Любители на котки - тема 52

• 53 341
  • 740
  •   1
Отговори
# 660

!!!Списък на клиники във София който предлагат безплатни или намалени кастрации за улични или полу-домашни животинки!!!

Дружество "Германо-българска помощ за животните" кастрира безплатно в приютите си в Добрич (тел.: 058/601331), Шумен (тел.: 054/866934) и Русе (тел.: 082/841281).  
http://www.db-tierhilfe.de/

allexa
в краче но не знам кое точно.

# 661
  • Куциндрел
Ох, много милно ми стана от снимките в тази статия:

http://www.dnes.bg/photo/2011/08/04/35-dni-v-kletkata-na-lyvovete.125630

# 662
  • на брега на морето
Катюша, дай ми, моля те, координати, телефони или линкове на ветеринарни хомеопати.

Орех е много вървежна, продължават да ми звънят и пишат  Shocked
А мислех , че никой няма да я погледне дори... Rolling Eyes

Ако си вземах котка без никакво колебание щях да взема Ореховка.

# 663
  • София
Маймунка малка! Завиждам на новата й собственичка. Като видя сива мацоранка, направо се разтапям.

# 664
Furminator не е същия като на снимката, която е показала в продавалника. Модела е без бутонче за избутване на космите. Но се почиства изключително лесно. Аз съм доволна от покупката. Днес се сресахме за втори път, вече малко по-обстойно. Даже му хареса, защото започна да мърка и да се наглася.
Не знам как да разбера кой е истински и кой менте. Личи ли се по нещо, цената им явно е една и съща. Според мен върши страхотна работа. Пада много козина, която с обикновена четка или ръкавица не може никога да се обере. А и цената му никак не е за пренебрегване!

# 665
  • София
kokoshinkata, много благодаря за снимките и описанието!!!!!

Днес минах през магазина в студентски град на "Онлайн зоомагазин "Д-р Стефанов"" и се оказа, че фурминатора който продават е оригиналния, който съм показала на снимката горе... бяха изключително учудени на този от линка...  отказах се от този от Продавалника и ще взема оригинала.

Като си поръчате този:
http://www.zoomagazin.eu/categories/vsitshko-za-kotkata-195/furminator-12389/

Ви носят този.... луда работа...
http://zoomall.bg/files/pic_prod_1/thumbs/800x500/3/furminator-cat_1_1545832.jpg

# 666
Аз също мислех да купувам от зоомагазина на др. Стефанов. В последния момент видях този в продавалник и реших да рискувам, въпреки съмнителната разлика в цената.
Не съжалявам честно казано и все още не мога даразбера разликата между оригинала и фалшивия  newsm78

# 667
Да ви се похваляяя.... имам си котенце Heart Eyes . Утре ще кача снимки!

# 668
  • Варна
Това е сайта на оригиналния продукт. Всички оригинални фурминатори са с бутон и името гравирано отгоре/на отделна планка или на пластмасата/ . Всичкото това го научих като се зачудих защо в бг- магазините изглеждат различно и се зарових в чуждестранни форуми Crazy. Не казвам, че другите не вършат работа, просто не всички са оригинални Peace.

Котьо, ще питам хомеопатката ми дали лекува и други животни и ще ти пиша на лични/при нас така се получи, че притеснението за котарака ми се отразяваше пряко на нещо което лекуваме отдавна и се намеси и в неговото лечение). Тя има известен опит с животни, а пък за хора е ненадмината. Ще ти пиша.

`GHOst whisSpeRer* ~, честито! Много да се обичате взаимно!

# 669
Момичета, спокойно, и двата показани фурминатора са истински, просто единият е по-стар модел  Wink Аз имам показания от kokoshinkata, без бутона, купен преди две години от тук. Но явно оттогава са изкарали нов модел с бутон, както се вижда от уебсайта на фирмата производител - както е посочила Катюша. Ето по-стария модел тук, и по-новия тук.

Отскоро ме занимава един въпрос за мястото на имунизациите. Като нежелани реакции може локално да се развие злокачествен тумор, като раковите клетки се разпространяват много бързо. Затова не се препоръчва да се имунизира между плешките/досега винаги там са я имунизирали/. Четох, че мястото за имунизация трябва да е отстрани на гръдния кош/калицивироза/, в ляв/левкемия/ или десен заден крак/бяс/, като крака може да се ампутира при развитие на сарком. Котката може да живее добре с три крака, докато между плешките прогнозата е лоша с висока смъртност. Къде е мястото на убождането при ваксиниране на вашите котки?
И мен ме занимава този въпрос, след като котаракът на една моя приятелка наскоро разви рак на мястото на убождането, и ветеринарите й казаха че е от многократното ваксиниране на едно и също място  Cry Препоръчват да се бият всички ваксини в задните крака, далеч от жизненоважните органи. Гръдният кош да се избягва, тъй като е прекалено близо до сърце, дробове и т.н. Това доскоро не го знаех, и сега съм се наплашила  Sad На Богданка й предстои годишен преглед, който вече няколко седмици отлагам заради ваксините. След като никога не излиза навън, чудя се има ли смисъл изобщо  newsm78

# 670
  • Куциндрел
След като никога не излиза навън, чудя се има ли смисъл изобщо  newsm78
Нашата ветеринарка ни препоръча ваксините, когато живеехме известно време в къщата.
Тя каза - ако са вътре няма проблем, тази ваксина е за тяхно предпазване от бяс и т.н. животински болести, защото ще излизат на двора и не се знае какво ще срещнат там. Я някоя мишка ще хванат, я някое друго животно може да ги одраска или ухапе.

Мисля, че Богданка няма нужда, щом не се среща с друго (външно) животно.

# 671
Годишна ваксина задължително трябва да се прави - влизането с обувки вкъщи най-малкото е възможно да донесе проблем за котето. Може да пропуснете беса само и ако случайно има епидемия тогава да сложите. Но годишна ваксина иначе - задължително.

Отделно - назад бяхме си говорили за пускане от апартамент на село.

1. В апартамента има всичко нужно - храна, вода, тоалетна, топлина - тези неща са даденост, не се налага да се търсят за оцеляване. За котето е НЕВЕРОЯТЕН стрес такава смяна на обстановката.

2. Това е равносилно на това да Ви изхвърлят навън от жилището си и да Ви оставят да се оправяте както можете, обаче без да може да говорите - и да ви подритват, други хора да Ви бият за територия и т.н.

3. Да има животни които понякога се чувстват по добре - определено, но няма как да ме убедиш, че ако вземеш едно бебе, гледаш го 5 месеца у дома и го пуснеш на село - не го обричаш на смърт, защото си го лишила от това да се научи на време как да се защитава и да си търси храна. Така, че или въобще не взимай котето, нека се оправя само или докарай докрай започнатото - отглеждане в апартамент, осиновяване в апартамент.

4. Дано въпреки написаното, все пак пуснете котето го кастрирате, защото иначе спомагате за размножаването на бездомните.

# 672
  • на брега на морето
... и ветеринарите й казаха че е от многократното ваксиниране на едно и също място  Cry (

Да подкрепя мнението на Дидитка - при първото поставяне на упойка на Зайко абокатът беше в ухото; втората упойка беше в предната лапичка. Докторката ми каза, че задължително избягва травмата от абоката на едно и също място.

Дидитка, какво става с този розов разкошенко на приятелката ти?

Катюша, благодаря ти.

Естествено целувки на всички котенца - малки и големи, млади и стари - все са ми душинки мили.

# 673
  • Куциндрел
Годишна ваксина задължително трябва да се прави - влизането с обувки вкъщи най-малкото е възможно да донесе проблем за котето. Може да пропуснете беса само и ако случайно има епидемия тогава да сложите. Но годишна ваксина иначе - задължително.
За внасянето на нещо с обувките вкъщи не са ли хапчетата, които се дават на 3 месеца?
Не съм запозната какво съдържа ваксината, но май е за болести пренасяни по кръвен или със слюнка път. Ветеринарката им би и тази година, заради бебето. Пак ще трябва да я разпитам.

По повод хапчетата - само Чушка пие чино, без проблем. Другите все успяват да изплюят пустото хапче. Добре, че открихме пастата за обезпаразитяване. Сега вече няма пропуск в поглъщането. Mr. Green

Нашата Мишка свикна в новия дом. Майка ми само я хвали, явно наистина тя трябва да бъде единствена котка в къщата. Всичко си изяждала, била мила и добра душа, даже понякога слушала. Само се дзверила от балкона на всичко, което минава по двора. Те са на втория етаж, парапета е достатъчно голям, за да може да седне на него и да се кара на всичко, което свърне долу, няма значение дали са хора или котки. hahaha Чакам я да стане дебела и мързелива.

# 674
Мис Нели, Елиас, благодаря!
Дидитка, помня го този красавец на приятелкатата ти, беше пускала снимки. Много жалко!  Sad Богданка не излиза, но яде мишки... Нашата реваксинация предстои другият месец.  Имам познати, които са с 2 котки на 13 години и след като са станали на около 5-6 години са били посъветвани от лекар, че няма нужда от ежегодното ваксиниране, те не излизат навън. Едногодишната схема на ваксиниране и тя подлежи на размисъл!?

На 3 месеца се обезпаразитява за вътрешни паразити/глисти и тении/

Ваксините са три, четири и петвалентни мисля(вирусен ринотрахеит, калицивирус, хламидия, панлевкопения и котешка левкемия)
• вирусен ринотрахеит по котките (грипоподобно заболяване, което се причинява
от херпесвирус);
• калицивироза по котките (грипоподобно заболяване, което протича с
възпаление на устата и се причинява от калицивирус);
• панлевкопения по котките (тежко заболяване, което се проявява с кървава
диария и се причинява от парвовирус

Подкрепям изцяло постовете на annie2002!
/въпреки, че ваксинирам всяка година, за годишната реваксинация нещо започнах да се съмнявам, четох, че действат въпреки това около 3 години!/

Общи условия

Активация на акаунт