Януарчета 2012 - 4 тема

• 39 127
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Офф, при мен ни дули, ни мъже в бургаската болница   Laughing , само аз, лекари, акушери и сестри и Господ отгоре.Мисля това е най-важното:)Пък който си ползва мъж/майка или друга рода като дула си е супер, щом има възможност и му действа успокояващо:)))
Браво на мамите с отлични резултати от ФМ, бебките растат, не си играят.
Ивка, в кв. "Крайморие" сме:) , ама не само туристите се отдават на такав апочивка, местните - също  Grinning
Значи не е само при мен безсънието, горещината по цяла нощ и пишкането, както и ужасиите, които сънувам.
Оедве хапнах едно парче ябълка и сега съм с киселини, явно скоро ябълка няма да опитам.
Преди малко бяхме до морето моя мъж да си оправя лодката и си събрах мидички, които ми трябват за декорация на моите дръвченца:))Сега съм поспряла да ги правя поради факта, че все ми е зле, ама като се посъвзема, почвам наново:)
http://www.vbox7.com/play:b63e01c41c -поздрав за любителите на гръцките балади и нежните гласове:)))

# 496
Момичета, това с безсънието е голяма мъка! Моят син е на 6 г. и 1/2 и почна да спи непробудно от тази пролет, до тогава плачеше яко нощем и аз имах направо хронично недоспиване.. А и последните години напрежението в работата явно ми идваше в повече, защото цяла нощ премислях.. И си мисля, че причината за безсънието ви сега са притеснения?
Сега обаче от 2 месеца спя идеално, чак не мога да повярвам, въпреки ставането до тоалетна.. бях забравила какво е това блаженство!

Шоколадово бонбонче, завидях ви за разходката! Нашето море се отлага чак за края на август.

И два бисера от моя син на тема бебето:
Пита дали съм сигурна, че е само едно, казвам ДА. "Тогава правете още секс, за да стане още поне едно!" Simple Smile
Пита кога е януари, казвам като мине Коледа, после твоя РД и идва бебето. А той въздъхна и каза "Добре, че за Коледа всички подаръци ще са за мен" Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 19:55 от dzhodzha

# 497
Здравейте, и аз да се разпиша след контролния преглед.

Огледахме едно хубаво детенцето, че ми е едно мило, мило на сърцето сега Simple Smile Спинкаше отначало, но явно усети вниманието, което му се обръща и се посъбуди,че махна за "Здрасти". После показа юмруче, после си събра ръцете една в друга Simple Smile Видях му и нослето, гръбначето и капачките на коленцата. Да не повярва човек как в едни 7 см има тоооолкова много неща. Питах лекарката дали да си правя късен БХС, защото изпуснах ранния и тя ми каза, че ако на 4D ФМ видим,че има нещо притеснително само тогава да мисля за БХС. Иначе няма смисъл, само ще се притеснявам,особено ако ми кажат,че ма риск от синдром на Даун. Всеки е на различно мнение за БХС и аз не знам как да постъпя Sad Виждам,че днес е бил много хубав и вълнуващ ден за всички мами, които са си видели дечицата и споделям техните вълнения.

Само такива хубави трепети да имаме от сега нататък Simple Smile
Лека и приятна вечер!!

# 498
KaRoLa, много щекотлива тема с БХС. Аз лично правих и по принцип го харесвам този тест, но за мен той трябва да се прави само ако човек наистина разбира, че това не е диагностика и вероятността да получи неверен резултат е съвсем реална. Ама не само с главата да го разбираш, ами наистина да вярваш в това и да смяташ, че един лош резултат няма да те уплаши. Иначе само ще си вгорчиш бременността със съмнения.  Peace

# 499
Предният път с таткото искахме той да присъства на раждането,но казаха,че не може(пък беше в частна клиника).сега пак там май ще раждам.
За безсънието и мене ме бройте-снощи легнах в 2 часа(гледах 2 филма),после 5-6 пъти ставах за малката и за пишкане и в 7 се събуди и не заспа до 8,после спахме още 1 час.Следобеда лягнах с нея за 1,5час ама ето на пак ми се спи.

# 500
Janajar сьгласна сьм с теб. Аз чакам резултатите от крьвната проба, и ако всичко изглежда нормално, не смятам да правя изследване в 20 тата седмица. Сестрата на мьжа ми е имала фалшив позитивен за синдрома на Даун, и каза да не се плаша, защото се случвало често. Това е било с пьрвия им син, който между другото е едно от най-будните деца, които някога сьм срещала, и си е нормален  Grinning
Вторият тест за синдрома на Даун от своя страна крие минимален риск от около 1-3% от спонтанен аборт Sad (прави се кьм 20тата седмица доколкото зная). Някой от вас мами, смята ли да се подлага на това изследване? Ние имаме вьзможност, осигуровката го покрива, но мен ме е страх, а и се моля резултата от крьвния да е добьр.
По отношение на сьнищата и безсьнието, те се дьлжат на увеличеният брой хормони, особено на прогестерона.
Шоколадче, заинтригувана сьм, че си имате лодка- звучи ми страшно романтично Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 20:33 от Buci

# 501
Вторият тест за синдрома на Даун от своя страна крие минимален риск от около 1-3% от спонтанен аборт Sad (прави се кьм 20тата седмица доколкото зная). Някой от вас мами, смята ли да се подлага на това изследване? Ние имаме вьзможност, осигуровката го покрива, но мен ме е страх, а и се моля резултата от крьвния да е добьр.

амниоцентеза му викат тук  Peace

# 502
И аз се отказах от БХС. Лекарката настояваше и за първия, а сега и за втория. Но след като прочетох колко често е фалшиво положителен се отказах. Струва ми се, че такъв резултат ще би ме побъркал, а като знам, че не е 100% достоверен, дори и отрицателен резултат не би ме накарал да се чувствам напълно спокойна. На моменти се чудя дали постъпих правилно, но се успокоявам като виждам, че и други мами са на моето мнение.

# 503
Здравейте момичета  Hug
Как е настроението тази вечер? Аз готвя и умирам от жега...направо не се седи в кухнята.Оставих мъжо да следи яденето и се измъкнах за малко.
Аз миналата седмица дадох кръв за изследване за Даун. За съжаление не знаех, че не е задължително  #Cussing out
Съдраха ме със 75 лв. и след това разбрах, че е пожелание. Ама аз съм си виновна, да бях питала  Embarassed

# 504
  • Калифорния, САЩ
Здравейте бъдещи и настоящи мами.
Надявам се да приемете още едно януарско попълнение. Казвам се Ирина, на 37 години съм и със съпруга ми очакваме първата си рожба на 20 януари 2012. Момче.
Наистина съм доволна, че ви открих.
Леко и спокойно бременеене.

# 505
здравей Ирина,
добре дошла и честито Simple Smile

# 506
Добре дошла, Ирина. Радваме се че си сред нас.
Buci много се радвам че всичко е ок с бебчо и си спокойна. Не се тревожи за кръвните изследвания. Ако имаше нещо опасно най-вероятно док. щеше да го види. Аз сега пак нищо не усещам и се притеснявам,но не чак толкова колкото преди.
janajar много благодаря за съветите за детските градини. Посетихме 3-те най-близки и в едната сме в листа на чакащи вече. Хареса ми че има вариант и за part time - 2-3 дни в седмицата и цената е по-приемлива. Последната ми хареса най-много и ми е и най-удобна. Там доста наблягат на доброто развитие на децата - учат ги на различни неща, но и е доста скъпа, та ще го мислим кой вариант най - много си заслужава.
Пожелавам лека вечер и добър сън на всичи мами.

# 507
Здравей Rapuntzel, хубаво е, че вече си задействала нещата с детските градини. Напьлно сериозно, виждала сьм родители, които идват в детската градина, в която работих, на оглед без вьобще да си личеше все още, че чакат бебе. Аз от любопитство проверих в сайта на тази детска градина, и има лист на чакащите до ноември  Thinking
Ние засега сме в следното положение, живот и здраве да си родим нашето пиле: с таткото и двамата си вземаме майчинство-бащинство за 6 седмици, след това майка идва и гледа бебето от средата на март до края на учебната година (много сьм и благодарна за което, да е жива и здрава  Heart Eyes), след това сме вьв ваканция и живот и здраве на ясла на есен. Такьв поне е планьт засега.
И Rapuntzel, не се притеснявай ако не ти прилошава и т.н. Би трябвало да отшумява за повечето на този етап
Ох, мен пьк ме мьчат венците от вчера, и дори имам някакви болезнени язвички в устата и гьрлото. Зная, че вероятно е свьрзано с хормоните, но не смея още да ходя на зьболекар, поне докато не стьпя твьрдо вьв втория триместьр, което слава богу наближава Simple Smile Купих си вода за уста на Jason- Sea Fresh, органична, без алкохол. Някой случайно да е ползвал такава?
Лека вечер, момичета и долу горе добро утро на останалите мами  Hug
PS: Dzhodzha, така ме разсмя с бисерите на сина ти  Joy Много сладко.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 04:43 от Buci

# 508
Buci, тази вода за уста не съм ч ползвала, но пък си записах час за зъболекар и ще ти кажа какво сами препоръчали.
Относно раждането: таткото няма как да не е с мен.Той много се радва и навсякъде е с мен, на каквито и прегледи да ходя. Пък и аз имам нужда от някой който да взима адекватни решения на място, защото вобще незнам как ще се чуствам тогава.
Относно късен генетичен тест -  на мен след като ми се обадиха за резултатите, че са добри ми казаха че няма нужда повече да се виждаме - продължавам си само обикновените прегледи с моята гинеколожка, така че аз нямч да ходя,защото няма смисъл - ти ще си решиш.
Аз си спя много добре, но и през деня доста се изморявам на работа. Може би е от умората
Аз пак много се разписах. Айде лека и приятна Grinning
P.s. Исках да попитам - някой може ли да предложи добри /според него/ книги за възпитание на деца от бебешка възраст. Ще ми е интересно да разгледам различни гледни точки. Благодаря

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 05:28 от Rapuntzel

# 509
Здравейте и от мен Simple Smile
Добре дошли на новите мами и поздравления за добрите резултати на завърналите се от прегледи  Sunglasses

Раждането ... О времена, о нрави ... нашият татко беше на предишното и сега също ще присъства - това изобщо не подлежеше на обсъждане, може би защото тук така е прието ... Но да не си помислите че тук винаги е било така - тази традиция е от 80-те години  Sunglasses Та не знам ММ доколко се е замислял дали иска или не да присъства но ми призна че се е радвал че не са го карали него да реже пъпната връв  Joy

Rapuntzel , сещам се за една книжка, но тя не е за възпитаване на много малки деца, но можеш да си я сложиш с списъка - Positive Discipline - предполагам в библиотеките я има.

За венците, и мен вчера ме боляха по непонятни причини но днес съм ОК ... Споделете какво са ви казали вашите зъболекари, за да го имам предвид за всеки случай  Simple Smile

Шоки и другите мами е проблемното спане, пробвали ли сте някаква възглавница за бременни?  На мен лично много ми помагаше предишния път и сега пак я използвам.  За буденето, пак се будя да ходя до тоалетна, но възглавницата помага за заемането на удобна поза ... Ето какво имах аз - http://www.amazon.com/Boppy-Pregnancy-Wedge-Cotton-Slipcover/dp/B00063EDF4  Една приятелка имаше тази и беше доволна - http://www.amazon.com/Leachco-All-Nighter-Total-Pillow/dp/B000JR … 304959&sr=1-1, но аз предишния път родих през Септември и не исках лятото да спя с такава огромна възглавница ...

За спането по гръб мисля че не се препоръчва след 20 седмица  newsm78

Генетичните тестове и аз нямам намерение да правя повече, защото резултатите от first trimester screening бяха много добри ... Между другото днес си получих сметката за този тест и беше доста скромна сума ... не че има голямо значение, защото по един или друг начин трябва да платим нашата част преди застрахователната компания плати всички останали разходи ... А ако бебо реши да се появи през декември и това ще помогне  hahaha

Ех, утре е петък, а аз дори не мога да се зарадвам, защото съм на повикване и няма да мога да си почина  Sad

Хайде, лека нощ ... или по скоро на мамите, които вече стават  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт