарин орал гел, който действително много скорострелно действа и вече почти са зад гърба ни Simple Smile
Вечер през последните седмици Вики е много нервна и едва успяваме да се нахраним. Да не говорим, че кърмата ми вечер намалява и направо ми призлява... Сутрин са едни бомби, през деня също, но вечерта какво става не знам  Thinking
Имам адски болки в гърба, който по принцип ми е слабо място. Имма нужда от един здрав масаж. ММ го прави, но не е като да идеш при професионалист.
Охх, мойто дяволче се разбужда и затова ставам...Сега пак ще писне за внимание и ще си пеем песнички и четем приказки  Mr. Green
ДО скоро Simple Smile Надявам се да е наистина скоро Simple Smile

# 293
Ох, голямо мрънкало мойто детенце днеска. А аз съм толкова изморена и така ми се спи и съответно и адски изнервена, че изобщо не успях да го успокоя.
Същата работа и при нас днес. На всичкото отгоре се събуди сутринта в 5 и почти не е мигнал оттогава (с малки изключения по 15 мин), а аз точно пък тая нощ взех, че си легнах в 1. Супер просто. Супер недосапала и нервна съм и сигурно усеща детето. Само дето не го хвърлих на дивана.

За работата - аз не мисля да се връщам другия месец, но и аз бях от до последно ходещите. Ама наистина до последно - в петък (29.04) бях на работа и уикенда (01.05) родих. Ако не бях родила и в понеделник щях да отида. Иначе и в нашта фирма много бебета се раждат. За последните 5 години вече 13-то бебе е на път (аз родих, в момента има още 2 бременни, едната от които сестра ми). И тъй като ММ е почти единствения мъж там (с още 1-2 избити електрона), почнаха да го бъзикат, че май е замесен в тая работа. Та може би служебна забавачка наистина ще е добра идея

# 294
  • София
То аз не виждам как ще се върна по-рано на работа (а имам желание). При изцяло кърмено бебе това няма как да стане просто...
За храненето - тъй като сега ходя на шофьорски курс и едно от храненията през деня е със шише (замразена кърма), а на нея не й харесва ама никак. Яде го с 300 зора, само ако е пред умиране от глад. Майка ми сподели, че като се загледала в телевизора и почнала да си папка без да се усеща, че яде нещо, което не й харесва особено! hahaha Беше успяла да изяде цели 90мл!! При положение, че иначе трудно успява да изяде 50! И обикновено като се прибера ме посреща още от вратата с рев: 'Мамо, гладна съм! Дават ми гадно папооо!" Хихихи. Joy

# 295
  • на североизток
Здравейте, мили дами!

Първо да се похваля - днес ни дойде играчката - морското конче на ФП в розАв вариант. Страхотно е!
Хоупче, благодаря ти, че сподели за тази прекрасна играчка!  bouquet В момента каката й се радва Heart Eyes

Присъединявам се и аз към благодарностите към момичетата от ЛЛЛ - благодаря ви от сърце за отделеното време и ценните съвети!

Не съм забелязала малката да е по-крива тези дни, хапва си и в жегата. Най-много плаче вечер преди банята. Тогава се успокоява само, ако я гушна. Не признава нито баща си, нито каквото и да е било.

Ние се сдобихме с първото си зъбче. Още като се роди малката прозираше и се напипваше, но вече окончателно изби и дори ме захапва, докато се кърмим. При баткото и каката първите зъбки се появиха между 4-5 месец.

За работата - досега се връщах щом децата станеха на годинка. И сега смятам да е така, ако всичко е наред с малката.

menyanthe, и Ния се заглежда от няколко дни в телевизора и му "приказва".

Браво на всички пораснали мъници Hug

# 296
Здравейте!
Първо -  и аз се присъединявам се към благодарностите към момичетата от ЛЛЛ - благодаря Ви много за отделеното време и ценните съвети!  bouquet Hug
Второ - като Ви чета постовете, майчета,  ooooh! - ами във всеки има описано и разказано какво прави и не прави и мойта щерка. Mr. Green  ooooh!
Трето - Зазка, честито Ви зъбче!
Четвърто - за работата - ами и аз ходих до последно, а и сега продължавам, но моята работа ми позволява да работя вкъщи, и да контактувам с колегите по скайпа и и-мейла. Така че си продължаваме, защото с тези мижави майчински гладни и жадни ще умрем.
Пето - и ние имаме периоди, в които в леглото си гледа разни играчки и им говори - гука, рита и т.н. ама все още се заглежда и се занимава сама максимум 20 минути. Но и това е супер- мама може да хапне, да измие чиниите, да изглади, да изпере, и прочее домак.работа.
И свършвам, че взе да ми прескача прозореца. Laughing

# 297
  • София
zazka, честито зъбче! Това май ни е първото МАЙ-ско зъбче!   bouquet Hug

# 298
  • София

Първо да се похваля - днес ни дойде играчката - морското конче на ФП в розАв вариант. Страхотно е!

Искам и аз  Weary
Зазка от къде го поръча?
Честито ви зъбче   bouquet Hug Кога се родиха , а вече и зъбки  им избиват  Shocked

# 299
Хайде и аз да се включа. Отдавна не съм писала,но ходихме на моренце,а днес изпратих баткото на бабин дом.За пръв път се разделяме откакто се е родил.Дори една нощ не е спал без нас,та ще видим как ще изкарат седмицата.
Ваксините на Анди ги отложихме за края на месеца,защото беше болничък.
И едното му оченце продължава да секретира с пълна сила,каквили не капки не слагахме.Слъзното каналче му било запушено.Има ли някой с такъв проблем?

Честито първо зъбче на Зазка.Голямо детенце вече.

Общи условия

Активация на акаунт